![]() |
4 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa çiçek açtı bir kaç gün çiçeği sabah açılıp öğleden sonra kapandı ve ömrü bitti çiçeğin.
|
2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün çiçeğinin açılmış haline yetişemedim hiç ben evde yokken açılıp geldiğimde kapanmış oluyordu ancak bu kadar yakalayabildim.
|
Alıntı:
|
Ben de aynen direkt toprak üzerine bıraktım ilk diktiğim uzun süre köklenemedi ama lodosta kopan parçaları başka yere diktim çabuk köklendi ve yavruladı, arada bir az az suladim.Ama süre olarak bilemiyorum ben o kadar yoğunum ki artık çok ince takip edemiyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Anaçtan kopan parçalar bir kaç ayda bu duruma geldiler maşaallah.
|
4 Eklenti(ler)
Terastaki kaktüslerim...son durum...
|
3 Eklenti(ler)
Asportiumun çiçeğine bu sefer yetiştim.
Eklenti 616689 Terasta kışın dondan zarar gören bu kaktüsümün kuruyan yerlerini temizleyip tekrar diktim tutmuş inşaallah. Eklenti 616690 Bu yavrucağı anasından ayırmaya niyetim yoktu ama ana saksı devrilip yavru kopunca ayrı saksıya aldım mecburen. Eklenti 616691 |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün yavrusu aldı başını gidiyor ayırmak mı lazım acaba bu beraberlik daha ne kadar devam eder ki:rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
Kışın donan kakktüsümden umudumu kesmedim vbir saksının kenarına bıraktım.Uzun bir zaman hareket yoktu ama iki ayrı saksıda canlanmaya başlamış.
Eklenti 620405 Geçen yaz sonunda kocaman olan sukulentimin kışa dayanacağını zannettim ama maalesef zarar gördü.Saksıyı hiç bozmadım ve azar azar sulamaya devam ettim şimdi yeni sürgünleri büyümeye başladı çok mutlu oldum. Eklenti 620406 Bu kaktüsüm de bu yıkl çiçek açmaya doyamadı.Bu kaçıncı çiçek oldu bilmem ama bir tane daha tomurcuk var üstünde.Yalnız bitki zayıfladı.İnşaallah sadece yorgunluktur sulasamda kendine gelemedi şimdiye kadar artık çiçek açınca düzelir diye bekliyorum:( |
Sevgili umutyolcusu,
Kaktüsleriniz çok güzel açmış maşallah :) Güle güle büyütün :) |
2 Eklenti(ler)
İki buçuk yıl aradan sonra merhaba!
Bu kadar zamanda kaybedilenler yeni gelenler oldu tabi, biraz canlandıralım sayfayı bakalım. Kaktüsleri eski topraklarından arındırıp yeni saksılara alırken iyice yıkayıp kuruttum.Vermikülit,perlit,torf,az solucan gübresi,leonardit,bahçe torağı karışımına diktim.Bu işlemleri kışa girerken yaptım bakalım baharda durumları nasıl olacak:confused: |
3 Eklenti(ler)
Bu sukulenti böyle aldım,eve gelene kadar dökülen yaprakları da toprağa yatırdım yavruladılar.
|
2 Eklenti(ler)
Prenses çamı ve echeveria
|
4 Eklenti(ler)
Sedum adolphi sonbaharda harika kızarmıştı şimdi tekrar yeşile döndü
|
2 Eklenti(ler)
Yine sedum türü olan bu sukulentim kışı açıkta bahçede geçirdi bu fotoğraf yaz mevsimindeki hali şimdi biraz bozuldu ama havalar ısınınca kendine gelecektir.
|
3 Eklenti(ler)
Sedum palmeri şimdilerde tomurcuklarını açmak için gün sayıyor.
Graptoveria fred ives,bir buçuk yılda müthiş büyüdü,bir kere kellesini vurdum,sanırım baharda tekrar kelle vurulacak. |
2 Eklenti(ler)
Komşumdan aldığım çelikten büyüyen atlas iKi yıldır çiçek açmadı,bakalım o sene bu sene mi:p
|
5 Eklenti(ler)
Aileye yeni katılan bugünün küçükleri yarının büyükleri:p
|
3 Eklenti(ler)
İsmini bilmediğim sukulentim ve kalanşo tomentosa
|
2 Eklenti(ler)
Litopslarım yavrulamaya başladı,aldığımdan beri su vermedim.
|
1 Eklenti(ler)
Ve son olarak emektar kaktüslerimle kapanış yapayım,hayırlı geceler dostlar.
|
Merhaba umutyolcusu : ' )
Kaktüslerin toprağın değiştirirken ne kadar süre bekletiyorsunuz ve bunu mutlaka yapıyor musunuz? Merak ettim... Ben hiç yapmadım böyle bir şey bugüne kadar. Bir faydası var ise öğrenmek isterim... |
Bu arada bütün kaktüsler çok güzel ellerinize, emeğinize sağlık : ' )
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim cevabınız için : ‘ )
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025