Hoşbulduk sn. n turan. Başarı dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Çatalca' nın toprağı asitli midir bilmiyordum ama çok verimli bir toprak olduğunu biliyorum. Şimdiden yaban mersini yetiştirme alıştırması yapmak için geçen ay Yusuf Bey'den 2 adet fide aldım. Biri Patriot, diğeri Bluegold.
Yusuf Bey bunların geçen yaz meyve verdiğini söyledi. Yaprakları bayağı kızardı, özellikle Patriot'unkiler kıpkırmızı oldular. Bir de beneklendiler. Hastalık veya birşeyin eksikliği olabilir diye bayağı korktum ama daha sonra meyve ve yaprak tomurcukları çıkınca endişelenmeyi bıraktım. Sanırım durumları iyi, bayağı tomurcukları oldu çünkü. Bir problem olsa tomurcuklanmazdı herhalde, yanlış düşünüyor olabilir miyim?
Yusuf Bey sonbaharda yaprakların döküldüğünü de söyledi. Gerçekten de yapraklar yavaş yavaş dökülüyor.
Ayrıca benim henüz bahçem yok. Gelen fideleri büyük saksılara diktim. Saksıların içine de bolca çam ibresi doldurdum. Çürümüşünü bulamadığım için sadece kurumuş olanlarla yetinmek zorunda kaldım. Yine de fidelerin durumu iyi gibi. Yaza nasıl olacaklarını merak ediyorum doğrusu.
Sn. n turan, demek ki çok ürün almak için acele etmemem gerekiyor. Bu yönünü düşünmemiştim doğrusu. O zaman sabredeceğiz, başka çare yok.
Unutmazsam fidelerimin fotoğrafını da koymak istiyorum.
|