![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alara Saksılı fidan 100 YTL biraz fazla uçmuş. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2005
|
Bence genede pahalı, ben 25 ytl ye aldım. Yusuf beyden. Geldiğinde üzerinde bikaçtane meyvesi vardı. Ve tadıda çok hoşuma gitti. Şimdi bahçede yere diktim. Yeni filizler veriyor. İnşallah kışın soğuktan etkilenmez. Ben bu arada Denizlide yaşıyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2005
|
Selahattin bey yurt dışında getirteceğiniz fidanlarla ilgili çalışmanızı dört gözle bekliyorum. Fidanlardan bende almak isterim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi üzüldüm. Hangi çeşitlerin çeliği vardı bilmiyorum, ancak uzun ve zahmetli bir iş yapıyorsunuz. Elimizden size şans dilemekten başka birş şey gelmiyor. Yine de sizden iyi haberler bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
ancera
Merhabalar. Kisa bir tatil icin gittigim memleketim olan Rize Pazar'da yedigim ve bayildigim bir recelin ana maddesini merak ettim. Yöre halkinin "ancera" olarak adlandirdigi bu meyvenin "berry" türü oldugunu tahmin ettim ama ne menem bir sey oldugunu merak ettigim icim, bulabilecegimi söyledikleri bir tepeye ciktim. Yalniz maalesef agacini bulmamiza ragmen ancera meyvesi yoktu.. Ben de yine o bölgede bulunan bir meyvenin resmini cektim. Bunu orada yemiyorlar. ne oldugunu sordugumda tuhaf bir isim söylediler, aklimda kalmadi Ne oldugunu bilen varsa, beni aydinlatabilir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ardeşen'de éela denilen Büyük ayı üzümüne benziyor linke bir göz atın derim |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2007
|
bende yurt dısından lıkapa fıdesı getırtıp tr de satmayı dusunuyorum ...baglantılarım war ancak pazar sıkıntısı yasarmıyım dıyorum..fıkırlerınızı benımle paylasırsanız memnun olurum... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Satacağınız fiyat ve çeşitler önemli. Getirttiğiniz çeşitler Türkiye'de denenmiş adaptasyonu yapılmış çeşitler olması çok önemli. Farklı bir çeşit getirirseniz bahçe kuranların pek tercihi olmayacaktır.... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
Likapa ekmek istediğm toprağı Rize'den getirttim acaba istanbulda nerede tahlil etirebilirim yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim merak ettiğim likapanın köklerinin kaç metre derine indiği? Bir başka anlatımla, taşıma toprakla-torfla bahçede likapanın istediği ortamı küçük fidede sağlayabiliriz ama ya sonrası? Küçük fidan büyüyüp kökler derine inince toprak asidik değilse ne olacak? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ilkbahara dikim yapabilir miyim diye araştırıyorum, fırsat buldukça mesajları da okumaya çalışıyorum. Görülen o ki dikimden 6 ay önce hazırlık yapılmış olması benim takvimimi değiştiriyor. Bu arada ben de aşağıdaki sorunun cevabını merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu ..taşıma toprakla-torfla bahçede likapanın istediği ortamı küçük fidede sağlayabiliriz ama ya sonrası? Sn.sabah bu sorunun cevabı sanıyorum sn.n_turan vermişti...Likapanın kökleri derine inmediğinden taşıma torf-kurumuş çam yaprağı vs.ile blueberryler büyüseler bile istediği asidik ortam sağlanabiliyormuş. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2007
|
Mayıs Ayından itibaren taze yaban mersinini isteyenlere yollayabilirim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de isterim. Nerede yetiştiriyorsunuz? Aracılık mı yapıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Sayın N Turan , resmen film gibi takip ediyorum sizi, sayın Deniz Akvaryumu da konunun gelişmesinde destek oluyor sağolsun. Kendisini daha önceden akvaryum konularında okuyordum diye hatırlıyorum . Ama benimde ilgi alanlarım sanırım değişiyor. Akvaryum merakım kalıcı ama bir ara bonsai vardı, şimdi ise üzümsüler...Bauhaus dan çeşit yapıcam ama çelikleme işi benide düşündürüyor. Kendi emeğimizle oluştursak daha tatlı olur.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara'ya taşınırken canlıların çoğunu kaybettim bu durum bende büyük bir üzüntüye yol açtı ve deniz akvaryumu hobimi bıraktım tabi bunda ne yaparsak yapalım tam manasıyla deniz canlılarının yaşadığı ortamı sağlayamayacağımız ve deniz canlılarının bulundukları yerde korunması fikri de rol oynadı... Üzümsü bitkilere tutkunluğum ise öteden beri devam etmekte, bakalım ne olacak ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen ve frenk üzümü konusunda çoğaltma sorunum yok. Ahududunda da bolca kök sürgünü var ve yerlerine aktarmak için beklyorum. Yalnızca yaban mersinini çoğaltamıyorum. Çok meşakkatli, özel ortam sağlamak gerekiyor. . |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
benim yaban mersini baklım sonbahara yetişcek mi. aydında resmen sıcaklar kavurdu |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.raintreenursery.com/catal...oducttype=BLUE http://www.onegreenworld.com//index.php?cPath=4_99 Yaban mersini çeşitleri için faydalı siteler... . Düzenleyen denizakvaryumu : 14-09-2007 saat 20:14 Neden: ek link |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Sayın lokmanbahçe eğer yaban mersinleriniz sağlıklı ise Müge 67 rumuzlu arkadaşımız çoçuğunun rahatsızlığı için arıyordu.Mesajını insan olmasaydınız ne olmak isterdiniz bölümünde gördüm yanılmıyor isem.Kendisi yaban mersini olmak istiyor idi.İlginizi çekermi bilemiyorum.Hoşçakalın |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
likapalar için denenebilir. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bilkent praktikerden bir goldtraube 71 aldım, siz goldtraube ı geçen yıl mı diktiniz? yani bir kış geçirmiş miydi yoksa ilk defa mı Ankara'da kışı geçirecek? Aldığım goldtraube yaklaşık 20-25 cm.lik çelimsiz bir bitki, belki 1 yaşında,bu kışı dışarda geçirmesini önerirmisiniz?Yoksa hiç dışarı çıkarmayıp seneye mi dışarıya atayım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi kurtarmışlar kendilerini. Bu yıl bitkilerimiz açısından kötü bir yaz geçirdik. Gelecek yıllarda umarım yaşamayız diyeceğim ama sanki her yıl biraz daha kötüye mi gidecek ne, bu küresel ısınma? O uçlardan çıkan yaprakların renginin öyle olması normal mi? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
doğa
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Herkese İzmir'den merhabalar. Yazilarinizi uzun suredir takip ediyorum. Üniversiteden sonra ben de bir hayali gerçekleştirmeye başlayacağım. Araziyi Ödemiş Gölcükten(980m) seçmeyi planlıyorum.. Aynı şekilde Hüseyin Hoca'da bana olumsuz bir cevap verdi.. Ancak iyi bir iyileştirmeden sonra olabileceğını tahmin ediyorum. Eğer bahar dikimine yetiştirebilirsem yarım dönümlük bir alanı Kasım ayında hazırlayacağım ve yaklasik 15-20 adet ( 3 farklı çeşitle) işe koyulacağım. Her zaman yardımlarınıza ihtiyacım olacak.. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn cousica Rize'li bir arkadaşımdan likapaya mehuba dediklerini duymuştum. Resimdeki o mu bilmiyorum ama belki hatırlayamadığınız isim mehubadır. Bu arada sözüm vardı sayın Balıkçı ve Nevsune'ye,arkadaşımın annesi bu mevsimde çelikleme olmayacağını (ve de yazın) ilkbaharda göndereceğini söyledi. Sabırla koruk helva olur hesabı ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|