agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sûz-i Dilârâ / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/27822.htm)

...nokta 30-07-2012 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1004079)
;) Teşekkür ederim, evet beş adet lithops tohumundan şu anda iki tanesi çimlendi ama çok çok küçük oldukları için ne kadar uğraşsam da fotoğrafta net görüntü yakalayamadığım için fotoğraf ekleyemiyorum sayfaya:o

Sağlıklı sıhhetli büyürler inşallah da görürüz yavrucakları(valla ne diyeceğimi de bilemedim :) )...ben biraz tedirgindim çimlenme olmaz belki diye de...tohum olmazsa bile bir kaç lithops almayı düşünüyorum (Uşak ta bulabilirsem tabi...olmazsa İzmir e gideceğim almaya)...cevap için teşekkürler... :)

GÜLSEN_ 01-08-2012 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 989167)
Yakından ve canlısını görmediğim için sürekli atlas çiçeğiyle karıştırdığım yılbaşı çiçeğim. İki kaktüs arasındaki fark aslında çok belirginmiş, canlısını görünce kavradım. Şimdi paskalya ve yılbaşını ayırt etmeye çalışıyorum. :dilli:

Bu, forumdan gelen yılbaşım (kırmızı çiçekli).:D

sevgili arkadaşım suz-i Dilara sayfan hayırlı olsun sonunda senide bu sevdanın içine kattık ya çok sevindim:pkaktüs hastalığı çok farklı gerçekten helede çiçeklerini gördünmü dahada kötü oluyoruz bir saksı, bir saksı daha derken evde koyacak yerde zorlanmaya başlıyoruz :osuz-i cim istersen sana paskalya kaktüslerinden gönderebilirim yılbaşı çiçeğinin diğer renklerindende sitemen yeterlidir :pherşey gönlünce olsun bol çiçekli günler hepimizin olsun ANTEPTEN SELAMLAR

Türkan 01-08-2012 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AYŞE DERİN (Mesaj 1004155)
Türkan Hanım;
Öncelikle beğenmeniz ve sağlıklı olduklarını teyit etmenize çokk memnun oldum.Tüm gün güneş alan yerdeler + NPK uyguluyorum özel gübre derken ? isim verirseniz sevinirim.Bu kış kapalı balkona alıp su vermeden bekledim sabırsızlıkla baharı ama yine çiçeklenmediler.Yalnız ben sadece toprak ve kum karışımı kullanıyorum acaba o yüzden mi?
Yalnız sitedeki kaktüsleri gördükçe çok moralim bozuluyor:((

tesekkur.gubre olarak kaktus gubresi kullanabilirsiniz ama eger topragini degistirmek isterseniz dogal gubre(hayvan gubresi)oneririm.benimkiler bir suru tomurcuk verdiler 2 yili olmasina aldirmadan.iyi gunler

Ayşe Derin 03-08-2012 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1004150)
Suz-i Dilara;
Çok teşekkürler uyarın için, bu sitenin kullanımı çözemedim bir türlü, evet yanlış olduğunun farkındalığıyla yine de senin o güzel sayfanda paylaşayım dedim sanırım zihnim sakin iken tekrar uğraşmak ve fotoları düzeltip koymak gerekiyor.Sağol böylelikle öğreneceğim sanırım.

Arkadaşım;
İstemeden sayfanda rahatsızlık verdiğimin farkındayım, kusura bakma.Sanırım şimdi başarıp kendi resimlerimi sildim, üzgünüm....Ancak hoşgörün için teşekkür ederim.

ipektuğçe 03-08-2012 22:58

Sevgili Sûz-i Dilârâ,kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelller,minikte olsalar çok tatlılar.Sizde bulaştığınıza göre artık devamı gelir inşallah bu güzelliklerin.Emeklerinize sağlık,sevgiler...

Sûz-i Dilârâ 11-08-2012 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1004758)
sevgili arkadaşım suz-i Dilara sayfan hayırlı olsun sonunda senide bu sevdanın içine kattık ya çok sevindim:pkaktüs hastalığı çok farklı gerçekten helede çiçeklerini gördünmü dahada kötü oluyoruz bir saksı, bir saksı daha derken evde koyacak yerde zorlanmaya başlıyoruz :osuz-i cim istersen sana paskalya kaktüslerinden gönderebilirim yılbaşı çiçeğinin diğer renklerindende sitemen yeterlidir :pherşey gönlünce olsun bol çiçekli günler hepimizin olsun ANTEPTEN SELAMLAR

Gülşen hanım çok teşekkür ederim. On günlük bir köy gezisi yapmıştık yeni döndüm, mesajlara yeni bakıyorum geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen.

Paskalya kaktüslerinden tabi ki de isterim :D ancak şu taşınma işimiz bir netliğe kavuşsun ondan sonra. Yılbaşı çiçeğinin renklerinden de isterim:D Yılbaşı, atlas, paskalya çiçeklerimi evimin sağına soluna yerleştirip o muhteşem çiçeklerini seyretmek büyük zevk olur benim için. :)

Sûz-i Dilârâ 11-08-2012 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin (Mesaj 1005786)
Arkadaşım;
İstemeden sayfanda rahatsızlık verdiğimin farkındayım, kusura bakma.Sanırım şimdi başarıp kendi resimlerimi sildim, üzgünüm....Ancak hoşgörün için teşekkür ederim.

Ayşe hanım kusura bakılacak bir şey yok. İlk üye olduğumuzda biz de acemilikten pekçok hatalar yapıyorduk. Sonra bir bakmışız özel mesaj kutumuzda moderatörden bir uyarı:D böyle böyle öğrendik. ;)

Sûz-i Dilârâ 11-08-2012 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1005790)
Sevgili Sûz-i Dilârâ,kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelller,minikte olsalar çok tatlılar.Sizde bulaştığınıza göre artık devamı gelir inşallah bu güzelliklerin.Emeklerinize sağlık,sevgiler...

İpek hanım güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Geçtiğimiz 10 gün köydeydik, Maraş merkeze de bir uğrayalım dedik ama sıcaklardan ne mümkün sadece bir gece kalabildik. Bir de Ramazan olunca hemen geri köyün serin havasına kaçtık. Sizinle ve Sevim hanımla tanışmayı çok istiyordum ancak mümkün olmadı.:(

ipektuğçe 12-08-2012 00:49

Sevgili Sûz-i Dilârâ,demek buralara kadar geldiniz,keşke tanışabilseydik mutlu olurdum.;) Yine bu aralar havalar iyi,Ramazan dan önce çok daha sıcaktı.Gölgede 43 dereceyken,güneşte 50 derecenin çok üstündeydi.İnşallah bir daha göreşebilmek ümidiyle,sevgiler

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:34

1 Eklenti(ler)
Gelişmelerle karşınızdayım:D Kaynana dili büyümeye devam ediyor.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:38

1 Eklenti(ler)
Sevgili manolya_'dan gelen yılbaşı çiçeğim tuttu (zaten köklü gelmişti) ve yeni yapraklar çıkarıyor. Kendisi kırmızı çiçekli bir yılbaşı. :)

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:42

1 Eklenti(ler)
Kaynana topuzu, inatla topuzunu büyütmeye çalışıyor, yavru verse ölür sanki :)

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:47

2 Eklenti(ler)
Pembe ve kırmızı çiçekli atlaslarım da birer yeni yaprak verdiler.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:49

1 Eklenti(ler)
Gelelim sukulentlerimize :)

Yavaş ama istikrarlı ve sağlam adımlarla büyüyorlar.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:52

1 Eklenti(ler)
Gri rengi ve etli yaprağıyla çok hoşuma giden çiçeğim. :)

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:55

1 Eklenti(ler)
Yapraktan üretmeyi denediğim kalonche yavru verdi, ben de onu bir akrabama hediye ettim, artık bu yavrunun durumuyla ilgili başka bir görüntü ekleyemeyeceğim.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 07:58

Şimdilik bu kadar.

Bu arada ölür diye korktuğum sukulentim de maalesef öldü:( Sıcaklara dayanamadı miniğim. :(

GÜLSEN_ 31-08-2012 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1013575)
Şimdilik bu kadar.

Bu arada ölür diye korktuğum sukulentim de maalesef öldü:( Sıcaklara dayanamadı miniğim. :(

öncelikle hoş geldin evine arkadaşım uzun zaman yazmayınca anlamıştım tatilde olduğunu.:pKıyamam ben o minkleree:(canın saolsun arkadaşım yenilerini alırız üzülme:p
Süz_iciğim o kaynana topuzun içerde galiba ve güneş görmüyo ondan dolayı boyuna boyuna uzayıp gidiyor at onu balkona ve ya bahçeye biraz güneş görsün ama birdende güneş altına koyma içerde olduğu için bahçeye uyum sağlaması lazım önce biraz gölge bir yer sonra arada güneş alan bir yer derken o yerini benimser sana hem yavru hemde güzel çiçekler açar görüceksin:p

Sûz-i Dilârâ 02-09-2012 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1013618)
öncelikle hoş geldin evine arkadaşım uzun zaman yazmayınca anlamıştım tatilde olduğunu.:pKıyamam ben o minkleree:(canın saolsun arkadaşım yenilerini alırız üzülme:p
Süz_iciğim o kaynana topuzun içerde galiba ve güneş görmüyo ondan dolayı boyuna boyuna uzayıp gidiyor at onu balkona ve ya bahçeye biraz güneş görsün ama birdende güneş altına koyma içerde olduğu için bahçeye uyum sağlaması lazım önce biraz gölge bir yer sonra arada güneş alan bir yer derken o yerini benimser sana hem yavru hemde güzel çiçekler açar görüceksin:p

Kaynana topuzu on gün öncesine kadar cam önünde uzun saatler boyunca güneş alıyordu. Diğer bitkilerim güneşten olumsuz etkilenip yaprakları yanmaya başlayınca hepsini aynı pencerenin gerisindeki tv sehpasının arkasına koydum. Yine güneş alıyorlar ama tül arkasından ve daha geriden. :( Güneş keskin ısısını biraz kaybetmeye başlasın yine cam önüne koyacağım. Balkona çıkarma imkânım maalesef yok, hele bahçe ne mümkün! Apartman bahçesi. Şu müstakil evime bir kavuşsaydım. O zaman bahçe sayfası da açacaktım. :dilli:

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:24

3 Eklenti(ler)
Kaktüs-sukulent sayfamı güncelleme zamanı gelmiş;)

Kalonche'lerle başlayalım (yazılışını da bir türlü öğrenemedim);

Boylarına bakmadan çiçek açmaya hazırlanıyorlar, merakla bekliyorum o güzel renklerini :)

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:27

4 Eklenti(ler)
Sırada sukulentlerim var, nam-ı diğer mercimeklerim;)

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:28

1 Eklenti(ler)
Sevgili yılbaşım da boyuna dalına bakmadan çiçek açmaya hazırlananlardan;)

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:30

1 Eklenti(ler)
Pembe renkli olan atlasım ve ne renk açtığını bilmediğim atlasım;

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:33

1 Eklenti(ler)
Kaynana dili, kedi üç yaprağını kopardı:mad:

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:34

1 Eklenti(ler)
Son olarak iki saksı adenium;

nevsune 13-12-2012 16:46

Seni görmek ne güzel. Ben de merak ediyordum neler yapıyorsun diye:) Arasam mı aramasam mı derken karşıma çıkıverdin.

Yavruların büyümüş, çeşitler çoğalmış, kedi kaktüsü koparmış. Haberler sevimli. İşlerin yolunda olduğunu gördüğüme ve iyi olduğuna sevindim;)

Birşey merak ettim, yapraktan yetişen bir kalanchoe vardı. Yaşadı mı, o grubun arasında var mı o da?

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 16:54

Ablacım, çiçeklerimin büyümeleri arasında uzun dönem farkları oluşmasın diye bu sabah kendimi biraz zorladım ve fotoğraflarını çektim, elimi bulaştırmışken saksı tabaklarını yıkadım, topraklarını kürdanla biraz eşeledim, havalandırdım, bulundukları odayı bir güzel havalandırıp temizledim.;) İçim hem rahatladı hem de ferahladı böylece.

İyiyim ama bol bol dinlenmem gerekiyor, ikizlerin gelmesine beş hafta kaldı;) sabırla bekliyoruz.

Yapraktan yetiştirdiğim kaloncheleri (üç bardağa üç ayrı renk yaprak ekmiştim, üçü de yavruladı) sonra arkadaşım köklendirilmiş çelikleri verince bendeki yaprakları, kaloncheleri çok seven akrabama hediye ettim. İki gün önce sorduğumda baya büyüdüler, ayırdım saksılara diyordu;)

Sudenur 13-12-2012 17:00

Sevgili Suzi-Dilara, sayfanızı daha evvelden ziyaret etmiştim lakin mesaj yazmadan çıkmışım, kısmet bugüneymiş. :o Düzenlemelerinizi ve bitkilerinizi çok beğeniyorum, elinize emeğinize sağlık, hepsi çok güzeller. :)) Kalonchelerinizin güzel güzel çiçeklenmesini temenni ediyor, kendim yetiştirmişcesine heyecanla bekliyorum. Bu arada bakır saksı altlıklarınız harika. :eek:http://www.agaclar.net/forum/attachm...-kalonche8.jpg

Sûz-i Dilârâ 13-12-2012 17:15

Sudenur hanım, çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. Sonuçta bir nevi görücüye çıkarıyoruz çiçeklerimizi burada değil mi:)

İnsanın memleketi K.Maraş olunca evinde de bol bol bakır malzeme oluyor. Bakır saksı altlıkları, tencereler, tabaklar, bardaklar, kepçeler vs.

Bakırı kullanmayı çok seviyorum, kalaylanmasına dikkat ettiğiniz sürece sorun olmuyor.;) Bakır tencerede pişirdiğim yemekler daha bir farklı güzel oluyor, bakır tencerede mayaladığım yoğurt daha bir yoğurt gibi geliyor.:)

nevsune 13-12-2012 17:39

Canım benim saksılarını havalandır, kürdanla eşele, çiçeklerini şimdi iyice elle. Hani korkutmak gibi olmasın da:rolleyes: bunları yapmaya uzun zaman fırsat bulamayacaksın.

İkizler sağlıkla doğsunlar büyüsünler sen sağlıkla onları kucağına al hele bir, şimdi önemli olan bu. İlerde sana istemediğin kadar bitki hazırlayıp göndeririz biz:)

Kolay gelsin canım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025