![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Geldikleri yer daha soğuk olduğu için sizde dışarda da dursalar daha sıcak bir ortam olduğu için tomurcuklanma olduğu anlaşılıyor...Bu durumda hepsi soğuktan donacak, bahara aynı gözlerden yaprak oluşumu olur mu ? bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Bu benim için üzücü bir durum. Neyse, artık kısmet diyeceğim, başka çarem kalmadı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Sn denizakvaryumu bir önceki mantar toplama konusunda bahsettiğim doğal ortamda yetişen yüksek boylularından geçen yıl sonbaharda kestiğim dallardan amatörce çelikleme yapıp torf içerisine daldırdım.Ama maalesef köklenmediler.Kökleriyle beraber koparıp diktiğim erişkinler ise her nedense kurudular. Çeliklerin nasıl köklendirileceği, çeliklerin ne zaman ,nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olanlar bilgi verirse minnettar kalırım.sanırım benim gibi amatörce bu işlere merak salanların tümü de benim duygularımı paylaşacaktır. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Bir de Rize'de Sarol Tarım diye bir şirkette varmış. Siz şanslısınız yani. Adresi: Engindere mah. YSE Sk. Rize Oradan da öğrenebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
TOZKÖY LİKAPA ŞENLİĞİ YERİ VE TARİHİ : İkizdere - 19-20 Ağustos DÜZENLEYEN KURULUŞ : Tozköy Muhtarlığı TEL : (464) 446 51 06 Likapa yani blue berry severlerin dikkatine.Dünyada blueberry için şenlik düzenleyen başka ülke var mı ![]() Ankara'lı arkadaşlar isterseniz 2008 yazında blue berry severler olarak şenliğe katılalım.!!!! http://tozkoymahura.com/index.htm |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Migros'ta satılmaya başlandı . Ancak fiatı birhayli fazla ve Migros yetkilileri ve üreticiler henüz meyvenin Türkçe adına yakınlık göstermemişler. Düzenleyen Halit Togay : 23-12-2007 saat 07:05 Neden: RESİM İLAVESİ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
KG fiyatı 69 YTL. inanılmaz bir fiyat. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Likapa (Trabzon Çayı) Vaccinium arctostaphylos İki çeneklidir, Fundagillerdendir (Ericaceae) ve Ayı Üzümü (Vaccinium) cinsindendir. Kışın yaprağını döken, 2-3 metre boylanabilen bir çalıdır. Kafkasya'nın ve Türkiye'nin Karadeniz sahillerinde yetişir. En çok Bursa, Kocaeli, Trabzon ve Artvin'de rastlanır. Uzun yumurta biçimindeki yaprakları 3-10 cm boyundadır. Kenarları dişli, sivri uçludur. Üst yüzü koyu yeşil, alt yüzü soluk ve tüylüdür. Yaprakları taze iken kurutularak çay gibi içilir. 6-8 cm çapındaki yuvarlak meyveler önceleri yeşil, olgunlukta siyaha yakın koyu kırmızıdır, yenir. Kısa salkımlar oluştururlar. Yeşilimsi beyaz, üzeri pembe, çan biçimindeki çiçekler salkım halinde kurullar oluştururlar. Boyları 4-7 mm olup, çan içinde kalan erkek organları koyu sarıdır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Karadenizde yerim olsa hiç beklemez maviyemiş işine girerdim...Çaydan , fındıktan , kividen çok fazla getirisi olacağı kesin. Hele bir de hasat zamanı maviyemişin yararları ana haberlerde magazinsel olarak geçerse ürün yok satar ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2008
|
Likapa Bizde calı çilek
Forum yazan arkadaşlara yardımcı omak için bu fotoğrafı yükledim ben Trabzon Şalpazarı ilçesinden yazıyorum bizim yüksek kesimlerde yaylarda cok var gercek likapa toplamak isteyen eylül sonu ve ekim aylarında gelsinler istediği kadar toplayabilirler Faydalarına gelince yazılanlar gercekten cok doğru herkeze öneririm Resimde benim cocuk toplarken cekmiştik başka resim bulursan ilerde forum a eklerim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
ayşegül hanım ordaki çalı çilek meyveleri diğer arkadaşlardaki resimlerdeki kadar iri oluyor mu acaba. ben göreleliyim yazın bir keşfe çıkacağım ancak önca siz biraz bilgilendirirseniz memnun olurum.iyi günler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2008
|
bahçemdeki likapa |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim bu yaz likapalarımın bahçemdeki durumlarını ekledim |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Sayın Yıldız merhaba, likapalarınız gerçekten çok güzel. Bitkiler kaç yaşında ve türleri nedir? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
yıldız 22 mahsuru yoksa zonguldak'ın neresindensiniz acaba? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Ereğli ilçesindeyim. Türleri patriot ve 3 yıllık. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
doğrusu görmek isterdim çok güzel görünüyorlar ama tam tersmişiz... ereğli-çaycuma |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba yıldız 22, likapalarınız çok güzelmiş. Acaba bakımlarını nasıl yapıyorsunuz? Çok sağlıklı duruyorlar da. Ben de balkonumda saksılara birkaç tane diktim. Umarım onlar da böyle güzel olurlar yaza. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
merhaba fkilimci yabanilerinin bol bulunduğu yerden toprak taşıdım. o toprağa diktim. yaz boyunca da iki gün ara ile su verdim. herhanği bir gübre kullanmadım naturel olması açısından. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
merhaba arkadaşlar elimde 3 yaşında bluecrop 10 adet mevcut fide çoğaltmayı düşünüyorum.bilgilendirirseniz sevinirim .paylaşalım başaralım...başaralım payalaşalım |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Başlıktan toparladığıma göre likapa satıcıları: Yusuf Ustaoğlu http://pepino61.sitemynet.com/hobim/id3.htm Sarol Tarım ve Tanıtım ltd. şti. Engindere mah. YSE sok. Rize 0464 226 12 13 0533 430 80 99 Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü-SAMSUN 0362.3121919/1132 http://maviyemislikapa.sitemynet.com...emis/index.htm Mine flora http://www.mineflora.com/product.asp...105&associate= Demir Arboretum http://www.demirarboretum.com/ Alara fidan www.alarafidan.com.tr Bauhaus Praktiker İstinye Park'ta adı yazılmamış bir yer |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
Zannedersem yabani formdaki yaban mersiniden bahsediyorsunuz.Marmara ve Karadeniz bölgesinde yetişmektedir. latince adı Vaccinum Myrtillus kültür çeşitlerine göre meyveleri ince vede tadıda ekşimsi oysakı bügün piyasada kültüre alınmış birçok çeşit bulunmakta bluecrop spartan duk darrow brigitta vb. fiatlar yaşa göre değişiyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Bu likapa orijinal fideleri Amerika,Bulgaristan,Macaristan,Polonya,Hollanda'da n ithal ediliyormuş galiba. İthal fidan satcılarını bilenlerin, paylaşması halinde çok memnun olacağım. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|