agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2011, 17:33   #1
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğalbahçe Mesajı Göster
Sn. tuğcu,

Tohumlarınızı ektikten sonra sıcak bir ortamda ve mümkünse kilit poşet içinde veya üzerlerine şeffaf bardaklar kapatarak küçük bir sera ortamı oluşturabilirseniz çimlenme biraz daha hızlı oluşabilir. Ben ilk 2-3 hafta boyunca kilitli poşetlerde çimlenişlerini sağladım.
Sayın Doğalbahçe;

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır.

Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 18:26   #2
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Sayın Doğalbahçe;

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Mesajınızı görür görmez, üstlerini 2-3 yerinden deldiğim ,şeffaf bardaklar ile kapattım.İçlerinden birinin orta kısmında beyaz filiz gibi birşey gözükmeye başladı.Umarım doğru yoldayımdır.

Evde nem oranını arttırmak için kaloriferlerdeki sulukların dışında, üstlerine ıslak havluda koydum.Hanım kızmaya başladı ,yakında yüzgeçlerimiz çıkacak diye
Sn. Tuğcu,

Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 12:23   #3
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğalbahçe Mesajı Göster
Sn. Tuğcu,

Evet gayet güzel izlenimler vermeye başladığımı belirtmek isterim. Uzama devam edecektir, 3-4 cm uzunluğa geldiğinde yapraklar belirmeye başlar. Islak havlu veya nem oluşturacak yıkanmış bir eşya bile çok faydalı olmaktadır.
Sayın doğalbahçe, 5 tohumdan 3 ünde filizler çıktı ve boyları 3 cm gibi oldular.Uçlarında hafif bir çıkıntı oluştu muhtemelen dediğiniz gibi ilk yaprak çıkacak.Hareket olmayan 2 sinide akşam bir el atacağım kökü sağlamsa kilitli poşet içine alıp tohumların çatlamasını bekleyeceğim.
Birde yurt dışından mucize meyve tableti siparişi verdim.10-15 günde elime geçeceğini söylediler.Tabletler gelince deneyimlerimi buradan aktarırım.Tazesiyle aynı etkiyi gösterecekmi göreceğiz.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 20:23   #4
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Sayın doğalbahçe, 5 tohumdan 3 ünde filizler çıktı ve boyları 3 cm gibi oldular.Uçlarında hafif bir çıkıntı oluştu muhtemelen dediğiniz gibi ilk yaprak çıkacak.Hareket olmayan 2 sinide akşam bir el atacağım kökü sağlamsa kilitli poşet içine alıp tohumların çatlamasını bekleyeceğim.
Birde yurt dışından mucize meyve tableti siparişi verdim.10-15 günde elime geçeceğini söylediler.Tabletler gelince deneyimlerimi buradan aktarırım.Tazesiyle aynı etkiyi gösterecekmi göreceğiz.

Sn. Tuğcu,

Yavaş yavaş diğerleri de harekete geçecektir. Acele etmemenizi öneririm. Meyvesinin uzun süreli olarak dayanmaması nedeniyle tabletler halinde satışa sunulmaktadır. Sitemizde deneyen bir çok üyemiz var. Deneyimlerinizi bekleyeceğiz.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025