![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yoksa, bitki, bu kolların toprağa değdiği noktada yeni ve genç bir çilek bitkisi meydana getiriyor. Gelişip çilek vermeye başlıyor. Sadece çilek meyvasının toprağa değmemesi gerekiyor. Bunun için, en kolay tedbir altına saman yaymaktır. Profesyonel üretim yapanlar toprağa siyah naylon örtü sererek açtıkları deliklere çilekleri ekerek üretim yapıyorlar. Bu sayede yabani otlada mücadele etmiş oluyorlar. Biz amatörler için amaç; çileği yetiştirmek ve bunun ödülü olarak bir miktar kendi çileğimizi yemektir. Bahçesi olmayanlar için özel çilek saksıları da var. Bu saksıların çevresinda çileğin ekilebileceği delikler (yuvalar) bulunuyor. Üstten suluyorsunuz bütün çileklere su gidiyor. Çileklerin toprakla teması olmadığı için çürüme de olmuyor. Ayrıca, çokta dekoratif. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz. Toprak saksı satan yerlerde bulunabiliyor. Urla'da muhakkak bu tip saksıları yapan atölyeler vardır. Sormanızı tavsiye ederim. Bulabilirsem resim koymaya çalışacağım. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
1 metre boyunda 20 cm çapındaki silindir şeklindeki plastiğin yanlarından delikler açarak 6 adet fide diktim 1 fidede üste diktim dikey olarak yerleştirdim bahçeye büyürlerse görüntü çok hoş olur heralde. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2010
|
ben 40 lt sakyıya 4 adet çilek fidesi diktim ilk meyvesi artık kırmızılaşmaya başladı fakat meyvenin büyüklüğü başbarmağın tırnağı kadar pazarda satılan çileğin 3/1 i kadar bu meyve daha büyürmü ?? ayrıca nergis hanım ın çileğinin cinsi ne acaba son ve en önemli sorum istanbulda olması beklenen kül yağmuru meselesi için balkondaki saksılarımızı içeri almalımıyız yok bişey olmaz aynı yerinde kalsınmı şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2012
|
ben de çilek üretimini çok seviyorum ve amatörce çilek üretiyorum |
|