![]() |
Sevgili ipektuğçe,
Sizin tavsiyelerinizden sonra dediğiniz soğuğa dayanıklı bitkileri balkona seraya almıştım.Gayet iyi gidiyorlar. Sizden bitkileri balkonda bırakma konusunda cesaret almam gerek. :) En altta bendeki bitkilerden birini daha görüyorum,sanırım o da soğuğa dayanıklı ki,dışarıda bırakmışsınız.Sayın alacakaranlık'tan almıştım.Sanırım siz de kendisinden aldınız.Ben içeride tutuyorum. Sevgiler. |
Sevgili Tika,sanırım Sedum adolphii yi soruyorsunuz,onun soğuğa dayanıklılığını tam bilmesem de denemek için dışarda bıraktım:) Şu ana kadar bir problem olmadı,hatta rengi daha da güzelleşti.:)
|
Sevgili Ipektuğçe, kaktüslerinizi görünce gözlerime inanamadım. Maşallah ne güzeller. Heleki çiçeklerini görünce ağzım açıkta kaldı. Benimde 3 yıllık kaktüsüm var ilk aldığımda çiçekliydi ama sonra hiç çiçek açmadı.:(
Siz çiçek açmaları i çin özel bir uygulama yapıyor musunuz? Birde balkonda bırakma fikri değişik geldi bana. Yorumun birinde de ne kadar soğuk o kadar çiçek diye bir ibare okudum. Yani bu a benzer bir yorum vardı. Acaba benim kaktüsler içinde geçerli olur mu ki? Iyi günlerde sağlıkla büyütün çiçeklerinizi. |
Sevgi hanım,öncelikle hoşgeldiniz,beğenmenize çok sevindim,teşekkür ediyorum.:)
Evet kaktüslerimizi özellikle soğuğa dayanıklı olanları,kışın dışarda bırakıyoruz ki,yazın bol bol çiçek açsınlar diye.;) Bunun için; öncelikle kaktüsümüzün türünü bilmek,nasıl bir soğuğa dayanacağını belirlemek gerekiyor.Bazı türler direk dışarda kara kışa dayanırken,bazıları biraz daha korunaklı olacak şekilde,saksının üzerini bir şeffaf poşetle örterek kışlatıyoruz. Serası olan arkadaşlar direk serada veya kapalı balkonu olanlar orda koruyorlar. Bazı türlerde varki, onlar ancak evde yaşabiliyorlar,soğuklara hiç toleransları yoktur. Sizdeki türleri bilmediğim için dayanıp dayanamadığını bilemiyorum,fotoğrafını paylaşırsanız buna karar veririz.Benim en son eklediğim fotoğraflar,balkondaki kaktüs ve sukulentler.;) Bir not daha,dışarda soğukta bıraktığımız kaktüslerimizi kış boyunca sulamıyoruz. Sevgilerimle... |
Alıntı:
|
Özellike Echinopsis subdenudatanın şipşirin bir görüntüsü var, mutlu mutlu büyütmenizi çiçekleriyle gülümsemenizi dilerim
|
3 Eklenti(ler)
Evett nerde kalmıştık,bayağı tembellik etmişim :p dün çektiğim fotoğrafları yükleyeyim. Sukulenlerimin kış renklerini çok sevdim;)
|
3 Eklenti(ler)
Diğerleri
|
:eek: Ben de sevdim.. harika görünüyorlar.. ;)
Devamı yok mu? :)) |
Mesajımı yazarken siz eklemişsiniz bile. :o Aman Allah'ım yerim o minişleri. :eek:
|
3 Eklenti(ler)
Crasulla ovatanın rengi muhteşem oldu,açık balkondalar ve yaklaşık 2 aydır bir damla dahi su vermedim.;) Sadece dün fotoğraf çekerken, yaprakların tozu çıkmasın diye fısfısladım:p
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ediyorum,devamı var sevgili Sudenur,beni izlemeye devam ;) :p :p
Minicik boylarıyla çiçek açmaya çalışanlar :rolleyes: |
Sevgili september82,hoşgeldiniz. Teşekkür ediyorum beğenmenize çok sevindim.Sevgilerimle...
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Sudenur,bunlar da sana daha önce bahsettiğim sakallı, bıyıkılı, şapkalı kaktüslerim. :p Tam 5 yıl oldu alalı,silikonla yapıştırılan şapkanın izleri hala belli,fakat boyları uzayıp büyüdüğü için bayağı alt tarafta kalmış.Eklemeyi unutmuşum şimdi aklıma geldi ;)
Eklenti 360900 Eklenti 360901 Bunlarda balkondaki diğer kaktüslerim,şimdilik herşey yolunda akşam olunca üzerlerine şeffaf kutu kapatıyorum. Eklenti 360902 Yılan kaktüsüm soğuklardan hiç etkilenmemiş gibi öylece açıkta duruyor.; Eklenti 360903 |
Hepsi cok guzel de,orada hava nasil? Kis gunu balkonda cok iyi gorunuyorlar.
Benim tum kaktuslerim iceride,kaktuslerimi henuz iyi tanimadigimdan soguga dayaniklilik derecelerini bilmiyorum. Dediginiz sukulentler balkonda hala :) Yalnizca Graptopetalum Paraguayence acikta duruyor.İyi durumdalar,bugun suladim biraz. |
Teşekkürler sevgili Tika,burda hava 2-3 gündür çok soğuk,hele geceleri fena fırtınalar kopuyor;) Dün gece pencere kenarındaki saksılarım yere düşmüşler,kalanchoe ların bir sürü yaprak ve dalları kırılmış bayağı üzüldüm.Hava durumunu sürekli burdan takip ediyorum,şu ana kadar don olmadı,sıfırın altına da henüz inmedi.Haftaya havalar 10 derece birden yükseliyormuş ki bu çok güzel bir haber.:p
Benim eve aldığım sadece 3 tane kaktüsüm var, Echinopsis subdenudata soğuktan etkilendiğini gördüğüm için içeri aldım,Notocaktüs magnificus ve Echinocereus pectinatus rubispinus yeni aldığım için kıyamadım eve aldım. :p Dışardaki sukulentlerime güneşli günlerde ayda bir ancak çok az suluyorum,arada toprağının kuru kalması da gerek ;) |
Alıntı:
Yara izleri göremiyorum, özen ve ilgiyle büyütülmüş, gösterişli kaktüsler görüyorum. :eek: Nasıl uzamış o öyle, maşallah maşallah.. sukulentlerinize bayıldım.. :)) |
Sevgili İpektuğçe,
Görmeyeli neler yapmışsınız hele ki bu son sayfanıza o sukulentlerin kış renklerine hayran kaldım, çok çok tatlılar, sağlıkla büyüsünler, maşallah diyelim ellerinize sağlık. Kaktüs tohumlarım var havalar düzelsin diye bekliyorum. Sizin son karedekiler ne kadar zamanda o hale geldiler bir de toprağa aldım demişsiniz neyle aldınız cımbızla mı:D. Valla çok samimi olarak sordum,;) Hepsini iyi günlerde büyütmeniz dileğiyle ben bu sayfaya fazla ara vermemeliyim. İçim açıldı, sevgiler.;) |
Sayın ipektuğçe, 132. mesajda ilk resim deki sukkulentinize bayıldım. Ne kadar uzun süre baka kaldım bilemiyorum.Çok beğendim, sevgiyle kalın.
|
Alıntı:
Sevgili ipektuğçe, hepsi çok güzel ve sağlıklı görünüyor, emeklerinize sağlık. |
Sevgili Sudenur,Denizardacan,Esin,Sdurul;
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum,güzel yorumlarınızı okuyunca çok mutlu oldum.:p Sevgili Denizardacan,kaktüs tohumlarını Temmuz başı gibi ekmiştim,diatomitette çimlendirdim.İri tohumları biraz taşların altına iterek toz olanları yüzeye serperek çimlenmelerini sağladım.3 ay diatomite kontrollü alttan sulama yaparak büyüttüm.;) Samimiyetine inanıyorum,haklısın çok minik oldukları için cımbızla tutarak toprağa geçirdim,oldukçada zor oldu tutmak.:rolleyes:Sanada kolay gelsin,başarılar diliyorum,tam bir sabır işi ve bunu bana kaktüsler öğretti.:p Sevgili Esin hanım ve Sdurul hanım,çok teşekkür ediyorum.Beğendiğiniz sukulentimin ismi ''Crassula exilis subsp picturata'',yaklaşık 3 ay önce alacakaranlıktan almıştım,kargoda bütün uzun dalları kırılmıştı,çok üzülmüştüm.Neyseki kendini topladı,hatta çiçek açmaya dahi çalışıyor.:rolleyes: Bunun büyümüş çok daha güzel halini Sn.zafer1326'nın sayfasından görünce hayranlığınızın daha da artacağını düşünüyorum.Sevgilerimle... |
sn ipektuğçe kaktüs ve sucullentleriniz çok güzel ve şirinler güle güle büyütün :)
|
Sn.BAYÇALI ;hoşgeldiniz,çok teşekkür ediyorum beğenmenize sevindim.
|
Sayın İpektuğçe
Sayfanız hayırlı olsun,hepsi birbirinden güzel maşallah, nazar değmesin bundan sonrasını beğnilerimle takipçiniz olacağım bilesiniz. |
Sn.adneser,hoşgeldiniz.Çok sağolun,teşekkürler :) ne demek her zaman beklerim.Saygılarımla...
|
Zor sayılacak bir iklimde, güzel şeyler yapıyorsunuz Sayın İpektuğçe, ellerinize sağlık.
Bir söz vardır Tanrı'yı ve insanları sınamayın, ikisini de kaybedebilirsiniz diye... Bence siz de türlerinizin tümünü Maraş soğuğu ile sınamayın, n'olur n'olmaz. :) Güzelliklerinizin devamını bekliyor olacağım. |
Teşekkür ediyorum Sn.PlentyPlant, Adana kadar olmasa da, buralarda çok fena soğuk sayılmaz,henüz don olmadı,eksi derecelere de inmedik.Belki ilçelerde oturuyor olsaydık cidden soğuk yerler, - 20 lere kadar soğuk oluyormuş.
Ben şimdilik soğuklara dayanıklı olduğunu bildiklerimi balkonda bıraktım,kaktüslerim koruma altında,soğuklarda üzerlerini örtüyorum. Uyarılarınızı dikkate alacağım, gözlerim sürekli onların üstünde olacak inanın.:) Saygılarımla... |
Sayın ipektuğçe,
Sayfanızı baştan sona gezdim. Elinize emeklerinize sağlık. Bu dikenli bitkileri ben pek sevemedim, ama çiçek açınca çok güzel oluyormuş. Kolay gelsin. |
Teşekkür ediyorum Sn.sarin,en azından çiçeklerini beğenmenize sevindim.:)
|
3 Eklenti(ler)
Kalanchoe mi aldığımda toz pembe çiçek açmaya başlamıştı,meğer evrim değiştirecekmiş.:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025