![]() |
Alıntı:
|
Tohum kesesi açılması ve genç fideler
4 Eklenti(ler)
Tozlaştırmaişlemi yaptıktan sonra tohum kesesi veren echinopsis subdenudata cv fuzzy navel'in bir süre sonra tohum kesesi kendiliğinden yarıldı. Tohumlar hazır...
Eklenti 679103 Eklenti 679106 Parodia ottonis fideleri, yaklaşık 3 aylık Eklenti 679104 Echinocactus grusonii yaklaşık 5 haftalık Eklenti 679105 Not: Her iki kaktüsün tohumları da 5 günlükken çıkmaya başladılar. Ancak Echinocactus grusonii fideieri çok daha çabuk büyüyor. |
Aşı yeniden
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Nisan, Mayıs, Haziran derken Ağustos geldi. Bendeki Coryphantha büyüdü. İlk aldığımda belki daha çabuk büyür diye yavruları ayırmıştım, ama bir süre sonra yine yavru vermeye başladı. İlk aldığımda yoktu ama şimdi tüberküllerinde yarıklar belirmeye başladı. Bakalım çiçekler ne zaman açaçak?
Bendeki sanırım Coryphantha elephantidens bumamma. Bu türün çiçekleri sarı veya pembe renkli olabiliyor. Eklenti 679380 Anavatanı Meksika. Coryphantha cinsi kaktüsün 56 türü var. Mammillaria cinsi ile karışabiliyor ama bunun çiçeği tepeden çıkıyor. Coryphantha cinsi kaktüsler en çok escobaria cinsi kaktüslere benziyor. Tohumlarının yapısı farklı; Coryphanta escobaria cins ayrımı tohumların yapısına bakılarak yapılıyor. Coryphanta tohumlarının yüzeyi ağ şeklinde, escobaria tohum yüzeyi ise minik çukurlar varmış. Bu sezon çiçek açmayan ve artık dikey yönde büyüyen Echinopsis ancistrophora subsp. arachnacantha kaktüsü bölerek 5cm saksılara ayırdım. Eklenti 679381 |
Opuntia ficus-indica
3 Eklenti(ler)
Opuntia yavru verdi, yavrular inanılmaz hızlı büyüyor!
1.gün,......................................... 2.gün....................................... 5.gün Eklenti 679391 M.schiedena Eklenti 679393 M. bocasana Eklenti 679394 |
2 Eklenti(ler)
Bugün çiçek açan gymnocalycium sp. G. damsii olabilir. Çok değişken olabililyormus.
Eklenti 679498 XXX Gymnocalycium horstii büyüyor, iki minlk yavrusunu gövdesiyle güneşten koruyor. Bu tür nadiren yavru verirmiş. Çiçekleri pembe renkte oluyor. Çiçeklerini bahar ve erken yaz mevsiminde açıyormuş. Gymnocalycium buenekeri ile birbirlerine çok benziyorlar. 20 cm çapa ulaşıyor. Eklenti 679499 Anavatanı Uruguay, ve (Paraguay, Brezilya, Arjantin). |
Aşılı Rebutia
1 Eklenti(ler)
Sonunda ilk aşılı kaktüsümü satın aldım. Aslında aşılı kaktüsler estetik olarak göze hoş görünmüyor ama bazı kök sistemi zayıf kaktüsleri yetiştirmek için aşılama gerekli. Klorofil pigmenti bulunmayan Gymnocalycium mihanovichii hibotan gibi türler ise aşılanmadan hayatta kalamıyor.
Bendeki aşılı Rebutia; Üstte Rebutia heliosa, altta hylocereus undatus. Eklenti 679575 İnternette biraz araştırma yapınca aşı altlığı (rootstock) olarak kullanılan Hylocereus undatus hakkında önemli bilgiler edindim. Hylocereus undatus kolay büyüyen ve kolay köklenen dikensiz tropikal bir kaktüs türü. Bu nedenle aşı altlığı olarak sıklıkla kullanılıyor. Doğada boyu 10 metreye dek uzayabiliyor. Ancak aşı altlığı olarak kullanıldığı zaman ömrü 2 yıl kadarmış. Ticari olarak satıcılar için bu bir avantaj çünkü 2 yıl sonra üstteki kaktüs tek başına yaşayamayacak bir tür ise bu işlemin tekrarı gerekiyormuş! Bunun dışında üstteki kaktüs türü ne olursa aşılı kaktüsün bakımı alttaki kaktüsün ihtiyaçları gözönüne alınarak yapılıyor. Yani burada bir tropikal kaktüs türü olan Hylocereus undatus u aşırı sıcak ve güneşten korumak gerekiyor. Ayrıca çöl tipi kaktürlere göre daha sık sulanabilir. Bunun dışında aşılı kaktüsün saksınını büyütmemek daha iyimiş. |
Parodia ottonis
3 Eklenti(ler)
Parodia ottonis
Bu sezon ikinci kez açtı. İlk çiçek açışını kaçırmıştım. Sarı yaprakları ve ortasındaki kırmızı stigma ile oldukça güzel bir görüntü oluşturuyor. Eklenti 679621 Eklenti 679619 Subgenus Parodia--(İki grup var: Parodia grubu ve Notocactus grubu) Parodia grubunda P. chrysacanthion var. Notocactus grubunda P. Scopa, P. mammulosa, P. horstii, P. ottonis, P. rutilans, P. werneri gibi türler var. Parodia ottonis Subgenus Parodia Notocactus grubundan... Eklenti 679620 80 yılların sonlarında yani yaklaşık 30 yıl önce Notocactus türü kaktüsler Parodia türleriyle aynı cinse dahil edilmişler ve Parodia ismi Notocactus isminden daha önce kullanıldığı için bu genişletilmiş cinse Parodia ismi verilmiş. Ancak Notocactus ismi çok sevildiği için hala kullanılıyor. Notocactus grubundaki güzel kaktüs türlerini görünce Notokaktüs ismini kullananlara hak vermemek elde değil. |
Gymnocalycium baldianum beyaz çiçek
3 Eklenti(ler)
Bugün açan diğer gymno, bu sezon ikinci tek çiçek!
Eklenti 679636 1 gün sonra Eklenti 679634 Eklenti 679635 Bunun da çiçek yapısı çok güzel. Benzemelerine rağmen her Gymnocalycium çiçeği güzel gelmiyor. |
1 Eklenti(ler)
Bugün 5cm lik saksıdaki gymnocalycium pembe renk çiçek açtı.
Eklenti 679651 Gymnocalycium cinsi kaktüsler birbirine benziyor. Tohumların dış görünüşüne göre sınıflanıyorlar. Schutz sınıflamasına göre Gymnocalycium türü kaktüsler tohumların morfolojik yapısına göre 6 subgenusa ayrılıyor. Bu tohum gruplarına düşen türler bir şekilde birbirlerine benziyor ve aynı bölgede yaşıyor. 1.subgenus Macrosemineum G. denudatum, G. paraguayense, G. horstii 2.subgenus Gymnocalycium(=syn Ovatisemianum) G. gibbosum, G. baldianum, G. bruchii, G. amerhausii, 3. subgenus Microsemineum G. chiquitanum, G. monvillei, G. ambatoense, G. bayrianum 4.subgenus Trichomosemineum G. quehlianum, G. ragoneesei, G. stellatum, G. triacanthum, G. vatteri 5.subgenus Muscosemineum G.anisitsii, G. marsoneri, G. damsii, G. friedrichii, G. mihanovichii 6.subgenus Pirisemineum G. Pflanzii, G.saglionis, |
Emeğinize sağlık çok güzel açmışlar Ben hiç ayıramıyorum birbirinden siz çok araştırıyorsunuz dikenlerinden yapısından herhalde ayırıyorsunuz .
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 679770 |
Maşallah rengi çok güzel muhteşem emeğinize sağlık .
|
Venüs Sinekkapan
1 Eklenti(ler)
Hic aksatmadan her sabah tabağına suyunu veririm. Yeterince guneş alması sabah bir pencere aksam öbür pencere. İlaclama yapildigi için etrafta hiç sinek yok. Uzunca bir süre beslenemedi. Bakalım besinsiz ne kadar idare edecek.
Eklenti 679914 |
Parodia ottonis
2 Eklenti(ler)
|
Echinopsis
2 Eklenti(ler)
|
Timelapse
1 Eklenti(ler)
Bu sezon 3. Kez çiçek açan echinopsis hibridini
Eklenti 679956 Timelapse Şimdiye dek yaptiklarimin içinde en iyi bu oldu! Facebook linki aşağıda... https://www.facebook.com/groups/9080...8844860836433/ Ya da https://www.facebook.com/groups/1950...1022459135788/ |
2 Eklenti(ler)
Sezonun sonları mammillarialar
İlkbahar sonbahar demiyorlar açıyorlar. m.bocasana kirmizi Eklenti 680498 M.schiedena Eklenti 680499 |
Echinopsis hybrid timelapse
Echinopsis hybrid timelapse -Youtube-
|
1 Eklenti(ler)
Gymnocalycium stellatum
Bu da çiçek açısından bereketli olanlardan. Sezon boyunca çiçek açtı durdu. Eklenti 680838 |
Mammillaria plumosa çiçek açtı
5 Eklenti(ler)
Kaktuslerimin çoğu uyku modunda. Bir kısım ise hala pencere kenarında duruyor.
Pencere kenarında bulundurmaya devam ettiğim Mammillaria plumosa çiçek açtı! Eklenti 683552 Eklenti 683554 Eklenti 683555 Sanırım çiçek açma zamanı bu ay; Birkaç gün önce bir facebook grubunda gördüm bir hobicinin plumosasi cicek açmıştı... 11 KASİM 2028 Eklenti 683604 Eklenti 683605 |
Schlumbergera truncata
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl 6 Aralık'ta çiçek açan Yılbaşı kaktüsüm bu yıl
21 Kasım'da çiçek açtı . Yılbaşı kaktüsü denilmesine rağmen aslında bunun ismi Şükran Günü Kaktüsü. Bu yıl Amerika'da 22 Kasim gününe denk geliyor. Bitkinin anavatanı Güney Amerika; Brezilya . |
Alıntı:
Şöyleymiş bu 3 türün ayrımı: Paskalya Kaktüsü (Easter Cactus): rhipsalidopsis/hatiora gaertneri Yılbaşı (Noel) Kaktüsü (Christmas Cactus): schlumbergera bridgesii (ki schlumbergera russelina ile schlumbergera truncata'nın meleziymiş) Şükran Günü Kaktüsü (Thanksgiving Cactus): schlumbergera truncata |
Mammillaria vetula ssp gracilis
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl 19 Aralık'ta çiçek açan M. vetula gracilis bu yıl
Yine Aralık başında çiçek açtı. Geçtiğimiz bahar ve yaz aylarında çiçek acmadigini gözlemlediğim bu kaktüs ciceklerini kış aylarında açıyor... Aslinda Mammillaria cinsi kaktuslerin bazı türleri böyle.. O nedenle kisin çiçek açacak olan türleri ışık almayan bir yerde tutmak yanlış olur. Eklenti 684510 |
Mammillaria karwinskiana nejapensis
2 Eklenti(ler)
Bu da kış çiçeği olan mammillaria cinsi kaktüs
Mammillaria karwinskiana nejapensis Bugün çiçek açtı Eklenti 684831 Eklenti 684832 |
Alıntı:
|
Merhaba
Ben bunları Antalya Can tropikalden almıştım. Bu kaktüsler şu an bende değil, verdim. |
3 Eklenti(ler)
Bugün üzerinde 7 adet çiçek var. Eklenti 684987 Eklenti 684988 Eklenti 684989 |
Mammillaria hahniana
3 Eklenti(ler)
|
Parodia chrysacanthion
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025