agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21262.htm)

PlentyPlant 25-12-2011 21:24

1 Eklenti(ler)
Sayın SevimK. Hatırlayamadığınız ve iki yıl öncesine ait değerli hediyeniz, size kendini hatırlatmak istedi. Şimdi, 20 cm çaplı bir saksıdan taşarak büyümesini sürdürüyor. Bilmek sizi mutlu eder diye düşündüm. :)
Tekrar teşekkür ederim.

Eklenti 261196

sevim.K 26-12-2011 07:19

Harikasınız sn plentyplant. Böyle güzel fotoğraflarda bir anlam kazanıyor "paylaşmak" denilen şey değil mi:confused: Ne kadar güzel ve ne kadar mutlu. Bende mutluyum eski bir dosta merhaba dedim sayenizde.

Yüreğinize sağlık, teşekkürler:))

ankstel 26-12-2011 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 891372)
Adını hatırlayamadım kontrol etmem lazım echeveria

Aşağıdaki adreste 1 nolu resimde ismi yazıyor.
Bilginize hanımefendi.

http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25756.htm

sevim.K 26-12-2011 10:46

Sn ankstel teşekkür ediyorum bilgilendirme için:)

berrinb 30-12-2011 10:39

Sevgili Sevim.Kyeni yılınızı kutlar,sevdikleriniz, ve harika kaktüslerinizle birlikte hayırlı ve uğurlu günler dilerim....:))

serkan_istanbul 30-12-2011 12:31

sevgili öğretmenim mutlu bir yıl diliyorum size saygılarımla.

sevim.K 30-12-2011 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 893355)
Sevgili Sevim.Kyeni yılınızı kutlar,sevdikleriniz, ve harika kaktüslerinizle birlikte hayırlı ve uğurlu günler dilerim....:))

Berrin hanımcım teşekkür ediyorum. Aynı dileklerim siz ve aileniz için. Sevgiler:)

sevim.K 30-12-2011 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 893406)
sevgili öğretmenim mutlu bir yıl diliyorum size saygılarımla.

Teşekkür ediyorum serkan _istanbul. Sağlık ve mutluluk sizinle olsun. Sevgilerimle:)

jineop 30-12-2011 12:43

Sevim öğretmenim, echeverialarınız nefisss. Bol çiçeklenip bol yavrularlar inşallah.

Mutlu yıllar, selamlar, sevgiler ve öpücüklerimi sunuyorum size.

sevim.K 30-12-2011 13:20

Ayselcim teşekkür ediyorum. Birkaç echeveria daha var. Henüz küçükler fotoğraflarını çekmedim o nedenle. Ama aklım bende olmayanlarda. Çok güzeller bir türlü tamam diyemiyor insan:p

Ayselcim sana da mutlu yıllar, ailenle, sevdiklerinle. Öpüyorum seni sevgilerimle

hk50 31-12-2011 11:41

Yeni yılınız kutlu olsun

sevim.K 31-12-2011 13:21

Teşekkürler sn hk50:)

Yeni yıl size sağlık, huzur, bereket ve mutluluk getirsin.

sevim4 31-12-2011 22:15

Sevim hanım yeni yılınız kutlu olsun.

sevim.K 31-12-2011 22:30

Teşekkürler sevimcim. Sizinde yeni yılınız kutlu olsun . Sağlıkla, mutlulukla:)

sevim.K 14-01-2012 16:15

1 Eklenti(ler)
Echeveria

selenn 14-01-2012 22:21

Çok güzel gözüküyor Echeveria'nız Sevim Hanım. Yaprak üzerindeki unlu yapı ne güzel bir renk veriyor bu bitkilere...

sevim.K 14-01-2012 22:24

Sevgili selenn teşekkürler. Echeveriaları seviyorum. İmkanım olsa tüm türlerini alırdım. Şimdilik sadece on beş on altı tür oldu sanırım:) Çok fazla sukulent almak yerine sevdiğim iki üç türde yoğunlaşacağım artık.:)

zenfree 16-01-2012 18:25

Sevim Hanım bir kaç türde yoğunlaşmak çok iyi fikir. Ben de bunu düşünüyorum ama uygulamam çok zor gibi görünüyor.:)

sevim.K 16-01-2012 18:47

Kahvede Hozat öğretmenimin mesajını okurken ve ona yazarken ağladım sizin mesajınızı okurken gülmeye başladım sevgili zenfreee:p

Evet kaktüs ve sukulentlerle meşgul olmak güzel bir karar. Onlarda bir büyü var;)

Seçim konusunda karar vermek zor olacak gerçekten ama bu bir günlük birşey değil zenfreee. Deneme yanılmalar belirleyici olacak. Bakımında zorlanacağımız bizi yoracağını düşündüğümüz bitkilerden uzak durmaya çalışırız zaman içinde. Yapılacak başka birşey yok. Kastettiğim tam olarak fiziksel yorgunlukta değil.

Bitkilerle uğraşmak, onlarla geçirilecek zaman mutluluk vermeli insana. Eğer zorluklar yaşıyor ve strese giriyorsak bir süre sonra bitki bakımı bizi dinlendiren mutlu eden uğraş olmaktan çıkar mutsuzluk kaynağı olur çünkü.

Vildan Sönmez 18-01-2012 21:10

Sevgili Sevim Hanım, yavrucuklarım geldi, hepsini ektim. İnşallah büyümüş, çiçeklenmiş fotoğraflarıyla selamlarlar sizi. Çok teşekkür ederim.....

sevim.K 18-01-2012 22:19

Vildan hanımcım çok sevindim. Mesajınızı okuyunca "nihayet ulaştı" dedim rahatladım bir parça. İnşallah daha önce de yazdığım gibi sizin ellerinizde canlanacaklar ve sağlıkla büyüyecekler. Eğer bir sorun olursa baharda yeniden görüşürüz.

Söz verdiğim bir minik kargo var hazırlamam gereken. Havalar çok bozuk. En az havalar kadar benim sağlığımda bozuk. Doktor birkaç gün dinlenmemi söyledi. Yener bey en kısa sürede inşallah size söz verdiğim bitkileri göndereceğim.

Manolya_ 18-01-2012 22:29

Sayın Sevim.K hanım
Mesajınızda rahatsız oldugunuzu okudum :((
Geçmiş olsun, özellikle böyle havalarda kendiinize dikkat edin lütfen.
acil şifalar diliyorum
Selam ve sevgilerimle
Asu

Vildan Sönmez 18-01-2012 22:36

Sevim Hanım, sağlığınız her şeyden önemli. Kendinize iyi bakın, doktorunuzun dediği gibi yapın, dinlenin, acil şifalar diliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 901133)
Vildan hanımcım çok sevindim. Mesajınızı okuyunca "nihayet ulaştı" dedim rahatladım bir parça. İnşallah daha önce de yazdığım gibi sizin ellerinizde canlanacaklar ve sağlıkla büyüyecekler. Eğer bir sorun olursa baharda yeniden görüşürüz.

Söz verdiğim bir minik kargo var hazırlamam gereken. Havalar çok bozuk. En az havalar kadar benim sağlığımda bozuk. Doktor birkaç gün dinlenmemi söyledi. Yener bey en kısa sürede inşallah size söz verdiğim bitkileri göndereceğim.

sevim.K 18-01-2012 22:44

Sevgili Manolya, Sevgili Vildan Hanım; çok fazla konuşmak istediğim bir konu değil bu sonuçta kronik bir rahatsızlığım var ve kış mevsiminde daha çok dikkat etmem gerekiyor. Buna rağmen üşütmüşüm bir parça. Dinlenmem gerek. Toparlanacağım inşallah. Sevgiler:)

yener.T 19-01-2012 08:24

Sevim Hanım geçmiş olsun,sağlığınıza dikkat edin.Kargo için acele etmenize gerek yok hele bu havalarda hiç acele etmeyiniz.Selamlar.

sevim.K 30-01-2012 18:29

Yener bey teşekkür ediyorum anlayışınız için. Kayınvalidem beş gün oldu hastanede durumu ağır. Onu bile istediğimce ziyaret edemedim. Evde hapis hayatı yaşıyorum. Çok soğuk. Hastalanmamak için çok dikkat etmek zorundayım. Önümüzdeki hafta bir parça rahat nefes aldıracak galiba soğuk hava..

sevim.K 30-01-2012 18:31

1 Eklenti(ler)
Bizim komşu bakkal raf getirmişti. Soğuktan doğru dürüst yerleştiremedim ama baya kalabalık kaldıracak gibi:)

emily14 30-01-2012 19:04

Sevgili SevimK büyük geçmiş olsun. Acil şifalar, size de kayınvalidenize de...
Raflar çok güzel, güzel sağlıklı ve güneşli günlere çabucak ulaşmak ümidiyle
sevgiler

EMEL

yener.T 30-01-2012 23:35

Yeni raf ssisteminiz hayırlı olsun.Bu arada yeni çeşitlere de yer açıldı gibime geliyor.
Kayınvalidenize ve size geçmiş olsun.Sağlıklı ve bol güneşli günler dilerim.

ayhat 31-01-2012 10:51

Sevgili Sevim ablacım raflar çok iyi fikirmiş gerçekten. Selluka ya hendekten nasıl baktığınızı müsait bir zamanınızda anlatırsanız çok memnun olurum, teşekkürler. Geçmiş olsun.

jineop 31-01-2012 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 905657)
Bizim komşu bakkal raf getirmişti. Soğuktan doğru dürüst yerleştiremedim ama baya kalabalık kaldıracak gibi:)

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

sevim.K 31-01-2012 17:56

Sevgili emily14 teşekkür ediyorum. Kayınvalidem tehlikeyi atlattı sayılır. Bugün ilk defa kendisi yemek istemiş.

Sevgili ayhat merak ettiğiniz ne varsa, öğrenmek istediğiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum. Selluka konusunda da:) Havalar açsın beklerim arzu ederseniz.

Sellukayla ilgili olarak açılan başlıkları takibederseniz çok yararlı olur. Ben o mesajları neredeyse ezberlemiştim ilk tohum ektiğim zaman.:) sevgiler

Sevgili lir teşekkürler.:)

emily14 31-01-2012 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 906104)
Sevgili emily14 teşekkür ediyorum. Kayınvalidem tehlikeyi atlattı sayılır. Bugün ilk defa kendisi yemek istemiş.

Sevgili ayhat merak ettiğiniz ne varsa, öğrenmek istediğiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum. Selluka konusunda da:) Havalar açsın beklerim arzu ederseniz.

Sellukayla ilgili olarak açılan başlıkları takibederseniz çok yararlı olur. Ben o mesajları neredeyse ezberlemiştim ilk tohum ektiğim zaman.:) sevgiler

Sevgili lir teşekkürler.:)

Çoook güzel haber Sevgili Sevim.K,

güneşli günlerle güzel haberler de gelecek inşallah ;)
kendinize iyi bakın

sevgiler

EMEL

sevim.K 31-01-2012 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 906116)
Çoook güzel haber Sevgili Sevim.K,

güneşli günlerle güzel haberler de gelecek inşallah ;)
kendinize iyi bakın

sevgiler

EMEL

Harikasınız sevgili EMEL:) Teşekkür ediyorum. Güzel günler gelecek evet. Güneşli güzel günler:)

sevim.K 31-01-2012 20:26

3 Eklenti(ler)
On beşlik kare saksıları boylarından aldırdım çok derindiler. Çelikler, küçük sukulentleri şimdilik kare saksılara diktim. Bu soğukları atlatır ve büyümeye devam ederlerse çok sevineceğim:p;)

emily14 31-01-2012 22:26

Çok ciciler bunlar :)

fazla değil 2 ay sonra yeni hallerini gördüğümüzde vaaay diyeceğiz :D
saksı görünmeyecek, maşallah hepsine, ellerinize sağlık...
size de ilaç olsun :D

sevim.K 01-02-2012 12:59

Evet:)) Bende öyle umut ediyorum. Raf fotoğrafının yan tarafında yeşil uzun saksı var. Oraya sukulentler dikmiştim. Büyüdüler saksıyı doldurdular. Hatta yaza seyreltilmek bile isteyecekler:)

sevim.K 13-02-2012 15:24

2 Eklenti(ler)
Echeverialarımdan ikisinin soğuklarda değişen rengine bayıldım:)

sakdag 13-02-2012 15:26

Sevim Hanım, harika görünüyorlar... Bir de kızdınız öğlende yavrucaklara...:)

sevim.K 13-02-2012 16:37

Çok şekersin:))

O kızgınlıkla bir baktım böyle güzelleşmişler:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025