agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   fund@ / kaktüs ve suklentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22362.htm)

fund@ 22-05-2011 11:49

2 Eklenti(ler)
Teşekkürler Sevgili confuest, inşallah daha güzelleri sizin olur...

fund@ 22-05-2011 11:53

mammillaria prolifera...

3 Eklenti(ler)
...

bıcırık 22-05-2011 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 795005)
Bugün hava biraz açık,güneş gidip geliyor..kaç gündür güneş görmediği için tomurcukta bekleyen kaktüsüm açılmaya başladı..senenin ilk açan çiçeği olduğu için bol bol resim çektim.:D

Çok merak etmiştim çiçeğini...Çok güzelmiş çok...muhteşem bir şey...

bıcırık 22-05-2011 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 808037)
...

Ama bu minişlerde çok tatlı...

fund@ 03-06-2011 18:01

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sevgili bıcırık...
mammillaria prolifera daha da açtı. ve acem halısıda zaten coşmuş durumda.

fund@ 03-06-2011 18:05

kırmızı paskalya

2 Eklenti(ler)
minişim fazla büyümüyor ama çiçek açtı maşallah..

fund@ 03-06-2011 18:08

3 Eklenti(ler)
çiçek açan sedum..tohum kapsülü oluşturan leş kaktüsü..ve çok hızlı yavru vermeye başlayan minik opuntina..

fund@ 03-06-2011 18:11

evheveria

4 Eklenti(ler)
nihayet açmaya başlayan echeveria..

confuest 03-06-2011 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 815972)
nihayet açmaya başlayan echeveria..

echeverianiz baya büyükmüş sevgili fund@, ne kadar güzel benim echeveria o günleri gorene kadar 2-3 sene gecer :D

fund@ 03-06-2011 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi confuest (Mesaj 815979)
echeverianiz baya büyükmüş sevgili fund@, ne kadar güzel benim echeveria o günleri gorene kadar 2-3 sene gecer :D

yok yok çok hızlı büyüyor echeveria ve yavru vermeye başladı bile.. enlemesine büyüdüğü için saksısını biraz büyük tut, yoksa sığmayacaktır bir süre sonra.

fund@ 04-06-2011 12:33

2 Eklenti(ler)
...

fund@ 07-06-2011 21:13

1 Eklenti(ler)
...

fund@ 07-06-2011 21:16

2 Eklenti(ler)
Yarın gündüz evde yokum.açarsa göremiycem ama kuzenime tembihledim, resimlerini çekecek

PlentyPlant 07-06-2011 23:02

Çiçekleriniz ve çekimler çok güzel Sayın Fund@. Bazı kareler insana seradaymış gibi hissettiriyor. Tohum kesesi ise bu yaz çatlayacak. Uçuşmalarını istemezseniz, grip maskesi gibi bir kumaşla korumaya almanızı öneririm. :)

fund@ 10-06-2011 20:05

Notocactus Submammulosus V.Pampeanus

5 Eklenti(ler)
Teşekkürler PlentyPlant, beğenmenize sevindim. çektiğim resimleri 2 gündür bekletiyorum yükleyemedim. kaktüsümün tomurcuklarının ilk gün biri, 2. gün ikisi açtı..bugün hava kapalı olduğu için geldiğimde kapalıydılar ama 3. tomurcukta açmak üzere.:D:D çiçekleri hayranlık vericiydi.

zenfree 10-06-2011 21:32

Çok güzel çiçeklenmiş. Son kare harika görünüyor.

Periş 11-06-2011 07:42

Sevgili Funda herbiri birbirinden güzel maşallah.....

fund@ 13-06-2011 16:42

4 Eklenti(ler)
teşekkürler zenfree ve periş...

fund@ 13-06-2011 16:48

3 Eklenti(ler)
kaktüsüm üç tomurcuğunu da açtı.

sariefe 14-06-2011 00:23

Sevgili fund@ sayfanızı tekrar gezeceklerim arasına eklemiştim ve ilk sayfadan başlayarak bir kez daha gezdim. Gerçekten güzel bir koleksiyon oluyor. Sonuna geldiğimde ise yukarıdaki güzellikle karşılaştım. Maşallah diyorum. Kaktüsünüz çok güzel bir görüntü sergilemiş. Ellerinize sağlık.

fund@ 14-06-2011 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 822167)
Sevgili fund@ sayfanızı tekrar gezeceklerim arasına eklemiştim ve ilk sayfadan başlayarak bir kez daha gezdim. Gerçekten güzel bir koleksiyon oluyor. Sonuna geldiğimde ise yukarıdaki güzellikle karşılaştım. Maşallah diyorum. Kaktüsünüz çok güzel bir görüntü sergilemiş. Ellerinize sağlık.

Teşekkürler sariefe, beğenmenize sevindim..sizin kaktüslerinizde çok güzel ve hızla sayıları artıyor..takipçisiyim

Songül Ateş 14-06-2011 21:33

Funda Hanım bitkilerinize bayıldım, hakikaten çok hızlı ve sağlıklı gelişmişler. Aman nazar değmesi, maşşallah:) Gelişmlerinin bir sebebi de saksılarını büyük tutmanız olabilir mi. Ben Taner Beyden kaktüs aldığımda saksıları büyük olursa suyu çok alacağından mantar riskini arttırıyor demişti. Ama sizin saksılara bakıyorumda, genelde kaktüsten geniş tutmuşsunuz. Kaç günde bir suluyorsunuz? Bir de besini ne kadar zamanda bir veriyorsunuz?

fund@ 15-06-2011 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Songül Ateş (Mesaj 822617)
Funda Hanım bitkilerinize bayıldım, hakikaten çok hızlı ve sağlıklı gelişmişler. Aman nazar değmesi, maşşallah:) Gelişmlerinin bir sebebi de saksılarını büyük tutmanız olabilir mi. Ben Taner Beyden kaktüs aldığımda saksıları büyük olursa suyu çok alacağından mantar riskini arttırıyor demişti. Ama sizin saksılara bakıyorumda, genelde kaktüsten geniş tutmuşsunuz. Kaç günde bir suluyorsunuz? Bir de besini ne kadar zamanda bir veriyorsunuz?

Hoş geldiniz Songül Hanım..ben her aldığım kaktüsün saksısını biraz daha büyüğüyle değiştiriyorum. minik saksıların daha iyi olduğu söyleniyor ama sanki o minicik saksılarda kaktüsüm rahat büyüyemez gibi geliyor. zaten bir süre sonra o saksılara sığmayacak kadar büyüyorlar. şimdiye kadar sorun yaşamadım.havalar biraz bulutlu gittiği için sık sık sulamıyorum, şu anda 1.5 haftada bir su veriyorum..(toprağı tamamen kuruyup elle ufalanır olduğunda veriyorum).güneşli günlerde daha sık sulanacaklar. 2 sulamada bir kaktüs sıvı besini veriyorum. daha 2 kez verdim bu yıl, etkisini fazla gösterdiği için bu hafta sıvı besini vermedim, 3. sulamada vericem.

sariefe 15-06-2011 22:40

Sevgili fund@ küçük saksıların önerildiği doğrudur. Bunun arkasındaki mantık ise saksı büyük olduğunda toprağın bol olması yüzünden bitkinin toprak altında çalışması ve enerjisini o yönde harcamasıdır. Bu da toprak üstü gelişimi yavaşlatır. Saksı küçük olduğunda ise tam tersine toprak altı faaliyet öncelik olmaz ve enerji toprak üstüne yönlendirilerek hızlı büyüme sağlanır. Tabi ki büyüme için gerekli besin takviyesi yapıldığında ;)

Saksılarınızın büyüklüğü benimde dikkatimi çekmişti. Fakat büyümeden ziyade kapladıkları yeri ve toprak ihtiyaçlarını düşünmüştüm. Çünkü benim en büyük sıkıntım kaktüslere uygun toprak bulamamak. Siz bu konuda neler yapıyorsunuz?

fund@ 16-06-2011 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 823149)
Sevgili fund@ küçük saksıların önerildiği doğrudur. Bunun arkasındaki mantık ise saksı büyük olduğunda toprağın bol olması yüzünden bitkinin toprak altında çalışması ve enerjisini o yönde harcamasıdır. Bu da toprak üstü gelişimi yavaşlatır. Saksı küçük olduğunda ise tam tersine toprak altı faaliyet öncelik olmaz ve enerji toprak üstüne yönlendirilerek hızlı büyüme sağlanır. Tabi ki büyüme için gerekli besin takviyesi yapıldığında ;)

Saksılarınızın büyüklüğü benimde dikkatimi çekmişti. Fakat büyümeden ziyade kapladıkları yeri ve toprak ihtiyaçlarını düşünmüştüm. Çünkü benim en büyük sıkıntım kaktüslere uygun toprak bulamamak. Siz bu konuda neler yapıyorsunuz?

Sayın sariefe benim kaktüslerin saksısını biraz büyük tutmamın bir nedeni de sürekli saksı değiştirmemek. çünkü 1 yıl önce aldıklarım o kadar çok büyüdüler ki, eski saksılarında olmaları şu an imkansızdı. yani büyük saksıda olsalarda hızlı büyüyorlar, test ettim yani..toprak konusuna gelince, hiç özel toprak aramadım onlar için..1/3 dere kumu, 2/3 oranında çeşitli torf karıştırıyorum..bahçe toprağı da önceden koyuyordum ama sulanınca toprağı çamurlu yapıyordu, vazgeçtim. sıvı besin kullandığım için toprağın sadece geçirgen olmasını önemsiyorum

fund@ 16-06-2011 21:52

5 Eklenti(ler)
çok güzek bir çiçeği var ama ömrü 1-2 gün..çok kısa:(:(

sariefe 16-06-2011 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 823653)
çok güzek bir çiçeği var ama ömrü 1-2 gün..çok kısa:(:(

Fotoğraf makinasını icat edenin eline sağlık diyelim o zaman. Çiçeğiniz bu sayfada ölümsüzleşti. Açar açar bakarız ;)

yener.T 17-06-2011 07:57

Bu mevsim de Kaktüslerin bizlere sundukları çiçekleri seyretmekle geçirmekteyim.Sayın Fund@ sizin kaktüste çok güzel açmış ellerinize sağlık.Selamlar.

Periş 17-06-2011 09:04

Sevgili Funda kaktüsün çiçegi çok güzelmiş maşallah ellerinize saglık...

fund@ 22-06-2011 15:00

mammillaria..

2 Eklenti(ler)
güzel yorumlarınız için teşekkürler..Sayın sariefe, serilaaa, Periş..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025