![]() |
Rebutia heliosa sunrise
1 Eklenti(ler)
|
Echinopsis (Trichocereus) spachiuanus
1 Eklenti(ler)
Eklenti 707332
Echinopsis spachiuanus oldugunu tahmin ettiğim sütun kaktüs. 2 yıldır bende boyu 21 cm oldu |
Mammillaria lenta
1 Eklenti(ler)
|
Echinopsis (Trichocereus) candicans
1 Eklenti(ler)
Eklenti 707349
Bu sütun kaktüs de 2 yıldır bende. Bu da yaklaşık 14-15 cm uzunluğunda. İsimlerini bulabilmek için bekledim. Eski cins isimleri Trichocereus olan bu kaktüsler sonra Echinopsis cinsine dahil edilmişler. Bunlarin ortak özelliği sütun biçiminde olmaları. |
Mammillaria sp
2 Eklenti(ler)
4 adet 5cm saksıda Mammillaria
M. Psodoperbella, M. Duwei, M. Crinita, M. Laui dasyacantha Eklenti 707355 Eklenti 707356 |
Opuntia ficus indica
2 Eklenti(ler)
Kasım 2017 aldigim hali
Eklenti 707373 Şimdiki durum. Büyüyeceği için evde olacak gibi degil apt. bahçeye dusunuyorum.Belki aşı altlığı olarak kullanılabilir. Eklenti 707374 |
Mammillaria duwei
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria sp
1 Eklenti(ler)
Eklenti 707603
M. Crinita ya da M.zeilmanniana |
Mammillaria fittkaui
2 Eklenti(ler)
ilk aldığımda üzerinde hiç dikeni yoktu. Bakımsızlıktan hepsi dökülmüştü.
Sonra dikenleri cikmaya başladı. Güneş aldıkça açıldı. Kanca seklinde kızıl dikenler... Boyu giderek uzadı sonra çiçek açtı ve yavru verdi. Kimdir bu güzel diye merak edip dururdum. O Mammillaria fittkaui. Bu kaktüs M. Bocasana, M.duwei, M.nana, M.Crinita, M. zeilmaniana, M. Erythrosperma ile aynı grubun üyesi. Ha birde bunların hepsinide tül perdeye takmisimdir. O kancalar var ya tül perdeye takılınca çok fena. Bugunlerde birşey daha gözlemledim. Boyu uzadığı için yere yatıyor diye düşünüyordum. Bu fotoğraflarfa yere yatık halı yok. Ama şu verince yine diklesiyor.. |
Mammillaria duwei
2 Eklenti(ler)
|
Gymnocalycium stellatum
2 Eklenti(ler)
|
Gymnocalycium stellatum
1 Eklenti(ler)
Eklenti 708219
Bu kaktüs güneşi çok seviyor. Çiçek olarakta sahip olduğum en güzel kaktuslerden biri. |
Parodia ottonis
2 Eklenti(ler)
Bendeki kaktuslerin kralı Gymnocyium stellata ise kralice Parodia ottonis olur.
Ottonis her sene tohum kesesi bırakır. Aynı zamanda yavru verir, çok anaçtır. Eklenti 708828 Eklenti 708829 |
Gymonocalycium
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Asi
Bu sabah aklima esti Sulcorebutia rauschii yi opuntia uzerine asi yaptım. Eklenti 709282 Eklenti 709283 Eklenti 709284 |
3 Eklenti(ler)
21.10. 2017 de Mrmusti den aldığım Echinopsisler.
Eklenti 709307 Eklenti 709308 Birini (Afrodit) kaybettim. Diğer ucu büyümeye devam ve ediyor. Bugün; Eklenti 709309 Soldan sağa E.sofia ve E.pisco ve E. tangerina |
2 Eklenti(ler)
Parodia erubescens schlosseri ya da Parodia scopa rubra
Eklenti 709310 Bu da ilk aldigim kaktuslerden bir tek kaldı. Bunun çiçeği pembe açıyor galiba . Bunu da çok merak ediyorum. Eklenti 709311 |
Mammillaria magnimamma
5 Eklenti(ler)
Mammillaria magnimamma
Bir mammillaria kaktüs ne kadar büyük olabilir ki? İki yıl önce; o zaman bile ilk aldığım güne göre çok hızlı büyüme göstermişti. Saksısini değişip iyice büyüdükten sonra fotoğrafını çekmiştim. Mart 2018 Eklenti 709314 çiçeklenmiş hali Eklenti 709318 Eklenti 709319 Daha sonra bu kaktusu yer olmadigi için akrabaya verdik. Geçenlerde gördüm iyice büyümüş....ışık eksiikligi eklenince iyice uzamış sanırım. Mayıs 2020 Eklenti 709316 Aklima geldi bu kaktüs çok hızlı büyüyor. İyice aydınlık bir yerde kalmasi lazım. O nedenle bunu köye götürmek lazım. Gövdeyi alttan komple kesicem sonra yavruları çıkacak. Yavru çıktıktan sonra da gövdeye asi yapicagim. Bundan mükemmel asi altlığı olur diye düşünüyorum. Üstüne zor büyüyen mammillaria türlerini asilarsam gayet iyi olabilir. Geçen gün internette yabanci bir sayfada gördüm. Mammillaria magnimamma. Bir seradan... Eklenti 709315 |
4 Eklenti(ler)
Big Bang Kaktüs
Bu da benim big bang Kaktusum. Gece açıyor... çiçeği sabah erken saatlerden öğlene kadar sürüyor. Eklenti 709572 Eklenti 709573 Eklenti 709578 Eklenti 709579 |
1 Eklenti(ler)
Yağmur sonrası mammillaria hahniana!
Eklenti 709716 Eskiden kaktuslerimi yağmura bırakmaya korkardım. Biraz yağmur başlasın hepsini içeri alırdım. Kaktuslerin istedigi yağmur suyu biliyorum ama kontrolsüz yağmur iyi olmayabilir. En doğrusu yağmur suyunu biriktirip kontrollü kullanmak. Sonunda yağmur yağdı ve hepsini dışarıda bıraktım. Hatta ikinci güne... Benim gözlemim saksının drenaji iyi ise, kullanılan kum lava toprak karışımı iyi ise, saksının delikleri yeterince çoksa ve yağmur sonrası havandirma iyi ise yağmur iyi geliyor kaktuslere benimkilere yaradı. |
2 Eklenti(ler)
Mammillaria lenta
Bu yıl beklemiyordum çiçek açmasını, bir tane açtı yeter bana. Eklenti 709750 Eklenti 709751 |
1 Eklenti(ler)
Rebutia heliosa cv tomurcukta.
Bu Rebutia aşılı ve hızla dallanmalar ile büyüyor. O nedenle çiçek beklemiyodum. İnternetten arama yaptığımda çiçekli haline az rastladım. Eklenti 709803 |
Gözünüz aydın sayın tapi, emeğinize sağlık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Gymnocalycium chiquatinum
Eklenti 709998 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Daha önce oponia uzerine asi yaptığım sulcorebutia rauscii bu kez Trichocereus sp üzerine asiladim. 2 hafta geçti. İyi kaynadi. Şimdi yavaş yavaş güneşe alıyorum.
Eklenti 710967 Eklenti 710968 |
1 Eklenti(ler)
Sulcorebutia rauschii gudugunde beklenilen yeni yavru
Eklenti 711080 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025