![]() |
1 Eklenti(ler)
Kipa'dan somon renkli yılbaşı çiçeğini aldığımda pembe çiçeklisini de görmüş ancak -iyi ki- yanımda yeterli para olmadığı için alamamıştım:D Sonra artık ahbap olduğum çiçek reyonu görevlisinden rica ettim o da bana bir lob hediye etti. Bir sürü koparacaktı ama ben "bir tane yeterli" deyince vazgeçti.
Aylardır kıpırtı yoktu. Şimdilerde tepe noktasında belli belirsiz bir kızarıklık görünmeye başladı. Eklenti 546009 |
1 Eklenti(ler)
Bir pazar günü sözde çocuklara hava aldırmak ama benim gizli emelim, çiçeklerime bahçe toprağı almak için eşimi sürükleye sürükleye pazar gezmesine çıkarmıştım. :D
Bir işyeri bahçesinde gözüme güzel görünen toprağı görünce durduk ve bekçi amcadan rica ettim. O da bana hem toprak verdi. Hem yeni budayarak çeliklediği kırmızı gül dalları ve hem de bu kaz ayağını hediye etti. Amcamın adı Hüseyin çok mazlum, çok gariban, çok da temiz bir insan hâli vardı görüntüsünde. Öz be öz Anadolu insanı. Atatürk'ün yerlerden alıp da baş tacı ettiği şimdilerde yerini yurdunu terkedip gurbete göçmüş, garibanlığı dibine kadar yaşayan milyonlarca Türk köylüsünden sadece biri:(. O yüzden bu kazayağı da gül çelikleri de benim için çok değerli. Hüseyin amcama ben de hediye çiçek götüreceğim inşallah. Eklenti 546010 En kısa zamanda derin, büyük, dikdörtgen saksılardan alınıp ona geçirilecek. Kaz ayağı kök atarak ilerleyen harika bir yerörtücü. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlk resimdeki adeniumunun formunu çok sevdim. 3 yıldır açmayan ve büyümeyen adeinumlarımla başım dertte. Çiçek desen yok. Saksılarını büyüttüm bakalım neler olacak? Geriye 3 adeinumum kaldı her yıl birini kaybediyorum.
|
Sevgili sakdag, sayfana yazmıştım belki hatırlarsın, bu adeniumların benimle beşinci seneleri hâlâ çiçek yok.
Ben bunları tohumdan yetiştirdim. Arkadaşımla ortak, değişik tohum sipariş vermiş sonra aramızda değiş-tokuş yapmıştık. Takastaki tohumlardan şansıma adeniumların biri obesium diğeri de uzun-ince formlusu çıktı. Ekim ayı gibiydi sanırım her ikisinde de tomurcuk denemeleri oldu ama açmadan kurudular. Kök çürüğüne yakalanan adeniumumda budamadığım dalda yine tomurcuk var. Ama bir yandan hayatta kalma çabası diğer yanda tomurcuğa hayat verme gayreti başarılı olur mu bilmem? Belki de öleceğim diye korkup tohum yapmaya çabalıyordur. |
1 Eklenti(ler)
Büyük saksıların arasında kaldığı için gözümden kaçan SDurul ablamdan gelen bir diğer sukulentim. ;)
Kendisi sanırım bir kalonchoe türü. :cool: Uçta minik-yeşil yapraklar belirdiğine göre kefeni yırttı sayabilirim:D |
1 Eklenti(ler)
Balkonumun sabah konuğu. ;)
Kış boyu balkonumdan önce çiçeklerime konan sonra da yerlerde ölü bedenlerine rastladığım arıları topladım. Çiçeklerimde mi bir sorun var diye düşünürken cevabı belediye ilanıyla öğrendim. Bölgedeki çiftçilerin ilaçlama yapmaları yüzünden oluyormuş. Çiftçilerin dikkatli olmaları ve ilaçlama yapmadan önce civardaki arıcılarla irtibata geçmeleri söyleniyordu. İçim sızladı. Tabiata verdiğimiz tahribatı, canına kıydığımız sayısız hayvanın, ağacın, çiçeğin, böceğin vebalini nasıl ödeyeceğiz kara kara düşündüm. Arıcık da yerde uyuşmuştu ölecek sandım, elime aldım ama çok şükür ölmedi uçup gitti. İnşallah ölmez kovanına sağ-salim dönmeyi başarır. |
Kendi sonumuzu kendi ellerimizle hazırlıyoruz. Bir çok kişinin korktuğu, iğrendiği börtü böcekler aslında besin zincirinde ve meyve oluşumunda o kadar önemli ki. Maalesef birkaçımızın sizin gibi duyarlı olması, üzülmesi yetmiyor.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
:( Sevgili Sûz-i Dilârâ hep söylerim, hep de üzülürüm. :( Doğa birbirini tamamlıyor, ama biz insanlar doğayı maalesef katlediyoruz. Bizim burada mayıs-haziran aylarında çekirge seslerini duyarız ve ben komşularıma hep söylerim bakın bu seslerin kıymetini bilin, iyi dinleyin 1 ay sonra duyamayacaksınız. :( Zira belediye başlayacak sivrisinek mücadelesi için ilaçlamaya, sanki sadece bu ilaçla sivrisinekler ölecek. Arılar, uğur böcekleri, çekirgeler, ağustos böcekleri, karıncalar :( maalesef hepsi yok olup gidiyor. En büyük yok ediciler biz insanoğlu. :(
|
1 Eklenti(ler)
Pachyphytum compactum, bugün geldi;) tombul yapraklarına bayıldım.
Paket içine dökülmüş yapraklar da ayrıca dikildi;) |
1 Eklenti(ler)
Üstte bahsettiğim sukulent, o mesaja bir türlü eklenmedi:(
|
Gerçekten çok hoş duruyormuş tombul tombul :D Güle güle büyüt Sûz-i Dilârâ ablacım ;)
|
1 Eklenti(ler)
Toprak ve saksı sıkıntısına denk geldikleri için geçici olarak normal toprağa dikmiştim. Bugün hem saksılarını hem de topraklarını değiştirdim. Hem iki bitkiyi bir araya getirdim.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni sukulentlerimle devam edelim. Bu parti de öncekiler gibi SDurul ablamdan. ;) Sağolsun beni sukulentsiz bırakmadı;)
Bu arada ben de elimdeki sukulent ve kaktüslerin isimlerini öğrenebilmek için fotoların üzerine "paint" te yazıyorum ki göz aşinalığı zamanla öğrenmeye dönüşsün. Sedum burrito, büyüyünce çok yakışıklı olacak, herkesi kendine aşık edecek:D |
1 Eklenti(ler)
Sedum spurium, çıtı pıtı güzelim;)
|
1 Eklenti(ler)
Sedum sarmentosum, güzel sarı çiçekler açtığı günleri de görürüz inşallah hep beraber;)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili sedum sieboldii'm. Uzun zamandır istiyordum, sabreden derviş hesabı, SDurul ablamın sayesinde sonunda muradıma erdim. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe longiflora. Yaprak şeklini ve rengini çok beğendiğim bir kalanchoe türü.
Saksısına dikmek için alttan iki yaprağı kopardım ve onları da pet bardağa diktim, tutarsa bir sürü olacaklar.:cool: |
1 Eklenti(ler)
Eskilerden devamla, pembe kalanchoemle aynı saksıdaki sarı kalanchoede çiçek hazırlığı var;)
|
3 Eklenti(ler)
Buna çiçek açacak adenium derler:D
Beş sene sonra el-vicdan, sabır taşım çatlayacaktı:D Hem kök çürüğüne yakalandı, ne var ne yok bütün köklerini kaybetti, sonra tek dal hariç ne var ne yok budandı. Bütün bunlara rağmen hem sürgün verdi hayata tutundu, üstüne de çiçek açtı güzelim;) Eklenti 549393 Eklenti 549394 Bu da bahar ortasında çiçek açmaya niyetlenen yılbaşım:eek: Kendisi paskalya değil eminim. Eklenti 549395 |
2 Eklenti(ler)
Tomurcuğunu bana geldikten sonra oluşturdu demek isterdim ama maalesef geldiğinde tomurcukluydu ve çiçeğe durma süreci hızlandı.;)
Eklenti 549396 Bu da diğer adenium'um, budadığım dalı taç şeklinde saran yeni sürgünler verdi. Eklenti 549397 |
Alıntı:
Kendini şaşırmış garibim, adeniumunuzu mu kıskandı ne etti bilemedim ama size tadını çıkarmak düşer ;) |
3 Eklenti(ler)
Yılbaşı bugün tomurcuğunu açmış;)
SDurul ablacım, sendeki yılbaşı tutarsa rengi böyle olacak.;) Şöyle bir koca saksı dolusu bu çiçekten açmış hayal ettim de baya güzel duracak:cool: |
sevgili Süz-i Dilâra maşallah! yılbaşınız boyuna posuna bakmadan çok güzel çiçek açmış. üstelik somon rengi çok severim. benim yıl başlarım da çiçek açmakta somon rengi sizin ki gibi birde pembesi kırmızı da tomurcukta yalnız bu yıl sahip olduğum çelikten üretimini yaptığım beyazım büyümekte. aslında yılda bir defa açması gerekirken ikici çiçekleri üzerinde açıyor. bundan sonra dinlenmesi gerekiyor çok az ve 15-20 günde bir suluyorum. sizinki pekte küçük çiçekleri geçince sizde dinlenmeye teşvik ediniz. yoksa güçsüz kalıp kuruya biliyormuş.seneye biraz daha büyümesi ve bolca çiçek açması dileğimle sevgiler.
|
Münevver hanım, çok teşekkür ederim.;)
Benim bir huyum vardır, sevdiğim bir bitkinin var olan bütün renklerini toplamaya çalışırım:( Yılbaşı da böyle şimdilik somonla pembesi elimde var. Elimde olmayan beyaz, kırmızı, sarı için de kışa doğru çiçekçilere gelir diye bekleyeceğim. |
3 Eklenti(ler)
İsmini kolaylıkla öğrendiğim sedumlardan palmeri ;) Sevgili arkadaşım loveforlife'ın sayfasında görüp sevdiğim sarı çiçekli güzellik. ;)
Askılı bir plastik saksıya mı yoksa toprak saksıya mı geçirsem diye kararsızım. Eklenti 549821 Bunun adı da crassula springtime:D Çiçeklenmiş hâli büyüleyici. Sizin için zengarden'ın sitesinden bir fotoğraf alıp buraya da ekliyorum. Eminim sizler de beğeneceksiniz;) Bu bendeki yavru; Eklenti 549822 Bu da zengarden'dan alınma büyümüş hâli;) Bayıldım.:D Eklenti 549823 |
1 Eklenti(ler)
Gelelim Van'dan benimle gelen bir diğer bitkime. Plumeria, kendisi yarı sukulent bir bitkiymiş. Yıllar yıllar önce siteden sayın drhegeli'den tohumlarını almıştım. ;)
Çimlendiler, büyüdüler, henüz çiçek görmedim ama o da olacaktır inşallah. Bu şubat ayında budadım, gövde henüz yeşermese de kestiğim üst kısmı atmaya kıyamayıp saksısına dikmiştim. O yeşerdi, yeni yapraklar çıkarıyor. |
3 Eklenti(ler)
Adenium tomurcuğunu açmış;) Çok koyu pembe, artık kırmızıya çalmaya başlamış bir rengi var ve çok güzel. ;)
Bugünleri gösterene çok şükür, öğrendim ki bu adenium sayesinde her canlı küllerinden yeniden ve yeniden doğabilir. Yeter ki umut bitmesin ve gerekenler yapılsın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025