agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   litoriachloris / kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/35361.htm)

vetman996 20-01-2015 10:39

Sayın Litoriachloris kardeş merhaba.

Kaktüslerinizin kaybına en az kendi kaktüs ve sukulentlerimin kaybı kadar üzüldüm.

Siz daha metanetli davranıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ben henüz kendimi toparlayamadım. Biliyorum ki zaman her şeyin ilacıdır. Bitkinin olduğu yerde kayıplar da olacaktır mutlaka.

Sera ortamındaki kaktüslerimin üzerine ikinci bir naylon örttüğümü de belirtmiştim. Soğukta üşüyen köpeklerin sera naylonunu yırtarak serayı barınak olarak kullanabileceklerini düşünemedim. Olan benim kaktüs ve sukulentlerime oldu.:(

Evde mini sera içinde büyütmeye çalıştığım kaktüslerime bir şey olmadığına şükrediyorum. Kendimi biraz daha toparladığımda paylaşacağım ama yaşadığım şoku atlatamadım henüz. Siz bunu nasıl beceriyorsunuz dostum.

Eskisinden daha fazla kaktüsleriniz olsun dileğiyle... Selamlar...

litoriachloris 23-01-2015 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1349473)
Sayın Litoriachloris kardeş merhaba.

Kaktüslerinizin kaybına en az kendi kaktüs ve sukulentlerimin kaybı kadar üzüldüm.

Siz daha metanetli davranıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ben henüz kendimi toparlayamadım. Biliyorum ki zaman her şeyin ilacıdır. Bitkinin olduğu yerde kayıplar da olacaktır mutlaka.

Sera ortamındaki kaktüslerimin üzerine ikinci bir naylon örttüğümü de belirtmiştim. Soğukta üşüyen köpeklerin sera naylonunu yırtarak serayı barınak olarak kullanabileceklerini düşünemedim. Olan benim kaktüs ve sukulentlerime oldu.:(

Evde mini sera içinde büyütmeye çalıştığım kaktüslerime bir şey olmadığına şükrediyorum. Kendimi biraz daha toparladığımda paylaşacağım ama yaşadığım şoku atlatamadım henüz. Siz bunu nasıl beceriyorsunuz dostum.

Eskisinden daha fazla kaktüsleriniz olsun dileğiyle... Selamlar...

Sayın vetman996. Köpekler baş belası biliyorum. Benim de bahçemde bir çok bitkime zarar veriyorlar. Seradakilerin kışı rahat atlatacağını düşünmüştüm ama her zaman düşünülmeyen aksilikler çıkabiliyor.

Bahçede kaktüs ve sukulent yetiştirmek benim için yeni şeyler öğrenebileceğim bir macera. Daha önce -2,5 derece soğukta çiçek açan Titanopsis deseler yalan derdim ama bunu gözlerimle görmek bir mucizeye tanık olmak gibi. Kış bitip baharda sağ kalanlarla ilgili mesajlarımda yeni öğrendiğim bilgileri de sizinle paylaşmayı planlıyorum.

Soğukkanlılığıma gelince; bu işe başlamadan önce ve bu süreç boyunca çok fazla forum okudum. Bahçesinde kaktüs ve sukulent yetiştiren bir çok yetiştiricinin yaşadıklarından haberdardım. O yüzden bitki kayıplarının kaçınılmaz olduğunu bildiğim için içim bir nebze de olsa rahat. Tabi ki gidenlerden bazılarına çok üzüldüm. Bu baharda çiçeklerini görmeyi planladığım 2-3 yaşındaki bitkilerimi de kaybettim ama olsun çok daha fazlası içeride baharı bekliyor :D

selam ve sevgiler...

Ritulan 23-01-2015 19:38

Bizde Bahar'ı bekliyoruz sayın Litoriachloris :) odadakileri çok merak ediyorum

sakdag 02-02-2015 21:15

Kar yağışı ve aşırı soğuklardan sonra lodos fırtınası bahçenizi nasıl etkiledi acaba?

litoriachloris 09-02-2015 09:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1352925)
Kar yağışı ve aşırı soğuklardan sonra lodos fırtınası bahçenizi nasıl etkiledi acaba?

Sayın sakdag lodos mu bilmiyorum ama iyi gibi görünen bir çok kaktüsüm kötüye gitti ve ya çürümeye başladılar ya da gövdelerinde çirkin görünümlü siyah lekeler belirdi. Ama hiç zarar görmeyen bitkilerim de yok değil :D

Selamlar...

loveforlife 09-02-2015 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris (Mesaj 1354691)
Ama hiç zarar görmeyen bitkilerim de yok değil :D

O hiç zarar görmeyenlerin isimlerini ve fotoğraflarını büyük bir merakla bekliyorum. Umarım bundan sonra başka kayıp yaşamazsınız...

litoriachloris 09-02-2015 11:08

Yine soğuklar kapıya dayandı sabah kar atıştırıyordu burada. Hele bir kışı atlatalım kalanların hem fotoğraflarını hem de yazın tohumlarını paylaşırım dileyenlerle :D

Selamlar...

Nurtenese 09-02-2015 17:17

Sn litoaçhloris,

Sizin bahçeye nazarlık gerekiyormuş maşallah demek yetmedi. Çünkü çok güzellerdi.

Umarım bu defa can yakmadan geçer soğuk. Geçen de epey can yaktı. Yollarda mahsur kalan, dışarıda şantıyede çalışan, başı boş dolaşan birçok can yandı. Bu arada bizde bitkilerimize üzüldük...

Allah hepsine yardım eder tüm doğayı korur inşallah.

Biz de tekrar çiçek açmalarını sabırsızca bekleriz.
Hoşçakalın...

Ritulan 17-02-2015 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris (Mesaj 1354710)
Yine soğuklar kapıya dayandı sabah kar atıştırıyordu burada. Hele bir kışı atlatalım kalanların hem fotoğraflarını hem de yazın tohumlarını paylaşırım dileyenlerle :D

Selamlar...

Tohum paylaşımınıza çok sevinirim:)bu konuya talibim :)

fahriyee 24-02-2015 01:20

Merhabalar, sizin kaktüs ve sukulentlerinizi bahçede yetiştirdiğinizi görünce heves ettim ben de. Sık gitmediğimiz bir bağ evimiz ve 30-40 kadar ağaç var. Ben de bazı kaktüs ve sukulentlerimi denemek istiyorum saksısız ve direk toprağa dikerek. Daha önce hiç tecrübem olmadığı için onlara uygun bir ağaç altı seçmeli miyim, yarı gölge olsun diye? Yoksa ayrı bir alan mı oluşturmalıyım hiç bilemedim. Mesela güney cephesi kapalı küçük bir alan var oraya sukulentleri diksem mi diyorum. Çünkü yazın kuzey cephe balkonumda coşuyorlar.

litoriachloris 24-02-2015 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 1358938)
Merhabalar, sizin kaktüs ve sukulentlerinizi bahçede yetiştirdiğinizi görünce heves ettim ben de. Sık gitmediğimiz bir bağ evimiz ve 30-40 kadar ağaç var. Ben de bazı kaktüs ve sukulentlerimi denemek istiyorum saksısız ve direk toprağa dikerek. Daha önce hiç tecrübem olmadığı için onlara uygun bir ağaç altı seçmeli miyim, yarı gölge olsun diye? Yoksa ayrı bir alan mı oluşturmalıyım hiç bilemedim. Mesela güney cephesi kapalı küçük bir alan var oraya sukulentleri diksem mi diyorum. Çünkü yazın kuzey cephe balkonumda coşuyorlar.

Merhaba sayın fahriyee.

Eğer bahsettiğiniz beğ evi Konya'da ise bazı özel türler dışında bahçede kaktüs ve sukulent yetiştirmeniz çok zor. Konya geçmişte -25 dereceleri görmüş bir şehir ve bu da olasılıkları oldukça daraltıyor. Eğer yine de denemek isterseniz sukulent olarak sedum, sempervivum, agave, yucca, kaktüs olarak da opuntia, cylindropuntia, escobaria, sclerocactus ve echinocereus türlerini tavsiye edebilirim. Bunun dışındaki bitkiler ile deneme yaparsanız tüm koleksiyonunuzu kaybedebilirsiniz benden söylemesi :D

CactiGuide.com • View topic - Ralf's cold hardy cacti - update 11/21/2014

yukarıdaki linkte Almanya'da bahçesinde kaktüs yetiştiren birinin türleri gözüküyor. İklim Konya ile benzer. Bu türleri edinebilirseniz sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

selamlar...

sakdag 12-04-2015 08:43

Kaktüs bahçesinin durumu nedir acaba? Paylaşım bekliyoruz...:o

Ritulan 12-04-2015 23:37

Kesinlikle Katılıyorum Paylaşım bekliyoruz:) nerelerdesiniz?

suara 13-04-2015 14:54

Selamlar Sn litoriachloris

Sayfanızı bugün keşfettim, çalışmalarınızı zevkle inceledim maşaallah harika bir bahçe oluşturmuşsunuz. Sert ama umut dolu bir şiir gibi geldi fotoğraflar.

Kayıplarınız için üzüldüm sizi şaşırtanlara sevindim.

Sahip olduğunuz her bitki harikaydı ama Echeveria Black Prince ve Ferocactus latispinus için beğen butonu yeterli gelmedi bir ''bayıl'' butonu talep ederim. :D
Kendileriyle sayenizde tanıştım.

Bir de Frithia pulchra sahibi olduğunuzu öğrendim ki amanın... Ben 1 tanesini bilinçsizlikten kaybettim. Su verdim yapraklar yavaş yavaş çürüdü, toprağı kurusun diye su azaltayım dedim yapraklar bu kez de kurudu. Şu an sadece kuru, minicik ve hiç yapraksız bir gövdeye sahibim ve umutla hala düzenli şekilde suluyorum. :(
Ya çıkarsa ;)

Sayfa için tebrik yazarken bir de dert anlattım mazur görün.

Tebrik ederim ve bitkilerinizin ömürlü, bereketli olmasını dilerim.

litoriachloris 16-04-2015 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suara (Mesaj 1370598)
Selamlar Sn litoriachloris

Sayfanızı bugün keşfettim, çalışmalarınızı zevkle inceledim maşaallah harika bir bahçe oluşturmuşsunuz. Sert ama umut dolu bir şiir gibi geldi fotoğraflar.

Kayıplarınız için üzüldüm sizi şaşırtanlara sevindim.

Sahip olduğunuz her bitki harikaydı ama Echeveria Black Prince ve Ferocactus latispinus için beğen butonu yeterli gelmedi bir ''bayıl'' butonu talep ederim. :D
Kendileriyle sayenizde tanıştım.

Bir de Frithia pulchra sahibi olduğunuzu öğrendim ki amanın... Ben 1 tanesini bilinçsizlikten kaybettim. Su verdim yapraklar yavaş yavaş çürüdü, toprağı kurusun diye su azaltayım dedim yapraklar bu kez de kurudu. Şu an sadece kuru, minicik ve hiç yapraksız bir gövdeye sahibim ve umutla hala düzenli şekilde suluyorum. :(
Ya çıkarsa ;)

Sayfa için tebrik yazarken bir de dert anlattım mazur görün.

Tebrik ederim ve bitkilerinizin ömürlü, bereketli olmasını dilerim.

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Selamlar...

litoriachloris 16-04-2015 14:46

5 Eklenti(ler)
Sonunda bahara eriştik :) Uzun bir aradan sonra ilk çiçeklerle bir merhaba demek istedim. İlk çiçeklenen sukulent bu sene Graptopetalum macdougallii oldu. Muscariler ve Armeria maritimalar kaya bahçemi şenlendirdi.

Eklenti 546971

Eklenti 546972

Eklenti 546973

Eklenti 546974

Eklenti 546975

Ve yılın ipi ilk göğüsleyen kaktüsü. Çanakkale kışlarından 100% sağ çıkacağını düşündüğüm yeni arkadaşım: Gymnocalycium bruchii. Fındık kadar boyuna aldırmadan pembe çiçeğini gösterdi :)

litoriachloris 29-05-2015 10:52

5 Eklenti(ler)
Bahçem renklenmeye devam ediyor...

Eklenti 555836

Eklenti 555837

Dianthus sp. Kaya bahçemde 10 türe yakın karanfil var. Susuzluğa ve güneşe dayanıklılılar ve bahçeye renk katıyorlar.

Eklenti 555838

Saxifraga sp. çiçeklendi :)

Eklenti 555839

Rebutia spinosissima. (Rebutia hoffmannii) küçük boyuna bakmadan çiçeklendi. Dona dayanımı -4 gözüküyor.

Eklenti 555840

Mammillaria prolifera. Dona dayanımı -4 olarak verilmiş.

litoriachloris 29-05-2015 11:09

5 Eklenti(ler)
Yaşanan büyük dondan önce aldığım Mammillaria türleri. Geçen seneki kıştan hiçbir mammillaria türü sağ çıkamadı. Bu arkadaşlarla da beraberliğim sanırım önümüzdeki kışa kadar :(

Eklenti 555856

Mammillaria hahniana olduğunu düşünüyorum. dona dayanımı -6.6 derece.

Eklenti 555857

Mammillaria bocasana. Kuru tutulursa -12 dereceye dayanacağı söyleniyor :)

Eklenti 555858

Mammillaria decipiens olduğunu düşünüyorum.

Eklenti 555859

Mammillaria sp. Yapma çiçekleri iğne gibi birşeyle bitkiye saplamışlar. Çıkarmak mümkün değil :(

Eklenti 555860

Geçen seneki felaket kışı hiç koruma yapmadan atlatan G. baldianum'a kardeş aldım bir tane :)

litoriachloris 29-05-2015 11:22

5 Eklenti(ler)
Eklenti 555873

Mammillaria matudae. Silikon kalıntılarının arasından çiçek açmaya çalışıyor :(

Eklenti 555874

Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei. Çiçekleri oldukça küçük ve mütevazi.

Eklenti 555875

Tohumdan yetiştirdiğim bir kaktüsün çiçeğini görmek çok mutluluk verici. Rebutia sp. olduğunu düşünüyorum

Eklenti 555876

Eklenti 555877

Fındık kadar boyuna bakmadan kendisinin iki katı çiçek açan bu arkadaşa bakar mısınız? :)

litoriachloris 29-05-2015 11:35

5 Eklenti(ler)
Eklenti 555887

Mammilaria bölümünden genel bir görüntü.

Eklenti 555888

Oenothera speciosa. Dondurucu soğuğa, yakıcı güneşe aldırmadan bahçemi güzelleştirmeye devam ediyorlar.

Eklenti 555890

Eklenti 555891

Turbinicarpus viereckii. Gördüğüm en göz alıcı kaktüs çiçeklerinden biri. O kadar canlı bir rengi var ki 100 metre uzaktan fark ediliyorlar. Dona dayanımı -5 derece.

Eklenti 555889

Oscularia deltoides. dona dayanımı -9.4 derece

litoriachloris 29-05-2015 11:51

5 Eklenti(ler)
Eklenti 555896

Oscularia deltoides "crevice garden"da.

Eklenti 555892

Eklenti 555895

Escobaria missouriensis. Güzel ve zarif çiçeğiyle...

Eklenti 555893

Echinopsis oxygona. Fırtınadan korunaklı yerde olduğu için kurtulan bu arkadaşım, üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi :)

Eklenti 555894

Genel görünüm

bebd 01-06-2015 09:47

Sayın litoriachloris; bahçenizi büyük bir hayranlıkla dolaştım.Öncelikle emeğiniz ve cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum.çok uzun süredir bahçemde böyle bir köşe yapmayı planlıyordum ; fakat birçok çekingem vardı.Sayfanız ve yaptıklarınız beni cesaretlendirdi.Bu örnek çalışmanızdan dolayı sizi kutluyor başarılar diliyorum.

litoriachloris 01-06-2015 09:52

Çok teşekkür ederim. Selamlar...

litoriachloris 30-06-2015 13:17

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 563067

Gymnolar :)

Eklenti 563068

Gymnocalycium sp.

Eklenti 563069

Gymnocalycium sp.

Eklenti 563070

Gymnocalycium baldianum. Kışı korumasız atlatanlardan :)

Eklenti 563071

Mammillaria decipens.

litoriachloris 30-06-2015 13:55

5 Eklenti(ler)
Devam...

Notocactus cins olarak genelde soğuğa dayanıklı türlerden oluşuyor. Bahçemde bolca yer vermeye çalıştığım türler.

Eklenti 563072

Eklenti 563073

Sanırım Notocactus mammulosus.

Eklenti 563074

Eklenti 563075

Notocactus turecekianus.

Eklenti 563076

Tohumdan yetiştirdiğim Sedum kamtschaticum.

litoriachloris 24-07-2015 12:15

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 567846

Eklenti 567847

Notocactus mammulosus olarak sipariş ettiğim ama çiçek açınca N. roseoluteus olduğunu anladığım arkadaş :)

Eklenti 567848

Eklenti 567849

Favorilerimden. Notocactus scopa. Sert kıştan en ufak bir hasar görmeden kurtuldu ve sonuç...

Eklenti 567850

Genel görünüm.

litoriachloris 24-07-2015 12:31

5 Eklenti(ler)
...

Eklenti 567851

Gymnocalycium fleischerianum diye sipariş ettim ama türünden çok emin değilim. Renkleri sıra dışı bir bitki.

Eklenti 567852

Echinocereus viridiflorus. Çanakkale kışları ona vız gelecek :)

Eklenti 567853

Chamaecereus silvestrii.

Eklenti 567854

Astrophytum myriostigma. Çok yavaş büyüyor :(

Eklenti 567855

Karışık tohumdan yetiştirdiklerimden. Türünü bilmiyorum.

sevgihoca 28-07-2015 21:43

Sizi tebrik etmek lazım.Sayfanızın sonuna kadar heyecanla okudum.Kaktüs bahçenizi görünce içim hiç rahat etmedi.Sanki hepsine bir şey olacakmış gibi geldi.Neyse bahçenizin çiçeklenmiş halini görünce çok sevindim.Gene de riskli bir iş.Farklı ve güzel bir uğraş.Ayrıca sayfadaki bazı arkadaşların espirilerine de bayıldım.Yeni maceralara devam...

litoriachloris 11-08-2015 11:01

5 Eklenti(ler)
Devam... Echinopsisler...

Eklenti 570750

Echinopsis arachnacantha

Eklenti 570751

Pazardan aldım 5 TL :)

Eklenti 570752

Echinopsis 'Cajamarca'

Eklenti 570753

Eklenti 570754

Echinopsis 'Hermes'

litoriachloris 11-08-2015 11:24

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 570756

Eklenti 570757

Eklenti 570758

Tohumdan yetiştirdiğim Titanopsisler.

Eklenti 570760

Eklenti 570759

Çok küçük oldukları için 3 TL'ya altığım arkadaşlardan biri. Sanırım Rebutia. Çiçek rengi olağanüstü :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025