![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekşi karadutta erkek çiçekler
Ekşi karadutta erkek çiçek olabileceği aklıma gelmemişti. Benim 7 yıl önce aşılı olarak alıp dikmiş olduğum duttan arada ekşi kara dut yesem de çok iyi gelişmemişti. Anaç ince üst kısım kalın olduğu için toprak yapmıştım. Geçtiğimiz yıl da erkek çiçek açmıştı. Ancak arada dişi çiçekler de vardı. Bu yıl nedense hep erkek çiçek açtı. Çiçeklerin uzunluğundan ve görüntüsünden rahat bir şekilde anlaşılıyor. Suyuna dikkat edip biraz daha gübre verirsem gelecek yıl ne açacağına bakacağım. Aynı şekilde olursa aşılamaktan başka çarem kalmadı. Kendisinden daha küçük ve genç fidanlarda dutlar görünüyor. Bu çiçeklerin hepsi kurumuş vaziyette. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yesil eksikadut celikleri
Bir de yeşil celikleri deneyelim.bu sicağa dayanabililerse tabi.yapraklari cok buyuk. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2015
|
çeliklern sadece tek yaprağı yüzeyde kalacak şekilde dikim yaparsanız küçük dahi olsa bir şansınızın olacağı kanaatindeyim. benim tomurcukların patlamasından önce ektiğim sayısız çeliklerin hiçbiri yaşamamıştı. siz daha şanslısınız belki de!! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim.yesil celikleri ilk kez denedim.celigi yarisina kadar perlite gomdum.bakalim hayirlisi.bu yil pek şansli gecmedi malesef.kalitesiz torf kullandigimdan dolayi 5 tane köklenmiş celigim curudu.hepimize bol şanslar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaptigim ekşi karadut aşısıdır
|