agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   MKurtoglu / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/26423.htm)

MKurtoglu 02-05-2012 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafer1326 (Mesaj 957522)
Tohumların çimlenmesine çok sevindim Sn Mkurtoğlu. çok hoş görünüyorlar. Ben hala tohumdan yetiştirme konusunda kendime güvenemiyorum. Allah size kolaylık versin.

Teşekkür ederim. Kendinize güvenin, alacağınız hazın farklı olduğunu hissedeceksiniz. İlk denemem geçen Eylül sonuydu. Birçok kayıp yaşamama rağmen elimde olduka fazla kaktüsüm var. Bu sene Nisan ortası başladım. Sıcaklarda çimlendirmek daha az zahmetle gerçekleşeceği kanaatindeyim. Hala Eylülde çimlenenler oldukça küçük, gelişmeleri yavaş gerçekleşiyor. Kış aylarında sürekli sıcaklık ve ışık almaları için çaba sarf ettim. Yapı markettekiler kaç yılda gördüğümüz boya ve çapa geldiklerini merak ediyorum. Bu işin bir sırrı olmalı..

MKurtoglu 05-05-2012 12:08

Toprak nem ölçme cihazı edinmek istiyorum. Böylece aşırı veya az sulamayı tespit etmek kolay olacaktır. Zaman zaman sulamadan dolayı sıkıntı yaşıyorum. Eğer nem ölçüm cihazı alırsam, kaktüs ve sukulent cinslerine göre nem tablosunu internetten bulmam yararlı olacak. Yaptığım araştırmalarda sadece salon tipi bitkilerde ve sebze yetiştiriciliği için verilen nem değerlerine ulaşabildim. Bilgisi olan ve ya kaynak bulan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Cihaz için yaptığım araştırmalarımda 50TL 'ye
TOPRAK NEM ÖLÇÜMÜ - TOPRAK NEM ÖLÇÜM CİHAZLARI - Dijital Toprak Nem Ölçer (TL-1825) - Ölçü - Kontrol - Kayıt - pH Metre - EC Metre - İletkenlik - Tuzluluk - Sıcaklık - Nem - Rüzgar - Toprak analiz - Toprak test - Cihazları

ve indirimli fiyatı ile 96 TL'ye satışa sunulmuş cihazlar mevcut.
Nem ölçüm cihazları Nem ölçer

gülenmelek 05-05-2012 13:06

Bauhause da görmüştüm bunun benzerini ve diğerlerine göre fiyatı da uygundu. Hem de 3ü 1 arada ;)

Toprak ph ler,Toprak nemi ler-k ler.Alman Mal - Trkiye'nin ilk ve tek GROW SHOP'u canna,hesi,homebox,ghe,atami,advanced nutrients,tohum,rockwool

Forumdan bir üyemiz memnun kaldığını söylemiş.

http://www.agaclar.net/forum/673154-post9.htm

MKurtoglu 08-05-2012 20:31

3 Eklenti(ler)
Tek tek yaprakları dökülen sukulentin fiziki görüntüsü endişe vericiydi. Gövde yeşilliğini korudu. Günler sonra kopan yaprakların sap bağlantı yerleri filiz vererek tekrar yaprak çıkarmaya başladı. İlginç bir yenilenme gerçekleşiyor.

MKurtoglu 08-05-2012 21:01

2 Eklenti(ler)
Defalarca saksısını düşürdüğüm kaktüs köklerinden ucuna doğru kurumaya başladı. Ben de gözümü karartıp, kaktüsü kestim ve toprağın üzerine bıraktım. Forumdaki arkadaşların girişimleri bana cesaret verdi. Önümüzdeki günlerde sonucunu paylaşmaya çalışacağım. Dört gündür canlılıklarını yitirmediler. Kesilen kısımların hafif kuruduklarını gözlemliyorum.

MKurtoglu 09-05-2012 19:41

1 Eklenti(ler)
Kaktüsün dikeninin altında sivilceye benzer oluşum başlamıştı. Sonra büyümeye başladı. Sanki kaktüs bir yere çarpmış gibi, su topladı. Sanırım çiçek için tomurcuklanmaya başlıyor.

MKurtoglu 12-05-2012 01:33

3 Eklenti(ler)
Kaktüsü ilk aldığım gün ile bugün arasında çap olarak genişlediğini gözlemliyorum. Merkezinde renk değişimi oluştu. Merkez ile dışı arasında koyu ve açık renk oluşumu, kaktüsün kendisini orta merkezden büyüyerek geliştirdiğini anlayabiliyoruz.

MKurtoglu 12-05-2012 09:57

4 Eklenti(ler)
Yakında çiçeklenecek olan kaktüsleri şizlerle paylaşmak istedim. Güneşin cimriliği bu sene, benim kaktüslerin çiçeklenmesini geciktirdi.

MKurtoglu 12-05-2012 09:59

3 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenecek kaktüsüm. Bu tomurcukların çiçek olduğuna kanaat getirdim.

MKurtoglu 12-05-2012 10:00

2 Eklenti(ler)
Boyu küçük olmasına rağmen, büyükleri ile yarış içerisine girdi. Üzerinde birçok çiçek için tomurcuklar verdi.

MKurtoglu 12-05-2012 10:02

3 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenmeyi beklediğim kaktüsüm. Sanırım iki çiçek yan yana açacak.

MKurtoglu 12-05-2012 10:04

2 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenecek kaktüs...

MKurtoglu 12-05-2012 10:05

2 Eklenti(ler)
Bir diğer çiçeklenecek kaktüs. Her sene çiçeğini esirgemez.

nevsune 12-05-2012 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MKurtoglu (Mesaj 964633)
Boyu küçük olmasına rağmen, büyükleri ile yarış içerisine girdi. Üzerinde birçok çiçek için tomurcuklar verdi.

Kışın Bauhausda bu kaktüsü görmüş ama henüz kaktüslerde iyice acemilik dönemim olduğu için pek birşeye benzetemeyip almamıştım. Sonra aramalarda ne olduğunu görünce kafamı taşlara vurduysam da iş işten geçmişti. Bir daha da bulamadım. İyi ki sizde varmış. Çiçeklenmesini merakla bekleyeceğim. Bir alt mesajınızdaki kaktüsün çiçeklenmesini bekleyeceğim gibi:)

Sn MKurtoğlu kaktüsleriniz size de bahar sevinci yaşatıyor. Darısı yaz ve sonbahar sevinçlerine olsun:)

MKurtoglu 13-05-2012 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 964729)
Kışın Bauhausda bu kaktüsü görmüş ama henüz kaktüslerde iyice acemilik dönemim olduğu için pek birşeye benzetemeyip almamıştım. Sonra aramalarda ne olduğunu görünce kafamı taşlara vurduysam da iş işten geçmişti. Bir daha da bulamadım. İyi ki sizde varmış. Çiçeklenmesini merakla bekleyeceğim. Bir alt mesajınızdaki kaktüsün çiçeklenmesini bekleyeceğim gibi:)

Sn MKurtoğlu kaktüsleriniz size de bahar sevinci yaşatıyor. Darısı yaz ve sonbahar sevinçlerine olsun:)

Hiç ummadığınız kaktüste ne cevherler saklıdır politikasıyla, herbirini tezgahın önüne geldiğimde ayrı ayrı değerlendiririm. Benim de düştüğüm hatalar oldu. Ama geçte olsa sabırla bekledim ve şansım yekrar yüzüme güldü. Şansın bir kere karşımıza çıktığına da inanmam. Sabırlı olun muhakkak karşınıza tekrar çıkacak.

Güzel temenni dilekleriniz için teşekkürler.

MKurtoglu 03-06-2012 17:17

3 Eklenti(ler)
İlk fotograf FancarioTrigrina'ya ait tohumlardan çimlenenlerdir. Oldukça ilginç şekle sahipler.Gelişmiş şekli ile çimlenme arasında inanılmaz farklılık var.

İki ve üçüncü fotograftakiler Selenicereus Grandiflorus tohumlarından çimlenenlerdir. İnce uzun bir gövdeye sahip kaktüs olduğu, çimlendiği minikten bile olabiliyor. Bu son iki fotagraftaki ekim aynı tarih ve saatte gerçekleştirmeme rağmen oldukça faklı safadalar.

MKurtoglu 03-06-2012 17:29

2 Eklenti(ler)
Yapraklarını kopararak, direk toprak üzerine bıraktığım sukulent çoğaltma işlemimnin bu sene ikinci çalışmasıda ürünlerini yakında verecek. Yaprağın koptuğu noktalardan pembe renkli yavru oluşumları gözle görülür hale geldi. Doğanın bir hikmeti olarak hayranlık duymamak elde değil.

MKurtoglu 03-06-2012 17:48

4 Eklenti(ler)
Sizlerle son günlerde çiçeklenen kaktüslerin fotograflarını paylaşmak istedim.

Çiçeklenen kaktüsler - 1

MKurtoglu 03-06-2012 17:50

4 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler -2

MKurtoglu 03-06-2012 17:51

4 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler - 3

sakdag 03-06-2012 17:51

Sayın Kurtoğlu, yukarıdaki tomurcuklar çiçeğe dönmedi mi henüz? Çiçek şöleni bekliyoruz... ;)

sakdag 03-06-2012 17:52

Aynı anda mesaj atmışız, Şölen başlamış... ;) Harika...

MKurtoglu 03-06-2012 17:52

3 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler - 4

MKurtoglu 03-06-2012 17:53

3 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Kaktüsler -5

MKurtoglu 03-06-2012 18:09

Sayın Sagdag,

Geçen hafta oldukça yoğun bir haftaydı. Çiçeklenmelerini kaçırmamak için çok mücadele verdim. Havaların serin gitmesi, güneşin yüzünü göstermemesi uzun tomurcuk evresi yaşadılar. 1 Haziran'da yarışırcasına açtılar. Cumartesi ve Pazar fotograflayarak, arşive atmanın mutluluğunu yaşadım. Pek çok üyenin bu haftadan itibaran fotograf paylaşımının artacağını düşünüyorum.

Sevgilerle kalın.

zenfree 03-06-2012 18:27

Sayın MKurtoglu, hepsi de çok güzeller.2 numaradaki kaktüsten bende de var. Çiçeklenmesini bekliyorum. Sayenizde çiçeğini tanımış oldum.:)

MKurtoglu 22-07-2012 18:59

2 Eklenti(ler)
Kaktüslerin çiçek verdiğini, çiçek vermediğinde yavru verdiğinden bahsedilirdi. Oysa ki bu yıl bazı kaktüslerin çiçek verdikten sonra, çiçek oluşum noktasında genç birey oluştuğunu fark ettim. Bunu birkaç kaktüste görünce tesadüf olmadığını düşündüm. Bir örneğini aşağıda paylaşıyorum.

MKurtoglu 22-07-2012 19:06

3 Eklenti(ler)
Bukaktüstede önce gövdede noktasal bir renk değişimi oldu. Çiçek için bir tomurcuk oluştu, ardından bu tomurcuğun dibinde minik bir kaktüs oluşmaya başladı. Çiçek oluşumunu tamamladığında minik yeni kaktste gövde oluşumunu tamamlamıştı. Şimdi minik kaktüsün gelişimini takip ediyorum.

MKurtoglu 22-07-2012 19:15

2 Eklenti(ler)
Uzun süredir bir kaktüsün dilinden anlamadığımı düşünüyordum. Düzenli sulamama rağmen zaman zaman canlanıyor, zaman zaman rengi sararıyordu. Son zamanlarda içinin boşaldığını gözlemliyordum. Bolca sulayarak, 15 gün su vermedim. 3-4 gün içinde dibinden patlama yaparak yeni bir birey verdi. O kadar canlı bir bireye sahipken, kaktüsün kendi gövdesi iyice kurumaya yüz tuttu. Sonunda yenisi için kaktüsün kendisini kesmeyi düşünüyorum.

MKurtoglu 22-07-2012 19:19

4 Eklenti(ler)
Yapraktan çimlenen sukulentler oldukça geliştiler. Farklı birkaç sukulenti daha çimlendirdim. Fakat fotograflanamayacak kadar küçükler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025