![]() |
4 Eklenti(ler)
Yine yenilerim ve gözdelerim :p
Sedum burrito Eklenti 361130 Echeveria Eklenti 361131 Buda minikte olsa buddha:p:p Eklenti 361132 crassula perforata Eklenti 361133 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
2 ay önce çok beğenerek aldığım Pachyphytum ovatum ,kargoda birçok yaprağı kırılmıştı.Kırılan yapraklarını da ektim, şimdi onlarda yavruladı. Ana bitkide yavaş yavaş kendini toplamaya başladı. :)
Eklenti 365920 Sonunda atlasta yeni sürgünleriyle beni mutlu etti, darısı diğer atlaslara diyelim :) Eklenti 365921 |
2 Eklenti(ler)
Scilla violacea care çok zarif çiçekler açtı.
|
Sn İpektuğçe,kaktüs ve sukulentle rinize baktım.Hepsi birbirinden güzeller.Euphorbia Obesa ,minik karpuzum dediğiniz çok güzel.Ben Ankara da görmedim galiba.Hepside sağlıklılar.Ellerinize sağlık .Sevgi ve Saygılar.
|
3 Eklenti(ler)
Kalancho lerden renk geçişi
|
Alıntı:
Euphorbia Obesa yı Taner Angay beyden getirtmiştik, iyiki de almışım artık o şansımızda kalmadı. :( Sevgilerimle... |
Eyvah yavrularsa beni unutmayın lütfen:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonradan beyaz veya sarıya dönüşebiliyor. |
İpektuğçe'ciğim, nasıl bir ortamda konumlandırıyorsunuz kalonche'lerinizi? Çok güzeller maşallah, bakmaya doyulmuyor.. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Birde yukardaki fotoğrafını eklediğim Pachyphytum ovatum yaprakları 1,5 - 2 ay gibi sürede köklendiler. Türlere göre farklılık gösteriyor, sevgilerimle... |
Sn.adneser , haklısınız diğer pembe kalancholerde renk değiştiriyor. Önce açık pembe açıyor, ikinci açışlarında koyu pembe oluyorlar. Olsunlar bakalım :) ben her tür renklerini çok seviyorum.
Sevgili Sudenur, büyük saksılı kalancholerim balkonda açıkta duruyorlar, üzerleri çiçek tomurcuğu dolu fakat dışarı soğuk olduğundan onlar hâlâ açmadı. İçerde de yer kalmadı ki açsınlar diye içeri alayım :p bunlar küçük saksı olunca evin içindeler. Şimdilik bunlarla idare ediyorum, baharda da diğerleri açar. :) Teşekkür ediyor, sevgilerimi gönderiyorum.;) |
Alıntı:
|
Hoşgeldiniz nevsune hanım, hatırlatmanız için çok teşekkür ederim. :)
Bende fotoğrafını çektiğimde bir şeyler var bunda dedim, sonra koşuşturmalardan bakmayı unuttum. :( Sizin mesajı okuyunca hemen gidip mercekle kontrol ettim, yinede belli bir böcek göremedim ama toz şeklinde görünen şeyler var, güvene almak için ilaçladım. Sonuçta yaprak uçlarında kurumalar da görünüyor ki, birşeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor. ;) |
2 Eklenti(ler)
Yine dayanamayıp 2 tane kaktüs aldım :o
İsmini '' Gymnocalycium damsii '' olarak buldum. Eklenti 366029 Bunu ismini henüz arştırmadım, bulunca isim eklerim. ;) Eklenti 366030 |
yine dayanamayıp aldım sözüne bayılıyorum :) dayanabilsek bu halde olmazdık :) güle güle büyütün güzellerinizi.
|
Teşekkür ediyorum sevgili sibelim, evet tek sorunumuz dayanamamak oluyor yeni bir güzel görünce.:) Sadece bu değil birkaç güzel daha aldım, güneşli bir hava bekliyorum güzel fotoğraf çekebilmek için. İnşallah en kısa zamanda onları da eklerim. Sevgilerimle...
|
Alıntı:
Bu gün sizin gibi bende dayanamadım iki tanede ben aldım başlangıcı böyle olursa sonu dipsiz kuyu heralde. ;) ;) Sizinki bu olabilirmi tesadüfen gördüm G.denudatum v pentacanthum (IPW) |
Sn. adneser, ilginize teşekkür ediyorum. Sizin kaktüsleriniz de hayırlı olsun, güle güle büyütün.
İlk fotoğraftaki kaktüsümün ismini Gymnocalycium damsii olarak bulmuştum. Sizin verdiğiniz isimle de aradım daha farklı kaktüsler çıktı. :( Umarım yanılmıyorumdur.Saygılarımla... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu ekliyeceğim güzeller ailenin yeni üyeleri.
Echeveria elegans |
2 Eklenti(ler)
Echeveria perle von neurenberg
|
2 Eklenti(ler)
Echeveria Taurus,
Bu güzellerin hepsini de dün balkona çıkardım. Yaklaşık 1 aydır bendeler, özellikle yaprak renklerinde açılma farkettim. Dünde hava çok güzel olunca balkona sefa yapmaya çıktılar çıkış o çıkış :p |
Sevgili ipektuğçe, hepside çok güzeller, güle güle büyütün. Ben bugün çok severek aldığım titanopsis calcarea yı kaybedince bütün hevesim kaçtı. O her diktiği çelik tutan, her attığı tohum canlanan ben korkar oldum bir başkasını da kaybedersem diye. Sizinkilere bakıp avunuyorum bende . Bu güzellikler içinde sevgiyle kalın.
|
Allah'ım ne güzellikler yaratmış. :eek: Hepsi de çok güzel ve sağlıklı görünüyor, bol bol yavru vermeleri dileğiyle.. ;)
|
Sayın İpektuğçe
Çiçekleri hiç eksik olmasın,renkleri solmasın. |
Öncelikle geç cevapladığım için kusura bakmayın arkadaşlar, mesajlarınızla beni çok mutlu ettiniz.
Sevgili Esin hanım, bitkinizi kaybetmenize bende çok üzüldüm.Siz birde benim kaybettiklerimi bilseniz, gözümün önünde eriyip gittiler. Kalanchoe fedtschenkoi Duygularınızı çok iyi anlıyorum. Bu sene balkonda bitkilerim çok sağlıklı hayatlarına devam ederken 1 tane kayıp yaşadım oda tamamen benim hatam oldu. Kalanchoe fedtschenkoi, bir arkadaşımın hediyesiydi, hergün havalandırmak için üstünü açıp gece kapatıyordum. O gün nasıl olduysa unutmuşum, ertesi gün görünce şok oldum, çok sevdiğim bir türdü. Balkonda 1 kayıp yaşadım ama evin içinde o kadar çok bitki kaybettim ki :eek: anlatamam, 1 tane Huernia, frithia, Cotyledon-undulata, Crassula springtime, ruj çiçeği. Bu kadar kayıplarım olmasına rağmen yılmadım, hala çok beğendiğim oldukça hiç düşünmeden alıyorum. :p Her kayıp yeni bir deneyim oluyor. Sizde üzülmeyin, hevesiniz bitmesin yola devam bence ;) Sevgilerimle... |
Sevgili Sudenur, beğenmene sevindim arkadaşım, çok sağol. İnşallah yavrular ama ondan önce kaybetmeden yaşatabilmek tüm isteğim. :rolleyes: :) Ziyaretin için teşekkür ediyorum. Sevgilerimle...
Sn.adneser, güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Saygılarımla... |
Sn.ipektuğçe; kaktüsünüz Astrophytum senilis olabilirmi?
Bende aynı kaktüsten aldım bir kaç gündür adını araştırıyorum. Kaktüs ve sukullentleriniz çok güzel ,bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle. Sevgilerimle... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025