![]() |
5 Eklenti(ler)
Diatomit içersinde tohumdan ürettiğim Anacampseros rufencens'in filizleri gözükmeye başladı;
|
3 Eklenti(ler)
Bir iki gün güneş kendini gösterince balkondaki sukulentler çiçeklenmeye başladılar.
|
Alıntı:
|
Sayın farpali 752 no.lu mesajın 1.fotoğrafın solundaki Aloinopsis rubrolineata,sağ taraftaki ise Titanopsis calcarea olduğunu tahmin ediyorum.Selamlar.
|
:eek: Sevgili Yener bey, sergi açılabilecek muhteşem bir kolleksiyona sahipsiniz maşallah. İhtimam, tertip, düzen en üst düzeyde. :)) Elinize, emeğinize sağlık beyefendi, her vakit mutlu, huzurlu kılsın sizi bu güzellikler. :)
|
Hepsi ayri guzel,begeniyle takip ediyorum.
Saglikli olan Titanopsis'imi havalarin sogumasi nedeniyle once eve aldim.Memnuniyetsizligini fark edince yine balkon serasina aldim.Daha kotu oldu. :( En iyisi yeniden eve almaliyim derken hava degisimine uyum saglayamayip oldu. :( |
3 Eklenti(ler)
Pazar günü Kaktüs ve sukulent derneği toplantısında yapılan açık arttırmada alabildiğim 2 adet nadide sukulent fotoğraflarını paylaşmak isterim,
1.ncisi Dioscerea elephandites en büyük özelliği ise yazın istirahata çekilip yapraklarını dökmesi ve sulandığı taktirde kök çürümesi göstermesi,kışın ise gelişerek yaprak çıkartması ve alttaki yumrunun büyümesi |
3 Eklenti(ler)
2.cisi ise Euphorbia bupleurifolia
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dioscorea elephantipes. Yazın uyuyan yani sulanmayan sadece alt ağaç kısmı kuru bir şekilde kalan bir bitki. Sonbahar da sulanmaya başlayan ve kışın yaprak veren ve aktif olan bir bitki. İç mekanda cam önünde bakılmalı. |
Ömer Canız beyin deneyimine saygım var ancak kışın bile caudex succulentlerin hepsi sulanırlar bunu idareli bir şekilde yaparsanız bitkinin çürüme ihtimali yoktur ancak aşırıya kaçıldığında kaybetmeniz de bir o kadar muhtemeldir. Dünyada genel, bu sukkulentin bakım bilgileri dinlenme döneminde aşırıya kaçılmadan sulandığı yönündedir köksüz hiç bir bitki yaşayamaz nemsiz de hiç bir bitkininin kökleri yaşayamaz kaktüslerin de havadan gönderdikleri kökleri onların ortamın hava nemini kullanabilme özelliklerindendir.
Benim önerim dinlenmeye geçtiğinde toprak tamamen kuruduğunda aşırıya kaçmadan sulamanızdır gelişme döneminde ise düzenli sulamanız. bitki de buharlaşma sadece yapraklarda olmaz bu olay yapraksızken de devam eder. Bu sayfada dinlenme döneminde sulanan bir örnek var. https://www.highlandsucculents.com/s...ephantipes.htm |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hastalık veya delilik deyin ne derseniz deyin fakat elimde değil yeni bir çeşit kaktüs ve suculent buldum mu almamazlık edemiyorum.Yeni aldıklarımın fotoğraflarını paylaşmak isterim.
Gasteria carinata Eklenti 362547Eklenti 362548 Bir kaç çeşit sanseveria (paşa kılıcı veya peygamber kılıcı) 1-Bodur paşa kılıçı 2-Sanseveria cylindrica 3-sanseveria trifasciata |
5 Eklenti(ler)
Crassula falcata
Eklenti 362556 Haworthia limifolia ve yavruları Eklenti 362558Eklenti 362557 Echeveria Eklenti 362559 Sedum burrito Eklenti 362560 |
3 Eklenti(ler)
Myrtillocactus geometrizans
Eklenti 362561 Cereus peruvianus monstuosa Eklenti 362562 Aeonium arboreum atropurpureum Eklenti 362563 |
Alıntı:
|
Sayın yener bey Falcata cok soguk sevmez 10 derecenin altına düşürmeyin sıcaklıgı suyuda cok az verin topragı kurudukca mümkünse ;) aydınlık bol ışıgı cok seviyor .
Tamamen suyu kesmek alt yapraklardan su cekiyor yaprak kayıpları oluyor bu sefer . Echeverianıza bayıldım güle güle büyütün . |
Alıntı:
Hiç üzülmeyin sizi bu forumda o kadar çok insan anlıyor ki Yener Bey, aynı durumdayız :D Ben de defalarca kendi kendime söz dedim artık almak yok dedim. Ama nafile... Ne iyi yapmışsınız da almışsınız, hepsi birbirlerinden güzeller. Sansevieriaları ben çok seviyorum. Kolay yavruluyorlar ama cylindrica beklediğim kadar hızlı gelişmiyor. Yavru vermesine veriyor ama yaprakları olması gerektiği gibi kalınlaşıp silindirik form almıyorlar. Tüm yeni türlerinizi güle güle yetiştirmenizi dilerim, hoş balkonunuzda çok keyifli gelişeceklerinden hiç şüphem yok. Bu arada size toplantıda teşekkür etme fırsatım olmamıştı. Eliniz kolunuz bitkilerle dolu geldiniz, yoruldunuz. Çok teşekkür ederiz. |
Sayın Yener.T
Sayfanızı hayranlıkla gezdim, sayfalarda ilerledikçe hayranlığım dahada çoğaldı, tabi benim gibi bu hastalığa :( yeni yakalanmiş biri olarak gerisini siz düşünün. Aradaki mesafe nasıl kapanır diye kara kara düşünmeye başladım (tabi bu arada maşallah demeyi'de eksik etmedim) Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşacağınız umudu ile siz ustalara saygılar. |
3 Eklenti(ler)
Balkonumda açan çiçeklerden Kalenchoe,
|
4 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeği şimdilerde çiçek açmaya başladı
|
3 Eklenti(ler)
Syngonanthus chrysanthus veya Mikado Gold ;
Bu değişik bitkinin bakımının zor olduğu,yüksek oranda nem ve asitli toprağı sevdiğini öğrendim.Günde 1-2 saat güneş görmesi ve aydınlık yerde bulunması çiçeklenmesi bakımından önemli imiş.Direk güneş ışınlarından zarar gördüğü fazla sulamadan kök çürüklüğü yaptığı bilgiler arasında |
5 Eklenti(ler)
Çiçek açan kaktüslerim;
|
5 Eklenti(ler)
Echeveria çeşitlerim:
|
5 Eklenti(ler)
Devamı;
|
2 Eklenti(ler)
Kaktüs ve çiçekleri :
|
:eek: Baharı müjdelemiş bitkileriniz. Çok çok güzel, elinize emeğinize sağlık. :))
|
Yener bey hepsinin maşallahı var.
|
Bütün sayfaları baştan sona gezdim keyifli bir geziydi emeğinize sağlık. Ne güzellikler varmış, mutluluk içinde keyfini sürmenizi dilerim.
|
Yener bey merhaba,
Böyle forumlarda gezip de gereksiz yere mesaj atmayım diyorum ama ellerinize sağlık maşallahı var hepsinin harika görünüyorlar. Ankara bu sene çok kurak geçti bahar havası var bizde ama sanırım İstanbul'da da öyle bitkiler çok keyifli görünüyor. Tekrar maşallah. Bu arada mikado goldu altın tomurcukları üzerinde mi aldınız yoksa sizde mi açtı.:confused: İyi günlerde büyütün efendim hepsini ellerinize sağlık.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025