![]() |
Sevgili Loveforlife, ben seni ve Sayın Sakdağ'ı usta kabul ederek arkanızdan geliyorum. Ama çok acemiyim yeni ektiğim ve isimlerini dahi bilmediğim kaktüslerimi sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu gün fotolarını çektim sayfa açmanın ilk aşaması bu, devam için fotoğraf makinamın şarjının dolmasını bekliyorum. İsim ve yetiştirme konusunda yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...
|
Alıntı:
Yüzün daima gülsün... |
Alıntı:
Ben kim, ustalık kim? Çok teşekkür ederim ama bu unvana layık olduğumu zannetmiyorum.Ben de acemiyim. Okuyor, öğreniyor. Öldüre öldüre yaşatmaya çalışıyoruz. Sanıyor musun ki, bitkilerimin hepsi çok sağlıklı. Bir de madalyonun öbür yüzü var. Can çekişenleri, ölenleri pek paylaşasım gelmiyor haliyle... (Sevgili Sakdag'ı usta olarak görüyorum ben de, en azından sitede şu an için tek yardımcı olan kaktüsçü o!) Sen sayfanı aç bakalım. Elimizden geldiğince yardımcı olmaktan mutluluk duyarız elbette... |
Toplu pozlar...
5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş sonbahar kendini hissettirmeye başlamışken, güneşten son faydaları sağlamak adına güneşlenirken güzellerim. Bu arada ayılan bayılan, kök çürüğü yaşayanlar, kabuklu bite teslim olanlar da yok değil...:mad:
Eklenti 442453 Eklenti 442454 Eklenti 442455 Eklenti 442456 Eklenti 442457 |
Euphorbia millii...
1 Eklenti(ler)
Ben bu güzeli öyle çok seviyorum ki... Rahmetli teyzemin eli olduğu için galiba... Baksanıza dibindeki minicik filizinde bile çiçeği eksik olmuyor...
Eklenti 442483 http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-img_3603.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-img_3601.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-img_3604.jpg |
Sevgili loveforlife,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve ayrı özelliklere sahip ne var ki, ben,Euphorbia millii ye bayıldım. Saksılarımdan birisi bu güzellikle buluşmalı mutlaka..peşine düşeceğim galiba. Elinize sağlık sevgilerimle |
Minimini boyuyla zarafete bakar mısınız?
|
Alıntı:
Beğeniniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten de Yaratan öylesine güzel bir zarafet yüklemiş ki bu güzele, hayran olmamak elde değil. Allah nazarlardan korusun onu... |
Kalanchoe daigremontiana - Bryophyllum Daigremontianum
4 Eklenti(ler)
Ona "binlerin anası"deniyor ama benimki "onların anası" bile olamadı. Geçen yıl o minicik yavrularından yollamıştı Sevgili SDurul. Ama bir türlü istediğim forma gelmedi. Bir yılda o mini mini can epey büyüdü fakat bir türlü binlerce yavru vermedi bana...
Dün yağmurun altında bıraktım bir süre. Aşırıya kaçmamak şartıyla yağmur suyunu sevdiğini düşünüyorum. Eklenti 442657 Eklenti 442654 Eklenti 442655 Eklenti 442656 |
2 Eklenti(ler)
Hızla gelişen türleri çok seviyorum. Bu da onlardan biri.
İlk zamanlarda böyleydi... Eklenti 442914 Şimdi böyle oldu... Eklenti 442915 http://www.agaclar.net/forum/attachm...7-img_3449.jpg Ama ben hala onun adını belirleyemedim. Meleklere emanet bu güzelliğin ismi konusunda yardımcı olabilecek olan var mı? |
Çok güzel görünüyor,çiçeği de vardır herhalde, ben bu konuya iyiden iyiye merak sardım zaten.
|
Merhabalar;
Son kaktüsünüz çok güzelmiş maşallah eee tabii bakmasını biliyorsunuz.Böyle minik kaktüsler nasıl böyle oluyor anlamadım.Benim ceviz kadar bile olamayan kaktüslerim neden büyümüyor ki. :( |
Alıntı:
Ben bu dikenlerin büyülü olduğuna inanıyorum artık. İnan öyle bir sevda ki, rüyalarını süslüyor insanın. Ben bir yıl gibi bir süre önce tutuldum bu aşka. Her gün biraz daha çoğalmaları, sağlıklı olmaları için tüm çabalarım... Eğer kapılırsan, ayrılamıyorsun bu sevdadan. Dünyanın onca çirkinliğinden uzaklaşıp onların güzellikleriyle avunabilmek en güzeli. Çoğunun henüz çiçeğini görmedim. Görmesem da razıyım. İnsanların çirkinlikleri gibi yakmıyor canı o dikenler... Seviyorum onları! |
Alıntı:
Ben en önemli faktörlerden birinin toprak olduğunu düşünüyorum. İstedikleri gibi toprak yapacağım diye neler neler karıştırıyorum bir bilsen! Ama hepsinde farklı. Hangisi daha iyi olursa deneyleri... Bir de 15 günde bir sulama suyuna kaktüs gübresi ekliyorum. Sevdikleri yeri bulayın diye kucağımda oradan oraya taşımam da cabası... Bunlara rağmen, benim de gelişmeyen, ölen kaktüslerim yok değil... Yani deneye yanıla yaşatmayı öğretiyoruz canlara... |
Opuntia monacantha variegata
5 Eklenti(ler)
Hızla büyümek demişken opuntialardan bahsetmemek olmaz elbette. Bu geçen yıl ilk sahip olduklarımdan biriydi. Minik bir dil kadardı ilk aldığımda. Bu renk geçişlerine hayranım. Tabii hızla büyümesine de...
Eklenti 443063 Eklenti 443064 Eklenti 443065 Sitedeki dostlardan bu yaz gelen iki küçük lobu da bir başka saksıda, birbirlerine arkadaşlık etsinler diye bir araya diktim. İlk göz ağrıma yetişme gayretindeler şimdilerde... Eklenti 443066 Eklenti 443067 |
Opuntia tuna monstruosa
4 Eklenti(ler)
Bu da çok gelişenlerden... Gelişti gelişmesine ama değnekleri olmadan duramıyor ayakta...:p
Eklenti 443087 Eklenti 443088 Eklenti 443089 Eklenti 443090 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Opuntia monacantha
1 Eklenti(ler)
Bahar başında minicik bir çelikti sitedeki güzel bir dosttan bana geldiğinde... Dedim ya, opuntiaların gelişimini çok seviyorum!
Eklenti 444786 |
=(
Daha yeni aldım hemen ertesi gün güneş yanığı oldu: http://www.agaclar.net/forum/attachm...4-img_2116.jpg Aynısını alır almaz yaktım. Nasıl aklıma gelmez? Bunlar serada duruyor. Ticari bir eşya olarak sürekli karanlık depolar ve kutularda saklanıyor diye nasıl aklıma gelmez de güneşin altına koyarım hemen. Üç tane kaktüs al ertesi gün ikisini yak. Olacak şey mi? |
Alıntı:
|
Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba :) |
Alıntı:
|
Austrocephalocereus dybowskii
5 Eklenti(ler)
Büyük olan Sevgili Dogef'in hediyesi. Dolayısıyla gözüm gibi bakıyorum ona. Küçük ise kurtarılan canlardan. Nasıl mı? Hani şu çiçekçi olan ortaokul arkadaşım var ya, geçen yaz sonu onu çöpe atmıştı. O zaman bu halinin neredeyse yarısı kadardı. Satılmamış, saksısı kaybolmuş. Zavallı kökleri torfun içinde kuruyakalmış. Tepesinde şimdi saksının dibinde duran koca bir çiçek silikonla yapıştırılmış. Tüyleri pembemsi bir renge boyanmış... (bir de bu hale getirip en az 5TL istiyorlar ya bu kaktüslere, hayret ediyorum!) Eve getirdiğimde öyle kötü durumdaydı ki, annem bile "bununla ne uğraşıyorsun?" demişti. Uykuda geçirdiği kışın ardından hızla gelişim gösterdi yazın. Sonra o değerli hediyemi de alınca abla kardeş aynı saksıya yerleştiler.
Eklenti 445744 Eklenti 445745 Eklenti 445746 Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz? Eklenti 445747 Eklenti 445748 |
Küflü kaktüs =)
İnşallah açar da hep beraber görürüz=) |
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor. |
Alıntı:
A(nkara) kentinden B(ursa) kentine gitmek için aynı anda yola çıkan iki aracın saatteki hızları kaç kilometre olacak? Kaçıncı kilometrede karşılaşacaklar hesabını yapmaya başlayalım mı?:p Şaka bir yana. Sen olmasan bu kadar çeşide sahip olmama imkan yoktu. Çok ama çok teşekkür ederim... |
Uzun saçlı güzeller...
4 Eklenti(ler)
Hava bir anda buz keski. Biraz hazırlıksız yakalandık. Kaktüslerimin çoğu dışarıdaydı. Şimdi büyük bir kısmını içeri aldım. İçeri derken kimsenin oturmadığı teras kata yerleştiler. Isıtılmıyor ama kapalı ve aydınlık bir alan. Çatı da yok. O yüzden endişelerim var. Sizce çok mu üşürler burada, yoksa ısı yeterli olur mu?
Bir kısmımız ise terasta kalacağız. Umarım olumsuz bir durum oluşmaz...Mesela bu güzeller terasta kalacak olanlardan. Rapunzellerim onlar benim... Eklenti 446339 Eklenti 446340 Eklenti 446341 Eklenti 446342 |
Rapunzellerine maşallah sevgili Loveforlife allah nazarlardan saklasın...
|
Alıntı:
Ben de bundan yollıyacaktım sana:)) Ben bu kadar hızlı büyüyen kaktüs görmedim. Bence bu, yarı sukulent yarı kaktüs. Paşa koca dalı kırmış bugün..sana ayırmıştım ben onu. Sende görünce ve gelişimi izleyince sevindim. Ne güzel takiplemişsin. |
Sayın Loveforlife; Dün gece bizim burası - 2 hissedilen ise -5 olarak internette görünce çoğu balkonlardaki çiçeklerin tamamına yakınını içeriye almak zorunda kaldım. Kalanlar ise soğuktan etkilenmediğini düşündüklerim. Maviş, kekik, bektaşi üzümü, bir tane clemantis gibi. Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.
|
Bence işi şansa bırakmamak lazım sizin orda don oluyorsa hepsini korumaya almak lazım. Annemin don onu etkilemez değipte sabah dondon haşlanan bir çok çiçeği oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini... Eklenti 446524 |
Alıntı:
|
Rapunzellerin çok güzel gelişmiş sevgili Loveforlife eee ne de olsa bakmasını biliyorsun Maşallah..
|
Delosperma cooperi...
1 Eklenti(ler)
Yukarıdaki mesajlarda Sevgili Muda onu karanfil zannetmişti. Gerçekten de uzaktan bakılınca andırıyor karanfili. Oysa ki onun yaprakları etli... Değerli Ablam SDurul'dan gelmişti çeliği. Onunkinin çiçeklerinin fotoğraflarını bolca görsem de benimki çiçek açmaya hiç niyetlenmedi. Kısmetse önümüzdeki yıla görürüz inşallah! Ben şimdi bu güzelliği dışarıda bıraksam donar mı ki?Eklenti 447740
|
Araştırdım şu isme ulaştım: Echinopsis oxygona
Linkteki kaktüs: http://www.agaclar.net/forum/1201139-post200.htm Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor. Bakınmaya devam ediyorum bu arada. |
Dün gece bir fırtına çıktı ki, sormayın! Ne bulduysa alıp götüren cinsten. Soğuğa dayanıklı olanları terasta, kuytuda kalan camın üzerinde bırakmıştım. Ne yazık ki fırtına ne bulduysa alıp götürmüş.:( Kuytu falan dememiş yani. Opuntia microdasys v rufida saksısıyla komşunun damına uçmuş. Tükürüklü de olsa çok sevmişim ben onu... Çok üzüldüm, çok! Yeniden çelik aradığımı tüm arkadaşlarıma duyururum...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025