![]() |
2021 Bahar
2 Eklenti(ler)
Mammillaria zeilmanniana
Eklenti 718207 Mammllaria Karwinskiana nejapensis Çift kafa oluşumu tamamlandi. O artik Tek gövdeden çıkan çift kafa Eklenti 718208 |
Parodialar
5 Eklenti(ler)
Parodilar büyüdü...
p.ottonis, p. warasii, p.mammulosa (p.rosealotus) p. marianiana, p. leninghausii, p. magnifica ................P. Rutilans ya da Erubescens Eklenti 718444 Parodia cins kaktüsler ismini Paraguaylı botanikçi "Domingo Parodi" den alıyor Parodia cinsi kaktüslerin anavatanı Argentina, Peru, Bolivia, Brazil, Colombia and Uruguay dır. 50 kadar tür içerir. Eriocactus, Notocactus and Wigginsia cinsi kaktüsler bu Parodia cinsine dahil edilmişler. Parodia ismi Notocactus isminden daha önce kullanıldığı için genişletilmiş cinse Parodia ismi verilmiş. Ancak Notocactus isminden vazgeçmeyen pekçok hobici varmış. Andersona göre (2005) Parodia cinsi kaktüs türleri Subgenus Parodia—(İki grup var: Parodia grubu ve Notocactus grubu) Subgenus Eriocactus Subgenus Brasilicactus Subgenus Parodia, Parodia grubunda P. chrysacanthion var. Notocactus grubunda P. Scopa, P. mammulosa, P. horstii, P ottonis, P. rutilans, P. werneri gibi türler var Subgenus Eriocactus birbirine benzeyen P. magnifica, P. leninghausii, P. schumanniana, P. warasii türler var. Subgenus Brasilicactus P. haselbergii var. evden gidenler; Eklenti 718446 Eklenti 718447 Eklenti 718448 Eklenti 718449 Parosia mammulosa ssp submammulosa parodia concinni parodia werneri parodia chrysacanthion |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
İki kafalı Mammillaria Karwinskiana nejapensis
Eklenti 718876 |
1 Eklenti(ler)
Yeni bir aşı yaptım bakalım..
Üstte rebutia ssp. Eklenti 718878 Mammillaria bocasana ve Mammillaria prolifera |
2 Eklenti(ler)
3 silahsor Mammillarialar, bu bahar ilk defa biri tomurckta
M. Gemispina, M. Matudae, M. Spinossissima rubra Eklenti 718942 3 silahsorler echinopsisler, bu bahar ilk defa ikisi tomurcukta... E. Pisco, E. Sofia, E. Tangerina 3,5 yıl önce Mustafa beyden almıştım bunları. Eklenti 718943 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bol bol öğlen güneşi alsın, kesin açar. Limon çiçeği kokulu, şirin sarı çiçeklerinin kokusu mükemmel. ;) |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Mammillaria bocasana beyaz
Eklenti 719267 |
3 Eklenti(ler)
Parodia ottonis, Gymnocalycium stellata, Parodia mairanana
Eklenti 719303 Eklenti 719304 Eklenti 719305 |
1 Eklenti(ler)
Leş kaktüsu bu bahar coştu
Eklenti 719328 |
Alıntı:
Benim 1 2 ay önce aldığım kaktüslerim var ancak cislerini bilmiyorum. 1.si leş kaktüsüne benziyor ama sanki dalları daha ince. Belki yaşıyla alakalıdır dedim çünkü 5.5 cmlik saksısından çıkaralı daha 1 ay oldu. Cinslerini biliyorsanız cevaplarsanız çok mutlu olurum. Sayfanız çiçeklerle dolsun :) 1.. https://www.hizliresim.com/rz46jhx https://www.hizliresim.com/qf88um8 2.. https://www.hizliresim.com/fekjtuo https://www.hizliresim.com/qhrz7jt |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Orbea variegeta
Leş kaktüslerine genel olarak Stapelia deniyor. Aslında leş kaktusleri Orbea ve Stapelia cinsi sukulentler.Bu sukulentlerin 100 un üzerinde çeşidi var...Bendeki Orbea variegata imiş. Eklenti 719450 |
5 Eklenti(ler)
Bu kaktüsu hobiye başladığım ilk yılda almıştım.
Maillaria booli ya da insularis olabilir. Daha sonra bir daha çiçek açmadı. Unlu bit dadanmisti. Bu sezon saksı in büyüttüm ve hızlı bir şekilde büyüdü. Ama 2-3 hafta önce yine üzerinde unlu bit olduğunu gördüm. Unlu bit tedavisinde ev ortamında kimyasal ilaç kullanmak istemediğim için 1-Alkol 2-Hidrojen peroksit 3- Aktif klor Kullanıyorum. Bakalım sonuç alabilicekmiyim? Asagidaki fotoğraflar ilk aldığım hali Ve bugünkü hali. Bugünkü hali serada gördüğüm anaclardan daha büyük. Eklenti 719497 Eklenti 719513 GÜNCELLEME 4 temmuz pts 2022 Bu yıl unlu bit yok. Isim Mammillaria grahimii Mammillaria grahimi var Olivia Ya da mammıllarıa alamensis olabilir. Aslında garahimii ve alamensis sinonim aynı kaktüs türü yani. Mammillaria alamensis Eklenti 725834 Mammillaria grahimii var olivia Eklenti 725835 Subgenus chilita Eklenti 725836 Subgenus chilita içindeki türler birbirine benziyor... Booli ve insularis de subgenus chilita da yer alıyor http://mammillaria.net/oldweb/Mammillaria-%20NCL.pdf New cactus lexicon Hunt 2006 163 tür. 69 alttür Toplam 232 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Parodia chrysacanthion
Bugün inanılmaz bir şey oldu: geçen sonbahar köye goturdugum ve yaklaşık 7.5 ay susuz ve loş bir ortamda bulunan kaktuslerimi ziyaret ettim. Birde ne göreyim Parodia chrysacanthion çiçek açmış! O kadar loş hatta hafif karanlık bir ortamda çiçek açmış.. Yaklaşık 15 kadar kaktüs vardı hepsinin saksıni büyüttüm. Toprağını değiştirdim. Eklenti 719563 Eklenti 719564 |
3 Eklenti(ler)
Echinopsis (lobivia) , bugün açtı. Türünü bilmiyorum. Echinopsis türleri kendi aralarında çok sık hibrid yapılıyor.
Eklenti 719649 Eklenti 719650 Eklenti 719651 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Nihayet echinopsis kardeşlerden ikisi açtı.
Yaklaşık 3,5 yıl önce Mustafa beyde almistim... Aldığım 4 minik echinopsis ten 3 u bugünlere geldi. Ve ikisi aynı gece açtı echinopsis tangerine ve echinopsis pisco... 1- Echinopsis tangerine Eklenti 719773 Eklenti 719774 Eklenti 719775 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Big bang bu yılda ıyi basladi...aynı anda
11 cicek... Eklenti 719905 Eklenti 719906 Eklenti 719907 Eklenti 719908 Eklenti 719909 |
2 Eklenti(ler)
|
Aşılarınız çok güzel tutuyor maşallah. Sizden görünce ben de hevesleniyorum 2 adet minik rebutiam var bir türlü büyümüyorlar. Aşı yapsam mı diye düşünüyorum. Sarı açan big bang dediğiniz kaktüsünüz de harika cinsi nedir acaba?
|
3 Eklenti(ler)
İlknur hanım teşekkür ederim.
Rebutialar aşılı olunca daha iyi çiçek açıyor... Deneyin isterseniz. Sarı çiçek açan kaktuaum sanırım echinopsis Lobivia hibridi tam bilmiyorum.. Aşağıda bugün açan Parodia warasii Eklenti 720143 Eklenti 720144 Eklenti 720145 |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025