agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2011, 22:11   #421
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2011
bu arada istanbul'da muz dışarıda yetişebilir mi? yakında göreceğiz bakalım. öyle yenilmeyen musa bajoo,musa sikkimensis değil, kültür muzu. Musa california gold'u abd'den 1 tane bile olsa getirmeye çalışıyorum,bizimkiler,tohumcular getiremiyor bakalım ben getireyim iddia ettikleri gibi istanbul gibi bir yerde 11 ayda dışarıda meyve verebiliyormu göreceğiz. tabii getirebilirsem malum kargo fiyatları,gümrük işlemleri dahil herşeyi hesaplamak lazım,muz rizomuna bakanlık izin veriyormu bilmiyorum.
eğer getirtebilirsem ve işe yararsa herhalde bu türkiye'de muz alanlarının epey genişlemesine sebep olur.-6,6 derece soğukla kışın karşılaşmasına rağmen 11 ayda meyve verebilen dışarıda yetişebilen 1,5-2 metrelik bir muz ağacı herhalde epey ilgi çeker.hele bu ağaç istanbulda yetişebilirse bütün ege,akdeniz,karadeniz ve marmaranın güney sahillerinde devrim olur.

cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 23:46   #422
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayc78 Mesajı Göster
verdiğim sebze coşturanlar işe yaramaya başladı gibi,benim iş yerindeki miraclelardan biri 4. yaprağını çıkarmaya başladı (bir yaprağı ise yarı kuru) çok ilginç bir bitki,işyerinde yaprakları aniden neden kuruyor anlamış değilim. evdekiler guava ile dışarıda iyi gibiler şu an için. ama naylonlarını daha hala çıkarmadım en azından rüzgara karşı koruyor, bu naylonlar.
Tavsiyem haftada bir sebze coşturanlı su dökün iyi geliyor.
direkt güneşe maruz kalınca hakikaten aniden kuruduğunu gözlemledim

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 09:29   #423
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maybach Mesajı Göster
ben olsaydım o harmana güvenmezdim tohumlar canlanana kadar güneşte arada hafif sulayarak karıştırarak dinlendirirdim tohumlar pamukta bile çimleniyor zaten
O zaman ilk olarak torf daha sonra bu karışımı denesem daha iyi olacak gibi.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 18:35   #424
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Miracle Berry fidelerimin son durumları.

Name:  miracle berry.jpg
Views: 836
Size:  70.3 KB

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 18:36   #425
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Toprak karışımında Baltık torfu(sphagnum moss) kullandım.

Eski 10-04-2011, 01:08   #426
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Sayın doğalbahçe çok güzel gözüküyorlar.Elinize sağlık.Bugün sizden temin ettiğim tohumları ektim,umarım bende başarabilirim bu işi.

Eski 10-04-2011, 10:46   #427
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Benimkilerde hala çıkan yok sera içinde olmalarına rağmen.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 16:26   #428
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Sayın doğalbahçe çok güzel gözüküyorlar.Elinize sağlık.Bugün sizden temin ettiğim tohumları ektim,umarım bende başarabilirim bu işi.
Sn. tuğcu,

Tohumlarınızı ektikten sonra sıcak bir ortamda ve mümkünse kilit poşet içinde veya üzerlerine şeffaf bardaklar kapatarak küçük bir sera ortamı oluşturabilirseniz çimlenme biraz daha hızlı oluşabilir. Ben ilk 2-3 hafta boyunca kilitli poşetlerde çimlenişlerini sağladım.

Eski 10-04-2011, 16:37   #429
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Meyvesini yedikten sonra gerçekten mucize meyve olduğu kanısına vardım. Çok güzel ve özel bir meyve. Herkesin meyveyi yemesini ve akabinde Limonu adeta limonata gibi algılamasını tavsye ederim.

Name:  meyvenin yapısı.jpg
Views: 797
Size:  22.8 KB

Name:  miracle berry meyvesi.jpg
Views: 748
Size:  27.2 KB

Eski 10-04-2011, 23:05   #430
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
Sndoğalbahçe sizden aldığım tohumlar çimlendi üç dört yaprak açtılar gelişmeleri yavaşladı kaç yaşında meyve verecekler teşekkür ederim.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 19:13   #431
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehbi Mesajı Göster
Sndoğalbahçe sizden aldığım tohumlar çimlendi üç dört yaprak açtılar gelişmeleri yavaşladı kaç yaşında meyve verecekler teşekkür ederim.
Sn. Vehbi,

3 yaşında meyve veriyorlarmış.

Eski 12-04-2011, 21:33   #432
Ağaç Dostu

sayın doğalbahçe sizden temin ettiğim 5 tohumdan 4ü şu an büyümekle meşgul.ancak 2 gün önce rüzgar saksılarımdan birini devirmiş neyse bitkiye bir şey olmamış kökünü toplayıp biraz toprakla saksıyı takviye ettim bakalım şu an iyi gibi. işyerimdekiler ise yavaş büyüyordu birinin yaprağı birden çürüme gibi bir olay gösterdi suyu kestim evdeki sebze coşturanı alıp su ile karıştırıp işyerindekilere kullandım her ikiside 4.yaprağı çıkarıyor. sebze coşturanlı suyu haftada bir dökmek iyi geliyor gibi,naylonlarını hala bitkilerin çıkarmadım sizce çıkarmam gerekirmi?

Bu arada abdden bir adet "musa california gold" sipariş ettim bakalım kargoyu bekliyorum.abd kargo fiyatları pahalı olduğundan gücüm ancak birine yetti.

Eski 12-04-2011, 21:36   #433
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
sn doğalbahçe teşekkür ederim inşallah üç yaşına kadar geliştiririz.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 20:18   #434
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
sayın doğalbahçe sizden temin ettiğim 5 tohumdan 4ü şu an büyümekle meşgul.ancak 2 gün önce rüzgar saksılarımdan birini devirmiş neyse bitkiye bir şey olmamış kökünü toplayıp biraz toprakla saksıyı takviye ettim bakalım şu an iyi gibi. işyerimdekiler ise yavaş büyüyordu birinin yaprağı birden çürüme gibi bir olay gösterdi suyu kestim evdeki sebze coşturanı alıp su ile karıştırıp işyerindekilere kullandım her ikiside 4.yaprağı çıkarıyor. sebze coşturanlı suyu haftada bir dökmek iyi geliyor gibi,naylonlarını hala bitkilerin çıkarmadım sizce çıkarmam gerekirmi?

Bu arada abdden bir adet "musa california gold" sipariş ettim bakalım kargoyu bekliyorum.abd kargo fiyatları pahalı olduğundan gücüm ancak birine yetti.
Aşırı nemden bitkilerin yapraklarının etkilenmemesi gerekiyor bu bakımdan kontrollü olmakta fayda var. Keşke 5 te 5 olsaydı. Tohumlar taze olduğunda çimlenme çok kısa sürede meydana geliyor.

Kargo masrafları bayağı yüklü inşallah en kısa sürede elinize geçer. Bende 2 yaşında 3 adet Miracle berry fidesi temin etmiştim, 2 tanesi adapte oldu bu sene yapraklarının açmasını bekliyorum.

Eski 13-04-2011, 20:19   #435
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehbi Mesajı Göster
sn doğalbahçe teşekkür ederim inşallah üç yaşına kadar geliştiririz.

Çok aşırı ilgi istemiyor ama ortamını sağladıktan sonra inşallah 3 yaşını göreceğimize inanıyorum.

Eski 15-04-2011, 16:34   #436
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi botanik2009 Mesajı Göster
Sn:snowman77 kağıt havlu içinde çimlendirme yönteminin ayrıntılarını biliyorsanız yazarsanız sevinirim, ısı kaç derece , havlu kapalı bir kapta mı? v.b
kağıt havluyu hafif nemlendirin kilitli poşete koyun oturma odanızın ısısı yeterli o kadar bitki köklenene kadar besin gerekmiyor

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 17:33   #437
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğalbahçe Mesajı Göster
Sn. tuğcu,

Tohumlarınızı ektikten sonra sıcak bir ortamda ve mümkünse kilit poşet içinde veya üzerlerine şeffaf bardaklar kapatarak küçük bir sera ortamı oluşturabilirseniz çimlenme biraz daha hızlı oluşabilir. Ben ilk 2-3 hafta boyunca kilitli poşetlerde çimlenişlerini sağladım.
Sayın Doğalbahçe;

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır.

Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye

Eski 15-04-2011, 18:26   #438
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Sayın Doğalbahçe;

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır.

Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye
Sn. Tuğcu,

Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır.

Eski 20-04-2011, 20:26   #439
Ağaç Dostu

bunlarda miracleların son hali,işyerindekiler naylonlu ve odada 4.yapraklarını çıkarmaya başladılar.evdekiler ise dışarıda naylonsuz durumlarında pek bir değişiklik yok ama dikkatimi çekti guavaya göre dışarıda daha dayanıklılar.

Kırmızı Guava ise dışarıda naylonsuz 3 gün kaldı poyraz ve soğuk pek iyi gelmedi anlaşılan yaprakların 2si kurumaya başladı. hayret 5 derecenin altındada ısı değil.Neyse içeri aldım şu hava biraz düzelsin hemen dışarı çıkaracağım.

Eklenen Resimler

Eski 20-04-2011, 20:27   #440
Ağaç Dostu

Ananasta dışarıda durumunda bir değişiklik yok kuruyan dalda yok ama büyümede yok.

Eklenen Resimler

Eski 20-04-2011, 20:31   #441
Ağaç Dostu

Bu arada musa california gold da yarın herhalde elime geçecek bakalım sağ salim gelecekmi,gümrükten geçti kargo yarın teslim eder diye bekliyorum.

Eski 21-04-2011, 21:58   #442
Ağaç Dostu

evet nihayet geldi bakalım yarına dikeceğim,dikmeden evvel elime geçen bitkinin son hali bu linkte.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...081#post790081

Eski 22-04-2011, 12:23   #443
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Sn. Tuğcu,

Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır.
Sayın doğalbahçe, 5 tohumdan 3 ünde filizler çıktı ve boyları 3 cm gibi oldular.Uçlarında hafif bir çıkıntı oluştu muhtemelen dediğiniz gibi ilk yaprak çıkacak.Hareket olmayan 2 sinide akşam bir el atacağım kökü sağlamsa kilitli poşet içine alıp tohumların çatlamasını bekleyeceğim.
Birde yurt dışından mucize meyve tableti siparişi verdim.10-15 günde elime geçeceğini söylediler.Tabletler gelince deneyimlerimi buradan aktarırım.Tazesiyle aynı etkiyi gösterecekmi göreceğiz.

Eski 22-04-2011, 12:56   #444
Ağaç Dostu

ben bu kuşları ne yapayım?!

sayın doğalbahçe ve arkadaşlar,
miraclelarımla övünüyordum ama ne diyeyim en önemli dersi almamışım. miraclelarımdan ikisi dün balkonda sapasağlamdı bugün ise sağlammı yoksa değil mi ne yapmam lazım bilmiyorum zira kargamı,serçemi güvercinmi ne olduğunu bulamadığım ama bir bulursam falakaya ayaklarından yatırmayı düşündüğüm bir kuş,uyurken sabahın köründe balkona dadanıp evde balkonda duran 2sininde tepesinden bütün yapraklarını hemde tomurcuğuyla yemiş. hayret birşey, bir kuş hayatı boyunca görmediği,bilmediği bir bitkinin yaprağına nasıl dadanıp yiyebiliyor,çıtır çerez mi miracle'ın yaprakları..pişmiş tavuğun başına gelmeyecek iş yahu. saksıları eve aldım son hali böyle. sadece yapraksız gövdeyi bırakmış.
siz siz olun tavsiyem kesinlikle büyüyüp ağaç olana kadar miracleları balkona çıkarmayın veya kuşlara karşı koruyun. 4 aylık emeğimi bir kuş çöpe attı.sadece işyerimdeki 2 miracle şu an yapraklı sağlam durumda.)

şimdi benim sorum şu olacak sayın doğal bahçe ve ilgililer bu durumdaki bir bitki tekrar kökten sürgün verebilirmi yoksa 4 miraclemın ikisi ile vedalaşıyım mı.ne yapmalıyım bir bileniniz varmı?(lütfen bunu cevaplarsanız sevinirim).

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2011, 20:23   #445
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Sayın doğalbahçe, 5 tohumdan 3 ünde filizler çıktı ve boyları 3 cm gibi oldular.Uçlarında hafif bir çıkıntı oluştu muhtemelen dediğiniz gibi ilk yaprak çıkacak.Hareket olmayan 2 sinide akşam bir el atacağım kökü sağlamsa kilitli poşet içine alıp tohumların çatlamasını bekleyeceğim.
Birde yurt dışından mucize meyve tableti siparişi verdim.10-15 günde elime geçeceğini söylediler.Tabletler gelince deneyimlerimi buradan aktarırım.Tazesiyle aynı etkiyi gösterecekmi göreceğiz.

Sn. Tuğcu,

Yavaş yavaş diğerleri de harekete geçecektir. Acele etmemenizi öneririm. Meyvesinin uzun süreli olarak dayanmaması nedeniyle tabletler halinde satışa sunulmaktadır. Sitemizde deneyen bir çok üyemiz var. Deneyimlerinizi bekleyeceğiz.

Eski 22-04-2011, 20:30   #446
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
sayın doğalbahçe ve arkadaşlar,
miraclelarımla övünüyordum ama ne diyeyim en önemli dersi almamışım. miraclelarımdan ikisi dün balkonda sapasağlamdı bugün ise sağlammı yoksa değil mi ne yapmam lazım bilmiyorum zira kargamı,serçemi güvercinmi ne olduğunu bulamadığım ama bir bulursam falakaya ayaklarından yatırmayı düşündüğüm bir kuş,uyurken sabahın köründe balkona dadanıp evde balkonda duran 2sininde tepesinden bütün yapraklarını hemde tomurcuğuyla yemiş. hayret birşey, bir kuş hayatı boyunca görmediği,bilmediği bir bitkinin yaprağına nasıl dadanıp yiyebiliyor,çıtır çerez mi miracle'ın yaprakları..pişmiş tavuğun başına gelmeyecek iş yahu. saksıları eve aldım son hali böyle. sadece yapraksız gövdeyi bırakmış.
siz siz olun tavsiyem kesinlikle büyüyüp ağaç olana kadar miracleları balkona çıkarmayın veya kuşlara karşı koruyun. 4 aylık emeğimi bir kuş çöpe attı.sadece işyerimdeki 2 miracle şu an yapraklı sağlam durumda.)

şimdi benim sorum şu olacak sayın doğal bahçe ve ilgililer bu durumdaki bir bitki tekrar kökten sürgün verebilirmi yoksa 4 miraclemın ikisi ile vedalaşıyım mı.ne yapmalıyım bir bileniniz varmı?(lütfen bunu cevaplarsanız sevinirim).
İnanın emeğinizin zayi olmasına üzüldüm, bitki gövdesi yarı odunlaşmaya dönmüş olsaydı daha dayanıklı olabilirdi ve gövdesinde yaprak gelişimleri olmuş olsaydı sorun teşkil etmezdi kuşun zarar verdiği üst kısmına yakın bir yerden kesmenizi tavsiye ederim. Beklemenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

Düzenleyen doğalbahçe : 23-04-2011 saat 08:33
Eski 22-04-2011, 23:37   #447
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Sayın cagatayc78, çok üzüldüm.

Benimkilerin büyümesinden ümidi kesince sizinkilerle avunuyordum.

Benim Miracle'larımın beşinin de yaprak çıkarması gereken yer, sanırım nem fazlalığından çürümüşler. Kökleri ve tohumun olduğu bölüm iyi gözüküyordu. Ben de hepsinin tepelerini kesmiştim. Hala öyle duruyorlar.

Yalnız, genel anlamda bitkiler gerçekten çok ilginç. Bütün kodları üremeye, çoğalmaya odaklanmış. O yüzden ben tamamen öldüğünü tespit etmediğim bitkilerime her zaman şans veririm.

Sayın doğalbahçe'nin de dediği gibi, üst taraftan hırpalanan yerleri kesip beklerseniz, belki de dipten ya da yandan yeni sürgünler çıkabilir.

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 22:17   #448
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Sayın cagatayc78 ,resimleri görünce benimde içim cız etti.Bunca emekten sonra fidelerin bu hale gelmesi inanın çok üzücü.

Sayın doğalbahçe 4.tohumda da fide oluşumu başladı.İyiki sizi dinleyip tohuma ellememişim.

Sayın doğalbahçeden aldığım tohumların son halleri.Sol üst köşedeki biber fidesi, yanlışlığa mahal vermeyeyim.

Eski 23-04-2011, 22:31   #449
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Sn. Tuğcu;

Çok güzel sizin adınıza çok sevindim.

Eski 23-04-2011, 22:52   #450
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Sn. Tuğcu;

Çok güzel sizin adınıza çok sevindim.
Esas ben teşekkürederim sayın doğalbahçe,sayenizde.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025