![]() |
Sayın Litoriachloris adını bilmediğiniz bitki delosperma olabilir:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar... |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 611234 Escobaria missouriensis. Opuntiadlar ve bir kaç istisna dışında soğuğa dayanıklıklı kaktüslerin en büyük sorunu: ÇOK YAVAŞ BÜYÜYORLAR :( Eklenti 611235 Sempervivum sp. Orta boy bir tabak kadar rozetler oluşturan çok güzel bir varyete. Fazla yavru da yapmıyor ama çiçekleri çok büyük ve gösterişli. Eklenti 611236 Bergeranthus jamesii. Kuru tutulursa -12 dereceye dayanabileceği söyleniyor. Deneyip göreceğiz. Eklenti 611238 Opuntia polyacantha var. erinacea. Bu arkadaş da hem hızlı büyüyüp hem de soğuğa dayanıklı türlerden. Ağrı, Ardahan, Erzurum Zone4 olarak kabul ediliyor(-34 derece). Bu arkadaş zone3. -45 dereceye kadar yolu var :D Eklenti 611237 Gymnocalycium sp. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Büyük açılışa hepiniz davetlisiniz. Ön sıralardan yerlerinizi ayırmayı unutmayın :D Eklenti 611388 Eklenti 611389 Eklenti 611390 Sırasıyla; Rebutia heliosa x pulvinosa cv. sunrise (HYBRID) Echinopsis oxygona (+100 tomurcuk :D ) Trichocereus grandiflorus Eklenti 611391 Chamaecereus silvestrii. Eklenti 611392 Notocactus ottonis. |
Sizdeki bitkinin aynısından bende de var ben hep delosperma diye düşünmüştüm hatta iki saksıda ayrı ayrı dikili her gün bakıyorum biri (gerçek delosperma) güzel gelişti hatta çiçek açacak bu odunsu olanın ise neden böyle odunsu durduğunu merak ediyordum demek ki değişik bir türmüş şimdi sizin sayenizde bende öğrenmiş olacağım:)
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Ve bahçenin genel hali... Eklenti 612394 Eklenti 612395 Eklenti 612397 Devasa çiçekleriyle Trichocereus grandiflorus... Bana olağanüstü bir görsel şölen sundu. Suluboya fırçasıyla bütün çiçekleri tozlaştırdım. Umarım bu sene bir sürü tohumum olur :) Eklenti 612396 Echinopsis oxygona. Küme büyüdükçe çiçek sayısı da çoğaldı :) Eklenti 612398 Rebutia heliosa x pulvinosa cv. sunrise. Bu arkadaşı çok sevdim. Bahçede iki ayrı yerde 2 küme var. Kışın birini deneme amaçlı korumayıp diğerini korumayı düşünüyorum. |
Böyle bir şey yok. İnanılır gibi değil. Mükemmel görüntüler.... Yakından görmek çok isterdim. Tebrik ederim.
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 615449 Eklenti 615450 Eklenti 615451 Eklenti 615452 Eklenti 615453 Echinopsisler :D |
Alıntı:
|
Çok güzel görüntüler, renk renk echinopsisler arayıpta bulamayan biri olarak çok kıskandım... ;) Şahaneler...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 615973 Eklenti 615974 Eklenti 615975 Rebutia'lar... Eklenti 615976 Sulcorebutia arenacea. Eklenti 615977 Sulcorebutia tiraquensis var. bicolorispina. |
Sulama protokolleriniz nasıl?
|
Harikalar gerçekten renkler muhteşem:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
Harikaaaa!!!!! Tam bir görsel şölen...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Gymnocalycium'lar. Eklenti 619391 Eklenti 619392 Eklenti 619393 Eklenti 619394 Eklenti 619395 |
Sayın litoriachloris, sayfanızı baştan okumaya başladım ama daha tamamlayamadan dayanamayıp yazmak istedim. Kaktüs sayfaları içerisinde çok kıymetli bir sayfa hazırlamışsınız. Bir kaktüs meraklısı olarak ilgi ile her satırınızı okuyorum. Sadece fotoğraf paylaşmaktan öte bilgi dolu mesajlarınız biz kaktüsseverlere hem ilham verici, hem de kıymetli bir kaynak niteliğinde.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Önümüzdeki sene yazlık bahçemi kaya bahçesi olarak tanzim etmek istiyorum elimdeki kaynaklardan sıklıkla araştırma yapıyordum. Şimdi sizin sayfanız da benim için yol gösterici olacak. Böyle bilgi içerikli bir sayfa hazırlayarak verdiğiniz emeğe teşekkür ederim. |
Alıntı:
Selamlar... |
Beğeni sözleriniz için ben de teşekkür ederim. Sayfanızın müdavimleri arasındayım. Vaktiniz elverdiği sürece deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
|
Sayın litoriachloris, başlığınızı çok beğendim. Anlatımınız da fotoğraflarınız da çok güzel. Kaktüs çiçeklerinin çok güzel olduklarını bilirdim, duyardım ama sayenizde görsel olarak da gördük, ellerinize sağlık.
Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Bu gün sarı çiçeklerin günü olsun... Eklenti 622257 Eklenti 622258 Eklenti 622259 Eklenti 622260 Eklenti 622261 Notocactus'ler... |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 623788 Eklenti 623789 Eklenti 623790 Eklenti 623791 Eklenti 623792 Gymnocalycium'lar... |
Alıntı:
Bitkilerinizin fotoğrafları çok özenli bir çalışmanın sonucu ortaya çıkmış. Bitkilerin renkleri ayrı bakımlılıkları ayrı güzel, çok canlılar. Emeklerinize sağlık, Allah nazarlardan korusun;) |
Bayıldım ki ne bayıldım , yok böyle bir güzellik ... Ellerinize emeğinize sağlık , hepsi birbirinden güzel , resim çekimi başka güzel , sağlıkla büyütün
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025