View Single Post
Eski 03-06-2010, 16:04   #5
ALONALI
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-11-2009
Hamucara

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ateş Öztan Mesajı Göster
Önemli nıokta; Çilek meyvesi toprağa değdiği zaman hemen çok fazla topraklanıyor hem de kolayca çürüyor.
Bahçemde eğimli bir yüzeyi, çim taşı denilen, araba park yerlerinde kullanılan, delikli beton taşlarla kapladım. Bir iki göz boş bırakarak çilekleri ektim. Her yıl verdiği sürgünleri aradaki boş gözlere yönlendirdim.
3 yıldan sonra çilek verimsiz oluyor. Yenilenmesi gerekiyor.
Merhaba,
Ben foruma yeni katıldım okuduğum yazılardan çilekler hakkında sizden birşeyler öğrenebileceğim izlenimi edindim sorularıma cevap verirseniz sevinirim.Ben Balıkesir'de yaşıyorum. Aslen Trabzon'luyum.Bizim orada hamucara dediğimiz bir çilek türü var.Annemden fide istemiştim.Bütün kökleri aynı saksıya koyup uçakla İstanbul'a oradan kargo yoluyla bana ulaştırdı.Gönderdiğinde fazlaca sulanmış olduğu için olacak sanırım,kökler kokmuş ve arap saçına dönmüştü.Ayırıp ektim ama dallar yapraklar çürüyüp kaldı.Bu kuruyan köklerin tekrar yeşerme imkanı olabilir mi? Sadece bir yerde yoncaya benzeyen ancak kenarları tırtıklı iki yaprak yeşeriyor.çilek olabilir mi? Bir de geldiğinde üzerinde çok küçücük meyveler vardı.Kurumuş bu meyveleri de toprağa gömdüm büyüme ihtimali var mıdır? Cevabınız için teşekkürler...

ALONALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön