agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   cleryaa / Kaktüslerim ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/42205.htm)

cleryaa 06-05-2018 18:19

Harç içerisinde dere kumu yerine ince lav taşı kullandım. Etkilerini dediğiniz gibi zaman içerisinde göreceğim, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bitkilerimin bana verdiği sinyalleri anlayabilmeyi umut ediyorum. :)

cleryaa 10-05-2018 13:10

Yeni gelenler :)

3 Eklenti(ler)
Aloe 'Black Gem'
İki minik yavrusu varmış, eve getirdiğimde saksı değişimi yaparken gördüm.;)

cleryaa 10-05-2018 13:17

3 Eklenti(ler)
Crassula Springtime

Eklenti 673300

Eklenti 673301

Eklenti 673302

Bir minik yavru daha :) Yalnız bu yavruların üstü o kadar toprakla örtülüydü ki alırken hiç görünmüyorlardı.. Ve o gün yağmurluydu, üzerinde yağmur damlaları kaldı ve çıkmıyor..

cleryaa 10-05-2018 13:25

3 Eklenti(ler)
Yılbaşı Kaktüsü (Yanlışsam düzeltin lütfen :) )

Eklenti 673303

Umarım tutarlar :) Pembe ve kırmızı açmak üzere iki çeşitmiş :)

Mammillaria Prolifera

Sdurul ablam sayesinde hayatıma giren kaktüslerden biri ve çiçeklerini açmaya devam ediyor.. :) Forumu keşfetmeden önce kaktüslerin çiçek açtığını bilmiyordum ve bu miniği gördükçe şaşırıyor, hergün çiçeklerine bakıyorum :)

Eklenti 673304

Eklenti 673305

cleryaa 10-05-2018 13:32

4 Eklenti(ler)
Toprak üzerindeki ince tabaka şeklinde beyaz tüylenmeler nedeniyle aranjmanımı dağıtıp hepsini ayırmak durumunda kaldım. Bu esnada yeni bir toprak kullandım.. O toprağımın ise öyle olmasının nedenini anlamadım fakat altını çok iyi delmediğim için drenajın sağlanamayıp toprağın uzun süre ıslak kalmış olmasına bağlıyorum.

Eklenti 673306

Eklenti 673308

Bu miniklerse aranjmanı oluştururken anneden kopmuşlardı. Öylece toprağa dikmiştim ve kendilerindende minik saplar vermişler.. Çok enteresann, hala umut var mı bu minikler için sizce? ;)

Eklenti 673309

Eklenti 673310

cleryaa 10-05-2018 13:41

2 Eklenti(ler)
Eklenti 673316

Eklenti 673322

Bu iki graptopetalumları yapraktan çoğaltabilen var mı? Diğer yapraklara bişey olmazken bunlarınki hemen kuruyuveriyor, oysaki çoğalmalarını çok istiyorum.

İlknur44 10-05-2018 13:53

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539907)
Eklenti 673316

Eklenti 673322

Bu iki graptopetalumları yapraktan çoğaltabilen var mı? Diğer yapraklara bişey olmazken bunlarınki hemen kuruyuveriyor, oysaki çoğalmalarını çok istiyorum.

Ben çoğalttım. Hemde ikisinide buradaki böyle yaptım ,yaprağıda ayrı onların fotoğraflarını da sonra yüklerim..
İşte yapraktan çoğalan sukulentlerim.

sevgihoca 10-05-2018 14:12

Sevgili Cleryaa,graptopetalumların çoğalmasını istiyorsan,öncelikle balkona çıkarmalısın.Çarçabuk dallanıp budaklanır.Kışı da balkonda geçirecek.Sulamasına gelince susuzluktan ölmezler,ama yazın toprağı kurudukça sulayabilirsin.

cleryaa 10-05-2018 14:25

Sevgi abla, kapalı balkonda duruyorlar. Ben alttaki yapraklarını alıp toprağa yatırmıştım ama onlar direk kurudu, hiç kök vermedi. Yapraktan değilde sempervivum gibi yavru vererek mi çoğalıyorlar?

cleryaa 10-05-2018 14:32

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlknur44 (Mesaj 1539911)
Ben çoğalttım. Hemde ikisinide buradaki böyle yaptım ,yaprağıda ayrı onların fotoğraflarını da sonra yüklerim..

Bu yöntem için benimkiler sanırım uygun değil. Sdurul ablamın gönderdiği çelikler bunlar. Seninkinin toprağa giren kısmı ne kadar uzunluktaydı?

Eklenti 673336

Bunlardan biri geldiğinde böyle pembemsiydi. Şimdi ise yeşil..

Sevgi Durul 10-05-2018 14:38

Yapraktan en kolay çoğalan sukulenttir, graptopetalumlar. Sağlıklı yapraklar hemen yavrular, biraz pörsümüşse yavrulamaz. Bakınız. Bir de bu mesajın son fotoğrafı, bir de bu. :)

Pembe olan graptopetalum pinky, soğukta kızarır, şimdi gelişme döneminde yeşildir. :)

cleryaa 10-05-2018 15:04

Muhtemelen bu bitkiler senin elini çok seviyor abla :) Ben daha çok altta kalıp çok hafif kendinden geçmeye başlamış yaprakları almıştım, demek ki ondan olmuyormuş. Eve gidince ilk iş sağlıklı birkaç yaprakla işe devam etmek olacak. ;) Nedense bu graptopetalumları çok seviyorum.

cleryaa 10-05-2018 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlknur44 (Mesaj 1539911)
İşte yapraktan çoğalan sukulentlerim.

Ne kadar sürdü bu hale gelmeleri? Ben saklama kabına koyup sera yöntemini uyguluyorum.

İlknur44 10-05-2018 15:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539925)
Ne kadar sürdü bu hale gelmeleri? Ben saklama kabına koyup sera yöntemini uyguluyorum.

Ben sera yöntemi uygulamıyorum, yaprağın bazıları köklenmişti bana gelince, bazılarınıda ben kopartıp direk saksısının kenarına ve ya başka kaba ucunu hafif toprağa batırıyorum..nemli kalıyor ve sonuç .
Benimki bukadar uzundu.

tapi 10-05-2018 20:14

Aloe ‘Black Gem

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539898)
İsmini bilmiyorum
İki minik yavrusu varmış, eve getirdiğimde saksı değişimi yaparken gördüm.;)

Sayın cleryaa bu tür bende de var. İsmi Aloe ‘Black Gem. Hibrid bir tür. Çok yavruluyor ve çabuk büyüyor. Güneşte rengi koyulaşıyor.

sevgihoca 10-05-2018 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539919)
Sevgi abla, kapalı balkonda duruyorlar. Ben alttaki yapraklarını alıp toprağa yatırmıştım ama onlar direk kurudu, hiç kök vermedi. Yapraktan değilde sempervivum gibi yavru vererek mi çoğalıyorlar?

Dallarından zamanla küçük filizler verir.Siz onu kapalı balkondan çıkarırsanız daha iyi olur.Yağmur suyuyla da ıslanırsa çabucak gelişir.

cleryaa 10-05-2018 22:29

Sevgi abla balkondan çıkaramam çünkü balkon dışına bitki asmak yasak :( Kapalı balkonda camı açayım diyorum ama bu seferde diğer türler bu durumdan etkilenir mi?

cleryaa 10-05-2018 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tapi (Mesaj 1539954)
Sayın cleryaa bu tür bende de var. İsmi Aloe ‘Black Gem. Hibrid bir tür. Çok yavruluyor ve çabuk büyüyor. Güneşte rengi koyulaşıyor.

Teşekkür ederim 😊 Bu tür mevzusuna çok gülüyorum ya, nedeni ise bugün bir dükkana girdim. Sadece kaktüs, sukulent ve orkide satışı yapan bir bayan. Bir kaktüsü beğenip sordum bunun türü ne diye. Kaktüs dedi 😂 Evet kaktüs ama tür adı var bunların dedim. Kaktüs kaktüstür işte başka ismi yok diyip asla öğrenme çabasına girmedi. Tuhaf geliyor bu işi yapan insanların bilmeyip de bizlerin öğrenmek için çaba göstermesi..

Mesut Temiz 10-05-2018 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539921)
Bu yöntem için benimkiler sanırım uygun değil. Sdurul ablamın gönderdiği çelikler bunlar. Seninkinin toprağa giren kısmı ne kadar uzunluktaydı?

Eklenti 673336

Bunlardan biri geldiğinde böyle pembemsiydi. Şimdi ise yeşil..

Pembemsi olması güneş görmesiyle ilgili... Genetik olarak o pigmentleri üretecek niteliğe sahip, ancak yalnızca yeterli güneş gördüğünde üretiyor.. Yeşile dönmesi güneş ışığının yeterli olmadığının bir göstergesi... Rengin tam ortaya çıkmamasının yanısıra, sukulentin zamanla cılız ve cansız büyümesini de beraberinde getirir....

acakmak79 11-05-2018 07:25

sevgili cleryaa sayfanız hayırlı olsun, çok güzel sukulentleriniz, bana da geçen gün tavsiye ettiğiniz sayfalardan gördüğüm ve anladığım kadarıyla ben de yapraktan yavru bekliyorum:) Ne kadar zamanda ortaya çıkıyor bu yavrular acaba? Benimkiler crassulaceae familyasından çeşitler.

cleryaa 11-05-2018 09:33

Yavrular konusunda henüz bende acemiyim fakat şehir, nem oranı, yaprak yapısı gibi durumlar yavru sürecini değiştiriyor. Ben denize kıyısı olan bir yerdeyim fakat bazı yapraklarda hızlı sonuç almama rağmen bazılarından 1 ay olacak hala yanıt alamadım. Dün akşam yanıt alamadıklarımı bardak içinde sadece dip kısmı değecek şekilde suya koydum. Bakalım ne olacak :D Sedum türlerinim 3.gün köklendiğini gördüm. Herkesin kolaylıkla ürettiği graptopetalumları üretemedim mesela :) Deneme yanılma yoluyla uğraşın derim.

Sonuçları http://www.agaclar.net/forum/sukulen...im/27198-8.htm kısmına ekliyor olacağım.

cleryaa 11-05-2018 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1539984)
Pembemsi olması güneş görmesiyle ilgili... Genetik olarak o pigmentleri üretecek niteliğe sahip, ancak yalnızca yeterli güneş gördüğünde üretiyor.. Yeşile dönmesi güneş ışığının yeterli olmadığının bir göstergesi... Rengin tam ortaya çıkmamasının yanısıra, sukulentin zamanla cılız ve cansız büyümesini de beraberinde getirir....

1 ay sonra ev değişikliği yapacağım. Umarım o zamana kadar sorun olmaz. Şimdiki evim güneş alsada kuzeye baktığı için yeterlilik sağlamıyor.

Mesut Temiz 11-05-2018 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1540019)
1 ay sonra ev değişikliği yapacağım. Umarım o zamana kadar sorun olmaz. Şimdiki evim güneş alsada kuzeye baktığı için yeterlilik sağlamıyor.

Güneş yanıklarından sakınmak için bitkilerinizi yeni evinizde daha fazla güneş alan bir konuma alıştırarak koymanızı öneririm. İlk birkaç gün yarım saat, sonra birkaç gün 1 saat, birkaç gün boyunca da 2 saat doğrudan güneş ışığına maruz bırakırsanız bitkiniz alışma fırsatı elde etmiş olur. Sonrasında çok daha canlı renkli, kalın ve sağlıklı gelişecektir sukulentleriniz... Şimdiden mümkün olduğunca çok güneşe maruz bırakmak da alışma süreçlerini kolaylaştıracaktır... Güneş yanıkları sukulentleri öldürmese de görüntülerini bozuyor...

cleryaa 11-05-2018 12:58

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Mesut Bey. Dediğiniz gibi yapacağım.

münevver48 11-05-2018 15:35

:)sevgili cleryaa, sayfanız hayırlı olsun. hepsi çok güzel ellerine sağlık. sizde benim gibi biraz sukulent tutkulusunuz.

cleryaa 12-05-2018 23:53

Gelişmeler

2 Eklenti(ler)
Eklenti 673594

Köklenmiş :D Çok mutluyum..

Eklenti 673595

Nedense köklenmiyor. :( Bu türü köklendirmek zor mu? Yoksa ben mi beceremiyorum..

cleryaa 12-05-2018 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1540059)
:)sevgili cleryaa, sayfanız hayırlı olsun. hepsi çok güzel ellerine sağlık. sizde benim gibi biraz sukulent tutkulusunuz.

Teşekkür ederim ;) Evet aşırı ve birden tutkusu başlayanlardanım.. Hayatımda hiç çiçek yetiştirmedim. Birgün pazarda denk gelip minik bir sukulent almam ile başladı herşey :D Sonrasındada Sdurul ablamın bu tutkumu ateşlemesiyle ev bir cümbüş oldu.. Şimdi her dışarı çıkışımda bir sukulent almadan eve giremiyorum. :rolleyes:

archangel 13-05-2018 00:31

Sayfaniz hayirli olsun sevgili cleryaa hepsi cok guzeller masallah :))

cleryaa 16-05-2018 23:01

Gelişmeler..

5 Eklenti(ler)
Yeni 3 kaktüs aldım. :) Saksı ile birlikte toprak değişimide yaptım. İlk resimdekinin toprağı ciddi anlamda nemli bir sünger vs ıslak kaldığında kokar ya aynen o şekilde kokuyordu ve resimdeki gibi bir kısmı kırmızı ama yumuşak değil.. Bildiklerinizin ismini yazarsanız sevinirim :p

Eklenti 673970

Eklenti 673969

Eklenti 673971

Echinopsis chamaecereus
Lobivia silvestrii

Eklenti 673972

Leş kaktüsüm bir türlü köklenmiyor.. Buna ek olarak dokunduğumda ilk hali gibi sert değil.. Önerilerinizi bekliyorum..
Eklenti 673973

cleryaa 16-05-2018 23:06

5 Eklenti(ler)
sedum rubrotinctum almış başını gidiyor. :D

Eklenti 673978 Eklenti 673977

Buda bir sedum çeşiti sanırım.. Nedense tutmadı, tuhaf şeyler oluyor ve dilinden anlamıyorum :(
Eklenti 673974 Eklenti 673975
Eklenti 673976

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025