agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   mandalinleerik / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25072.htm)

mandalinleerik 12-01-2016 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1432965)
Yukarıdaki çalışmalar sizin mi Mandalinleerik.Sizinse çok beğendiğimi ifade edeceğim.Planladığınız çalışmalarınızda bol başarılar dilerim.Ayrıca sayfanızda gezinmek oldukça zevkliydi.Saksılarınızda kullandığınız mavi rengine bayıldım.

Beğendiğinize sevindim.Teşekkür ederim Evet saksılar hariç geri kalanı bana ait. Ağaç dallarından minyatür ev denemesi yaptım ama başarılı olamadım.

sevgihoca 12-01-2016 22:26

Tebrik ederim,saksılardaki ev şekilleri çok güzel.Bence ağaç dallarında başarılı olamadıysanız,başarılı olacağınız başka bir şey yapın,sizin evler benim daha hoşuma gitti.Belki de siz başarılı olmadığını düşünüyorsunuzdur.Ben sizin çalışmalarınızı çok doğal ve sıcak buldum.Yanlış anlamayın da bazen bu minyatür bahçelerde o kadar ev vs.şeyler oluyor,bakıyorsun çiçeğe yer kalmamış.Belki öyle olması gerekiyordur bilmiyorum ama sizde çiçeğin çok olması,küçük bir objeyle de desteklenmesi çok hoş olmuş.Ben bir an önce yeni çalışmalarınızı bekliyorum,kaçmak yok.

mandalinleerik 12-01-2016 23:29

:rolleyes:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1432971)
Tebrik ederim,saksılardaki ev şekilleri çok güzel.Bence ağaç dallarında başarılı olamadıysanız,başarılı olacağınız başka bir şey yapın,sizin evler benim daha hoşuma gitti.Belki de siz başarılı olmadığını düşünüyorsunuzdur.Ben sizin çalışmalarınızı çok doğal ve sıcak buldum.Yanlış anlamayın da bazen bu minyatür bahçelerde o kadar ev vs.şeyler oluyor,bakıyorsun çiçeğe yer kalmamış.Belki öyle olması gerekiyordur bilmiyorum ama sizde çiçeğin çok olması,küçük bir objeyle de desteklenmesi çok hoş olmuş.Ben bir an önce yeni çalışmalarınızı bekliyorum,kaçmak yok.

Çok teşekkür ederim. Tıpkı bende sizin gibi düşüyorum. Bitkilerin ölçülerine uygun olmayan objeler kullanıldığı zaman gerçekçi durmuyor. Uzun zamandır düşünüyorum umarım faaliyet e geçebilirim. Her ne kadar yukarıdaki arajmanlarımı minyatür bahçe olarak düşünmesem de bana bir kapı araladı.

YeniGine 13-01-2016 23:44

Sayın mandalinleerik nerelerdeymişsiniz, yeni arajmanlarınızla hoşgelmişsiniz. Emeklerinize sağlık çok güzel olmuşlar.

mandalinleerik 14-01-2016 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1433185)
Sayın mandalinleerik nerelerdeymişsiniz, yeni arajmanlarınızla hoşgelmişsiniz. Emeklerinize sağlık çok güzel olmuşlar.

Sayın Yenigine sizi burada gördüğüme çok sevindim. Maalesef çoğu bitkimi kaybettim. Bu biraz uzaklaşmama sebep oldu. Şimdi yavaş yavaş tekrar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Yalnız bırakmadığınız için teşekkürler. Umarım eski günlerdeki gibi paylaşımlarımız olur.

merlict 18-01-2016 19:18

Hiçte güzel olmamış :o

mandalinleerik 18-01-2016 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 1434067)
Hiçte güzel olmamış :o

Teşekkür ederim daha iyisini yapmaya çalışıyorum.

loveforlife 19-01-2016 09:54

Sen bir görün, bir kaybol! Dönüşün de böyle muhteşem olsun. Çok güzel olmuş aranjmanların. Ellerine sağlık Sevgili Arkadaşım.

mandalinleerik 26-01-2016 21:47

1 Eklenti(ler)
Cumartesi günü aldığım Suculent. Çok beğenerek aldım. Arajman yapmadan önce paylaşmak istedim. Eklenti 593587

Muda 27-01-2016 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1435802)
Cumartesi günü aldığım Suculent. Çok beğenerek aldım. Arajman yapmadan önce paylaşmak istedim. Eklenti 593587

Renkleri muhteşem olmuş. En büyük sıkıntı zirve yapıp çiçeklerini açtıktan sonra ölmeleri olarak yazıyor. Ben bu durum nedeni ile yedekleme veya bir süre çiçeklerini gördükten sonra keserek bitkinin tohum yapmasını önlüyorum. Yapraktan çoğaldıkları için genelde bir sürü yavruları oluyor. Sadece bir cinste yaprak kopmadan yavru üretim olmuyor nedense. Siz problem yaşamamak için yapraktan üretmek için birkaç yaprağı koparıp toprak üzerine bırakırsanız iyi olur. Çiçeklenme uzun sürüyor. Bir süre sonra çiçeklerini de kesip birkaç çelik yapabilirsiniz. Çiçeklerin bulunduğu saptan bile çiçekleri koparınca yeniden büyüyorlar. Tabi hepsi aynı şekilde olmuyor.
İyi günler.

mandalinleerik 27-01-2016 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1435853)
Renkleri muhteşem olmuş. En büyük sıkıntı zirve yapıp çiçeklerini açtıktan sonra ölmeleri olarak yazıyor. Ben bu durum nedeni ile yedekleme veya bir süre çiçeklerini gördükten sonra keserek bitkinin tohum yapmasını önlüyorum. Yapraktan çoğaldıkları için genelde bir sürü yavruları oluyor. Sadece bir cinste yaprak kopmadan yavru üretim olmuyor nedense. Siz problem yaşamamak için yapraktan üretmek için birkaç yaprağı koparıp toprak üzerine bırakırsanız iyi olur. Çiçeklenme uzun sürüyor. Bir süre sonra çiçeklerini de kesip birkaç çelik yapabilirsiniz. Çiçeklerin bulunduğu saptan bile çiçekleri koparınca yeniden büyüyorlar. Tabi hepsi aynı şekilde olmuyor.
İyi günler.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın Muda. Bu suculenti hiç bilmiyordum. Çiçekleri kuruduktan sonra ölmeleri ilginç geldi. Bunun olmasını istemem. Dediklerinizi dikkate alıp uygulayacağım. Şuan havalar soğuk olduğu için dışarı çıkarmadım. Salonda kalorifer açık olmadığı için orada tutuyorum umarım yanlış yapmıyorumdur. İlginiz için tekrar teşekkürler.

mandalinleerik 01-02-2016 21:58

3 Eklenti(ler)
Nihayet 2 hafta önce aldığım suculentlerimi aranjman yaptım.
Toprak olarak bahçeden aldığım yaprak çürükleri, dere kumu, ponza taşı ve perlit karışımı kullandım. Saksı olarak yine bahçeden bulduğum henüz nerden geldiğini bilmediğimiz topraklama hattının çanağını kullandım :)
Eklenti 594243

Eklenti 594244

Eklenti 594245

Gül Batur 01-02-2016 22:01

Ellerine sağlık muhteşem olmuş.

mandalinleerik 01-02-2016 23:01

Teşekkür ederim Gül Hanım. Umarım yaşarlar.

YeniGine 01-02-2016 23:17

:) Çok güzel olmuş sayın mandalinleerik, maşallah emeklerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..

mandalinleerik 01-02-2016 23:23

Sayın Yenigine yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin yorumlarınız benim için çok değerli. Forumda vefalı dostlarımdan birisiniz. Tekrar teşekkürler.

günebakan 02-02-2016 09:39

Oldukça güzel görünüyor güle güle büyütn:)

mandalinleerik 02-02-2016 10:13

Teşekkür ederim sayın günebakan. Ara vermiştim şimdi tekrar devam. :)

sevgihoca 02-02-2016 16:04

Sizin bahçe döküman yönünden bayağa zengin sanırım.Toprak saksılar filan.Bence bahçeyi bir tur daha gezin.Yaptığınız çalışma çok güzel ve temiz.Bu beyaz taşlar çiçeği suladıkça rengi kirlenmiyor mu?Benimkiler bir müddet sonra toprağın rengini alıyor.Ben sulamasını mı bilemiyorum acaba?

mandalinleerik 02-02-2016 17:51

Teşekkür ederim Sayın Sevgihoca. Bahçe de gerçekten yok yok. Vaktim olsa daha çok şey çıkar.
Dediğiniz gibi taşlarda zamanla sararma olacaktır. Özellikle sulamadan sonra zamanla tozlar yapışıyor. Taşları toplayıp temizleyip tekrar dekor yapmak çözümü.

mandalinleerik 08-02-2016 00:44

2 Eklenti(ler)
Deniz kabuklarını her zaman çok sevdim. Son hazırlıkladıklarımdan.
Eklenti 594936

Eklenti 594937

Bayçalı 11-02-2016 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1437027)
Nihayet 2 hafta önce aldığım suculentlerimi aranjman yaptım.
Toprak olarak bahçeden aldığım yaprak çürükleri, dere kumu, ponza taşı ve perlit karışımı kullandım. Saksı olarak yine bahçeden bulduğum henüz nerden geldiğini bilmediğimiz topraklama hattının çanağını kullandım :)
Eklenti 594243

Eklenti 594244

Eklenti 594245

Sn:mandalinleerik arajmanın süslemeleri arkadaki manzara ve net bir fotoğraf dahada güzel bir hava katmış sanki bütün flaşlar sizin arajmanınızı çekiyorgibi emeğinize sağlık :D

mandalinleerik 11-02-2016 23:14

Beğendiğinize sevindim Bayçalı. Yeni düzenlemeler yapıyorum şuan saksı yapım aşamasındayım bittiğinde paylaşacağım.

mandalinleerik 14-02-2016 22:55

2 Eklenti(ler)
Bugün bahçede gezerken bu kuru Ağaç gövdesini buldum. İçi kolayca oyuldu. Biraz bulaşık teli ile zımpara yaptım ve Sedum diktim.
Eklenti 595747

Ve nihayet uzun zamandır yapmak istediğim saksı kullanıma hazır. Kaktüslerime yakıştığını düşünüyorum.
Eklenti 595748

duy-gu 15-02-2016 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1440138)
Bugün bahçede gezerken bu kuru Ağaç gövdesini buldum. İçi kolayca oyuldu. Biraz bulaşık teli ile zımpara yaptım ve Sedum diktim.
Eklenti 595747

Ve nihayet uzun zamandır yapmak istediğim saksı kullanıma hazır. Kaktüslerime yakıştığını düşünüyorum.
Eklenti 595748

Muhteşem olmuş. Sanki çiçekçilerde hazır satılanlar gibi :)
Betondan yaptınız bu saksıyı sanırım? Kalıbını nasıl yaptınız ?

mandalinleerik 15-02-2016 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1440185)
Muhteşem olmuş. Sanki çiçekçilerde hazır satılanlar gibi :)
Betondan yaptınız bu saksıyı sanırım? Kalıbını nasıl yaptınız ?

Çok teşekkür ederim. Evet saksıyı fayans yapıştırıcısı, perlit ve torf karışımından elde ettim. Kalıbı ise A101'den aldığım plastik kaplardan birini kullandım.

Şükran45 16-02-2016 14:35

Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. Tek kelimeyle "harika".

mandalinleerik 16-02-2016 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şükran45 (Mesaj 1440548)
Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. Tek kelimeyle "harika".

Çok teşekkür ederim. Kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025