![]() |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 570761 Aloe aristata. Kışı atlatabileceğini düşündüklerimden. Eklenti 570762 Yine bir Aloe aristata. Yaprakları uzun ve yukarıya doğru yükselen bir varyete. Eklenti 570763 Gymnocalycium eurypleurum. Diken yapısı çok güzel. Eklenti 570764 Yine 3 TL'lik Rebutialardan. Eklenti 570765 Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 572919 "crevice garden"dan bir görüntü. Eklenti 572920 Eklenti 572921 Notocactus mammulosus. Kışı atlatabileceğini düşündüklerimden. Eklenti 572922 Bahçemin demirbaşlarından Cylindropuntia imbricata. Kar, buz, fırtına bana mısın demedi :) Eklenti 572923 Sanırım bir Echinopsis oxygona varyetesi. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 574526 Eklenti 574527 Echinopsis (Lobivia) arachnacantha var. torrecillasensis. Eklenti 574528 Bahçemde şu anda yaklaşık 250 tür kaktüs ve sukulent var o yüzden sadece çiçek açanları paylaşmaya çalışıyorum. Ama bu güzeli paylaşmadan edemedim harika bir geometrisi ve rengi var :) Eklenti 574529 Gymnocalycium baldianum X andreae. Eklenti 574530 Cylindropuntia imbricata. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 574531 Eklenti 574532 Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia'lar 3. yaş günlerini kutladılar :) Sanırm aynı türün farklı varyeteleri. İlk fotoğraftaki yavru vermeye daha meyilli ve çiçekleri daha büyük. İkinci fotoğraftakinin ise dikenleri daha uzun ve koyu renkli. Eklenti 574533 Eklenti 574534 Notocactus scopa. Eklenti 574535 Sonunda Gymnocalycium vatteri olduğuna karar verdiğim arkadaş. Geçen kışı hiç koruma yapmadan geçirenlerden. Gövdesinde savaş yaraları oluştu :) |
Ama bunlar çok güzel. Resimlerine bile bakmaya doyulmazken canlı halleri nasıldır. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
|
Çok teşekkür ederim evdeçiçek. Selamlar...
|
kaktus cenneti gibi . Cok guzeller .
|
Çok teşekkür ederim bonsade. Selamlar...
|
Sn litoriachloris Çanakkaleye bir kez geldim..İnsanın toprağa basası gelmiyor.....Çok güzel bir kent...Ama sadece bu bahçeyi yakından görmek için bile geline bilir ...Ellerinize,emeklerinize sağlık..Her fotoğraf paylaştığınızda bütün sayfaları tekrar dolaşıyorum...Emekleriniz için çok teşekkür ederim...
|
Kaktüs ve bazı sukkulentlerin,soğuğa dayanıklılıkları ile ilgili deneyiminiz,
herkes gibi bana da cesaret verdi.Bütün kaktüs ve suklentlerimi kapalı balkonuma taşıdım!şansımı denemek istiyorum. |
Harika görünüyorlar bende kaktüs sevdasına şu kırmızı çiçeklilerle başlamıştım internette resmini görünce bayılmıştım renklerine tabi edinemedim zaten kaktüslerle bu yıl anlaşmaya başladık.
Güle güle büyütün umarım istediğiniz gibi yetiştirisiniz |
Alıntı:
Selamlar... |
Alıntı:
Selamlar... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 581078 Eklenti 581079 Neoporteria curvispina var. geissei. Sanırım yavaş büyüyen ve çok çiçek açmayan bir tür. bakalım kışın ne yapacak. Eklenti 581080 Bir Chamaecereus hibriti. Umarım sylvestrii gibi dayanıklıdır. Bahçede 5 farklı tür Chamaecereus hibriti var ama sadece bu açtı bu sene :) Eklenti 581081 Eklenti 581082 Gymnocalycium horstii. Bir Gymnocalycium için devasa çiçekleri var. Anavatanı Brezilya o yüzden kışı atlatabileceği şüpheli :( |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 581083 Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia. Eklenti 581084 Eklenti 581085 Pazardan aldığım Echinopsis. Eklenti 581086 Lobivia jajoiana diye satın aldım ama türünden emin değilim. Eklenti 581087 Crassula capitella subsp. thyrsiflora. -6.6 dereceye dayanıyormuş. Yaz başından beri çiçekli :) |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 581590 Eklenti 581591 Pazardan aldığım bir başka Echinopsis. Eklenti 581592 Eklenti 581593 Hamatocactus setispinus. Mesa Garden listesinde -12 dereceye dayanabileceği yazıyor. Eğer kış yağışlarıyla baş edebilirse bahçe için biçilmiş kaftan. Hem oldukça hızlı büyüyor hem de tam bir çiçek makinası :) Eklenti 581594 Büyük saksıya diktiğim, kökleriyle hiç oynamadığım Adenium'um. Artık iyice büyüdü, dallarına kuşlar bile konuyor :) Gövdenin yanına bir çakmak koydum boyutu daha iyi anlaşılabilsin diye. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 587529 Echinopsis subdenudata. dona dayanımı -7 derece. Eklenti 587530 Aloe rauhii cv 'snowflake'. Dona dayanıklı değilmiş :( Eklenti 587531 Echeveria runyonii cv. TOPSY TURVY. Geçen kıştan sağ kalan sukulentlerden. Yani en az -9 dereceye dayanıklı :D Eklenti 587532 Eklenti 587533 Bu arkadaş bahçede kendiliğinden peydahlandı :D Sukulent mi bilmiyorum ama formu çok güzel. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 587536 Yucca gloriosa. O kadar soğuk ve fırtınadan çizik bile almadı :) Eklenti 587537 Astrophytum capricorne var. niveum. Dona en dayanıklı Astrophytum türlerinden. Kış yağışları ile baş edebilirse -12 dereceye dayanabiliyormuş. Eklenti 587538 Astrophytum myriostigma forma columnare. Dona dayanımı -6.6 derece. Eklenti 587539 Sanırım Notocactus ottonis. Semt pazarından :) Eklenti 587540 Notocactus haselbergii. Hiç ummadığım bir anda çiçek açtı :) |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 587546 Eklenti 587547 Eklenti 587548 Mammillaria insularis. Genelde Mammillaria'ları pek sevmem. Ama büyük çiçeklilerin yeri ayrı :) Eklenti 587549 Eklenti 587550 Sedum sieboldii. Güneşten ve susuzluktan pek hoşlanmıyorlar. Sonbahar tam onların mevsimi :) |
Sayfanızı baştan aşağı gezdim, tek kelimeyle harika... Zaten onlarca beğeniden anlamışsınızdır :)
Müthiş bir koleksiyon... Heyecan ve ilham verici... Sizden ricam daha çok paylaşım yapmanız yönünde :) |
Bitkilerin formları, renkleri ve çiçekleri, sizin de kompozisyonlarınız bir harika- ellerinize sağlık. Ancak favorim Echinopsis (Lobivia) arachnacantha var. torrecillasensis- bakmaya doyamadım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Kar Çanakkale'yi vurmadı ama soğuğu yetti. Hasar raporu için 1 hafta beklemek gerek. Geçen kış bazı türlerde sorun yok gibi gözükse de zaman geçtikçe bir çok bitkim savaşa yenik düşmüştü. O yüzden şimdilik soğuklardan hemen önce çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Eklenti 591411 Eklenti 591412 Bahçede 4 adet Titanopsis calcarea var. Şimdilik 3 kök sorunsuz gözüküyor ama bir tanesinde belirgin bir yumuşama var. Soğuğa dayanıklılık birleyler arasında da farklılık gösterebiliyor. Eklenti 591413 En sevdiğim bitkilerimden biri Ferocactus latispinus. Geçen kış korumuştum bu kış Mesa Garden listesinde -12 dereceye dayandığını okuyunca korumamaya karar verdim. Keşke korusaymışım. Gövdesinde belirgin renk değişimleri oluştu umarım kaybetmem :( İyi durumdayken çekilmiş son fotoğrafı olabilir bu. Eklenti 591414 Büyük çiçekliler grubundan bir kaç Mammillaria türüm var. Bu da onlardan biri Mammillaria hernandezii. Bahçeye dikmediğim nadir türlerimden :) Eklenti 591415 Bahçenin bir bölümünden ufak bir kesit. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 591416 Eklenti 591417 Tohumdan yetiştirdiğim Sedum kamtschaticum. Soğuğa dayanıklı sedumlar yaz sıcağından pek hoşlanmıyorlar. Sonbahar onların zamanı :) Eklenti 591418 Faucaria tuberculosa. Sonbaharda bol çiçek açtı :) Eklenti 591419 Sedum pachyphyllum sonbahar renkleri. Eklenti 591420 Opuntia violacea. O da sonbahardan nasibini aldı :) |
Bu fotoğraflarla bir 2016 kaktüs takvimi harika olur- düşünsenize, her ayın kaktüs fotoğrafına eşlik eden bir bilgi kutucuğu; içinde taksonomi, yetiştirme koşulları, düzenleme vb hususlarda pratik ve ilginç bilgiler. Koşa koşa alınır :)
(Aslında hediye etmek için de bu tür takvimler hazırlamak artık çok kolay; büyük ofset kırtasiyeler hemen yardımcı oluyor. Doğum günleriydi şuydu buydu, özel günler yaklaşırken aklınızda bulunsun Sayın Lithoriachloris) |
Son resimdeki sedumlara bayıldım renkler harika:)
|
Sn litoriachloris,geçen yıl devrilen optunyalar ne oldu? Umarım eski sağlıklarına kavuşmuşlardır.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025