![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Bende Mersin'e bağlı Çamlıyayla (Namrun) bölgesinde çok görmüştüm, yapraklarıda çok benziyor bana aynısı gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Fidem şu an direkt güneş almayan ama aydınlık bir yerde.Oda içerisinde sıcaklık ortalama gece gündüz 20 derece civarında.Nem ise % 40 dolayında. Neme duyarlı derken neyi kastedtiğinizi anlıyamadım.Yüksek nemi mi seviyor yoksa düşük nemi mi ? Siz yazın nasıl bir ortamda tuttunuz? Şu an nerde? Benim fidenin kalınlığı kurşun kalemin 1/3 bile değil henüz.Sizin fidenin kalınlığı kurşun kalem kadar oldu mu? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkisi yazın, olan 30-35 derece arası sıcaklık olan teras katımdaydı.. Nemi korumak için saksının çevresine çubuk saplayıp, üstüne şeffaf naylon geçirmiştim.. Çok güzel gelişti yaklaşlık 5 yaprak çıkardı.. Şu anda içeride kaloriferli bir odada, hava kuruduğu için yine aynı şekilde duruyor.. Fakat havalandırmadım heralde üst yaprakları kaybettim.. Kalınlık olarakta yaklaşık olarak kurşun kalem 1/3 kadar benim ama geldiklerinden kalınlar.... Birde asidlk toprak olması gerekiyor, ve çeşme suyuyla sulamamaya gayret gösteriyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Gecegündüz aynı sıcaklık varsa kaloriferli odada duruyor demektir, bu da nemin çok düşük olduğunu gösterir zaten %40 demişsiniz. Bence yapraklarından nemli yeri sevdiği anlaşılıyor. Sıra bu fidanı bulmakta. Bizimkisi bir nevi kolleksiyon olacak ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Tohumdan deneme başarısızdı ancak bugün yeni tohum geldi, bakalım başarı görecek miyiz? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
miracle fruit
sayın bari nin paylaştığı resimde görünce hafta sonu ağaçta meyve gözlerini farkeddim ama meyve oluşurmu bilemem tabi beklemek gerek.yakın plan resimleri en kısa zamanda paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahri bey merhaba, ben bu meyvenin neden yeneceğini hala anlayamadım. Tatlı bir şeyler yemek istiyorsak neden direk doğal tatlı olanı yemiyoruz, (örn. biber). ))))Ben neyi kaçırıyorum ? Düzenleyen agozce : 31-01-2010 saat 03:57 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili agozce tatlı yiye yiye zaten hiç bir kıyafete giremez olduk.Bu meyvenin kendi tadı yok ancak 1 saat boyunca yediğiniz her şeyi tatlı olarak algılamanızı sağlıyor. Sizce de olağan dışı bir durum değil mi? Tatlı şakalar yapmayı seven biri olarak arkadaşlarımın üzerinde bu meyveyi denemek için can atıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
( Bence bunu vücut yutmaz ama ...). )( İstediğiniz herşeyi yiyin ama harcayın, koşun, yürüyün diyor vücut.. )))Ben böyle yapıyorum. Gayet de memnunum. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu meyvenin faydaları: Değişik tatlardan hoşlanmayanlara o meyvelerden gerekli vitamin ve mineralleri alması için aracı bir yiyecek olarak faydalanabilirler. Düzenleyen nariçi : 31-01-2010 saat 21:37 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çimlendirmeyi sonunda başardım arkadaşlar. Çok yakında ya burada ya da tropikaller sayfasında fotoyu paylaşacağım. 2 tohumdan biri çimlendi sonunda. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
www.tradewindsfruit.com dan geçen ay almıştım. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Yabancı sitelerde miracle berry yetiştirme konusunda: Özellikle 4,5-5,8 ph aralığında drenajı iyi bir toprak karışımında, yüksek nemde direkt güneş ışığı almayan aydınlık ve sıcak bir ortamda bulunması gerektiği yazılıyor. Soğuğa ve kuraklığa dayanıklı değil. Yetiştirenlerin miracid adlı gübreyle daha başarılı oldukları belirtiliyor.(Azot oranı yüksek ve ph düşürücü bir gübreymiş) 3-4 yaşlarında meyve alınabiliyor. Oldukça yavaş büyüyen bir bitki |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce toprak ve torf karışımında çürüyen tohumları bu kez direkt pet pardakta plaj kumu içine diktim ve başarı gördüm. Ancak tohumların çimlenme şansı çok düşük arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bana sanki Türkiyede de varmış gibi geliyor Miracid ama yanılıyor olabilirim. Yine de mantık aynı, orman gülü de düşük ph isteyen bitkilerden. Denediğinizde sonuçlarını merakla bekleyenler olduğunu unutmayın Sayın bari. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında bulabilsek, cottonseed meal olarak geçen bir ürün var. Pamuk tohumundan yağ çıkarılırken elde edilen bir yan ürün.. Asidik bitkiler için mükemmel bir gübre ve asitlik düşürücü. Organik yetiştiricilerin tercih ettiği bir ürün... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|