![]() |
Sayın Litoriachloris kardeş merhaba.
Kaktüslerinizin kaybına en az kendi kaktüs ve sukulentlerimin kaybı kadar üzüldüm. Siz daha metanetli davranıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ben henüz kendimi toparlayamadım. Biliyorum ki zaman her şeyin ilacıdır. Bitkinin olduğu yerde kayıplar da olacaktır mutlaka. Sera ortamındaki kaktüslerimin üzerine ikinci bir naylon örttüğümü de belirtmiştim. Soğukta üşüyen köpeklerin sera naylonunu yırtarak serayı barınak olarak kullanabileceklerini düşünemedim. Olan benim kaktüs ve sukulentlerime oldu.:( Evde mini sera içinde büyütmeye çalıştığım kaktüslerime bir şey olmadığına şükrediyorum. Kendimi biraz daha toparladığımda paylaşacağım ama yaşadığım şoku atlatamadım henüz. Siz bunu nasıl beceriyorsunuz dostum. Eskisinden daha fazla kaktüsleriniz olsun dileğiyle... Selamlar... |
Alıntı:
Bahçede kaktüs ve sukulent yetiştirmek benim için yeni şeyler öğrenebileceğim bir macera. Daha önce -2,5 derece soğukta çiçek açan Titanopsis deseler yalan derdim ama bunu gözlerimle görmek bir mucizeye tanık olmak gibi. Kış bitip baharda sağ kalanlarla ilgili mesajlarımda yeni öğrendiğim bilgileri de sizinle paylaşmayı planlıyorum. Soğukkanlılığıma gelince; bu işe başlamadan önce ve bu süreç boyunca çok fazla forum okudum. Bahçesinde kaktüs ve sukulent yetiştiren bir çok yetiştiricinin yaşadıklarından haberdardım. O yüzden bitki kayıplarının kaçınılmaz olduğunu bildiğim için içim bir nebze de olsa rahat. Tabi ki gidenlerden bazılarına çok üzüldüm. Bu baharda çiçeklerini görmeyi planladığım 2-3 yaşındaki bitkilerimi de kaybettim ama olsun çok daha fazlası içeride baharı bekliyor :D selam ve sevgiler... |
Bizde Bahar'ı bekliyoruz sayın Litoriachloris :) odadakileri çok merak ediyorum
|
Kar yağışı ve aşırı soğuklardan sonra lodos fırtınası bahçenizi nasıl etkiledi acaba?
|
Alıntı:
Selamlar... |
Alıntı:
|
Yine soğuklar kapıya dayandı sabah kar atıştırıyordu burada. Hele bir kışı atlatalım kalanların hem fotoğraflarını hem de yazın tohumlarını paylaşırım dileyenlerle :D
Selamlar... |
Sn litoaçhloris,
Sizin bahçeye nazarlık gerekiyormuş maşallah demek yetmedi. Çünkü çok güzellerdi.
Umarım bu defa can yakmadan geçer soğuk. Geçen de epey can yaktı. Yollarda mahsur kalan, dışarıda şantıyede çalışan, başı boş dolaşan birçok can yandı. Bu arada bizde bitkilerimize üzüldük... Allah hepsine yardım eder tüm doğayı korur inşallah. Biz de tekrar çiçek açmalarını sabırsızca bekleriz. Hoşçakalın... |
Alıntı:
|
Merhabalar, sizin kaktüs ve sukulentlerinizi bahçede yetiştirdiğinizi görünce heves ettim ben de. Sık gitmediğimiz bir bağ evimiz ve 30-40 kadar ağaç var. Ben de bazı kaktüs ve sukulentlerimi denemek istiyorum saksısız ve direk toprağa dikerek. Daha önce hiç tecrübem olmadığı için onlara uygun bir ağaç altı seçmeli miyim, yarı gölge olsun diye? Yoksa ayrı bir alan mı oluşturmalıyım hiç bilemedim. Mesela güney cephesi kapalı küçük bir alan var oraya sukulentleri diksem mi diyorum. Çünkü yazın kuzey cephe balkonumda coşuyorlar.
|
Alıntı:
Eğer bahsettiğiniz beğ evi Konya'da ise bazı özel türler dışında bahçede kaktüs ve sukulent yetiştirmeniz çok zor. Konya geçmişte -25 dereceleri görmüş bir şehir ve bu da olasılıkları oldukça daraltıyor. Eğer yine de denemek isterseniz sukulent olarak sedum, sempervivum, agave, yucca, kaktüs olarak da opuntia, cylindropuntia, escobaria, sclerocactus ve echinocereus türlerini tavsiye edebilirim. Bunun dışındaki bitkiler ile deneme yaparsanız tüm koleksiyonunuzu kaybedebilirsiniz benden söylemesi :D CactiGuide.com • View topic - Ralf's cold hardy cacti - update 11/21/2014 yukarıdaki linkte Almanya'da bahçesinde kaktüs yetiştiren birinin türleri gözüküyor. İklim Konya ile benzer. Bu türleri edinebilirseniz sıkıntı olacağını zannetmiyorum. selamlar... |
Kaktüs bahçesinin durumu nedir acaba? Paylaşım bekliyoruz...:o
|
Kesinlikle Katılıyorum Paylaşım bekliyoruz:) nerelerdesiniz?
|
Selamlar Sn litoriachloris
Sayfanızı bugün keşfettim, çalışmalarınızı zevkle inceledim maşaallah harika bir bahçe oluşturmuşsunuz. Sert ama umut dolu bir şiir gibi geldi fotoğraflar. Kayıplarınız için üzüldüm sizi şaşırtanlara sevindim. Sahip olduğunuz her bitki harikaydı ama Echeveria Black Prince ve Ferocactus latispinus için beğen butonu yeterli gelmedi bir ''bayıl'' butonu talep ederim. :D Kendileriyle sayenizde tanıştım. Bir de Frithia pulchra sahibi olduğunuzu öğrendim ki amanın... Ben 1 tanesini bilinçsizlikten kaybettim. Su verdim yapraklar yavaş yavaş çürüdü, toprağı kurusun diye su azaltayım dedim yapraklar bu kez de kurudu. Şu an sadece kuru, minicik ve hiç yapraksız bir gövdeye sahibim ve umutla hala düzenli şekilde suluyorum. :( Ya çıkarsa ;) Sayfa için tebrik yazarken bir de dert anlattım mazur görün. Tebrik ederim ve bitkilerinizin ömürlü, bereketli olmasını dilerim. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sonunda bahara eriştik :) Uzun bir aradan sonra ilk çiçeklerle bir merhaba demek istedim. İlk çiçeklenen sukulent bu sene Graptopetalum macdougallii oldu. Muscariler ve Armeria maritimalar kaya bahçemi şenlendirdi.
Eklenti 546971 Eklenti 546972 Eklenti 546973 Eklenti 546974 Eklenti 546975 Ve yılın ipi ilk göğüsleyen kaktüsü. Çanakkale kışlarından 100% sağ çıkacağını düşündüğüm yeni arkadaşım: Gymnocalycium bruchii. Fındık kadar boyuna aldırmadan pembe çiçeğini gösterdi :) |
5 Eklenti(ler)
Bahçem renklenmeye devam ediyor...
Eklenti 555836 Eklenti 555837 Dianthus sp. Kaya bahçemde 10 türe yakın karanfil var. Susuzluğa ve güneşe dayanıklılılar ve bahçeye renk katıyorlar. Eklenti 555838 Saxifraga sp. çiçeklendi :) Eklenti 555839 Rebutia spinosissima. (Rebutia hoffmannii) küçük boyuna bakmadan çiçeklendi. Dona dayanımı -4 gözüküyor. Eklenti 555840 Mammillaria prolifera. Dona dayanımı -4 olarak verilmiş. |
5 Eklenti(ler)
Yaşanan büyük dondan önce aldığım Mammillaria türleri. Geçen seneki kıştan hiçbir mammillaria türü sağ çıkamadı. Bu arkadaşlarla da beraberliğim sanırım önümüzdeki kışa kadar :(
Eklenti 555856 Mammillaria hahniana olduğunu düşünüyorum. dona dayanımı -6.6 derece. Eklenti 555857 Mammillaria bocasana. Kuru tutulursa -12 dereceye dayanacağı söyleniyor :) Eklenti 555858 Mammillaria decipiens olduğunu düşünüyorum. Eklenti 555859 Mammillaria sp. Yapma çiçekleri iğne gibi birşeyle bitkiye saplamışlar. Çıkarmak mümkün değil :( Eklenti 555860 Geçen seneki felaket kışı hiç koruma yapmadan atlatan G. baldianum'a kardeş aldım bir tane :) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 555873
Mammillaria matudae. Silikon kalıntılarının arasından çiçek açmaya çalışıyor :( Eklenti 555874 Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei. Çiçekleri oldukça küçük ve mütevazi. Eklenti 555875 Tohumdan yetiştirdiğim bir kaktüsün çiçeğini görmek çok mutluluk verici. Rebutia sp. olduğunu düşünüyorum Eklenti 555876 Eklenti 555877 Fındık kadar boyuna bakmadan kendisinin iki katı çiçek açan bu arkadaşa bakar mısınız? :) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 555887
Mammilaria bölümünden genel bir görüntü. Eklenti 555888 Oenothera speciosa. Dondurucu soğuğa, yakıcı güneşe aldırmadan bahçemi güzelleştirmeye devam ediyorlar. Eklenti 555890 Eklenti 555891 Turbinicarpus viereckii. Gördüğüm en göz alıcı kaktüs çiçeklerinden biri. O kadar canlı bir rengi var ki 100 metre uzaktan fark ediliyorlar. Dona dayanımı -5 derece. Eklenti 555889 Oscularia deltoides. dona dayanımı -9.4 derece |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 555896
Oscularia deltoides "crevice garden"da. Eklenti 555892 Eklenti 555895 Escobaria missouriensis. Güzel ve zarif çiçeğiyle... Eklenti 555893 Echinopsis oxygona. Fırtınadan korunaklı yerde olduğu için kurtulan bu arkadaşım, üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi :) Eklenti 555894 Genel görünüm |
Sayın litoriachloris; bahçenizi büyük bir hayranlıkla dolaştım.Öncelikle emeğiniz ve cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum.çok uzun süredir bahçemde böyle bir köşe yapmayı planlıyordum ; fakat birçok çekingem vardı.Sayfanız ve yaptıklarınız beni cesaretlendirdi.Bu örnek çalışmanızdan dolayı sizi kutluyor başarılar diliyorum.
|
Çok teşekkür ederim. Selamlar...
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 563067 Gymnolar :) Eklenti 563068 Gymnocalycium sp. Eklenti 563069 Gymnocalycium sp. Eklenti 563070 Gymnocalycium baldianum. Kışı korumasız atlatanlardan :) Eklenti 563071 Mammillaria decipens. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Notocactus cins olarak genelde soğuğa dayanıklı türlerden oluşuyor. Bahçemde bolca yer vermeye çalıştığım türler. Eklenti 563072 Eklenti 563073 Sanırım Notocactus mammulosus. Eklenti 563074 Eklenti 563075 Notocactus turecekianus. Eklenti 563076 Tohumdan yetiştirdiğim Sedum kamtschaticum. |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 567846 Eklenti 567847 Notocactus mammulosus olarak sipariş ettiğim ama çiçek açınca N. roseoluteus olduğunu anladığım arkadaş :) Eklenti 567848 Eklenti 567849 Favorilerimden. Notocactus scopa. Sert kıştan en ufak bir hasar görmeden kurtuldu ve sonuç... Eklenti 567850 Genel görünüm. |
5 Eklenti(ler)
...
Eklenti 567851 Gymnocalycium fleischerianum diye sipariş ettim ama türünden çok emin değilim. Renkleri sıra dışı bir bitki. Eklenti 567852 Echinocereus viridiflorus. Çanakkale kışları ona vız gelecek :) Eklenti 567853 Chamaecereus silvestrii. Eklenti 567854 Astrophytum myriostigma. Çok yavaş büyüyor :( Eklenti 567855 Karışık tohumdan yetiştirdiklerimden. Türünü bilmiyorum. |
Sizi tebrik etmek lazım.Sayfanızın sonuna kadar heyecanla okudum.Kaktüs bahçenizi görünce içim hiç rahat etmedi.Sanki hepsine bir şey olacakmış gibi geldi.Neyse bahçenizin çiçeklenmiş halini görünce çok sevindim.Gene de riskli bir iş.Farklı ve güzel bir uğraş.Ayrıca sayfadaki bazı arkadaşların espirilerine de bayıldım.Yeni maceralara devam...
|
5 Eklenti(ler)
Devam... Echinopsisler...
Eklenti 570750 Echinopsis arachnacantha Eklenti 570751 Pazardan aldım 5 TL :) Eklenti 570752 Echinopsis 'Cajamarca' Eklenti 570753 Eklenti 570754 Echinopsis 'Hermes' |
5 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 570756 Eklenti 570757 Eklenti 570758 Tohumdan yetiştirdiğim Titanopsisler. Eklenti 570760 Eklenti 570759 Çok küçük oldukları için 3 TL'ya altığım arkadaşlardan biri. Sanırım Rebutia. Çiçek rengi olağanüstü :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025