View Single Post
Eski 13-04-2011, 20:18   #434
doğalbahçe
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayc78 Mesajı Göster
sayın doğalbahçe sizden temin ettiğim 5 tohumdan 4ü şu an büyümekle meşgul.ancak 2 gün önce rüzgar saksılarımdan birini devirmiş neyse bitkiye bir şey olmamış kökünü toplayıp biraz toprakla saksıyı takviye ettim bakalım şu an iyi gibi. işyerimdekiler ise yavaş büyüyordu birinin yaprağı birden çürüme gibi bir olay gösterdi suyu kestim evdeki sebze coşturanı alıp su ile karıştırıp işyerindekilere kullandım her ikiside 4.yaprağı çıkarıyor. sebze coşturanlı suyu haftada bir dökmek iyi geliyor gibi,naylonlarını hala bitkilerin çıkarmadım sizce çıkarmam gerekirmi?

Bu arada abdden bir adet "musa california gold" sipariş ettim bakalım kargoyu bekliyorum.abd kargo fiyatları pahalı olduğundan gücüm ancak birine yetti.
Aşırı nemden bitkilerin yapraklarının etkilenmemesi gerekiyor bu bakımdan kontrollü olmakta fayda var. Keşke 5 te 5 olsaydı. Tohumlar taze olduğunda çimlenme çok kısa sürede meydana geliyor.

Kargo masrafları bayağı yüklü inşallah en kısa sürede elinize geçer. Bende 2 yaşında 3 adet Miracle berry fidesi temin etmiştim, 2 tanesi adapte oldu bu sene yapraklarının açmasını bekliyorum.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön