![]() |
Alıntı:
Yaşayan taşlar (Lithops) Güney Afrika ve Namibya çöllerinin bitkileridir. Bakımları kaktüs bakımıyla oldukça paraleldir. Ayrıldığı Noktalar: İlkbaharda gübre (vitamin) verilir, yazın verilmez. Yani gübre vermeye Nisanda başlarsanız Mayıs sonu kesmelisiniz. Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır, eski kısım iyice incelince suyu arttıtabilirsiniz. Kışın bir defa su verirseniz bitki ölebilir. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin. Temmuz-Ağustosta biraz gölgeye alıp suyu azaltın. Lithops toprağı mineral ağırlıklı olmalıdır. Alıntı-Kaktüs ticaret. |
Alıntı:
|
Gülegüle büyütün Yener bey çok güzellermiş.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın yenerT. |
Crassula Buddha's Temple bulmuşsunuz Yener Bey, gözünüz aydın. Güle güle yetiştirin.
|
5 Eklenti(ler)
Echeveria Topsy Truvy cristata
Eklenti 338466Eklenti 338467 Pleiospilos nellii Eklenti 338468Eklenti 338469 Haworthia globifera Eklenti 338470 |
5 Eklenti(ler)
Bazı aranjmanlar ;
|
4 Eklenti(ler)
Euphorbia milii
Kırmızı ve sarı çiçekli |
4 Eklenti(ler)
Kaktüs çeşitlerim; İsimleri konusunda yardımlarınızı bekliyorum
ilk fotoğraftaki Echinocereus '' türü diğeri '' Gymnocalycium '' (Sayın Ykolko ya teşekkürler |
5 Eklenti(ler)
Portulaca Afra
Eklenti 338493 Delosperma echinatum Eklenti 338494 Sedum sieboldi varigate Eklenti 338495 Senecio cineraria Eklenti 338496Eklenti 338497 |
5 Eklenti(ler)
Peperomia çeşitleritoplu halde
Eklenti 338501 Peperomia obtusifolia Eklenti 338502Eklenti 338503 Peperomia fereirae Eklenti 338504 Peperomia carperata Eklenti 338505 |
5 Eklenti(ler)
Aeonim Kiwi
Eklenti 338509Eklenti 338510 Echaveria çeşitleri Eklenti 338511Eklenti 338512 Sedum çeşitleri Eklenti 338513 |
Hepsi de muhteşem! :)
|
#669 mesajda birinci fotoğrafta uzun olan '' Echinocereus '' türü diğeri '' Gymnocalycium '' ( benim görüşüm )
|
Bu sayfaya bayılıyorum.Bitkileriniz harika.
|
Hepside şahane ama arajmanlara bayıldım,süper...
|
ne muhteşem şeylermiş tarihi eser koleksiyonu gibi çok değerli göründüler gözüme ki eminim öyledirler yarın gidip kendime bir sukulet alıp başlıyorum bu işe hayranlığımı tarif edemiyorum anlaşıldı sizin sayfanın da takipçisiyim iyi geceler :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
işaretli olan Crassula atropurpurea var anomala'ya benziyor. Böyle sağlıklı ve çeşitli türlerle bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Parlak Mustafa (Plectranthus australis) Çiçekleri ile beni şaşırttı bu tür çiçeklerini pek
görmemiştim. |
1 Eklenti(ler)
Diatomit'e diktiğim ufak bir çelik Buz çiçeği boyuna posuna bakmadan çiçek açtı
|
Yener bey çeşitleriniz çok artmış maşaallah. Ama en çok peperomia koleksiyonu beğendiğim. Benim de aradığım bir peperomia türü var, Peperomia rotundifolia. Bakalım bulabilecekmiyim.
|
Sayın AizoaceaeFAN peperomia türlerine rastladığım zaman alıyorum.Ben de dediğiniz Peperomia rotundifolia çeşidini aramaktayım.Sarı kız bitkisine benzeyen çok güzel bir çeşit bilhassa sarkan saksılarda çok güzel duruyor.
|
5 Eklenti(ler)
Tohumdan diatomit içersinde yetiştirdiğim çöl gülü-Adenium-bitkisinin 1 sene sonraki görüntüleri boy sırasına göre :
|
Maşallah Yener bey adeniumlar gelinlik çağına gelmişler :)
|
Alıntı:
|
Yener bey hepsi çok güzel:) Ben görmeyeli hem öncekiler çok güzel gelişmiş hem de çok güzel, çok değişik yeniler eklenmiş. Hepsini güle güle büyütün..:)
|
3 Eklenti(ler)
Echeveriaların son durumları yavrular ile
|
3 Eklenti(ler)
|
Yener bey ilk defa (#687 ) Echeveriaları beğeniyorum formları çok güzel olmuş.
|
Evet Yurdaer bey echeveriların yavruları uzadıkça saksıların içersinde anaçların gövdelerini oynattığını gözlemledim.Bunlara yeniden bakım yapıp saksı değişimi ile daha hoş bir hale getirdim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025