![]() |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
SEDUM PALMERİ
Kışı kar altında geçiren Eklenti 276278 Eklenti 276279 Kışı İçeride geçiren Eklenti 276280 |
3 Eklenti(ler)
SERPERVİVUM
Eklenti 276281 Eklenti 276282 Bu ise kışı içeride fazla güneş almayan bir ortamda geçirdi. Mutasyona uğramış gibi. Eklenti 276283 |
Hepsi çok güzeller. Son fotograftaki sempervivum sanırım yerli türlerden. Çok benzeri bende de var. Kışı dışarıda geçirdi ama o da aynı görüntüde.
|
Sayın Zenfree son görüntüdeki serpervivum bir üsttekinden bir lop almak suretiyle arajman saksıda kullanmıştım. kışı gölgede ve susuz bir şekilde geçirdiği için bu formu aldı.
|
Bitkilerinize bayıldım. İlk fotodaki aranjman da çok güzel görünüyordu. Epey ortak zevkimiz varmış. Sizdeki bazı türleri acilen bulup edinmeliyim yoksa uykum kaçacak:D Her yeni albüme baktığımda benim cüzdanın deliği daha da büyümeye devam edecek anlaşıldı:) Güzel güzel büyümeleri ve daha nice çiçek açmaları dileğiyle.
|
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın Kedi tırnağı. İnsan bu bitkiler konusunda doyumsuz oluyor gerçekten. Aman dikkat diyeyim.:)
|
Zafer bey kaktüslerin hepsi çok güzeller. Benim henüz hiç kaktüsüm yok ve bu duruma hemen son vermek istiyorum:) Ama kaktüs toprağını nereden bulabileceğimi bilemiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
|
İlginiz için teşekkür ederim Sayın elifnaz. Kaktüs toprağını kendiniz de hazırlayabilirsiniz, bukonuda forumda bilgiler mevcut. **** yapı marketlerde kaktüs toprağı adı altında satışı yapılıyor, ancak biraz pahalı. Bir kutusu 14 Tl gibi fiyatı var.
|
bauhause da 5 lt si 9 tl olmalı daha pazar günü bakmışdım sevgili elifnaz
|
Yapı marketlerde, kaktüs toprağı olarak plastik kapaklı kova ambalajlarda satıllanı tercih ediyorum. Aynı marka toprak almama rağmen, her aldığımda bu topraklarda farklılık olduğuna şahit oluyorum. Bir kutu oldukça nemli, bir kutu içerisindeki karışımda da coconut'un fazla olduğunu fark ettim. Naylon poşette veya bu kapaklı kovalarda aldığım toprağı muhakkak 2-3 gün havalandırdıktan sonra saksı değişimini yapıyorum. Aşırı rutubetin kaktüs veya sukulentin ahengini bozmamasına müsade etmiyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Küçücük bitki üzerinde, üşenmedim saydım tam 37 tane tomurcuk var.
Eklenti 281913 Eklenti 281914 Eklenti 281915 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok güzel bitkileriniz, ellerinize sağlık. Bendeki Sempervivum da aynı şekilde mutasyona uğramış gibi. Kışı bahçede geçirdi ama rozetler tamamen formunu yitirdi. Biraz güneş görseler toparlanacaklardır umarım.
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 283799
Eklenti 283800 Eklenti 283801 Biraz büyük bir kaktüs geçen seneden beri çiçeklerini sabırsızlıkla bekliyorum bu sene sevindirecek beni inşallah. Eklenti 283802 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Echeveria çeşitleri
Eklenti 289825 Eklenti 289826 Eklenti 289827 Bu sineklerden bıkkınlık geldi artık Echeveria Agavoides Eklenti 289828 Eklenti 289829 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025