![]() |
Sevgili ipektuğçe, teşekkür ederim. Ben daha evvel form bozukluklarından dolayı şikayetçiydim ama yapacak birşey yok.
Almanya' da zaten seran yoksa yeterince sıkıntılı oluyor bitki bakmak. İklim ve güneş yetersizliği şartları zorluyor ama bahardan sonra özellikle geçen sene hızla formları düzeldi. Herhalde ben de Almanya ikliminde bitki bakmaya alıştım, onlar da ellerinden geleni yapıyorlar :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu türe ben 2007'de ilk kez sahip oldum. Hızlı gelişti ama hiç çiçek açmadı. 2 kış evvel de malesef dondu. Bu öncekine göre oldukça ufak boyda ama gelişecektir. Bildiğim kadarıyla nadiren beyaz Epiphyllum çiçeklerine benzer irilikte çiçek açıyorlar. Bakalım açtırabilecek miyiz :o |
Alıntı:
|
Selen Hanım merhaba!
Günlerdir kaktüs ve sukulentleriniz arasında geziyorum.Çok şey öğrendim.Yeni yeni kaktüsler, sukulentler tanıdım.Çok teşekkür ederim,bu fotoğraflar, bilgiler için. Balkondaki çiçeğimin adını sizden öğrendim.Kalanchoe tubifloraymış. Şu anda tomurcuğu var.Nasıl açar,soğuk olursa açamaz mı?Bilmeden bekliyorum.Balkonumuz kapalı.Hava soğuyunca cam kenerından biraz içeri duvar kenerına çektim.Acaba daha sıcak bir ortama mi alsam. Sayfalarınız arasında dolaşırken üç dört kaktüs ve sukulent aldım.Birisi Güler Hanım'ın çiçek çıkarmış çocuğa benzettiği,biriside tüylü yapraklı,yapraklarının kenarlarında koyu renkli noktacıklar var.Yıllar önce o sukulent vardı.Ceylan kulağı derdik.Latince isimlerini öğrenmek için sayfalarınızda tekrar dolaşacağım.Sevgiyle kalın..... |
Alıntı:
Sevgili Nevin Hanım, rica ederim. Kalanchoe tubiflora bu sene bende de ilk kez çiçeklenmeye hazırlanıyor. Daha evvel hiç açmamıştı. Düşen gözyaşlarından o kadar hızlı ürüyor ki her yerden fışkırıyor fakat özellikle 3 saksı tomurcuklu. Biri evin içinde, biri apartman içinde, diğeri ise açık balkonda. Açık balkondaki henüz açmadı ama salondaki çiçeklerini bugün yarın gösterecek gibi. Apartman içindeki daha az ışık alıyor o nedenle tomurcuk gelişimi yavaş. Yarın fotoğraflamaya çalışırım. Bahsettiğiniz sukulentleri çıkaramadım, foroğraflama imkanınız olursa isimleri konusunda yardımcı olabilirim. Bu arada benzetmeler bizim ailede meşhur, teyzem gibi annem de kaktüs ve sukulentleri benzetmelerle tarif ediyor :) Hele bir seferinde annemle telefonda konuşurken bana kaktüslerimden birinin tomurcuk verdiğini anlatıyordu. Hangisi diye sordum, verdiği cevap "baston gibi, dikenli olan :) Ben anlamayınca da kızıyor, skype'dan saksısı ile gösteriyor:)) Aile geleneği bizde sukulentlere benzetme yapmak :D |
sn.selenn sayfanızı dolaşırken çok çeşitli bol arajmanlı kaktüs ve sucullentler gördüm hatta bilmediğim türleri tanıma şansım oldu sayenizde. Bu da yurtdışında olmanın avantajları, dilerim Türkiye'de de bitkiler üzerine sizin de dediğiniz gibi fuarlar ve seralar açılır.
Bitkilerinize özenle baktığınız size gülümsemelerinden anlaşılıyor. Biz çiçekseverlere güzel kareler sunmuşsunuz. Ellerinize emeğinize sağlık :) |
Sayın Bayçalı, teşekkür ederim. Yurtdışında olmam farklı türlere daha kolay ulaşmam açısından büyük kolaylık sağlıyor. Hava şartları, güneşli günlerin azlığı zorluyor biraz ama idare ediyor bitkiler.
Bizim ülkemizde de özellikle son birkaç yıldır kaktüs ve sukulentlere ilgi oldukça arttı. Yine de üretim malesef yok denecek kadar az. Yurtdışından sipariş ile bitki getiriliyor ama gönül ister ki yabancı ülkelerdeki gibi üretim yapılsın, farklı türlere ulaşma imkanı daha kolay olsun. Ben bu konulara girince lafın sonunu getiremiyorum :) |
Alıntı:
|
merhaba,
Selenn hanım, sayfanızı defalarca gezdim, bugün bir daha gezdim,geliyorum gidiyorum bakıyorum,bilmediklerimin isimlerini öğreniyorum rica etsem 592 nolu mesajınızdaki ikinci resimdeki sukkulentın adını yazarmısınız? bugün Peperomia optusifolia aldım, saksının içinden aynı bu sukkulentin yaprağı çıktı. diksem yavru verir mi bilmiyorum. sevgilerimle |
Sevgili almanyalı, sorduğunuz sukulent Crassula falcata. Yaprağı toprağın üzerine yatırın, toprak nemli olsun. Zamanla uç kısmından yavru verecektir. Bu şekilde olacak.
|
Selenn hanım bitkileriniz çok güzel. Bütün sayfalara tek tek baktım. Hayran olmamak elde değil. Güle güle büyütmeniz dileğiyle :)
|
Alıntı:
merhaba, Selenn hanım, bunlar ne güzel böyle...bakıyorum bakıyorum gözlerimi alamıyorum..çok güzeller hale o gül gibi yokmu ona tutuldum kaldım..inanılmaz güzel bişey. elinize sağlık. şimdiden aranmaya başladım bile... bulamazsam eğer ne yaparım bilemiyorum.. sevgilerimle |
Sayın Erdogan çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.
Sevgili almanyalı, teşekkürler :) Graptoveria Fred Ives cristat formda ama aradan çıkan bazı sürgünler geliştikçe normal rozet oluşturuyor. Kendiliğinden aranjman oldu yani:) Sizin beğendiğiniz gül gibi olan sukulent ise Echeveria prolifica. Kolay bulunan bir tür. Umarım daha güzellerine sahip olursunuz. Bu arada kaktüs ve sukulentlere yavaş yavaş ilginiz artıyor galiba :) |
Haklısın selenn, evvelce bu kadar kaktüs ve sukulentlerle ilgilenenler var mıydı?
Şimdi yeni üyelerin tanıtım mesajlarını okuyorum hep " .... kaktüsüm vardı, nasıl bakabilirim diye üye oldum" veya " kaktüs ve sukulentlerden çok hoşlandığım ve bilgi almak için üye oldum" diyen bir yığın üye var. Siz kaktüs ve sukulentçiler hızla ürüyorsunuz, yayılıyorsunuz. ;) |
Buna kendi adıma çok seviniyorum. Kaktüslere duyulan ilgi arttıkça bilgi de artıyor. Özellikle agaclar.net bu anlamda bizler için bulunmaz nimet.
En başta bilgi ediniyoruz ki malesef Türkçe kaktüs ve sukulentler hakkında bilgi kaynağı bulmak zor. Kaktüs ve sukulent türlerini, bakımlarını anlatan Türkçe kitap yok denecek karar azken agaclar.net sayesinde bu eksiğimizi tamamlıyor bir de üstüne güzel dostluklar kuruyoruz. Her yeni gelen arkadaşın eklediği bir kaktüs fotoğrafı ve paylaştığı 1-2 satır bilgi bu nedenle bence çok kıymetli. Zamanla daha da artacak bence ilgi. Kimbilir birgün aramızda kitap yazacak kadar gönülverenler olur bu güzel bitkilere :) |
merhaba,
Selenn hanım, kaktusleriniz çok güzel maşallah. Ben pek kaktus bakmayı( sulamayı) becerebileceğime inanmadığım için ve evde kuzu beslediğim için...sukkulentlere daha düşkünüm. Bilmediğim sukkulent isimlerini gelip sizin sayfanıza bakarak buluyorum, kaktus ve sukkulentlerinizi isimleri ile paylaşmanız çok güzel ( hem beğendiklerimi alınacaklar listeme eklemek için kolaylık oluyor). O echeveria prolificia aklımdan çıkmıyor, şekli çok güzel gül gibi aynı.. isminide sayenizde öğrenmiş oldum teşekkürler. sayfanıza geldikçe bitki sayım hızla artıyor...85 metrekare ev dar gelmeye başladı...ne yapacağım bilmiyorum. sevgilerimle |
Alıntı:
|
Bir maşallah da benden.
Sevgili farpali ben aramalara başladım bile, sizin bitkiyi de buldum, önümüzdeki cumartesi bir serada orkide ve kaktus sergisi var, oradan selenn hanımın sayfasında gördüklerimin büyük bir kısmını bulurum umarım.. Bulunca iki tane alırım, ben ona gül sukkulenti diyeceğim...ismi bile hazır..sıra kendini bulmakta. Sağolsun selenn hanım sayesinde yeni bir türe daha dadandım.. Buradaki sukkulentlere baka baka doymuyor insan.. emeğine sağlık, selenn hanımın ki gibi gül buketi olması ne kadar sürer...öyle güzel canlanır mı bilmiyorum..ama çok istiyorum bi tane.. sevgilerimle |
Off off ne hızlı geçti İstanbul'da zaman... Toplantıda değerli üyelerimizle birarada olmak, sohbet etmek çok güzeldi, aklım İstanbul'da kala kala geldim Almanya'ya ve kaldığımız yerden devam...
İstanbul'daki sukulentlerin fotoğraflarını yüklemeye fırsat bulamamıştım. Onlarla başlayayım... |
3 Eklenti(ler)
Öncelikle Bilbergia nutans (Efe Püskülü) bana hoşgeldin dedi. Bu güzel bitki bana sayın Zafer İnandıklı'nın hediyesi. Kendisine ve değerli eşine toplantıda teşekkür etmiştim ama bir kez de bu vesile ile teşekkür ediyorum.
Eklenti 361872 Eklenti 361873 Eklenti 361874 Çiçeğinin güzel renklerini belli eden makro çekim birkaç kare de vardı ama fotoğraf makinemin azizliğine uğradım. En net fotoğraflar bunlar ama çiçeğinin güzelliğini malesef göstermiyor. |
5 Eklenti(ler)
Kışı apartman içinde geçiren sukulentler apartmana girenlerin dikkatini çekiyormuş. Annemin bakımına emanet bitkilerim ve bazen kapı çalınıp apartmana girenler beğenilerini dile getiriyor, isim soruyorlarmış.
Genel görünüşleri; Eklenti 361875 Eklenti 361876 Eklenti 361877 Kalanchoe tubiflora gözyaşlarından yetişti. Uzamaya devam ediyor ama ilk kez bu sene tomurcuk verdi. Daha evvel uzadıkça tepe kısmından kesip köklendiriyordum. Demek işin sırrı uzamasına müsade etmekmiş... Eklenti 361878 Tomurcukları gördüm ama çiçeklerini göremeden döndüm... Eklenti 361879 |
5 Eklenti(ler)
Haworthia cymbiformis sonbahardan itibaren kızarmaya başlıyor. Sıkışık ortamlarda daha mutu oluyor gözlemlediğim kadarıyla...
Eklenti 361880 Echeveria pulvinata da kızaran ve kızardıkça da güzelleşen sukulentlerden. Toplantıda bu bitkiden çelik alarak kuraya sokmuştuk. Hangi arkadaşımıza çıktı şimdi hatırlayamıyorum ama mümkün oldukça güneş almasını ve sonbahar sonuna kadar balkonda konumlandırmasını tavsiye ederim. Eklenti 361881 Crassula ovata, Sedum nussbaumerianum ve Graptopetalum paraguayense... Eklenti 361882 Haworthia viscosa yavru vermesi zor diye tanınan bir tür ama birkaç yıl geçtikten sonra bolca yavru vermeye başladı. Sanırım bitkiye ortamına alışması için zaman vermek gerekiyor. Spiral yaprak dizilişi ile beğeni kazanan bir tür. Eklenti 361883 Senecio articulatus'un çiçekleri açmış, ben çiçeklerin sonuna yetişebildim. Arkadaki Echeveria da ,kendi tabiri ile "lahana", teyzemin bana hediyesi :) Eklenti 361884 |
4 Eklenti(ler)
Schlumbergera'nın zamanlaması müthişti. Tam yılbaşı günü açmaya başladı...
Eklenti 361885 Kalanchoe daigremontiana ilk kez bu sene çiçeklendi. Eklenti 361886 Eklenti 361887 Eklenti 361888 |
2 Eklenti(ler)
Son olarak Kalanchoelarda sıra...
Kalanchoe longiflora aranjmanlarda muhakkak kullanılmalı. Saksıya renk veriyor. Eklenti 361889 Kalanchoe marmorata nihayet beneklendi... Eklenti 361891 |
Selen hanım ,
kalanchoe longiflora'nın rengi mevsimden dolayımı bu kadar güzel yoksa herzamanki halimi :) Annenize emanet ettiklerinizi zevkle inceledim , hepsi birbirinden güzel . Bende ki sukkulentler hiç bu derece renk değiştirmiyor , sanırım buranın daha ılık olması etken. Annenizin ellerine sağlık :) |
Kalanchoe longiflora güneşte ve soğuklar başlayınca kızarıyor. Gölgede kaldığı zamanlarda yapraklar yeşil hale dönüyor.
Beğeniniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. |
Selenn Hanım, senecio articulatusun çiçekleri kokulu mu acaba? Senecio herreanus bitkim bir tane açtığında bile çok hoş tarçınımsı bir kokusu vardı...
|
Ben bu seferki çiçeklerin sonuna yetiştiğim için kokusu yoktu ama daha evvelki senelerde açtığında kokusu yok diye aklımda kalmış.
S. rowleyanus'unki gibi karanfil benzeri kokusuna tüm Senecio çiçekleri sahip olacak sanırdım ama malesef koku yoktu sevgili Sakdag. |
selenn'im hakikaten tatil çok hızlı geçti, olsun ama yine beraber olmak çok güzeldi.
En kısa zamanda , iyiliklerle buluşuruz inşallah. Kaktüs ve sukulentlerini ablama gittiğimde hep görüyordum ama senin fotoğraflaman ve anlatımın bambaşka. Bambaşka da Allah aşkına Graptopetalum paraguayense... gel de bu ismi aklında tut... hiç bana göre değil dediğimde es geçme, aklımda kalmazsı mümkün değil. ;) |
Sevgili Selenn, beni kaktüs ve sukulent sevdasına ittiniz. Topantıda gelen yavruya kardeş edinmem lazım. Hayırlısı...
|
Ne hoş sukulent manzaraları izlettiniz bize kışın ortasında Sayın Selenn. Astrolarla birlikte baktığınızda, dikkat çekmeyecek gibi mi? Herkesin imrenmesine şaşmamalı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Güle güle yetiştirin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili selenn hanım,hepside birbirinden muhteşem, bayılarak izledim.Bu güzel görüntüler için teşekkür ediyorum.Sevgilerimle...
|
2 Eklenti(ler)
Güzel sözleriniz ve beğenileriniz için bir kez daha teşekkür ederim.
İstanbul'a gidip gelmeler sırasında Almanya'daki bitkiler ne durumda diye merak ettiğimden dönünce ilk işim bitkileri kontrol etmek oluyor. Bu sefer de aynı şeyi yaptım, çok bir zarar yok ama ölmesine en çok üzüleceğim bitkiyi kaybettim. Mammillaria luethyii. Susuzluktan belli ki ama bu mevsimde soğuk ev ortamında neden bu hale geldi aklım almıyor. Ölen başka bitki olsa bu kadar üzülmezdim. Senelerdir ara, sonunda bul, tam gelişti; yavru verdi, belki çiçek de açar diye düşünürken gel de üzülme. Hakikaten can sıkıcı oldu bu şimdi... Eklenti 362312 Bir kayıp daha... Hadi bu dipten çürümüş. Kurtarılma şansı var. Eklenti 362313 |
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe longiflora ise yüzümü güldürdü. Yeni çıkan yaprakları kalp şeklinde, Hoya kerrii taklidi yapıyorlar :)
Eklenti 362314 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025