![]() |
Alıntı:
|
Kılıç çiçeğini andırıyor.
|
Alıntı:
|
siz büyük kaktüs seviyorsunuz sevgili ayhansay... hepsini büyük saksılara dikmişsiniz tabii onlarda çok gelişmişler...hepsi çok güzeller sevgilerimle...
|
Çok teşekkür ederim Sayın Bıcırık. Aslına bakarsanız saksılar öyle göründüğü kadar büyük değiller. Altlık olarak kullandığım çay tabaklarına bakarsanız bazılarının öyle olmadığını göreceksiniz.
Yalnız itiraf edeyim Saksıları acaip sıklıkta değiştiriyorum. Eğer saksı değişim zamanı gelmeden değiştiriyorsam toprağına dokunmuyorum. Olduğu gibi yeni saksıya aktarıyorum. Birazda kumla karışık torf ekliyorum. Bana bi oyun gibi geliyor aslında onlarla uğraşmak.. |
Ah nasıl baş edeceğiz bilmiyorum bu hastalıkla.Yenileri gördükçe alıyorum sonrada yer yok diye mızırdıyorum kendimce;)Aslında yerde çok ;)
Maşallah çok güzeller.Kılıç çiçeği harika kokuyor.Umarım seneye çiçekleriyle mutlu eder sizleri... |
İnşallah sevgili Fatih. Senin çiçeğini gördük, o da çok güzeldi. Yer sıkıntısına gelince, balkonda yerlere koymaya başlıyorum artık. Evde fazla yerim yok. Ama yer ararsam bulurum. Banyo, mutfak camları ne güne duruyor. Her yere konulabilir..
|
evet galiba bende toprakla oynamayı seviyorum...aslında direk elle oynamak istiyorum ama eldivenle de idare ediyoruz artık...sevgilerimle...
|
Kılıç çiçeğiniz açınca resmini yayınlarmısınız çok merak ettim.
|
Sayın dlk, kılıç çiçeği açarsa ilk işim fotoğraf çekmek olurdu inanın ama daha yavru olduğu için pek açacağını sanmıyorum. Ana gövdeden yeni ayrılmış. Yanlış anlamadıysam genelde saksısını dolduranlar açmış çiçeklerini. İnşallah görürüz hep beraber..
|
İnşallah. Bende sizinle birlikte dört gözle bekliyorum.
|
Tomurcuk
1 Eklenti(ler)
Mammilaria Gracilis yakında çiçek açacak.. Bakalım ne zaman açacak. Merakla bekliyorum.. Bu çiçekler echinopsisten sonra ilk farklı kaktüs çiçeğim olacak..
Eklenti 179263 |
??
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sol lobdaki küçük kırmızılıkların tomurcuk olma ihtimali var mıdır? Yakından çekince bulanık çıkıyor. Bu kadar yakınlaştırabildim. Makinemin lcd ekranı kırık. Resimleri görmeden çekiyorum. O yüzden odaklama yapamıyorum..
Eklenti 179264 |
Tomurcuk değil Sevgili aysahay, oralardanda filizler çıkıyor, önce bu şekilde minik pembelikler şeklinde beliriyor. Büyüdükçe göreceksiniz. Umarım yanılıyorumdur.
|
Sevgili Ayşe Afyonlu ben hep filizlerin çıkışını takip ettim ama bu kadar küçüklüklerini hatırlayamıyorum. Belki de filizdir. Umarım yanılıyoruzdur. :)
|
Alıntı:
|
Yanılmıyorsam bu çeşitten bendede var. O kadar miniklerki karar veremiyorum.
|
Alıntı:
|
Herkesin Bayramı kutlu olsun... Sağlıkla ve sevgiyle...
|
Açtıı
2 Eklenti(ler)
|
Darısıda açmayanların başına.
|
Tomurcuklar..
3 Eklenti(ler)
Bu kalanchoeları ben köklendirdim. Sadece küçük yapraksız birer daldı üçüde. Üst taraftakinin uç kısmı da sağ taraftaki gibiydi ancak rüzgar ucunu kırdı. Kopan parçaları saksının içine bıraktım. Şimdi dalın her yerinden küçük yapraklar çıkmaya başladı. Soldaki tomurcukluyu hiç bilmiyorum. O da bir kalanchoe ama türünü daha çıkaramadım..
Eklenti 181159 Burda da iki ya da üç renk olması lazım. Bakalım tomurcuklar açınca anlaşılacak.. Eklenti 181160 Sedum palmeri de sanki erken davrandı gibi.. Eklenti 181161 |
????
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği Ispartadan dağdan getirdim. Yanımdakiler sütleğen denilen, sütlü bir çiçeğe ( onlara göre ot ) benzettiler ama ben şeklini çok beğendim ve sukulente benzettim. Sansevieranın saksısında şimdilik misafir..
Eklenti 181162 Sevgili Ayşe Afyonlu'nun verdiği sütleğen bilgisinden yola çıkarak internette bulduğum EUPHORBIA MYRSINITES' benzettim. |
Artık tomurcuk ve çiçeği hakketmiştiniz.Benim yaramazlarda yavaştan kışa hazırlık yapmaya bayağı gelişimlerini yavaşlatmaya başladılar;)Coşma sıası şimdi sedum da ;)Bakalım çiçeklerini açar umarım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Isparta'dan getirdiğiniz sukullenti nereden aldınız sevgili ayhansay çok değişikmiş...Dağdan demişsiniz ama hangi dağdan...sevgilerimle...
|
Alıntı:
|
Graptopetalum
1 Eklenti(ler)
Graptopetalumlar bugün gözüme çok neşeli göründüler. Ben de dayanamadım. Bozuk makinemle fotoğrafını çektim..
Eklenti 182006 |
Burdanda güzel görünüyor aysahay.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025