![]() |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 600218 Carnegiea gigantea. Tohumdan yetiştirdiğim 31 tane saguarodan biri. Hiç ümidim olmamasına rağmen deneme amaçlı bahçenin güneş almayan bir köşesine dikmiştim. Beni çok şaşırttı. Korumasız -7 dereceden hafif tepe yanıklarıyla kurtuldu. Şimdi geriye kalan 30 bitkimi ne yapacağımı bilemiyorum :D Eklenti 600219 Echinopsis pachanoi. Şeffaf bir poşetle koruduğum için güneş yanığından nasibini aldı. Bahçede zor bir tür. Çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum. Eklenti 600220 Cylindropuntia imbricata. Her zamanki gibi neşesi yerinde :D Eklenti 600221 Echinocereus enneacanthus var enneacanthus. Kışı korumasız atlatanlardan. Eklenti 600222 Leuchtenbergia principis. Korumadığım için kaybettiklerimden. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 600223 Eklenti 600224 Eklenti 600227 Tohumdan yetiştirdiğim Sedum ussuriense ve Sedum kamtschaticum varyeteleri. Uyanış devam ediyor :D Eklenti 600225 Bahçede kendiliğinden peydahlanan bu ufak arkadaş iyice serpildi. Sukulent değil ama tam bir kaya bahçesi bitkisi. Eklenti 600226 Euphorbia resinfera. İki tane büyük bitkim mefta ama yedek olarak bahçenin bir köşesine diktiğim bu arkadaş inatçı çıktı :D |
Alıntı:
|
Harika !
Tesekkürler başucu kitabı niteliginde verdiginiz bilgiler.Sanırım birçok arkadasimız aynen benim gibi kar manzaralı karelerde yüregini tuttu.Keşke bu hobinizi ilerletip biz kaktüs severlerin alısveris yapabilecegi bir işletme sahibi olsanız. Adenium sayfasın da inceliyorum, sizinkini görünce benimkiler kesinlikle çok yavaş gelisiyor zahmet vermessem tüyo istiyorum bu konuda. Süper kahmaran ilan ediyorum sizi :p |
Sayfanız sitenin en güzel kaktüs-sukulent sayfalarından biri, fotoğraf kalitesi bir yana oluşturduğunuz ortam, kareleriniz çok fantastik, bayıldım desem az kalır:D Tebrik ediyorum.;)
|
Alıntı:
Adeniumlarda en önemli şey bitkinin genetik yapısı. Bazı hibritler çok hızlı büyürken bazıları malesef çok yavaş gelişiyorlar. Bu sene en büyük bitkimin çiçeklerini fırça ile tozlaştırmaya çalışacağım. Malesef 2 senedir kendi başına bu işi beceremedi :D Eğer başarılı olursa tohumlarımdan size de gönderebilirim. Bunun dışında en az 10 litrelik çok geniş saksılar öneriyorum. Büyük saksıdaki bitkiler diğerlerine oranla çok daha hızlı gelişiyorlar. Gelişme döneminde bolca besin, su, güneş ışığı ve hava sirkülasyonu çok önemli. Tabi toprağı da çok ama çok geçirgen bir yapıda olmalı. Adenium forumlarında toprak karışımları ile ilgili bolca bilgi mevcut. Eğer kış aylarında bu şartları sağlayabilirseniz bitkileriniz büyümeye devam edeceklerdir bu da size zaman kazandırır. İş yerimdeki boş bir odada mümkün olduğunca güneş gören ve sürekli üzerlerine taze ve ılık hava üfleyen kimanın altında oldukça mutlu bir şekilde geçiriyorlar kış aylarını. Umarım bu bilgiler işinize yarar ve sağlıklı ve hızlı gelişen bitkilere sahip olursunuz. Selamlar... |
Alıntı:
Selamlar... |
5 Eklenti(ler)
Kimisi yaralarını sarıyor, kimisi bahara tomurcuklarıyla merhaba demeye hazırlanıyor...
Uyanış tüm hızıyla devam ediyor :D Eklenti 600471 Eklenti 600472 Eklenti 600473 Eklenti 600474 Eklenti 600475 |
5 Eklenti(ler)
Bakalım bu sene ilk çiçek açan ve ipi göğüsleyen hangi kaktüs olacak :D
Eklenti 600591 Eklenti 600592 Eklenti 600593 Eklenti 600594 Eklenti 600595 |
5 Eklenti(ler)
|
Sayfanız adeta büyüledi. 2014ten beri herşeyi detaylarıyla arşivlemişsiniz ve bize mükemmel bir kaynak oluşturmuşsunuz. Gördüğüm en güzel sukulent ve kaktüs sayfası. Sanırım kaktüsleriniz kendi aralarında sizin gibi bir dosta sahip oldukları için çok şanslı hissettiklerini dile getiriyorlardır :) Çanakkeleye yolumuz düşerse ziyaret etmek için can atıyoruz.
Selamlar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hala ilk kaktüs çiçeğini bekliyorum...
Eklenti 601245 Eklenti 601246 Eklenti 601247 Eklenti 601248 Eklenti 601249 |
ne kadar güzeller harika bayıldım.
tebrik ederim. sizden tohumdan sukulent yetiştirme konusunda bilgi rica edebilir miyim? |
5 Eklenti(ler)
Sonunda... İlk kaktüs çiçekleri kendini göstermeye başladı. Eninim sıcacık ortamlarında el bebek gül bebek büyüttüğünüz kaktüsleriniz çoktan açmaya başlamıştır ama benim savaşçılar sıcak bahar güneşini yeni tadıyorlar :D
Sırasıyla çiçek açanlar: Eklenti 602636 Bu sene alkışlar ona... İpi ilk göğüsleyen arkadaşım Turbinicarpus viereckii oldu. Aslında 5 tane tomurcuğu vardı ama 2 gece yaşanan 1 derecelik sıcaklıklar tomurcuklara zarar verdi. Olsun bir tane de bana yeter :D Eklenti 602637 Mammilloydia candida. Daha bir sürü tomurcuğu var. Eklenti 602638 Eklenti 602639 Kışa hiç korunmadan göğüs geren bu ufaklık Epithelantha micromeris. Fotoğrafta büyük gözüktüğüne bakmayın çiçekleri ancak bir pirinç tanesi kadar :D Eklenti 602640 Mammillaria microhelia. |
Sizi izlemek harika,herşey o kadar güzelki..ne söylesek boş :)
|
Bu özel güzellikleri, doğal ortamlarında o kadar kaliteli sergilemişsiniz ki; hayran kalmamak elde değil gerçekten. Gerçekten büyük keyifle izliyorum sizi ...
|
Çok sevimli görünüyorlar, elinize sağlık.
|
Alıntı:
Selamlar... |
Alıntı:
Selamlar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki kaktüs ve sukulent türlerinin eşlikçileri Armeria ve Dianthus türleri :D
Eklenti 604169 Eklenti 604170 Eklenti 604171 Eklenti 604172 Eklenti 604173 |
keyifle izlediğim bir bahçe ellerinize sağlık
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 606820 Emektar Graptopetalum paraguyense. Bu macera başladığından beri benimle. Çok badireler atlattı ama bana mısın demedi. Yaklaşık 1 metreye 40 cm'lik bir alan kaplıyor :D Eklenti 606821 Rebutia hoffmannii. Yavaş ama emin adımlarla büyüyor... Eklenti 606822 Eklenti 606824 Echinocereus viridiflorus. Çiçeğinin nefis bir limon kokusu var. Bu küçük arkadaş sanırım bu kokuya karşı koyamamış :eek: Eklenti 606823 Mammillaria vetula ssp. gracilis cv. 'Oruga Blanca'. Kimisini çiçekleri kimisini dikenleri çekici kılıyor. Bu arkadaşın kesinlikle dikenleri :D |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 607029 Gymnocalycium bruchii. 1 senede 2 tane mercimek tanesi kadar yavru verdi. Çoooooook yavaş büyüyor :( Eklenti 607030 Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia sp. 15 gündür çiçekli. Eklenti 607031 Mammillaria hahniana. Bu sene çiçek konusunda biraz cimri. Bakalım zamanla ne olacak. Eklenti 607032 Eklenti 607033 Notocactus uebelmannianus. Gördüğüm en güzel Notocactus çiçekleri. Geçen kış bahçedeki 3 bitkim de ölmüştü. Bu biraz daha büyük bakalım ne olacak. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 609725 Boşuna Acem Halısı dememişler :) Drosanthemum floribundum. Eklenti 609726 xGraptosedum 'Francesco Baldi' Eklenti 609727 Eklenti 609728 Eklenti 609729 Dianthus türleri. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 610760 Echeveria lilacina. Eklenti 610761 Oscularia deltoides. Eklenti 610762 Astrophytum myriostigma "columnaris" Eklenti 610763 Notocactus sp. Eklenti 610764 Bu arkadaşın türünü bilmiyorum ama benzerlerine göre çok odunsu bir gövdesi var. |
Gözlerim bayram yaptı yine ..
Görsel şölen için teşekkürler .. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025