![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alara Saksılı fidan 100 YTL biraz fazla uçmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2005
|
Bence genede pahalı, ben 25 ytl ye aldım. Yusuf beyden. Geldiğinde üzerinde bikaçtane meyvesi vardı. Ve tadıda çok hoşuma gitti. Şimdi bahçede yere diktim. Yeni filizler veriyor. İnşallah kışın soğuktan etkilenmez. Ben bu arada Denizlide yaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaçsever
|
Selahattin bey yurt dışında getirteceğiniz fidanlarla ilgili çalışmanızı dört gözle bekliyorum. Fidanlardan bende almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yılmaz çeliklerin durumu nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi üzüldüm. Hangi çeşitlerin çeliği vardı bilmiyorum, ancak uzun ve zahmetli bir iş yapıyorsunuz. Elimizden size şans dilemekten başka birş şey gelmiyor. Yine de sizden iyi haberler bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'nın kurak ve aşırı sıcak yazında bahçemiz biraz kurudu ama yaban mersinlerini yaşatmayı başardık. Ağaçları, domatesi biberi bir tarafa yaban mersinini bir tarafa koyduğumuzda suyu öncelikle onlara vermemiz gerektiğine karar verdik. Yine de hergün sulayamadığımız için uç sürgünler yandı. Çareyi basit bir damlama sulama yönteminde buldum. Üzerlerindeki meyvenin çoğunu kaybettik ama bitkileri kurtardık. Şimdi yeniden sürgün verdiler. "Ellerinizden öperler." Yakında resimlerini de koymaya çalışacağım. Sevindirici olan şey ise ahudutlarının gelişmesi oldu. Yeni diktiğim ve meyvesini yedikten sonra dibinden kestiğim kamışların bazıları hemen yeni sürgünler vermiş ve 1 metreye kadar boy atmışlardı. Geçtiğimiz hafta içinde kuruduğundan şüphelendiğim bazı köklerin 20-30 cm açıklarından yeni hök sürgünleri sanki can havliyle topraktan dışarı çıktılar. Sanırım yaban mersinlerine komşu olmanın avantajını kullandılar. Ahududu yetiştircileri "yazın ıslak, kışın kuru" diyorlar. Bu bitki nemli toprağa bayılıyor, ama bataklıkta yaşamıyor. Bir kez daha şahit oldum. Böğürtlen konusunda da yazdım, Heritage çeşidi olduğundan şüphelendiğim bir kırmızı ahududunu dalı kurumadığı için dipten kesmemiştim. Bu bitkinin çok iri ve lezzetli meyvelerini haziran boyunca yedik. Yeşil dal üzerinden iki hafta hafta önce yeniden çiçeklendi ve sanırım birkaç güne kadar ikinci hasadı yapacağız. Bentderesi'nden aldığım fidanlarda hep bu tür sürprizlerle karşılaşıyorum. Adını sanını bilmediğim için sadece tahminen bir çeşide benzetebiliyorum. Sanıyorum dışarıdan getirtilerek Bursa'da çoğaltılmış ve soyu sopu kaybolmuş bir çeşit ama gözümde değeri birden bire arttı ve çoğaltmanın yollarını arıyorum. Düzenleyen n_turan : 17-10-2007 saat 13:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Çeliklerin köklenme şansı çeşitlere göre değişiyor. Aşağıdaki bağlantıda Bluetta, Patriot, Northland, Blueray, Berkeley, Coville, Jersey çeşitlerinin kolay köklendiğini yazıyor. Patriot, Northland ve Blueray benim aradığım çeşitler. Köklenmeyi teşvik için kabuğun kesilmesi de gerekiyor. http://berrygrape.oregonstate.edu/bl...y-propagation/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=n_turan;145336]Ankara'nın kurak ve aşırı sıcak yazında bahçemiz biraz kurudu ama yaban mersinlerini yaşatmayı başrdık. . QUOTE] Frenk üzümlerinin tepkisi ne oldu? Yapraklarda bakır sarısı kuruma var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2007
|
bende yurt dısından lıkapa fıdesı getırtıp tr de satmayı dusunuyorum ...baglantılarım war ancak pazar sıkıntısı yasarmıyım dıyorum..fıkırlerınızı benımle paylasırsanız memnun olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Satacağınız fiyat ve çeşitler önemli. Getirttiğiniz çeşitler Türkiye'de denenmiş adaptasyonu yapılmış çeşitler olması çok önemli. Farklı bir çeşit getirirseniz bahçe kuranların pek tercihi olmayacaktır.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaçsever
|
Benim Likapam
Buda benim likapam. Bu sene diktim. Yusuf beyden aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2007
|
Likapa ekmek istediğm toprağı Rize'den getirttim acaba istanbulda nerede tahlil etirebilirim yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Benim merak ettiğim likapanın köklerinin kaç metre derine indiği? Bir başka anlatımla, taşıma toprakla-torfla bahçede likapanın istediği ortamı küçük fidede sağlayabiliriz ama ya sonrası? Küçük fidan büyüyüp kökler derine inince toprak asidik değilse ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2007
|
Mayıs Ayından itibaren taze yaban mersinini isteyenlere yollayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Sayın N Turan , resmen film gibi takip ediyorum sizi, sayın Deniz Akvaryumu da konunun gelişmesinde destek oluyor sağolsun. Kendisini daha önceden akvaryum konularında okuyordum diye hatırlıyorum . Ama benimde ilgi alanlarım sanırım değişiyor. Akvaryum merakım kalıcı ama bir ara bonsai vardı, şimdi ise üzümsüler...Bauhaus dan çeşit yapıcam ama çelikleme işi benide düşündürüyor. Kendi emeğimizle oluştursak daha tatlı olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen ve frenk üzümü konusunda çoğaltma sorunum yok. Ahududunda da bolca kök sürgünü var ve yerlerine aktarmak için beklyorum. Yalnızca yaban mersinini çoğaltamıyorum. Çok meşakkatli, özel ortam sağlamak gerekiyor. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de isterim. Nerede yetiştiriyorsunuz? Aracılık mı yapıyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara'ya taşınırken canlıların çoğunu kaybettim bu durum bende büyük bir üzüntüye yol açtı ve deniz akvaryumu hobimi bıraktım tabi bunda ne yaparsak yapalım tam manasıyla deniz canlılarının yaşadığı ortamı sağlayamayacağımız ve deniz canlılarının bulundukları yerde korunması fikri de rol oynadı... Üzümsü bitkilere tutkunluğum ise öteden beri devam etmekte, bakalım ne olacak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
benim yaban mersini baklım sonbahara yetişcek mi. aydında resmen sıcaklar kavurdu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
http://www.raintreenursery.com/catal...oducttype=BLUE http://www.onegreenworld.com//index.php?cPath=4_99 Yaban mersini çeşitleri için faydalı siteler... . Düzenleyen denizakvaryumu : 14-09-2007 saat 19:14 Neden: ek link |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
Sayın lokmanbahçe eğer yaban mersinleriniz sağlıklı ise Müge 67 rumuzlu arkadaşımız çoçuğunun rahatsızlığı için arıyordu.Mesajını insan olmasaydınız ne olmak isterdiniz bölümünde gördüm yanılmıyor isem.Kendisi yaban mersini olmak istiyor idi.İlginizi çekermi bilemiyorum.Hoşçakalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
İyi kurtarmışlar kendilerini. Bu yıl bitkilerimiz açısından kötü bir yaz geçirdik. Gelecek yıllarda umarım yaşamayız diyeceğim ama sanki her yıl biraz daha kötüye mi gidecek ne, bu küresel ısınma? O uçlardan çıkan yaprakların renginin öyle olması normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
ancera
Merhabalar. Kisa bir tatil icin gittigim memleketim olan Rize Pazar'da yedigim ve bayildigim bir recelin ana maddesini merak ettim. Yöre halkinin "ancera" olarak adlandirdigi bu meyvenin "berry" türü oldugunu tahmin ettim ama ne menem bir sey oldugunu merak ettigim icim, bulabilecegimi söyledikleri bir tepeye ciktim. Yalniz maalesef agacini bulmamiza ragmen ancera meyvesi yoktu.. Ben de yine o bölgede bulunan bir meyvenin resmini cektim. Bunu orada yemiyorlar. ne oldugunu sordugumda tuhaf bir isim söylediler, aklimda kalmadi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ardeşen'de éela denilen Büyük ayı üzümüne benziyor linke bir göz atın derim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
likapalar için denenebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
doğa
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Herkese İzmir'den merhabalar. Yazilarinizi uzun suredir takip ediyorum. Üniversiteden sonra ben de bir hayali gerçekleştirmeye başlayacağım. Araziyi Ödemiş Gölcükten(980m) seçmeyi planlıyorum.. Aynı şekilde Hüseyin Hoca'da bana olumsuz bir cevap verdi.. Ancak iyi bir iyileştirmeden sonra olabileceğını tahmin ediyorum. Eğer bahar dikimine yetiştirebilirsem yarım dönümlük bir alanı Kasım ayında hazırlayacağım ve yaklasik 15-20 adet ( 3 farklı çeşitle) işe koyulacağım. Her zaman yardımlarınıza ihtiyacım olacak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|