![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2009
|
Esasen ortada bir yanlışlık yok.vaccinium ların genel adı yabanmersini.yani cranberry nin yabanmersini olarak satışı normal.esas yanlışlık blueberry(maviyemiş)i tanıtan ve tavsiye eden diyetisyen hekim ve akademisyenlerde.baştan maviyemiş olarak tanıtılsaydı bu karmaşa olmazdı...Sn. denizakvaryumu sizin bilginiz doğru.blueberry doğadaki vahşi vacciniumların melezlemesi ile elde edilmişlerdir.yurtdışında vahşi olanlar daha fazla para etmektedir.Lakin meyveleri gösterişsiz,ufak ve daha fazla çekirdek içermektedir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Arkadaşlar benimde kafama şu takıldı: Aktarlarda yaban mersinini kırmızı bir meyve olarak satıyorlar acaba yaban mersini diye cranberrymi satıyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, sebze adalarını yapmaya Adaya gittiğimde Sunshine blue' da az da olsa meyva tutmaya başladığını gördüm.Diğer çeşitlerde yapraklanma kısmen var ama bol bol çiçek var..Hadi hayırlısı,ilk meyveleri yiyebileceğiz..Sn.Caturanga, Ph-metre geldi..Fakat sipariş verdiklerimin tamamı gelmedi. E-posta çektim,sonucu bekleyeceğim.Oda olmazsa Paypal'a yazacağım.. not: (Gelen postada, tedarikçide olmadığını: hesabıma + bakiye yazıldığını bildirdiler..) Düzenleyen sındırgılı : 07-04-2010 saat 07:01 Neden: ilave bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hadi hayırlı olsun.İnşallah bol meyve tutarlar.Sevgili Eylems 'den aldığım Bleucrop 'da çiçekler açmak üzere.Dixi ' de herhangi bir faaliyet yok.Daha yaprak belirtiside yok.Henüz uykuda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sındırgılı paypal a itirazda bulunursanız paranızı kolaylıkla alırsınız.paypal da itiraz süresi 45 gündür bilginize.ürünleri bekleyedebilirsiniz **** başka ürün alabilirsiniz tercih sizin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Jezebel eğer satıcı ürünü gönderdiğini takipli bir numara ile ispat edemesse paranızı geri alırsınız.ama önce satıcı ile iletişim kurun ve yazışmalarınızı saklayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Yakında haberlerde yabanmersini yerine şekerle kurutulmuş turnayemişi yüzünden hastanelik oldular diye duyarsak şaşırmayalım. Satılanların tamamı cranberry ve kendi tadı dışında tatlandırılmış haldeler. Kurusu en şekerli meyvelerden olan incirin bile kurusunda bu kadar keskin bir tat yok ve doğal olmadığı hemen bellli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sn.jezebel o zaman itiraz edin.büyük ihtimal paranızı geri alırsınız.aynı şey kredikartları içinde geçerlidir.kredi kartlarında itiraz etme süresi 6 ay dır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
yaban mersini
Adana da çiftlik yerimin önünde 4,5 dönüm arazim.burayı farklı tür cins meyve ağaçları ile tanzim etmeyi planlıyordum ta ki eşim beni yaban mersini ile tanıştırıncaya kadar.Marketten kurusunu aldı ve sabahları kahvaltıda süt ve mısır gevregi ile karıstırıp yiyorum.inanılmaz lezzetli ve saglıklı hissetiriyor ![]() Okuduğum makalelere göre 6 yıl sonra ürün alınabiliyor ve ticari olarak ciddi bir gelir sağlıyor.Bu arazimi yaban mersini olarak değerlendirsem ne kadar zamanda ağaçlanır ve yaban mersini çiftlik yerinde börtü-böcek popülasyonları değiştirir mi?Çünkü çiflik bölgesinde bu cins yok? Bu konuda fikiri olanlar varsa paylaşmalarından mutluluk duyarım.teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn.baritano herşeyden önce bahçenizin ph nı ölçmeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Spor yapanlar bunu okusun. http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=79 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Blueberry ile İkea'dan bir kavanoz marmelatını aldığımda tanıştım ve internetten araştırdım. Ne olduğunu öğrendikten sonra da önce marmelatın ıthalatçısı olan firmaya (İKEA değil) mail yazdım. Çünkü üzerine yapıştırdıkları türkçe etikette mavi kızılcık yazıyordu. Bu ismi değiştirmeleri gerektiğini bildirdim ama bir cevap gelmedi. Bu arada bazı satıcılarda yaban mersini geldi şeklinde ilanlar görünce ürüne bakmak istedim, her seferinde cranberry olduğunu gördüm. Satıcılar çoğunluğu ne sattıklarından bilgileri olmayan kişiler. Bunlarla münakaşa düzeyine varan konuşmalar yaptım. Ancak toptancıdan bu isimle aldıklarından isminin bu olduğunu ve kulaktan dolma bilgilerle bazı hastalıklara iyi geldiğini söylüyorlar. Biz daha iyi biliriz havasındalar. Hatanın en büyüğü ithalatçı firmadan kaynaklanıyor. Yaban mersininin birden moda olmasından yararlanıp satışlarını artırmak için bence bile bile yalan söyleyip perakendecileri ve halkı kandırıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Yaban mersini ayağıyla cranberry'de yedik ne güzel hiç yememiştim. Arkadaşlar ayrıca burdaki aktarlarda acai berry satıyorlar bilginiz olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, bir eczanenin camında zayıflama hapı reklamı gördüm. Acai Berry'den yapılıyormuş.. Benim, bluecrop iyi durumda değil..Tüm çiçekler sönmüş ve üzerinde hiç yaprak oluşmamış.Toprağın ph'ını 4,5- 5 ölçtüm,diğerlerinde ise bir problem yok . Orman gülü için aldığım gübreden 10 gr. verdim. Bakalım, Salı günü tekrar gittiğimde neyle karşılaşacağım. Düzenleyen sındırgılı : 22-04-2010 saat 22:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
carrefour da bir haftadan beri yaban mersini adı altında satılıyor. tutulduğu da insanın eli yapış yapış, kızılcık gibi kıpkırmızı içinde çekirdek yok tatlımsı yaban mersini kuruyunca kırmızımı olur daha önce hiç görmedim koskoca carfur bunu yaparsa yazık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Sayın Gurbik bende gördüm kıpkırmızı fakat galiba o ithal yaban mersini diye satılıyor birde siyah olanı var ...geçenlerde babam ankarada gezerken bir yerde yaban mersini satan adama sormuş oda aynen böyle söylemiş babamda yerli likapadan birtane tadına bakayım diye almış yemeden eve getirdi...bende içini bir açtım bir sürü tohum hepsini bahçe toprağı,vermikulit,perlit,organik gübre ve torf karışımına ektim dün birtanesi çıktı ama ben tohumlarımı genelde bardağın tam ortasına ekerim bu biraz yandan çıkmış likapa olup olmadığını bilemiyorum yakın zamanda resimleri buraya kopyalarım...saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Caucasian whortleberry (Vaccinium arctostaphylos)
Karabük/Yenice ormanları yerli tür Caucasian whortleberry (Vaccinium arctostaphylos) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Dibimizde varmışta haberimiz yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Toprak saksı dışı beyaz boyalı . Daha sıcaklar bastırmadı ;( Bakalım o zaman ne yapacağız , şimdi balkona beyaz perde dikiyorum da , gerekirse eve de alacağım , artık klimanın altına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2010
|
Arkadaşlar ben de karadenizliyim. bir çok karadenizli gibi likapayı araştırıyorum uzun zamandır. düzcede 700m rakımda 5 dönüm arazimiz var. Bu işe girmeyi düşünüyoruz ama 1 yıldır araştırmama rağmen Pazarlama konusunda tatminkar bir veri elde edemedim. önceki sayfalarda da eğer gözümden kaçan bişey olmadıysa Fiyat ve Pazarlama konusunda pek bilgi yok. Hüseyin çeliğin bi yazısında rize deki üçel reçel fabrikasının 4 liraya aldığı gibi bir bilgi vardı bi kaç yıl öncesi için, tek bilgi bu eldeki.onun da yılda kaç ton tüketebileceği malum. Elimizde 5 ton yaban mersini var diyelim. bunu satabilir miyiz? kilosu kaç liradan satabiliriz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|