![]() |
Sn.milaca2010 , öncelikle hoşgeldiniz, beğenmenize sevindim, sizi gördüğüme çok mutlu oldum.:) Zaman zaman sayfanızı ziyaret ediyorum, biraz çekingen bir yapım var. O yüzden hemen mesaj yazamıyorum. ;)
Şimdi sizin aldığınız kaktüse bakmaya gittim evet bendeki ile aynı, fakat Astrophytum senilise görsellerden baktım, daha farklı geldi bana. Bizim kaktüs daha değişik, bugünler de biraz rahatsızım, bilgisayara fazla oturamıyorum, o yüzden araştırmaya zaman bulamadım. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum, sevgilerimle... |
Sn ipektuğçe,merhabalar nasılsınız.Kaktüs ve Sukulentleriniz görsel olarak sağlıklılar.Benimde var ama çok zor bakımları çünkü su vermek sıkıntılı çok versen çürüyor.Ben zorlanıyorum.Bakımlarını isimlerini bilmiyorum.Sadece heves ve görsellik olarak çok seviyorum.Arıca çekingen olduğunuzu yazmışsınız.Lütfen hepimiz Arkadaşız ve hepimiz tek amaçla birbirimize yorum yapıyoruz.Ve hepimiz hastayız diye düşünüyorum(çiçek hastası) ne güzel bir hastalık değilmi. Sevgi ve Saygılar...
|
sayın İpektuğçe. Crasulla ovata bitkinizden bizde bahçede yetiştiriyoruz şuan çiçek açtı. Almanca ismi kuruş ağacı (yaprak şeklinden dolayı). Orjinal isminde sayenizde öğrenmiş oldum.
|
Sn.Gülenyüz teşekkürler, mesajınızla güldürdünüz beni.:)
Aslında kaktüsler zor bitki değiller, sukulentler ve echeveria lar onlara göre biraz daha zor bitkiler diyebilirim. ( Benim için öyle) :rolleyes: Kış boyunca sulamıyoruz, yazında çok sıcak havalarda saksı büyüklüğüne bakılarak 10 günde su verdiğimde oluyor, minik saksılara 4-5 günde bir verdiğim de oluyor.Birazdan sayfanızı ziyarete geliyorum. :p Saygılar... Sn.zuhaleyna, öncelikle hoşgeldiniz. Crasulla ovatanız çiçeklenmiş olması ne kadar güzel, görmek isterdim doğrusu. Bizde henüz çiçek belirtisi yok, balkon da yetiştiriyorum. Türkçe Para ağacı diye biliyordum bende. :) Sevgiler... |
Alıntı:
|
Sevgili ipektuğçe sayfanı nasıl oldu da atladım, kendime kızdım. Ne kadar güzelmiş bitkilerin ve ne kadar güzel bakmışsın, eline sağlık... Hele o boncuk gibi olan sedumlara bakarken yemin ederim çıtır çıtır yesem dedim, çok şirinler.. Fakat ben seni birşey için daha tebrik etmek istiyorum, bitkilerinin tam latince isimlerini biliyor ve hatırında tutuyorsun, çok güzel birşey.. Evim güneş almadığı için kaktüs alamıyorum, ortamda nemli haliyle, gelip seninkileri seyrederim artık... Tekrar eline sağlık...
|
Sayın ipektuğçe, bu güzelleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Hepsi birbirinden güzel gerçekten özellikle birkaçı beni çok etkiledi. Sağlıkla büyüyüp gelişmeleri dileğiyle..
|
Sevgili Canan hanım, öncelikle hoşgeldiniz. Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ediyorum. İsim konusuna gelince inanınki bende 3-4 çeşit bitki varken isim falan bilmiyordum ama nasıl çeşitleri artırdım, ilgim ve merakımda arttı. :) Hepsini ezbere bilmesem de, bende olup ta ismini bildiklerimi hafızama kazıdım. :rolleyes: Bakımları için isimlerini bilmek şart oluyor, yoksa çok zorlanıyorum. ;) Her zaman beklerim,sevgilerimle...
Sn. nodesperat3, beğeniniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. :) Selamlar... |
2 Eklenti(ler)
Hazır sayfama uğramışken, bugünler de beni güzelliğiyle mest eden balkonumda ki pamuk şeker kıvamındaki kalanchoe mide sizlerle paylaşayım.:p Havaların soğuk olması nedeniyle, uzun süre tomurcuklarını açamamıştı. Son günlerde güzel havayı görünce, birde forumda okumuştum haşlanmış yumurta suyu verdim, bilmiyorum onun damı etkisi oldu, bir anda bütün çiçeklerini açtı.
|
1 Eklenti(ler)
oda buda deyip geçiştirme, budanın orjinali, Hatta yurdaer abinin budası ;)
|
Aman efendim kimler gelmiş, hoşgelmiş sayfama :p Sn.Alacakaranlık hiç buddha yı geçiştirir miyim , o işin espirisiydi. :p en sevdiğim bitkiler arasında gözüm gibi bakıyorum buddha ya :p Ama Yurdaer beyin buddhası bizimkileri döver yani. :D
|
Üstadımın sayfasına çok geç geldim gene :o
Yurdaer abinin bitkisi dovmez. O sendeki ve bendeki buddhaların süt annesi sayılır. bir gün aynı ortamda kaldılar :D |
Sn. Alacakaranlık, yine latife yapıyorsun :p olsun sonunda geldin ya, biliyorum ne kadar çok işlerin ve koşuşturmaların vardı. Affedildin :p
Demek süt annemiz bu buddhaydı , zaten bendeki bitkilerin yüzde doksanı senden olduğuna göre hepsi akrabalardır mutlaka :p:p |
1 ay sonra fır doneceğim etrafta, kısmetse :)
Sana gelen bitkilerin hepsi kardeş :) Budalar evladın hası :) :) :) |
Sevgili. ipektuğçe; Sayfanızda detaylıca yaptığım bir gezinti sonrasında neler neler atladığımı gördüm ve anladım ki bana da bu güzellerin virüsü bulaştı sanırım.
Kaktüs,sukullent ve sedum'larınız çok güzeller, inanın bakmaya doyamadım. Maşallah hepsi çok çok güzeller, buda'nız olağanüstü güzellikte, simetrik oluşumları cezbediyor insanı. Emeklerinize sağlık, bol bol çiçekler açarak sizi mutlu etsinler. Sevgilerimle... |
Sevgili milaca2010, çok incesiniz, çok teşekkür ediyorum güzel görüş ve düşünceleriniz için.:) Beğenmeniz le beni çok mutlu ettiniz, sizde bulaştıysanız tamamdır.:p Devamı hızla gelir bu güzelliklerin ve siz çok daha güzel çekimlerle bizleri mest edersiniz eminim. ;) Sevgilerimle...
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlarımın bahçesini gezip Sn ipektuğçe nin kaktüs sayfasına sukulent hediye etmez miyim. Müsaadenizle .Sevgi ve Saygılar.:p
|
Teşekkür ediyorum Sn.gülenyüz, çok naziksiniz. :) Ne güzel sukulentleriniz varmış, özellikle soldan 2. benim bir türlü yaşatamadığım Crassula rupestris olsa gerek.Siz oldukça güzel büyütmüşsünüz, emeklerinize sağlık. Saygılar...
|
Nasılda güzel yaratılmışlar... MAŞALLAH
Ve siz ne güzel bir özen göstermişsiniz.... Onları çok sevdiğiniz hallerinden belli değilmi : ))) Emeklerinize ve ellerinize sağlık.... |
Alıntı:
Sayfanızı gezerken birden şişekler çaktı, gözlerimde inanamadım, ben bu güzeller güzeli pembeleri nasıl göremedim diye :(:(:( mükemmeller,elinize emeğinize sağlık. Saygı ve selamlar |
Teşekkür ediyorum, Sn.hepgül, ziyaretinize, beğeni ve güzel sözlerinize çok sevindim. Sevgilerimle...
Sn.adneser, hiç üzülmeyin lütfen. Bu çok doğal bazen insanın gözünden kaçabiliyor :) ayrıca bendeki neki, asıl süper kalanchoe ler sizde. O güzellikleri sayfanız da da görmek isterim. Saygılarımla... |
Alıntı:
Kaktüs sayfası açtığım için başka (balkon ve teras) sayfayı dolduracak kadar çeşitli çiçeğim yok, domates, biberle veya sebzelerle doldurmak'ta istemediğimden şimdilik erteledim diyelim. Saygı ve selamlar |
Sn. adneser, kalanchoe de bir sukulent türü olduğu için sayfanızda görmek isterim demiştim. :) O güzellikler sayfanızda da olmalı diye düşündüm. :) Saygılarımla...
|
Alıntı:
Ben çiçek sayfalarında olarak algıladım:( onun içinde bu şekilde yanıtladım. Yanlış algılamamdan dolayı kusura bakmayın.:( |
Sn. adneser, önemli değil, üzülmeyin lütfen. :) Saygılar...
|
2 Eklenti(ler)
189. mesaja eklediğim kalanchoe, 10 gün sonra renk değiştirdi. Aradaki farka bakarmısınız, ben ilk rengini daha çok sevmiştim. Tabii böyle de kalmıyacak daha sonra koyu pembeye doğru yol alacak.:p
|
5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim kaktüslerin bazılarında dikenler iyice belirgenleş ti :) şu anda son durumları böyle.;)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da bebiş adenıumlarım, şu anda gelişimleri iyi gidiyor.Hafif güneş alan pencere kenarında evin içinde tutuyorum. ;) 6 kardeşler :p hepsini tek tek eklemedim, yoksa oldukça uzun mesaj olacak :)
|
İtiraf ediyorum,
15-20 gün öncesine kadar sulukent diye biliyor ve öyle yazıyordum sukulentleri. |
3 Eklenti(ler)
Mammillaria Prolifera, henüz minicik ama çiçeklerini esirgemedi.
Eklenti 373886 Scilla violacea care, zarif çiçeklerini açmaya devam ediyor. Eklenti 373887 Eklenti 373888 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025