agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   aysahay / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21624.htm)

aysahay 28-11-2010 07:04

Teşekkür ederim Sevim Hanım. Daha güzelleri sizin olsun. Gerçi var sizde daha güzelleri ama .. :)

bettyycim 29-11-2010 21:26

2 Eklenti(ler)
bende 113 numaralı mesajınızda sukulenti Crassula Hottentota ve Crassula pagoda variegata ya benzettim, hangisi tam olarak bilemedim ama;)

aysahay 30-11-2010 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 720816)
bende 113 numaralı mesajınızda sukulenti Crassula Hottentota ve Crassula pagoda variegata ya benzettim, hangisi tam olarak bilemedim ama;)

Sanırım ikisi de değil Sevgili Betyycim. Ben de ilk başta baya araştırdım ama şuna dikkat ettim. Hepsi de dik duruyorlar. Ama marnieriana daha çok saksıdan aşağıya sarkmış. Benimki de öyle olunca ona karar kıldım. Tabi ben bu kadar emin olsam da bilenlere danışmak lazım.

aysahay 07-12-2010 10:16

Tütüne sooon.
Bugün itibarıyla sigarayı bıraktım. 10 yıldır içiyordum ve ilk defa bırakıyorum. Ve çooook kararlıyım.

bettyycim 07-12-2010 10:55

Allah muaffak etsin, hiç kullanmadım sigara ama, çevremde bırakmaya çalışanları gördüm bir barut fıçısı gibi her zaman patlamaya hazır halde geziyorlar :D umarım sizde böyle olmaz ve sonun bıraktım müjdesin kati sonucunu görürüz :p

Sevgiler

nesli6 07-12-2010 11:43

Aysahay hanım sizi tebrik etmek lazım şimdi, çok güzel bir karar almışsınız tütüne son!

aysahay 07-12-2010 13:18

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tabi kolay karar alınmıyor ama ben çok ama çok kararlıyım. Dün akşamdan beri içmiyorum ve çok da sıkıntıda değilim. Eşimle aynı anda bırakmamızın da etkisi var tabi bu kadar kararlı olmamda.
Geçen gün hadi tütüneson alalım ve şu sigaradan kurtulalım dedi. Ben de canıma minnet dedim. Çünkü ben kendime güveniyordum ama eşim evde içeceği için beni etkilemesinden korkuyordum. Şimdi bu korkum kalmadı. Tütünesonu da çok sevmedim. Galiba fazla kullanamayacağım. Benimkileri eşim kullanır artık.
Destek veren arkadaşlara teşekkürler.

mrmusti 07-12-2010 17:43

Sayın bettyycim,
Bitkini ismi Crassula perforata.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 720816)

bettyycim 07-12-2010 20:40

Zannetmiyorum Sayın mrmusti çünki Crasslula perforata bende var :p hiç benzemiyorlar, kardeşler ama o kadar

aysahay 08-12-2010 13:39

Sayın Mrmusti, acaba hangi bitki crassula perforata? Benimki mi? Yoksa Sayın Bettyciminki mi? Ben, benimkini marnieriana diye biliyorum ama.. Bir önceki sayfa da var. Ben de şüpheye düştüm şimdi..

aysahay 18-01-2011 15:54

Değişiklikler..

1 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra ufak bir iki değişikliğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni bitki almadım ama eldeki mevcut bitkilerimin fotoğraflarından bir kaç kare...

Kalanchoelardan biri çiçeklerini nihayet gösterdi.

Eklenti 189246

aysahay 18-01-2011 15:55

Sedum Palmeri

2 Eklenti(ler)
Sedum palmeri de çiçeklerini gösterdi.

Eklenti 189247

Eklenti 189248

aysahay 18-01-2011 15:59

'Yılbaşı' ?? 'Paskalya' ??

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeği mi yoksa paskalya çiçeği mi bir türlü karar veremediğim çiçeğim sanırım bana iki tane tomurcuk veriyor. Emin olamadım, bir de siz bakın derim..

Eklenti 189249

mrmusti 21-01-2011 17:54

Sayın atsahay,
Sansevieranın yanındaki büyük ihtimalle sempervivum. Aydınlığı göremediği için sanırım uzamış. Yerinden çıkarıp saksılıyarak, aydınlık bir yere alırsanız, baharda tam isim konusunda yardımcı olabilirim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysahay (Mesaj 718226)
Bu çiçeği Ispartadan dağdan getirdim. Yanımdakiler sütleğen denilen, sütlü bir çiçeğe ( onlara göre ot ) benzettiler ama ben şeklini çok beğendim ve sukulente benzettim. Sansevieranın saksısında şimdilik misafir..

Eklenti 181162

Sevgili Ayşe Afyonlu'nun verdiği sütleğen bilgisinden yola çıkarak internette bulduğum EUPHORBIA MYRSINITES' benzettim.

skaraca 21-01-2011 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysahay (Mesaj 743712)
Yılbaşı çiçeği mi yoksa paskalya çiçeği mi bir türlü karar veremediğim çiçeğim sanırım bana iki tane tomurcuk veriyor. Emin olamadım, bir de siz bakın derim..

Eklenti 189249

Paskalya çiçeği.

Bu arada sigarayı bırakma ne aşamada. Tamam mı, devam mı?

Ben 34 yıl (14 yaşımdan bu yana) sigara içtim. Bir kez 1993 yılında 40 gün bıraktım. Sonra başladım. Sonrasında kaç kez denediysem de 3-4 günü geçemedim. Ayrıca sigara içmediğim günlerde aşırı sinirli oluyordum.

Geçen yıl yeniden sigarayı bırakmayı denemek istedim. Ağustosta Ramazan başında 3 güne ulaşmayan bir denemem oldu. Sonrasında 18 Ağustosta Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurdum. Poliklinik hekiminin önerisi ve psikiyatrist önerisi ile Wellbutrin XL isimli ilacı kullanmaya başladım. İlk başlarda düzenli kullanıyordum. Bu arada 19 Ağustos akşamı son sigaramı içerek 20 Ağustos tarihinde sigara içmemeye başladım. İlacı 3-6 ay arası kullanacağım belirtilmişti. Ancak unutma nedeniyle ilacı düzensiz kullanmaya başladım, ancak sigaraya ihtiyaç duymamam ve sigarasız yaşamı devam ettirebilmem nedeniyle ilaç kullanımını yaklaşık 40 gün sonra bıraktım. 2010 Ekim ayı içerisinde 15 günlük sürede toplam 3/4 sigara içmek gibi bir kaçamağım oldu, ancak eskisi kadar zevk almadığımı fark ettim ve ondan sonrasında bu tarihe kadar da sigara içmiyorum.

Yazdığım ilaç uzman psikiyatrist reçetesi ile satılıyor, SGK çalışanları %20 ödüyor (10 TL) ve doktor tarafından söylendiğine göre beyindeki nikotin reseptörlerini kapatıyor, böylece beyinin nikotin ihtiyacı uyarısı vermesini engelliyormuş.

sariefe 21-01-2011 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysahay (Mesaj 743712)

Sayın aysahay bitkiniz çiçeğini gösterene kadar net bişey söylemek zor. Yılbaşı da olabilir, paskalya da. Açmış halini biliyorsanız cevaba kolay ulaşırsınız. Bilmiyorsanız aşağıdaki linkteki özellikle 1051 ve 1068 numaralı mesajları okumanızı tavsiye ederim.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1787&page=27

Saygılar...

aysahay 22-01-2011 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 745527)
Sayın atsahay,
Sansevieranın yanındaki büyük ihtimalle sempervivum. Aydınlığı göremediği için sanırım uzamış. Yerinden çıkarıp saksılıyarak, aydınlık bir yere alırsanız, baharda tam isim konusunda yardımcı olabilirim.

Sevgili Mrmusti verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Bitki aslında orda geçici saksısındaydı. Uygun bir zamanda uygun bir saksıya alınmayı bekliyordu ama malesef ben onun yaşayacağından emin olmadan almadım. Şuı anda yapraklarının birazı döküldü birazı da sarardı. Bahara çıkarsa tekrar bir değerlendirme yaparız. Aslında o bir saksı bitkisi değil ama işte ben söktüm geldim. Baharda bakarız artık. Tekrar teşekkürler..

aysahay 22-01-2011 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 745589)
Paskalya çiçeği.

Bu arada sigarayı bırakma ne aşamada. Tamam mı, devam mı?

Ben 34 yıl (14 yaşımdan bu yana) sigara içtim. Bir kez 1993 yılında 40 gün bıraktım. Sonra başladım. Sonrasında kaç kez denediysem de 3-4 günü geçemedim. Ayrıca sigara içmediğim günlerde aşırı sinirli oluyordum.

Geçen yıl yeniden sigarayı bırakmayı denemek istedim. Ağustosta Ramazan başında 3 güne ulaşmayan bir denemem oldu. Sonrasında 18 Ağustosta Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurdum. Poliklinik hekiminin önerisi ve psikiyatrist önerisi ile Wellbutrin XL isimli ilacı kullanmaya başladım. İlk başlarda düzenli kullanıyordum. Bu arada 19 Ağustos akşamı son sigaramı içerek 20 Ağustos tarihinde sigara içmemeye başladım. İlacı 3-6 ay arası kullanacağım belirtilmişti. Ancak unutma nedeniyle ilacı düzensiz kullanmaya başladım, ancak sigaraya ihtiyaç duymamam ve sigarasız yaşamı devam ettirebilmem nedeniyle ilaç kullanımını yaklaşık 40 gün sonra bıraktım. 2010 Ekim ayı içerisinde 15 günlük sürede toplam 3/4 sigara içmek gibi bir kaçamağım oldu, ancak eskisi kadar zevk almadığımı fark ettim ve ondan sonrasında bu tarihe kadar da sigara içmiyorum.

Yazdığım ilaç uzman psikiyatrist reçetesi ile satılıyor, SGK çalışanları %20 ödüyor (10 TL) ve doktor tarafından söylendiğine göre beyindeki nikotin reseptörlerini kapatıyor, böylece beyinin nikotin ihtiyacı uyarısı vermesini engelliyormuş.

Çok teşekkür ederim Sayın Skaraca..
Sigara olayı tam gaz devam ediyor. Ben 10 yıldır içiyordum ve ilk defa bıraktım. İlaçlar işe yarayabiliyor. Biz ilaç olmayan bitkisel tabletlerden aldık. Sigara içme isteği üzerinde bir etkisi yok. Ağzınızda ağır bir karanfil ve meyan kökü kokusu bırakıyor. O tatla sigara içmek zor oluyor. Bir de içindeki bitkilerden dolayı boğazınızı falan temizliyorsunuz. Bize tek faydası bahane olması. Eşim de ben de tamamen bıraktık. 1,5 ay oldu. Artık aramıyoruz. Açıkçası benim içmemem gerekiyor zaten. Sigarayı bırakmam tesadüf oldu. Ağustosta aramıza minik bir kaktüs meraklısı katılacak.

aysahay 22-01-2011 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 745662)
Sayın aysahay bitkiniz çiçeğini gösterene kadar net bişey söylemek zor. Yılbaşı da olabilir, paskalya da. Açmış halini biliyorsanız cevaba kolay ulaşırsınız. Bilmiyorsanız aşağıdaki linkteki özellikle 1051 ve 1068 numaralı mesajları okumanızı tavsiye ederim.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1787&page=27

Saygılar...

Çok teşekkür edrim Sayın Sarıefe. 1051 nolu mesajı daha önce okudum ama çiçeği ilk defa göreceğim için hiç bir fikrim yok. Ben tahmini olarak paskalyaya benzettim ama açması için daha erken. Yılbaşı ise de geç kaldı. Bakalım artık, çiçek kendini bir göstersin de anlarız..

a1919 24-01-2011 08:23

Sayın aysahay sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah minik kaktüs meraklısı :)

aysahay 26-01-2011 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a1919 (Mesaj 746503)
Sayın aysahay sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah minik kaktüs meraklısı :)

Çok teşekkür ederim Sayın a1919. Merakla Ağustosu bekliyoruz..

skaraca 27-01-2011 08:46

Sağlıkla, sıhhatte gelsin sayın aysahay...

aysahay 30-01-2011 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 748156)
Sağlıkla, sıhhatte gelsin sayın aysahay...

Çok çok teşekkür ederim Sayın Skaraca.

aysahay 22-03-2011 10:14

Paskalya

5 Eklenti(ler)
Paskalyam açtı. Bana sürpriz yaptı. Baharın habercisi galiba bu çiçek.

Eklenti 197969

Eklenti 197970

Eklenti 197971

Eklenti 197972

Eklenti 197973

selenn 22-03-2011 22:15

Sayın aysahay tebrik ediyorum eşinizi ve sizi. Sağlıkla minik kaktüs meraklısını kucağınıza almanızı dilerim.

aysahay 23-03-2011 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cellin (Mesaj 772153)
Sayın Aysahay sigarayı bırakabildiğiniz için sizi kutluyorum. Darısı başıma :) Buna vesile olan miniğide vaktinde sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Sanırım çiçekleriniz de bu sebeplerle sizi kutluyor.
Paskalyanız diğer resimlerde daha diri görünüyor. Çiçeklendiğinde diriliğini yitirmiş. Bir nedeni var mı?
Sevgiler

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili cellin. Paskalya galiba çiçeğe enerjisini verdiği için biraz solgun. Bir de daha tomurcuk olmadan önce dallarından kırılanlar oldu. Toprağına hemen diktim. Tuttular galiba ama cesaret edip bakamıyorum. Onlarda da küçücük tomurcuklar belirdi. Kendini toparlar inşallah yakında. Bir de galiba ben biraz susuz bıraktım. Sonradan suladım ama bakalım artık. Bekleyip göreceğiz.

aysahay 23-03-2011 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 772496)
Sayın aysahay tebrik ediyorum eşinizi ve sizi. Sağlıkla minik kaktüs meraklısını kucağınıza almanızı dilerim.

Çok teşekkür ederim Sevgili Selenn. Darısı tüm isteyenlerin başına.

aysahay 23-03-2011 19:13

Kalanşolar

4 Eklenti(ler)
TURUNCU + KIRMIZI (çelikten) Turuncular daha açmadı. Yeni başlıyorlar. Tam açınca tekrar paylaşacağım.

Eklenti 198156

Eklenti 198157

PEMBE ( çelikten)

Eklenti 198158

Eklenti 198159

sevim.K 23-03-2011 23:11

Sigarayı bırakmanıza sevindim. Hele minik kaktüsseverin geliyor olması çok daha güzel. Her iki durumda da kutlamayı hakediyorsunuz doğrusu, sevgiler:)

AizoaceaeFAN 24-03-2011 09:18

Sayın aysahay, kalanchoelerinizin çiçekleri çok hoş açmış. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025