![]() |
tek kelimeyle super cok beyendim
paylasimlarinizin devami dilegiyle |
4 Eklenti(ler)
Bir türlü yapraklarının canlanmadığı Echeveria Shaviana dilinden anlamak için inanılmaz denemeler gerçekleştirdim. Sonunda bu çabama kibar bir çiçeği ile cevap verdi.
|
Alıntı:
|
Kaktüs ve sukulentlerinizin arasında büyük bir keyifle gezindim. Hele ki çiçeklenmiş halleri! Kaktüs sevmek fazlasıyla sabır ve ilgi gerektiriyor. Sonrasında da böylesi güzellikler geliyor elbette... Hiçbir dikenin canınızı acıtmayacağı güzel günler dileklerimle... Emeklerinize sağlık!
|
İlginiz için teşekkür ederim. Dikenlerinin bir süre sonra farkına varmıyorsunuz. Nasıl dostlarımızın kusurlarını görmeden, onların sırdaşı oluyoruz, onlarla hoş vakit geçiriyoruz, kaktüslerde bunu öğreniyorsunuz. Kimisi çirkin ama çiçeği ile gönlünüzü feth ediyor. Yeni bir kaktüs hastası daha kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hoşgeldiniz.
|
Uzun zamandır yoktunuz. Emeklerinizin karşılığı fotoğraflara yansımış. Devamını bekliyoruz.
|
Teşekkürler. Onbeş gün tatilin ardından işlerin yoğunluğu ile yaklaşık bir ay ara ara siteye uğrayabildim. Fotograflamak oldukça vakit alıyor. Haftasonu çektiğim fotograflardan daha paylaşamadıklarım var. Serayı edindikten sonra işi abarttığımı düşünüyorum. Oldukça fazla sayıya ulaştılar. Bakımları, sulamaları oldukça vakit alıyor. Bu arada denemeler, tohumdan, yapraktan çimlenenlerin sayısıda arttı. Fakat nedense bu Cumartesi iki kaktüs daha satın aldım. Sizlerle onları zaman buldukça paylaşmaya devam edeceğim.
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlenenlerin son halini paylaşmak istedim. Rekleri oldukça koyu yeşil, bazıları daha da koyulaştı. Ama oldukça sağlıklı gözüküyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Ucundan çürümeye başlayan kaktüsü 2 ay önce kesmiştim. Geçenlerde süpriz yaptığını fark ettim. iUfak uafak yeni bireyler vermeye başladı. Yakın zamanda yetişkinliklerini de sizlerle paylaşmayı umut ediyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Bir sukulent ölümlerden dönerek, kuruyan yapraklarını kese kese kurtardım. Sonradan bir durgunluk dönemine girdi. Sonhafta orta kısmından boy atarak sürgün verdi. Bir ara kaybettiğimi düşünmüştüm. Umut ile gözünün içine bakarken, yüzümü güldürdü.
|
1 Eklenti(ler)
Haftasonu yeni aldığım kaktüs, tezgahta gözgöze geldik. Aldırmadım geçtim önünden, kaktüs besini almaya gelmiştim. Şimdi yeni bir kaktüs edinmenin sırası değildi. Besini aldıktan sonra geri dönerken, tezgahın önünde durdum. Elime aldım, saksısı kuş gibiydi. Evirdim çevirdim, nur topu gibiydi. Dağınık tezgahta tek yüzü gözü düzgün ve sevimli olan kaktüs o idi. Bir kaktüs fazla gelmeyecekti ya.
|
3 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin sesi soluğu çıkmaz. Bir anda yaşıyorum sinyalini üzerindeki bir belirti ile size müjde verir. Bu sessiz ve tülü bitkide üzerinde saçaklar çıkararak yaşıyorum. Çiçeğim yok ama buunla idaer edin sinyalini verdi.
|
5 Eklenti(ler)
Sürekli yeni birey veren kaktüs ve sukulentler gelişmeye devam ediyorlar. Bir süre sonra onlara yer bulmakta zorlanacağım.
|
3 Eklenti(ler)
Bu kavga yaz başından beri devam ediyor. Üç minik kafadar, büyük olanı saksıdan dışarı atmaya çalışıyor. Ya da ben kendimi kaptırdım, hikayeyi kendim böyle yorumlayıp, yazıyorum. İleriki günlerde neler göreceğiz, hep beraber şahit olacağız.
|
2 Eklenti(ler)
İçi çekiilip, kara kuru olan katüse son günlerde bir canlılık geldi. Sanırım sıcak havalar onlara iyi geliyor. Sürekli bir tatsızlık içindeki kaktüs bir anda kabuğuna sığmaz oldu. Boy attı, cildi bir güzelleşti. Dillerinden anlamak bazen güç oluyor. Ne yaptımda düzlüğe çıktı anlamak mümkün değil.
|
Sayın MKurtoğlu, uzun zamandır sayfanız sessiz. Umarım iyisinizdir. Fotoğraflarınızı özledim.
|
Alıntı:
|
Stapelia. Çiçek açınca alt ismini söyliyebilirim.
|
Teşekkürler Mustafa bey , şu an tomurcukta havalar sogudu inşallah açar .
|
Sayın MKurtoglu, bir an önce gelseniz de 166. mesajdaki çivileri sorsam ve sorularımızla sizi sık boğaz etsek ;) Umarım ters bir şey yoktur. Bu kadar ara vermezdiniz de ...
|
Uzun bir zamandan sonra tüm kaktüs ve sukulent sevdalı arkadaşlara merhaba...
Tembelliğe son vererek, fotograf makinası ile tüm ekipmanı çantaya doldurdum. Dün gece agaclar.net ardından Liliput Sera sitesine girdim. Karar vermem uzun sürmedi. Bugün Bursa'dan kalkıp Yalova'ya geldim. Çınarcık istikametinde ilerleyip, Koru ismindeki köyün içinden sola dönüp, Akköy yoluna girince sağ tarafta Zeytin Soskağı bulmak gerekiyor. Ben bir seferde bulamadım. Kubilay Beyi telefon ile iki defa yol tarifi için rahatsız ettik. Kendisi yola çıkarak yardımcı oldu. Liliput serayı uzun uzun gezdim. Fotograf için izin alıp, seranın her köşesini özenle gezdim. Muhteşem emek harcanmış. Herbir saksıya Kubilay Bey'in eli değmiş. Anaçlar, bebekler, daha yeni çelik olanlar, oldukça kalabalık bir koloni güzelliklerini sunuyorlardı Ziyaretin fotoğraflarını sizlerle yakın zamanda paylaşacağım. Canlı sera gezmek fotoğraftan bakmak kadar zevk vermeyeceğini düşünüyorum. Kubilay Bey'in sera yaşamına özendim. Tek teknoloji cep telefonu. Seranın ziyaretçilerinden genç kertenkele ile tanışma fırsatı da buldum. Balkonda oluşturduğum seranın yanında gerçek serayı kıyaslamak hata olur. Emek, sabır, özen hepsi bir arada olmalı. Allah sabır versin. Dakikalar saatler yetmedi bu ziyaret için. Alışveriş tamamlandı. Ayrılık vakti geldiğinde eve döndüğümde neler yapacağımın planları sabırsızlandırdı. Çok özendim sanırım. Telefondan bu yazıyı yazmak bile heyecan verici. En kısa zamanda fotoğrafları paylaşacağım. Şimdilik hoşçakalın. |
Alıntı:
Saygılarımla... |
Merhaba Sn. MKurtoğlu,
Siteye tekrar hoş geldiniz. Liliput Sera özellikle merak ettiğim bir yerdi. Resimleri bekliyoruz. Selamlar |
Sayın Loveforlife,
Sayın Ninina84, Bu akşam seranın ve aldıklarımın fotograflarını sizlerle paylaşacağım. Selamlar |
4 Eklenti(ler)
Sera Liliput'un her noktası kaktüs ve sukulent çeşitleri ile dolu. Seranın sahibi Kubilay Bey emeğini sonuna kadar harcamış. Sohbetimizde hiç yardımcısız bu büyüklükteki serada tek başına mücadele verdiğini aktardı.Yalova bölgesindeki seraların kaktüs ve sukulnet harici çalışma yaptığı için, işi anlayan ve titiz çalışan bulmakta güçlük çektiğini, tüm mücadeleyi kendisinin verdiğini söyledi. Sera içinde ve dışında birer adet çalışma masası oluşturulmuş. Sera içinde Kubilay Bey'in konaklama için yapmış olduğu ahşap iskele üzerine naylon kaplama odası bulunuyor. Mücadelenin ne kadar özveri ile yapıldığı, konakladığı odadan belli.
Çalışma masasının üzerinde hazırlanmış çelikler ve saksılar yoğun çalışmayı ziyaretimiz sebebi ile böldüğümüzü fark ettirdi bana. Biraz tedirgin oldum. Genel görünüm ve çalışma masası fotograflarını öncelikli paylaşmak istedim. |
4 Eklenti(ler)
Kasaların içinde, yutong plakaların üzerine saksı saksı sukulent ve kaktüsler albenileri ile cezbediyorlardı. Bir bir inceleyerek almak için elimi uzattığımda hangisini alacağımı şaşırdım. Bazıları birbirinin ikizi gibi gözümün içine bakıyorlardı.
Yalova'da diğer seralardan farklı bir yetiştiricilik misyonu üstlenilmiş. Dışarıdan baktığınızda sera yapı olarak diğerlerinden farklı değil. Fakat içi diğer seraların dünyasından çok farklı. Yalova gerçekten bitki dünyası için merkez, tüm seralar canla başla yeşil dünya için çalışıyorlar. Seradaki ikamet eden bitkilerin fotografına devam edelim. |
4 Eklenti(ler)
Fotograflara devam...
|
4 Eklenti(ler)
Fotograflara devam...
|
5 Eklenti(ler)
Alışveriş yaparak bendeki eksik çeşitleri tamamlamaya çalıştım. Ziyaretimi tekrarlamak ümidiyle seradan ayrıldım.
|
5 Eklenti(ler)
Diğerleri ...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025