![]() |
Harç içerisinde dere kumu yerine ince lav taşı kullandım. Etkilerini dediğiniz gibi zaman içerisinde göreceğim, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bitkilerimin bana verdiği sinyalleri anlayabilmeyi umut ediyorum. :)
|
Yeni gelenler :)
3 Eklenti(ler)
Aloe 'Black Gem'
İki minik yavrusu varmış, eve getirdiğimde saksı değişimi yaparken gördüm.;) |
3 Eklenti(ler)
Crassula Springtime
Eklenti 673300 Eklenti 673301 Eklenti 673302 Bir minik yavru daha :) Yalnız bu yavruların üstü o kadar toprakla örtülüydü ki alırken hiç görünmüyorlardı.. Ve o gün yağmurluydu, üzerinde yağmur damlaları kaldı ve çıkmıyor.. |
3 Eklenti(ler)
Yılbaşı Kaktüsü (Yanlışsam düzeltin lütfen :) )
Eklenti 673303 Umarım tutarlar :) Pembe ve kırmızı açmak üzere iki çeşitmiş :) Mammillaria Prolifera Sdurul ablam sayesinde hayatıma giren kaktüslerden biri ve çiçeklerini açmaya devam ediyor.. :) Forumu keşfetmeden önce kaktüslerin çiçek açtığını bilmiyordum ve bu miniği gördükçe şaşırıyor, hergün çiçeklerine bakıyorum :) Eklenti 673304 Eklenti 673305 |
4 Eklenti(ler)
Toprak üzerindeki ince tabaka şeklinde beyaz tüylenmeler nedeniyle aranjmanımı dağıtıp hepsini ayırmak durumunda kaldım. Bu esnada yeni bir toprak kullandım.. O toprağımın ise öyle olmasının nedenini anlamadım fakat altını çok iyi delmediğim için drenajın sağlanamayıp toprağın uzun süre ıslak kalmış olmasına bağlıyorum.
Eklenti 673306 Eklenti 673308 Bu miniklerse aranjmanı oluştururken anneden kopmuşlardı. Öylece toprağa dikmiştim ve kendilerindende minik saplar vermişler.. Çok enteresann, hala umut var mı bu minikler için sizce? ;) Eklenti 673309 Eklenti 673310 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 673316
Eklenti 673322 Bu iki graptopetalumları yapraktan çoğaltabilen var mı? Diğer yapraklara bişey olmazken bunlarınki hemen kuruyuveriyor, oysaki çoğalmalarını çok istiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
İşte yapraktan çoğalan sukulentlerim. |
Sevgili Cleryaa,graptopetalumların çoğalmasını istiyorsan,öncelikle balkona çıkarmalısın.Çarçabuk dallanıp budaklanır.Kışı da balkonda geçirecek.Sulamasına gelince susuzluktan ölmezler,ama yazın toprağı kurudukça sulayabilirsin.
|
Sevgi abla, kapalı balkonda duruyorlar. Ben alttaki yapraklarını alıp toprağa yatırmıştım ama onlar direk kurudu, hiç kök vermedi. Yapraktan değilde sempervivum gibi yavru vererek mi çoğalıyorlar?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 673336 Bunlardan biri geldiğinde böyle pembemsiydi. Şimdi ise yeşil.. |
|
Muhtemelen bu bitkiler senin elini çok seviyor abla :) Ben daha çok altta kalıp çok hafif kendinden geçmeye başlamış yaprakları almıştım, demek ki ondan olmuyormuş. Eve gidince ilk iş sağlıklı birkaç yaprakla işe devam etmek olacak. ;) Nedense bu graptopetalumları çok seviyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benimki bukadar uzundu. |
Aloe ‘Black Gem
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgi abla balkondan çıkaramam çünkü balkon dışına bitki asmak yasak :( Kapalı balkonda camı açayım diyorum ama bu seferde diğer türler bu durumdan etkilenir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sevgili cleryaa sayfanız hayırlı olsun, çok güzel sukulentleriniz, bana da geçen gün tavsiye ettiğiniz sayfalardan gördüğüm ve anladığım kadarıyla ben de yapraktan yavru bekliyorum:) Ne kadar zamanda ortaya çıkıyor bu yavrular acaba? Benimkiler crassulaceae familyasından çeşitler.
|
Yavrular konusunda henüz bende acemiyim fakat şehir, nem oranı, yaprak yapısı gibi durumlar yavru sürecini değiştiriyor. Ben denize kıyısı olan bir yerdeyim fakat bazı yapraklarda hızlı sonuç almama rağmen bazılarından 1 ay olacak hala yanıt alamadım. Dün akşam yanıt alamadıklarımı bardak içinde sadece dip kısmı değecek şekilde suya koydum. Bakalım ne olacak :D Sedum türlerinim 3.gün köklendiğini gördüm. Herkesin kolaylıkla ürettiği graptopetalumları üretemedim mesela :) Deneme yanılma yoluyla uğraşın derim.
Sonuçları http://www.agaclar.net/forum/sukulen...im/27198-8.htm kısmına ekliyor olacağım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Mesut Bey. Dediğiniz gibi yapacağım.
|
:)sevgili cleryaa, sayfanız hayırlı olsun. hepsi çok güzel ellerine sağlık. sizde benim gibi biraz sukulent tutkulusunuz.
|
Gelişmeler
2 Eklenti(ler)
Eklenti 673594
Köklenmiş :D Çok mutluyum.. Eklenti 673595 Nedense köklenmiyor. :( Bu türü köklendirmek zor mu? Yoksa ben mi beceremiyorum.. |
Alıntı:
|
Sayfaniz hayirli olsun sevgili cleryaa hepsi cok guzeller masallah :))
|
Gelişmeler..
5 Eklenti(ler)
Yeni 3 kaktüs aldım. :) Saksı ile birlikte toprak değişimide yaptım. İlk resimdekinin toprağı ciddi anlamda nemli bir sünger vs ıslak kaldığında kokar ya aynen o şekilde kokuyordu ve resimdeki gibi bir kısmı kırmızı ama yumuşak değil.. Bildiklerinizin ismini yazarsanız sevinirim :p
Eklenti 673970 Eklenti 673969 Eklenti 673971 Echinopsis chamaecereus Lobivia silvestrii Eklenti 673972 Leş kaktüsüm bir türlü köklenmiyor.. Buna ek olarak dokunduğumda ilk hali gibi sert değil.. Önerilerinizi bekliyorum.. Eklenti 673973 |
5 Eklenti(ler)
sedum rubrotinctum almış başını gidiyor. :D
Eklenti 673978 Eklenti 673977 Buda bir sedum çeşiti sanırım.. Nedense tutmadı, tuhaf şeyler oluyor ve dilinden anlamıyorum :( Eklenti 673974 Eklenti 673975 Eklenti 673976 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025