agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni177Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2014, 13:10   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Thumbs down

Herkese merhabalar,

Ne yazık ki dün aynı yerden aynı zamanda aldığım Echeveria dondo ve Pachyphytum compactum hibritinin toprağında minik kurtçuklar farkettim. Kesinlikle çok sulanmış değillerdi, topraklar hafif nemliydi ama özellikle E. dondo'nun kökünü tamamen yemişler, gövdesini bile oyup içerden kemirmeye devam etmişler. Bu dehşet manzara karşısında tüm saksıları elden geçirdim ama sorun yalnızca aynı yerden gelen bitkilerdeydi. Zaten o satıcının iletişimi ve konuşma üslubu konusunda rahatsızlığım vardı, üstüne böyle bir durum olunca sinirlendim doğrusu. Gerçi bitkilerin topraklarını değiştirmeme hatasını yaptım ben de. Neyse asıl sormak istediğim, şu anda elimde hiç kökü olmayan ve gövdesi bayaca hasar almış bir Echeveria rozeti var. Dünden beri toprağın dışında bekletiyorum. Gövdenin sağlam yerine kadar kesmek için rozetin alt yapraklarını tamamen almam gerekiyor ama pek kıyamıyorum onları koparmaya Ne yapmamı önerirsiniz? Yaprakları ayırıp gövdeyi keseyim mi yoksa azcık kuru falan da olsa ekildiğinde köklenebilir mi?

-Esin- Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-04-2014, 18:52   #2
Ağaç Dostu

hnd76's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2012
Esin hanım merhabalar, öncellikle geçmiş olsun. Echeveria'nın alt yapraklarını toprağa yatırıp çoğaltın. Gövdeyi kuru toprağa dikip 1 hafta sonra azar azar sulamaya başlayın. Emin olun ki tutacaktır, yapraklar da size bir sürü yavru verecektir. Sap ne kadar kısa olursa olsun oradan kök verir. Tecrübeyle sabittir. Pachyphytum compactum da hiç böyle bir şey denemedim ama ben aynısı ona da uygulayın derim. İtirazı olan varsa buraya yazar herhalde.

Satıcı konusunda ise; benim de dayanamayıp - aldığım ürüne aldandığım alış-verişlerim oldu. Bizler kibarlık edip onları burada karalamıyoruz ama inanın benim yaşadığım sorunların aynısını- başka kişi veya kişilerde yaşıyorsa orada problem var demektir. Kendim adına oranın neresi olduğunu bilmek isterim ki oradan alışverişim olmasın. (Satıcıyı özelime de yazabilirsiniz)

Unutmayın ki bunların hepsi birer deneyim! Hoşçakalın...

hnd76 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
aloe variegata, echeveria, frithia pulchra, haworthia, lithops

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025