agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Vildan Sönmez 27-05-2010 20:17

1 Eklenti(ler)
Maalesef bu sedumda sorun var, minik siyah sinekler.

sevim4 27-05-2010 20:18

Çok güzel vildan hanım,

asumandilek 28-05-2010 00:47

Kesinlikle tomurcuk onlar. :) Hadi hayırlısı benimkinin de iki tanesi iyice irileşti. Sanırım ha bugün ha yarın açacak gibi görünüyor.

Bu arada sedum için arapsabunlu karışım iyi gelir mi acaba? Umarım atlatır en kısa zamanda. Bu sinecikler ne ister bilmem çiçeklerimizden. Kaç gündür uğraşıyorum kalanşolardaki bitlerle. Önüne geçemedim bir türlü.

sevim.K 28-05-2010 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 642776)
Hangisini yazayım bilemedim.
Nazar etme ne olur çalış senin de olur,
ya da
Kıskanma ne olur, iste senin de olur :p:p:p

:D:D:D Ayy çok güldüm. Vallahi birincisi için bir şey diyemiyeceğim çünkü çok çalışıyorum. Yemin bile edebilirim. İkinciyi tuttum. İsterken ne yapılıyor. mendil mi açılıyor. Bugün cuma üstelik. Vildan hanım "istiyoruuumm" diye mendil açayım bari cuma cuma hem kıskanmamış olurum o zaman;)

mrmusti 28-05-2010 11:02

Vildan Hanım, sedumu saksısından tutup yan yatırın elinizde iken fıs fıs dediğimiz su püskürtücü ile üzerlerine hepsini temizleyinceye kadar su püskürtün. Gördüğüm kadarıyla yumurtalarıda var. Hepsini temizleyinceye kadar devam edin.
Veya eczaneden kükürt alın bol olarak sulandırın ve üstlerine temizleninceya kadar sıkın.

Asuman Hanım sizin içinde geçerli bu. Benim hep yaptığım uygulamadır. Umarım sizde de başarılı olur.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 647315)
Maalesef bu sedumda sorun var, minik siyah sinekler.

Vildan Sönmez 28-05-2010 11:40

Terasta çiçek sularken çoğu zaman hortum kullanıyorum. Bunlara da tazyikle su püskürttüm ama fayda etmedi. Kükürt deneyeyim. Diğerlerine geçmesin diye ayrı yerde tutuyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 647719)
Vildan Hanım, sedumu saksısından tutup yan yatırın elinizde iken fıs fıs dediğimiz su püskürtücü ile üzerlerine hepsini temizleyinceye kadar su püskürtün. Gördüğüm kadarıyla yumurtalarıda var. Hepsini temizleyinceye kadar devam edin.
Veya eczaneden kükürt alın bol olarak sulandırın ve üstlerine temizleninceya kadar sıkın.

Asuman Hanım sizin içinde geçerli bu. Benim hep yaptığım uygulamadır. Umarım sizde de başarılı olur.

Vildan Sönmez 28-05-2010 21:30

1 Eklenti(ler)
Sabırsızlığım için özür diledim kaktüslerimden. Geçen yıl bir tanecik çiçek açan ahtapot kaktüsüm de çiçek açmak için sıradaymış. Tomurcuklar belirmeye başladı.

Vildan Sönmez 28-05-2010 21:33

1 Eklenti(ler)
Swartzkopf da bir dal üzerindekiler kendini toparladıi rengi bordolaştı biraz da büyüdü.
Ama eskisi kadar diri değil.Görünen iki ayrı daldakiler ise hala küçük ve yaprak döküyorlar.

Hhatice 28-05-2010 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 648127)
Sabırsızlığım için özür diledim kaktüslerimden. Geçen yıl bir tanecik çiçek açan ahtapot kaktüsüm de çiçek açmak için sıradaymış. Tomurcuklar belirmeye başladı.

Vildan hanım çok güzel çiçeklenecek maşallah :)

milyonstar 28-05-2010 21:37

merhaba hepsi canlı ve bakımlı oldukları hallerinden benli elinize saglık

Vildan Sönmez 28-05-2010 22:23

Teşekkürler arkadaşlar....

Vildan Sönmez 28-05-2010 22:26

1 Eklenti(ler)
Bu da makinemin yetebildiği kadar zoomla komşu balkondan bir misafir.
Balkonda olsalardı, çevirin mah cemalini göreyim diyecektim.

mrmusti 29-05-2010 10:05

Çevirmeselerde olur Vildan Hanım, Biz onun ne olduğunu biliyoruz nasılsa. Halbuki Vildan ablasına doğru dönse nasıl sevildiğini görecek.

kartalpin 29-05-2010 22:41

Sevgili Vildan hanım. Fotoğraf makinanızı başka yerlere yöneltmeyiniz, belki yanlış anlaşılır aman dikkat:)))
Bu arada Ahtapotunuz çiçek açınca paylaşın lütfen bende merak ediyorum

PlentyPlant 29-05-2010 23:21

İlk kez ahtapota sahip birini gördüm Sayın Vildan Sönmez. Açmasa da olur; kendi güzelliği ve cazibesi yetiyor.

Vildan Sönmez 30-05-2010 21:27

Sağolun Sayın Kartalpin, bunlar tanıdığım selamlaştığım insanlar, hatta bu gün de baktım birileri çıksa da kaktüsü ile birlikte çeksem diye, ama güneşten balkona çıkamadılar....
Bu arada bu balkonda duvara asılı bir çiçekli daha varmış onu farkettim. Artık bir kahveye gitmeli mi ne ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartalpin (Mesaj 648670)
Sevgili Vildan hanım. Fotoğraf makinanızı başka yerlere yöneltmeyiniz, belki yanlış anlaşılır aman dikkat:)))
Bu arada Ahtapotunuz çiçek açınca paylaşın lütfen bende merak ediyorum

Vildan Sönmez 30-05-2010 21:32

Sayın Mrmusti onlar da seviyorlar biliyorum. Bir çatı katı, balkonun üstüne asma sardırmışlar. Ve bir çok saksıda çiçekleri var. Hatta bana köklü nane fidesi vermişlerdi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 648327)
Çevirmeselerde olur Vildan Hanım, Biz onun ne olduğunu biliyoruz nasılsa. Halbuki Vildan ablasına doğru dönse nasıl sevildiğini görecek.

Vildan Sönmez 30-05-2010 21:34

Sayın PlentyPlant rahmetli Mucip Bey'in eşi Mehtap Gürbüz'den almıştım. İki arkadaşımıza da yolladım ama tutmadı sanırım. Kendim bir dal ekmeyi deneyeceğim. Ama göbek nasıl yapacak anlayamadım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 648686)
İlk kez ahtapota sahip birini gördüm Sayın Vildan Sönmez. Açmasa da olur; kendi güzelliği ve cazibesi yetiyor.

Vildan Sönmez 30-05-2010 21:59

1 Eklenti(ler)
Açıkçası Asuman Hanım'ın kırmızısı gibi açacağını umuyordum, çok uçuk pembe çıktı. Tam açılmış halini eşim gördü, ben göremedim:mad:

Vildan Sönmez 30-05-2010 22:00

1 Eklenti(ler)
Bu haliyle ters ışıkta gece lambası gibi durmuyor mu ?

Vildan Sönmez 30-05-2010 22:03

1 Eklenti(ler)
Şimdiiiiii,
Steplia destemiana büyüten bir arkadaşımız da çıkıp bu tomurcuk oluşumu derse, vallahi de şımaracağım.

sevim4 30-05-2010 22:04

Of of.

Vildan Sönmez 30-05-2010 22:24

Of ki ne of Sevim Hanım'cım. Bu yıl çiçeklerim formunda gerçekten. Ama yaz ortasında sıcaklıkl artınca da böyle olurlar inşallah.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 649219)
Of of.

günebakan 30-05-2010 22:31

Harikalar Vildan hanım'cığım :)

umıt79 31-05-2010 00:18

Vildan Hanım kaktüs çiçekleri sıcaklıkla ne kadar orantılıdır bilmem .Benim kaktüslerim işyerimde çok sıcak olan ve sıcaklığı en az 38 santigrrat derece olan bir alanda çiçek açmaya ve hızla gelişmeye başladılar. Evde gelişmeyenleri oraya götürüp birkaç hafta da gelişmelerine şahid oluyorum...

Vildan Sönmez 31-05-2010 01:17

Haklısınız Ümit Bey, kaktüsler sıcağa dayanıklı, ben diğer çiçeklerimi düşünüyorum daha çok.

asumandilek 31-05-2010 16:12

1 Eklenti(ler)
Sanırım bu aşılı kaktüsümün çiçeğiyle aynı o kaktüsünüzün çiçeği sevgili Vildan hanım. Zaten kaktüs de şekil itibarıyla benimkine pek benzemiyor şimdi dikkatli baktımda. Benim ki biraz daha oval oluklu. Sizinkinin olukları daha belirgin keskin iniyor. Aşılı kaktüsüm de aynı böyle sizinki gibi benim de. Hiç cins de ayırmayı beceremem Kaynana dili, kaynana topuzu o kadar :))

Eklenti 148482

Vildan Sönmez 31-05-2010 23:08

2 Eklenti(ler)
Asuman Hanım'cım sizin çiçeğiniz daha belirgin bir pembe.
Bakın bu gün ben işteyken açmış, eşim fotoğrafını çekmiş.

Vildan Sönmez 01-06-2010 21:01

2 Eklenti(ler)
Ben yine göremedim, eşim fotoğraflarını çekmiş, dördü birden açmış bu gün.
Yarın izin mi alsam:D:D

Vildan Sönmez 01-06-2010 21:03

1 Eklenti(ler)
Mamilarya üçlemiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025