![]() |
Alıntı:
|
Toprak nem ölçme cihazı edinmek istiyorum. Böylece aşırı veya az sulamayı tespit etmek kolay olacaktır. Zaman zaman sulamadan dolayı sıkıntı yaşıyorum. Eğer nem ölçüm cihazı alırsam, kaktüs ve sukulent cinslerine göre nem tablosunu internetten bulmam yararlı olacak. Yaptığım araştırmalarda sadece salon tipi bitkilerde ve sebze yetiştiriciliği için verilen nem değerlerine ulaşabildim. Bilgisi olan ve ya kaynak bulan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Cihaz için yaptığım araştırmalarımda 50TL 'ye TOPRAK NEM ÖLÇÜMÜ - TOPRAK NEM ÖLÇÜM CİHAZLARI - Dijital Toprak Nem Ölçer (TL-1825) - Ölçü - Kontrol - Kayıt - pH Metre - EC Metre - İletkenlik - Tuzluluk - Sıcaklık - Nem - Rüzgar - Toprak analiz - Toprak test - Cihazları ve indirimli fiyatı ile 96 TL'ye satışa sunulmuş cihazlar mevcut. Nem ölçüm cihazları Nem ölçer |
Bauhause da görmüştüm bunun benzerini ve diğerlerine göre fiyatı da uygundu. Hem de 3ü 1 arada ;)
Toprak ph ler,Toprak nemi ler-k ler.Alman Mal - Trkiye'nin ilk ve tek GROW SHOP'u canna,hesi,homebox,ghe,atami,advanced nutrients,tohum,rockwool Forumdan bir üyemiz memnun kaldığını söylemiş. http://www.agaclar.net/forum/673154-post9.htm |
3 Eklenti(ler)
Tek tek yaprakları dökülen sukulentin fiziki görüntüsü endişe vericiydi. Gövde yeşilliğini korudu. Günler sonra kopan yaprakların sap bağlantı yerleri filiz vererek tekrar yaprak çıkarmaya başladı. İlginç bir yenilenme gerçekleşiyor.
|
2 Eklenti(ler)
Defalarca saksısını düşürdüğüm kaktüs köklerinden ucuna doğru kurumaya başladı. Ben de gözümü karartıp, kaktüsü kestim ve toprağın üzerine bıraktım. Forumdaki arkadaşların girişimleri bana cesaret verdi. Önümüzdeki günlerde sonucunu paylaşmaya çalışacağım. Dört gündür canlılıklarını yitirmediler. Kesilen kısımların hafif kuruduklarını gözlemliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Kaktüsün dikeninin altında sivilceye benzer oluşum başlamıştı. Sonra büyümeye başladı. Sanki kaktüs bir yere çarpmış gibi, su topladı. Sanırım çiçek için tomurcuklanmaya başlıyor.
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüsü ilk aldığım gün ile bugün arasında çap olarak genişlediğini gözlemliyorum. Merkezinde renk değişimi oluştu. Merkez ile dışı arasında koyu ve açık renk oluşumu, kaktüsün kendisini orta merkezden büyüyerek geliştirdiğini anlayabiliyoruz.
|
4 Eklenti(ler)
Yakında çiçeklenecek olan kaktüsleri şizlerle paylaşmak istedim. Güneşin cimriliği bu sene, benim kaktüslerin çiçeklenmesini geciktirdi.
|
3 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenecek kaktüsüm. Bu tomurcukların çiçek olduğuna kanaat getirdim.
|
2 Eklenti(ler)
Boyu küçük olmasına rağmen, büyükleri ile yarış içerisine girdi. Üzerinde birçok çiçek için tomurcuklar verdi.
|
3 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenmeyi beklediğim kaktüsüm. Sanırım iki çiçek yan yana açacak.
|
2 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenecek kaktüs...
|
2 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenecek kaktüs. Her sene çiçeğini esirgemez.
|
Alıntı:
Sn MKurtoğlu kaktüsleriniz size de bahar sevinci yaşatıyor. Darısı yaz ve sonbahar sevinçlerine olsun:) |
Alıntı:
Hiç ummadığınız kaktüste ne cevherler saklıdır politikasıyla, herbirini tezgahın önüne geldiğimde ayrı ayrı değerlendiririm. Benim de düştüğüm hatalar oldu. Ama geçte olsa sabırla bekledim ve şansım yekrar yüzüme güldü. Şansın bir kere karşımıza çıktığına da inanmam. Sabırlı olun muhakkak karşınıza tekrar çıkacak. Güzel temenni dilekleriniz için teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
İlk fotograf FancarioTrigrina'ya ait tohumlardan çimlenenlerdir. Oldukça ilginç şekle sahipler.Gelişmiş şekli ile çimlenme arasında inanılmaz farklılık var.
İki ve üçüncü fotograftakiler Selenicereus Grandiflorus tohumlarından çimlenenlerdir. İnce uzun bir gövdeye sahip kaktüs olduğu, çimlendiği minikten bile olabiliyor. Bu son iki fotagraftaki ekim aynı tarih ve saatte gerçekleştirmeme rağmen oldukça faklı safadalar. |
2 Eklenti(ler)
Yapraklarını kopararak, direk toprak üzerine bıraktığım sukulent çoğaltma işlemimnin bu sene ikinci çalışmasıda ürünlerini yakında verecek. Yaprağın koptuğu noktalardan pembe renkli yavru oluşumları gözle görülür hale geldi. Doğanın bir hikmeti olarak hayranlık duymamak elde değil.
|
4 Eklenti(ler)
Sizlerle son günlerde çiçeklenen kaktüslerin fotograflarını paylaşmak istedim.
Çiçeklenen kaktüsler - 1 |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler -2
|
4 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler - 3
|
Sayın Kurtoğlu, yukarıdaki tomurcuklar çiçeğe dönmedi mi henüz? Çiçek şöleni bekliyoruz... ;)
|
Aynı anda mesaj atmışız, Şölen başlamış... ;) Harika...
|
3 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler - 4
|
3 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler -5
|
Sayın Sagdag,
Geçen hafta oldukça yoğun bir haftaydı. Çiçeklenmelerini kaçırmamak için çok mücadele verdim. Havaların serin gitmesi, güneşin yüzünü göstermemesi uzun tomurcuk evresi yaşadılar. 1 Haziran'da yarışırcasına açtılar. Cumartesi ve Pazar fotograflayarak, arşive atmanın mutluluğunu yaşadım. Pek çok üyenin bu haftadan itibaran fotograf paylaşımının artacağını düşünüyorum. Sevgilerle kalın. |
Sayın MKurtoglu, hepsi de çok güzeller.2 numaradaki kaktüsten bende de var. Çiçeklenmesini bekliyorum. Sayenizde çiçeğini tanımış oldum.:)
|
2 Eklenti(ler)
Kaktüslerin çiçek verdiğini, çiçek vermediğinde yavru verdiğinden bahsedilirdi. Oysa ki bu yıl bazı kaktüslerin çiçek verdikten sonra, çiçek oluşum noktasında genç birey oluştuğunu fark ettim. Bunu birkaç kaktüste görünce tesadüf olmadığını düşündüm. Bir örneğini aşağıda paylaşıyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Bukaktüstede önce gövdede noktasal bir renk değişimi oldu. Çiçek için bir tomurcuk oluştu, ardından bu tomurcuğun dibinde minik bir kaktüs oluşmaya başladı. Çiçek oluşumunu tamamladığında minik yeni kaktste gövde oluşumunu tamamlamıştı. Şimdi minik kaktüsün gelişimini takip ediyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Uzun süredir bir kaktüsün dilinden anlamadığımı düşünüyordum. Düzenli sulamama rağmen zaman zaman canlanıyor, zaman zaman rengi sararıyordu. Son zamanlarda içinin boşaldığını gözlemliyordum. Bolca sulayarak, 15 gün su vermedim. 3-4 gün içinde dibinden patlama yaparak yeni bir birey verdi. O kadar canlı bir bireye sahipken, kaktüsün kendi gövdesi iyice kurumaya yüz tuttu. Sonunda yenisi için kaktüsün kendisini kesmeyi düşünüyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Yapraktan çimlenen sukulentler oldukça geliştiler. Farklı birkaç sukulenti daha çimlendirdim. Fakat fotograflanamayacak kadar küçükler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025