agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   h_dogan / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/33976.htm)

h_dogan 09-03-2014 11:49

1 Eklenti(ler)
Bu da bir gecelik gelinin şimdiki hali. Birkaç yaprağı kötü görünüyordu onları kırpmıştım.

h_dogan 09-03-2014 11:50

Carpobrotus edulis

1 Eklenti(ler)
Umarım ismini yanlış hatırlamıyorumdur. :)

h_dogan 09-03-2014 11:51

Aloe vera

1 Eklenti(ler)
Bu da Agaclar.net toplantısından. Yaprakları baya büyüdü. Diğeri gibi hızlı büyürse bir sürü yavrusu olur inşallah.

h_dogan 09-03-2014 11:53

3 Eklenti(ler)
Kalanchoe'lar geç kaldılar açmak için.

h_dogan 09-03-2014 11:54

2 Eklenti(ler)
Yağmur yağıyor, güzel bir banyo yaptılar. :)

h_dogan 09-03-2014 12:21

1 Eklenti(ler)
Evin girişine 1 sıra diktiğimiz Aeoniumlar. Diğer tarafı da şebboy. Yazın kızarınca yaprakları bakalım nasıl olacak. :)

sakdag 10-03-2014 07:47

Bu güzellere özel sayfa açmanız güzel olmuş Sayın Hdoğan. Sayıları epey çokmuş.Bu bölüme de hoş geldiniz.

Bir gecelik gelinin sol tarafından çıkan oku iyi takip edin lütfen. Gerekirse bir sırıkla destekleyin, bitki kendini yükseltiyor. Hem görünümü daha da güzelleşecektir.

Bahçeye ektiğiniz aenoimleri çok beğendim. Çok güzel bir fikir. İkliminizde müsait olunca, sukulentleri bahçede yetiştirmek en güzeli. Çok coşkulu görünüyorlar.
Bir dal aenoimim var, 2 yılda 2 cm büyümedi. İmrendim sizin bitkilere doğrusu.

h_dogan 10-03-2014 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1257876)
Bu güzellere özel sayfa açmanız güzel olmuş Sayın Hdoğan. Sayıları epey çokmuş.Bu bölüme de hoş geldiniz.

Bir gecelik gelinin sol tarafından çıkan oku iyi takip edin lütfen. Gerekirse bir sırıkla destekleyin, bitki kendini yükseltiyor. Hem görünümü daha da güzelleşecektir.

Bahçeye ektiğiniz aenoimleri çok beğendim. Çok güzel bir fikir. İkliminizde müsait olunca, sukulentleri bahçede yetiştirmek en güzeli. Çok coşkulu görünüyorlar.
Bir dal aenoimim var, 2 yılda 2 cm büyümedi. İmrendim sizin bitkilere doğrusu.

Teşekkür ederim Sn. sakdag.

Saksısı çok büyük değil ama destek koyarım öneriniz için teşekkürler.

Aeoniumları geçen sene anaları fırtınada parçalanınca kıyamayıp hepsini minik saksılara dikmiştim. Neredeyse hepsi köklendi, büyüdü. Bu evin girişine diktiklerim geçen sene tek daldı. 30-40 kök oldu bir kısmını da güllerin arasına diktim, o kadar saksı bulamam bulsam da bakamam. :)

milaca2010 13-03-2014 19:57

Sn. h_doğan: Kaktüs sayfanız hayırlı olsun, kaktüs virüsü sizede bulaşmış, bakımları kolay zahmetsiz türler, oldukça zengin bir kolleksiyon olacağa benziyor.
Leş kaktüsünün ne renk açtığını merak ettim, bende iki adet var biri sn adneser'in hediyesi, ikiside aynı çeşit yani leopar gibi açıyorlar, bazı üyelerin sayfalarında rastladığım bordo renkte
bir stepellia var inşallah bulurum. Bir gecelik gelininizde oldukça keyifli görünüyor, dilerim hepsi çiçekleriyle sizi mutlu ederler, selamlar saygılar...

h_dogan 13-03-2014 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1259134)
Sn. h_doğan: Kaktüs sayfanız hayırlı olsun, kaktüs virüsü sizede bulaşmış, bakımları kolay zahmetsiz türler, oldukça zengin bir kolleksiyon olacağa benziyor.
Leş kaktüsünün ne renk açtığını merak ettim, bende iki adet var biri sn adneser'in hediyesi, ikiside aynı çeşit yani leopar gibi açıyorlar, bazı üyelerin sayfalarında rastladığım bordo renkte
bir stepellia var inşallah bulurum. Bir gecelik gelininizde oldukça keyifli görünüyor, dilerim hepsi çiçekleriyle sizi mutlu ederler, selamlar saygılar...

Sn. milaca teşekkür ederim.

Leş kaktüsünün ne renk açtığını hatırlamıyorum geçen sene açmadı. Annemden almıştım geçen sene saksısını büyütmüştüm keyfi yerindeymiş demek ki açmadı. Tahminimce sizin yazdığınız 2 renkten biri ama bordo mu leopar mı hatırlamıyorum.

Bordoysa size gönderirim nasıl olsa kaktüsüm büyük boy. :)

h_dogan 13-03-2014 20:05

Portulacaria afra

1 Eklenti(ler)
Bu da en küçük iki afradan biri. Saksı boyu en küçük olandan. Toprak eklemesi yapmıştım. Şu anda ikisi de gayet iyi görünüyor saksılarını biraz büyütmem lazım. ;)

milaca2010 13-03-2014 20:05

inşallah sn. h_doğan teşekkür ederim.

h_dogan 13-03-2014 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1259139)
inşallah sn. h_doğan teşekkür ederim.

Rica ederim. Siz çiçek konusunda bizden daha ustasınız, sizde daha güzellerini görürüz. :)

jojoba 13-03-2014 21:05

Sayfanız hayırlı olsun. kaktüs ve succuletlerinizin keyfi çok yerinde gözüküyor:)

h_dogan 14-03-2014 07:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jojoba (Mesaj 1259158)
Sayfanız hayırlı olsun. kaktüs ve succuletlerinizin keyfi çok yerinde gözüküyor:)

Teşekkür ederim Sn. jojoba. Daha güzel olurlar inşallah. Bu sene biraz bakım yapacağım normalde hiç ilgilenmiyorum sadece dikip suluyordum. :)

fatitoo 14-03-2014 07:52

Sonunda siz der bulaştınız demek:) Sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekli günler görelim...

mmanager 14-03-2014 07:54

Sayfanız hayırlı olsun Sayın h_doğan.Güle güle büyütün .Artık biz de bir kaç kişi daha artarsak facebook da Adana kaktüs ve sukkulent besleyenler grubunu kurabiliriz.Bir sonraki toplantımızda Tarsus ta olmasını umduğumuz size bir kaç çeşit sürprizim olabilir.Selamlar....

h_dogan 14-03-2014 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1259235)
Sonunda siz der bulaştınız demek:) Sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekli günler görelim...

Teşekkür ederim. Beni de bulaştırdınız evet, nerde görsem çelik isterim artık herkesten. :D

h_dogan 14-03-2014 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mmanager (Mesaj 1259236)
Sayfanız hayırlı olsun Sayın h_doğan.Güle güle büyütün .Artık biz de bir kaç kişi daha artarsak facebook da Adana kaktüs ve sukkulent besleyenler grubunu kurabiliriz.Bir sonraki toplantımızda Tarsus ta olmasını umduğumuz size bir kaç çeşit sürprizim olabilir.Selamlar....

Teşekkürler Sayın. mmanager.

O kadar kişi vardır da saklanıyorlardır. :)

Değişik tür elime geçerse takas ederiz, türler çoğalsın. Ben fazla bulaşmak istemiyorum çünkü bunları koruması da var işin içinde sonuçta yavaş büyüyorlar özellikle de kaktüsler.

Selamlar, görüşmek üzere...

gingy 14-03-2014 12:38

Gördüğüm en güzel koleksiyonlardan birisi, elinize emeğinize sağlık. Sayenizde bende olan bir türün ismini de öğrendim :)

h_dogan 14-03-2014 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çalımsoykası (Mesaj 1259335)
Gördüğüm en güzel koleksiyonlardan birisi, elinize emeğinize sağlık. Sayenizde bende olan bir türün ismini de öğrendim :)

Sn çalımsoykası teşekkür ederim.

Daha koleksiyon demek için çok erken hepsi bir kaç tür var. Koleksiyon olur inşallah ileriki zamanlarda.

İsimleriyle beraber görselleri paylaşmak iyi oluyor hem ben öğreniyorum hem de sizler.

Sağlıcakla kalın...

YeniGine 15-03-2014 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1257633)
Evin girişine 1 sıra diktiğimiz Aeoniumlar. Diğer tarafı da şebboy. Yazın kızarınca yaprakları bakalım nasıl olacak. :)

Sevgili hdoğan maşallaah valla bulaşmaktan öte işin içine girmişsin bile. Hepsi birbirinden güzel ve bakımlı.
Aenium; komşumun bilirsin meşhur camekân orada da ince uzun toprak bir saksıda, bitki de incecik uzun bir dal. Hatırlayamıyorum fakat bir sayfada görmüş idim küçük küçük parçalara bölüp toprağa. Herşeyden önce zamanı mıdır, küçük küçük böl toprağa doğru mudur?
:D YeniGine ablan sorularla geliverdi sayfana...

h_dogan 15-03-2014 07:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1259532)
Sevgili hdoğan maşallaah valla bulaşmaktan öte işin içine girmişsin bile. Hepsi birbirinden güzel ve bakımlı.
Aenium; komşumun bilirsin meşhur camekân orada da ince uzun toprak bir saksıda, bitki de incecik uzun bir dal. Hatırlayamıyorum fakat bir sayfada görmüş idim küçük küçük parçalara bölüp toprağa. Herşeyden önce zamanı mıdır, küçük küçük böl toprağa doğru mudur?
:D YeniGine ablan sorularla geliverdi sayfana...

Dalını kır ek abla arsız bir bitki geçen sene kırılan ana bitkinin neredeyse bütün dallarını minik saksılara dikmiştim hepsi de köklendi. O yaz sıcağında birkaç tane kaybettik ama o da kediler arada bir üstlerinde tepeleniyorlardı o yüzden. :)

Ben bahçe toprağına dikmiştim. Bizim bahçenin toprağı biraz kumlu.

FAKO 15-03-2014 10:38

Halis muhlis BOTANIK BAHCESI MUZESI, cok keyif aldim tsk.ler

h_dogan 15-03-2014 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FAKO (Mesaj 1259572)
Halis muhlis BOTANIK BAHCESI MUZESI, cok keyif aldim tsk.ler

Teşekkür ederim Sn. FAKO. İnşallah botanik bahçem olur birgün. ;)

h_dogan 19-03-2014 20:48

3 Eklenti(ler)
Lastiklerde 2 tane aranjman yapmıştık. Biri soğuktan fazla etkilenmişti ama şimdi kendini toparlıyor. 1. ve 2. fotoğraftaki soğuktan zarar gören diğeri ise sağlam olan aranjman.

h_dogan 19-03-2014 20:49

Opuntia brasiliensis

1 Eklenti(ler)
Bu da bulaştık dedik ya ilk yüzsüzlüğüm. :)Adını bilmiyorum. Opuntia türüne benziyor ama yaprakları çok etli değil ve küçük.

h_dogan 19-03-2014 20:51

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe yakın çekim fotoğraflarını seviyorum.

sakdag 20-03-2014 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1261060)
Adını bilmiyorum. Opuntia türüne benziyor ama yaprakları çok etli değil ve küçük.

Opuntia brasiliensis.

h_dogan 20-03-2014 10:25

Teşekkür ederim Sn. Sakdağ düzelttim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025