![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
İşte hırs budur. İnşaallah başarılı olursunuz. Hüseyin hocama bende Bursa şartlarını sormuştum, bana da aynı cevabı vermişti. Ben bu kadar kesin net bir şekilde yetişmeyeceği cevabı yerine ekonomik olmaz cevabını duymak isterdim. Hocamın çalışmaları sadece karadeniz şartlarına elverişli çaya ve fındığa alternatif ürünler yetiştirmek. Sizin mesajınızdan sonra içime kurt düştü acaba bu kültür formunun karadeniz şartları dışında yayılmamasını istiyor olabilir mi? Çünkü karadeniz de fındığa ve çaya alternatif ürünler üzerinde çalışıyor ve bu ürünlerin sadce yine karadeniz şartlarına uyumlu olması isteniyor. Sebebi ise vejetasyon süresi ve güneşlenmeden kaynaklanan yörenin fakirliği sebebiyle diğer yörelerde yetişebilecek ürünler ekilirse bulunan ürünlerin karadenizin dışında yetiştirilmesi daha çok kar ve ürün getireceği sebebiyledir. Bu durumda karadenizin ekmeğine dolaylı olarak taş konmuş oluyor... Acaba mümkün olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Pek öyle olduğunu sanmıyorum. Bir akademisyen olarak bizim zarar görmemizi istemediğini, boşuna emek ve para harcamamıza gönlü elvermediğini düşünüyorum. Bir ikinci olasılık da şu: henüz çok sınırlı bir alanda denenmekte olan yaban mersini için, en uygun ortamda bile belirli bir tecrübe sağlanmamışken, başarı şansı daha az bir iklim bölgesinde yapılacak bir denemeyi riskli görüyor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2007
|
Alıntı:
Ben bir karadenizli olarak bu konuya yeni merak saranlardan birisiyim.Ben Samsun'luyum ve sahil kesimindeyim.Yani değerli arkadaşımızın söylediği gibi bir mantıkla bu hoca hareket ediyorsa bizede yanlış yapıyor o zaman.!!! Böyle bir şeyi düşünmek bile üzücü arkadaşlar,neticede bu ürünün kimyası belli,nasıl,nerede,ne şekilde yetişeceği biliniyor.Her yerde olabilir ama en ekonomik ve iyi olabileceği yerler demekki bu bölgeler.Yani konuyu daha araştırmacı ve verimli hale getirmek yerine lütfen bu tür konuları tartışmaya açmayalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2016
|
Antalya'da da Maviyemiş yetiştiricisi var,hatta Trabzon'a maviyemiş bile satıyor.Ama serada üretim yapıyor.Normal şartlarda ve yerli toprakta değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|