![]() |
Güveç güzelleri...
5 Eklenti(ler)
Aranjmanlarım beni çok mutlu ediyor. Güveç güzelleri yaklaşık bir buçuk ay önce böyleydi...
Bir de şimdi bakalım... Eklenti 498508 Eklenti 498509 Eklenti 498510 Eklenti 498511 Eklenti 498512 |
Soın fotoğraflardaki güzelde echveriagillerden mi acaba Loveforlife'cım.Şahane poz vermiş.
|
Alıntı:
|
Ben echeveria glauca'yı çok sevmeye başladım, çok çok hızlı büyüyor diğer echeverialara göre. İlk defa sn. altintasna'nın sayfasında görmüştüm, kısa bir sürede bana inanılmaz gelen bir büyüme göstermişti. Şimdi sizinki de aynı şekilde hepsini sollamış büyümede :) Bu arada E. nodulosa'nın çiçek sapındaki yapraklar çok büyükmüş, hepsinden yeni bitki üretilebilir ;)
|
O güveçtekilere bayıldım ne kadar hızlı büyümüş maşallah benim sukulentlere salyangozlar dadanmış echeverialar bir güzel yemiş halleri içler acısı bir görsen.
|
Alıntı:
Salyangozlar için önlem almalısın biran önce. Aksi taktirde önüne geçmek imkansız! Benim de son yağan yağmurlarla beraber tırtıl da yağdı sanki... Bütün yapraklar delik deşik. Allahtan henüz sukulentlere uğramadılar. Onlar kelebek olacak diye ilaç yapmaya da kıyamıyorum, elle toplamaya çalışıyorum. Salyangoz ve sümüklü böcekler konusunda bahçede tavuklar yardımcı oluyor sağ olsunlar. Teras da çok güneşli olduğundan herhalde, henüz rastlamadım... |
Aranjman...
5 Eklenti(ler)
Bir buçuk ay önceki haline bakalım yine...
Bir de şimdiki halimize... Eklenti 499153 Eklenti 499154 Eklenti 499155 Bu miniğin türünü de tam olarak belirleyemedim. Tüylü yapraklı, kibar bir güzellik. Çiçeği de kendi gibi çıtı pıtı... Eklenti 499156 Eklenti 499157 |
Mammillaria magnifica
5 Eklenti(ler)
Taç giyme törenimiz devam ediyor... Her gün çiçekli...
Eklenti 499396 Eklenti 499397 Eklenti 499398 Eklenti 499399 Eklenti 499400 |
bu tac giyen güzelliğe bayiliyorum bir tane de ben edinsem super olacak ;)
maşallah.. |
Alıntı:
|
Sedum palmeri...
4 Eklenti(ler)
Bu mesajımda kedilerin koca saksıyı pencerenin önünden düşürdüğü ve tavukların da afiyetle yediği güzelimden bahsetmiştim. Yolunmuş ve kuru al haline gelmiş olsa da hepsini diktim. Birkaç hafta sonra bu haldeydi...
Eklenti 499984 Küllerinden doğmak bu olsa gerek... Şimdi bu halde! (Yanına kırılan minicik bir sedum sarmantesum dalı iliştirmiştim, o da coştu.) Eklenti 499985 Zeytin oğlum da ilgilendi bu güzelle...(güneşli günlerde sarıya dönmüş rengiyle...Yağmuru yiyince yine yemyeşil) Eklenti 499986 Ya diğer küçük saksıma ne demeli? Yağmur suyu mucizesi bence bu! Eklenti 499987 |
Sedum album chloroticum (Baby Tears sedum - Coral Carpet Stonecrop - White Stonecrop)
5 Eklenti(ler)
O kadar çok fotoğraf birikti ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Her bitkimde güzel gelişmeler olunca işin içinden çıkılmıyor. Koşturmacadan çoğunu fotoğraflayamıyorum bile...
Bir yerden başlayalım en iyisi... Baksanıza bembeyaz, çıtı pıtı çiçekleriyle nasıl da güzel gülümsüyor bu güzel bize...Kışa dayanıklı türleri daha çok seviyorum. Bu da onlardan biri. Eklenti 501462 Eklenti 501463 Eklenti 501464 Eklenti 501465 Eklenti 501466 |
Sedum autumn joy
4 Eklenti(ler)
Siteye ilk girmeye başladığım günlerden beri hayranlık duyduğum türlerden biriydi. Sürekli ona sahip olmak istiyordum. Demek ki çok istemişim. Baksanıza iki saksım var şimdi! Birini Sevgili Üzüm, Bursa toplantısında küçük bir saksıyla getirmişti. Diğer saksıda ise Sevgili Muda ve Berçin'den gelenler bir araya toplandı...
Eklenti 501552 Bu Üzüm'den gelen. Toprağını değiştirip geniş saksıya alınca coştu. Bu arada dikkatimi çeken bir diğer özellikleri diğer sedumlara göre su isteklerinin çok fazla olması. Az susuz kalsalar büküveriyorlar boyunlarını... Eklenti 501553 Bu da Muda ve Berçin'den gelip bir arada toplananlar... Eklenti 501554 Çiçeklerini büyük bir merakla bekliyorum... Eklenti 501555 |
Sayın Loveforlife; Sedum autumn joyu bir komşumuzun bahçesinde sürekli olarak gördüğüm çok fazla büyümeyen bir çiçekti. Benim geçen yıl aldığım çiçeklerden kardeşimde olan çok büyük bir saksıya taraçaya diktiği için bendeki ve komşudakinin iki misli büyüklüğe gelmişti. Bu yıl tekrar baktım. Ben de saksısını büyütmeme, çok güzel olduğunu düşünmeme rağmen onun çiçeği açık ara daha büyük. Oysa satın aldığımda ikisinin büyüklüğü de aynı idi. Daha büyük saksıda çiçek çok daha büyüyor. Şimdi merakla çiçeklerinin nasıl olacaklarını bekliyorum. Su ve besin ihtiyacı diğerlerine göre çok fazla.
|
Echinopsis oxygona
5 Eklenti(ler)
Bir uzaylının antenleri misali uzattı tomurcuklarını önce...
Eklenti 501744 Sonra da Fincan Hanım'ın gözlerini ışıldatan bir güzellik sunmaya başladı gecenin ilerleyen saatlerinde... Eklenti 501745 Eklenti 501746 Eklenti 501747 Öyle güzeldi ki, ben nereye o oraya taşındı durdu gece boyunca... Eklenti 501748 |
Rebutia muscula
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 502141 Eklenti 502142 Eklenti 502143 Eklenti 502144 |
Siesta!
3 Eklenti(ler)
Malum hava çok sıcak... Fincan Hanım, kaktüs gölgesinde siestaya bayılıyor... ;)
Eklenti 502857 Eklenti 502858 Son yağan yağmurda kasalarıyla duş almışlardı bu güzeller! Eklenti 502859 |
Alıntı:
Çiçeksizken matruşka bebeğine benzerliğiyle pek sevimliydi, çiçeklenince ayrı tatlı olmuş. |
Sedum sarmentosum ve Sedum rupestre 'Angelina'
5 Eklenti(ler)
Rapunzel saçlarını uzatmaya başladı...
Eklenti 503269 Eklenti 503270 Bir de bonus kafa var. Artık saksısı hiç görünmüyor. Eklenti 503271 Açıp geçen çiçek saplarını kıyıp kopartamadım. Anten misali duruyorlar... Eklenti 503272 Hala çiçeğimiz de var... Eklenti 503273 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 503274 Eklenti 503275 |
Graptopetalum Paraguayense ve graptosedum bronze
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl yaz sonuydu. Bir gün hastaneye giderken bir eczanenin önünden geçtim. Eczcanenin vitrininde harika bir sukulent. Hem de aynısından 7-8 saksı muhtelif yerlere dağıtılmış. Hem de öylesine gelişmiş ki, dalları yerlere sarkmış. Aklım kaldı elbette...
Ertesi gün yine hastaneye gidiyorum. Dostlar için hazırladığım minik sedum palmeri saksılarından birini aldım evden çıkarken. Annem nereye götürdüğümü sorsa da o an için cevap alamadı. Tabii ben hastaneye gitmeden önce soluğu eczanede aldım. Eczacı kadına saksıyı uzattığımda şaşırdı epeyce. Sonra o güzel sukulentten minik bir dal hatta en azından bir yaprak verip veremeyeceklerini sordum. Onca saksı olmasına rağmen kadın az daha bir yaprak verecekti. Neyse ki sonunda çok minik bir dalı kırıp verdi. (Aynı durumu ben yaşasam isteyen kişinin yanına bir saksısını katar da gönderirdim o kişiyi:( Ne yapacaklarsa o kadar aynı bitkiyi!) Eve döndüğümde büyük bir keyifle toprakla buluştururken kopan yaprağı da yanına koyuverdim. Yaprak daldan daha çabuk gelişti... Birkaç gün geçmişti ki yine hastaneden dönerken yoldaki seraya uğradım. Sık sık gittiğim bir yerdi. Orada satılan sukulentlerden birinin yaprakları kopmuş, onları da izin isteyerek aldım. Yaprak yapısı çok benziyor ama seradan aldığım yapraklar bronzlaşmış. ;) Ama ben bu hayalet görünümlü güzeli de, bronzlaşmış olanı da çok seviyorum. Bu saksıya son olarak da Sakdağ'dan gelen bir dal da eklendi. Neredeyse echeveria kadar gelişti ilk yaprak ve minik dal. Kopan yapraklardan en kolay çoğalan tür bu bence... Eklenti 503511 Saksıda nasıl olduysa minik bir autumn joy da çıkmış. Tohumdan çıktığını düşünüyorum. Eklenti 503512 Eklenti 503513 Eklenti 503514 |
Çok güzel olmuş ablacığım ellerine sağlık. Bu güzeller sen de bir başka güzel oluyorlar.
Rebutiya musculanın gerçek şekli öyle mi, yoksa yetersiz ışıktan mı öyle oluyor? Çiçeğinin rengi ve kendisinin şekli çok hoşuma gitti. Bende de bir rebutiya cinsi var ama başka türü. Çiçek rengi senin ki gibi turuncu değil kırmızı açıyor. ( Bu arada göndermiş olduğun çeliklerin bir çoğu büyümeye başladı, biraz daha serpilsinler ki paylaşacağım resimlerde güzel çıksınlar. ) |
Ben de henüz acemi bir kaktüs ve succulent severim. Sevgili Loveforlife, sayfanızdaki herbir detay okudum, fotoğraflarınızı kyiflenerek inceledim. Kişiliğiniz, naifliğiniz ve çiçekleriniz için maşallah diyorum. Küçük kızım fırsat verdikleri takibe devam edeceğim. Ben de türlerini öğrendikten sonra bendekileri paylaşmayı umuyorum. Bol çiçekli ve yeşil günler...
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Rebutia muscula geçen yıl bayağı top kaktüs formundaydı... Eklenti 504320 Tüm kaktüsler aynı ışığı almış olmasına rağmen özellikle echinopsis subdenudata ve rebutia mutasyona uğradı... Eklenti 504321 Eklenti 504322 Bence de rebutia böyle pek bir güzelleşti. Sevgili Yağmur'un dediği gibi, bunlar birer matruşka şimdi... Torunların büyüyor olmasına sevindim. İnşallah hepsi çok mutlu eder seni... ;) |
2 Eklenti(ler)
Loveforlife, misafir kabul edermisin? :D
Sabah baktığımda tomurcuk falan yoktu, birden bire açan bu güzellikle beni tanıştırdığın için teşekkür ederim. Minik dostlarımı çok seviyorum. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben de kendimi çok tecrübeli ve başarılı görmüyorum açıkçası. Sadece biraz acemi şansı diyelim benimkine. Zaten onlarla tanışalı da çok fazla olmadı. Kaybettiğim ya da bir türlü gelişme göstermeyen bir dolu bitkim var benim de. Gerçekten bu işi çok iyi bilen, üstat olmuş arkadaşlarımız var, benim de imrenerek takip ettiğim. Ben sadece çok araştırıyorum. Sonuçta işlerin yolunda gitme olasılığı yükseliyor. Tür isimlerini netleştirebilmek ayrı bir mesele. Özellikle kaktüslerde isimleri netleştremiyorum çoğu zaman. Olsun, isimleri olmasa da, onlar çok güzel! Paylaşımlarını büyük bir merakla bekliyor olacağım... Sevgi ve selam ile... Sizin için birkaç toplu poz gelsin mi? Eklenti 504689 Eklenti 504690 Eklenti 504691 |
Aptenia cordifolia (Buz çiçeği-Baby Sun Rose Aizoaceae)
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu güzel 2 yıldır benimle. İki yıl önce böyleydi. O zamadan beri defalarca budadım. Kışın neredeyse tamamenkuruyor gibi oldu. Ama o daima yaşamayı seçti. Şimdi bir dikdörtgen saksıda. Hemen her gün çiçeği var. Susuzluğa dayanıklı olması büyük bir avantaj... Eklenti 504817 Eklenti 504818 Eklenti 504819 Eklenti 504820 Eklenti 504821 |
Kalanchoe manginii...
3 Eklenti(ler)
Sürekli çiçekli ve çok güzel... Saksısını iyice doldurdu.
Sitedeki pek çok kişi gibi benim de bu güzelle tanışmama vesile olan Sevgili Zafer İnandıklı'ya teşekkürlerimle... Eklenti 504926 Eklenti 504927 Eklenti 504928 |
Gönderdiklerinden sadece buz çiçeği sevindirenlerden değil. :D
Hepsi büyümeye başladı, diktikten hemen hemen bir hafta sonra kuşlar sedum sieboldiinin tepesini yemişlerdi demiştim hatırlıyormusun ben onu korkumdan içeriye almıştım o bile üç yerinden sürgün verdi. :D Echeveriayı hiç sorma zaten bir güzelleşti pir güzelleşti. :D Sardunyalardan da tomurcuk müjdesi vermek isterim sana. :D Sadece delosperma, sedum baby tears ve o güzel kalanchoe manginii beni çok üzüyorlar. Manginiiyi ne yaptımsa düzeltemedim sürekli toprakta olan kısmından kararıyor. Suyuna çok dikkat ediyorum, toprağıda su tutmayan cinsten ama hayattan bıkmış gibi direniyor, bol bol inatlaşıyoruz. :( Sardunyalar açana kadar onlarda iyice serpilmiş olurlar, sonra buz çiçeğiyle yaptığımız sürpriz gibi yine seni ziyarete geliriz. En kısa zamanda görüşmek üzere ablacığım, sağlıcakla kal. ;) |
Alıntı:
Kaybettiklerin olursa çok üzülme, telafisi var. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025