![]() |
Aman yarabbi,bu ne çeşit,maşallah.
Sevim hanım,sayfanızı yenı görüyorum.Sadece üyelerin bahçeleri kısmını ziyaret ettiğim için kusuruma bakmayın.İlk sayfadan itibaren inceledim kaktüs ve sukulentleri.çiçekleri çok güzel yapay gibi duruyor.Ellerinize sağlık Sevgiler..... |
Sevim hanım iyi akşamlar,sayfanızı görünce ilkten bende şaşırdım,acaba başka yere mi yazdım diye düşündüm.Çook güzel olmuş uzun saksılarda bilhassa sukulentler daha azametli görünüyorlar.
Ellerinize sağlık.Benimkileri küçük saksılarda raflara yerleştirmekle uğraşıyorum.Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim. |
Sevgili Selehattin 67 teşekkür ediyorum. Aslında daha iyi çalışmaları hakediyorlar kaktüs ve sukulentlerim;)
MİRBEcim teşekkür ediyorum. Niye gelmeyeyim benim gelmemle mutlu olacaksa sukulentlerin. Benim yaptığım bir parça balkona nefes aldırmaya çalışmak.;) Sevgili hanndan ne demek kusura bakmak. Olur mu öyle şey:)) Ustalarımızla kıyaslanmayacak sayıda ve güzellikteler benim miniklerim. Beni mutlu ediyorlar zaman zaman çiçeklenerek. Bazan küsüp ölebiliyorlar o zamanda çok üzülüyorum böylece anlaşıp gidiyoruz:) |
Yener bey bu kez güzellik arka planda kaldı doğrusu. Gelecek sukulentler var. Kış bastırmadan küçük saksılarından almam gereken kaktüsler var. Boş balkon saksılarım vardı bir kaç tane haftasonları fırsat buldukça onları bir araya toplayıp saksı kalabalığını azaltacağım kış çıkıncaya kadar.
İşin estetik boyutunu yaza düşünebileceğim ancak. Çünkü yaza kadar kendime ve bitkilerime ayıracak çok az zamanım olacak. İnşallah sağlık içinde bu zamanları geçirebilirim:) |
Sevgili sevim hanım, eline koluna sağlık kaktüslerine hayran kaldım, çok güzel çiçek açmışlar, benimkilerdede tomurcuk var umarım düşmeden açar, sevgiler saygılar.
|
Sevim hanım yapacağınız çalışmalarında güzel olacağını şimdiden biliyorum bu arada kendinizede zaman ayırın sağlık çok önemli
|
Sevgili sevim.K,kaktüslerinizi çok iyi gördüm, helede o bordo ve mavi çiçek açanlar...İlk defa böyle değişik çiçek açanı görüyorum...Benim yazlıkta aldıklarım açtılar ,fakat şimdi onları İst. getirmeyi düşünüyorum..Herhalde bahçede kalamazlar değilmi.??..Bakımını pek bilmediğim için inşallah seneye sağ çıkarlar diyorum:)) Selamlar sevgiler:)
|
Berrin hanım merhaba; bordo çiçek açan stapelia ama maviyi bilemedim:o
Benim bitkilerim kapalı balkonda duruyor içeri almıyorum. Balkon çift cam. Bozulmadan kışı geçiriyorlar tabi başkası müdahale etmezse. Kaktüsler kışa dayanıklı oluyorlar genellikle. Ama don yememesine dikkat etmek lazım san ırım. Sukulentlerin bir kısmı soğuğa dayanıklı. Bir kısmı dayanıksız. Bakmak lazım soğuğa dayanıklılık derecelerine.. Seraliliput çok güzel tablolar hazırlamış bilgilendirme maksatlı. Hem sitesinde hem facede takibetme imkanı var. |
Hepsi birbirinden güzel. Döktürmüşsünüz. :)
|
2 Eklenti(ler)
Ne zamandır ihmal etmişim sayfamı:o Daha fazla üzmeyelim değil mi;)
|
katüs ve sukulentlerim
2 Eklenti(ler)
Echeveria devam
|
2 Eklenti(ler)
Bir tane daha
|
Sayın Sevim öğretmenim beni mahvettiniz echeverialar bu kadar güzel olabilirler mi ? Harika,fotoğraflar için teşekkürler.
|
491 e bayıldım ayılmam için tez vakitte bulmam lazım:))
|
MİRBE' cim o henüz çok küçük. Benimde çok hoşuma gitti. Ben yetiştiririm dersen alttan küçük bir yaprak senin için koparır gönderirim. Ben yapraktan çoğaltmada başarısız oldum çünkü kendim yetiştiremem. Yok çok acele edersen onu seraliliputtan aldım. Kaynak orası yani;)
|
Sevgili Nilgün Doğan teşekkür ediyorum. Çok güzeller. Çok sevdim bende inşallah sağlıkla büyütüp çoğaltabilirim:)
|
Sevimcim ben daha yeni sipariş verdim Sera liliputtan ama bu üretimde görünüyordu sen yinede kenara koy bir yaprak..
Sitesinde kaç no? |
Evet üretimde görünüyor. Echeveria sunumlarında KOD: 026
Yerine alışsın bir yaprak koyarım kenara:p |
Sayın Sevim K.kaktüslerinizi baştan sona kadar gezdim..Çok güzelller görmediğim kaktüsleri gördüm.Ellerinize sağlık .Tekrar geçmiş olsun Allah iyilik ve şifa versin.
|
Alıntı:
Sağlık konusunda iyi dileklerinizi paylaşıyorum. Sağlık hepimiz için çok önemli. Şifa dilekleriniz hepimiz için olsun:)) |
Alıntı:
|
Benim hep dışarda durdular edasu. İki yıldırda kapalı balkondalar.
Balkonunuzda durmasında bir sakınca yok, dayanırlar soğuğa. Ama yağmur altında kalırsa kök çürümesi olabilir. Kışın kar altında kalırsa don olabilir. Bunlara dikkat etmek lazım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Echeverialarım balkonda havalar yumuşak diye dokunmadım. Kapalı balkondamı bıraksam, içeri mi alsam karar veremedim.
|
2 Eklenti(ler)
Bir iki tane daha
|
Sevimcim benimkiler oldum olası kapalı balkonda keyifleri de gayet iyi..
|
Sevim Hanım echeverialarınız göz alıyor. Çok güzeller. Geçen yıl ısıtılmayan iç mekana aldığım echeveria pamuklu bitlerin istilasına uğramıştı. Bu sene dışarda tutmaya kararlıyım.:) Oysa daha önceki yıllar hep dışarıda tutuyordum. Türü echeveria glauca. Bütün türlerin soğuğa dayanımları aynı mı bilemiyorum. Sera liliputtan aldığınıza göre Kubilay Bey'e sormak lazım.:)
|
Echeverialar genelde soğuğa dayanıklıdır. Sadece don olayı olmasın yeter.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025