![]() |
2 Eklenti(ler)
Parodia mairanana ?
5cm lik saksıda ikinciye aciyor ... Bunun ismini bilmiyorum Eklenti 696855 Eklenti 696856 |
Gymnocalycium sp.
1 Eklenti(ler)
|
Guzel kaktusler ;)
|
Bahar 2020
5 Eklenti(ler)
Bahar geldi. Kaktuslerim tomurcuk vermeye başladı. Özellikle Mammillaria, Rebutia, Gymonocalycium türünden olanlar...
Mammlaria türleri: Eklenti 705536 Eklenti 705537 Yukarıdaki ikili genelde Ocak ayında açıyorlar. M.hahniana ve M. Karwinskiana nejapensis Eklenti 705538 Mammillaria prolifera. Her obekte 3 tomurcuk var. Eklenti 705539 Mammillaria spinissisoma un pico İclerinde en özeli bu benim icin. Çünkü ilk defa çiçek açıyor. Eklenti 705540 Kırmızı beyaz çiçek Mammlaria Bocasana tomurcukta |
Mammillaria prolifera
1 Eklenti(ler)
|
Fotoğraf yüklemek zorluyor beni
Her seferinde yeniden boyutlandırma yapıyorum. Ya da düşük çözünürlükte çekmem lazım |
Mammillaria surculosa
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria bocasana
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria bocasana beyaz
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria fittkaui
2 Eklenti(ler)
|
Mammillaria spinissisoma un pico
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria prolifera
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria prolifera
1 Eklenti(ler)
Eklenti 706125
Bu yıl seyrine doyum olmuyor. İlk aldığımda kırmızı meyvelerini çiçek sanmıştım. Çünkü çiçek açıp geçmişti... |
Mammillaria Bocasana
1 Eklenti(ler)
|
Rebutia vialociflora
1 Eklenti(ler)
Eklenti 706190
Bu sabah ilk çiçeğini açtı. |
1 Eklenti(ler)
|
Rebutia vialociflora
1 Eklenti(ler)
|
tapi / Kaktüslerim
Maşallah sayın Tapi, çok güzel gelişmiş ve çiçeklenmişler, ellerinize, emeğinize sağlık.
Aşı yaptığınız kaktüsler ne alemde merak ediyorum doğrusu :) |
Asi
3 Eklenti(ler)
Çiğdem hanim merhaba.
Eklenti 706547 3 adet aşılı kaktusum vardı. İlk asi yaptiklarim sağdaki ve soldaki çiçek acmayinca ayırdım. (Altlığı başka asi için kullanırım diye ... keşke ayirmasaydim) Ortadaki ise asi yapalı bir yıl olmuş. Rebutia. Çok küçüktü. Şimdi ise büyüdü ve üzerinde bol yavru ve 2 adet tomurcuk var. Eklenti 706549 Eklenti 706550 |
Merhaba, harika görünüyor, elinize sağlık.
|
Rebutia vialociflora
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Mammillaria recoi leptecantha
2 Eklenti(ler)
Sonunda tomurcuk ta.
Bu güzel mammillaria ilk defa açacak. Bu tür güneşi seviyor. Eklenti 706634 Eklenti 706635 |
Hepsi de ne kadar güzel çiçeklenmişler harika emeklerinize sağlık. Mamillariaların hepsi bu dönemde mi açıyor acaba. Bendekilerin de 3 tanesi açtı alt türünü bilmediğim bir tane hala açmadı tomurcuk da yok. Bu sene çiçek beklememelimiyim sizce :)
|
Sayın ilkgul benim henüz cicek açmayan bir kaç mammillaria türü kaktusum var. Bazıları Mayıs ayında bazıları Ocak Şubat ayında çiçek açıyor.
Benim bildiğim mammillaria kaktuslerinçiçek açması icin 1- Belli bir olgunluğa gelmesi lazım, 2- kış aylarini kuru gecirmis olması lazım, 3- Belli bir sicaklik ve bu aydinlik gerekiyor |
Mammillaria recoi leptecantha
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Mammillaria karwinskiana nejapensis
1 Eklenti(ler)
|
Aşılı Rebutia
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025