![]() |
|
![]() |
#361 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili münevver, o zaman size sukulentlerin harikalar diyarına hoş geldiniz diyeyim ![]() ![]() Sevgiler.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
C338 - Lithops hookeri var. marginata ![]() Lithops hookeri diğer lithops türlerine nazaran daha büyük boylara ulaşan bir tür. Suya toleransı da biraz daha fazla. Çiçekleri sarı renk. Şu an balkonumda ikamet eden lithopsların içinde o bir şampiyon ![]() ![]() ![]() Heyecan içinde çiçeğin açmasını bekliyordum ki... ![]() ... beni yarım açtığı çiçeğiyle başından savdı bugün. Bakalım yarın tamamen açabilecek mi? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Lithops lesliei ![]() Burdaki ikizlerin Cole numarası C28- Lithops lesliei ssp. lesliei var. lesliei Elimde farklı Cole numaralı L. lesliei çeşitleri toplanmaya başladı. Güvenilir bir tür olduğunu söyleyebilirim, sudan aşırı korkanlardan değil. Çiçeklerimiz yolda, ileriki günlerde sayfada boy gösterirler ![]() ![]() Unutmadan, çiçekler sarı renk olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2009
|
Sayın -Esin- zamanla harika bir koleksiyonunuz olacak gibi görünüyor. Sayfanız da başvuru sayfası niteliğine bürünüyor. Sizin bitkilerinizi gördükçe bahçemde daha çok sukulente yer vermek istiyorum ![]() Acaba büyüme dönemi kışın olup sulanan titanopsis türleri Marmara kışını bahçede geçirebilirler mi. Sizde böyle bir tür vardı hatırladığım kadarıyla. Belki benimkilerin içinde de bu türlerden vardır bir bakayım ![]() ![]() Selamlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sn. litoriachloris, koleksiyona katmak istediğim daha çok bitki var. Zaten ne zaman koleksiyon harika oldu, tamamlandı dersek o zaman koleksiyonerlik ruhuna ihanet ederiz gibime geliyor ![]() Kışın büyüyen titanopsislerden Hugo-Schlechteri var bende, kaynaklarda -10 dereceye kadar dayanabildiği söyleniyor. Bu bilgiye dayanırsak Marmara'da kışı atlatabilir ama birebir tecrübem yok bu konuda, zaten bitkiyi henüz geçtiğimiz yaz almıştım ![]() Aslında bu türle ilgili sıkıntı yaşıyorum, yaz dönemi başlangıcında yeni yapraklar çıkarıyor ve sulanmadığında buruşarak sürekli su isteğini belli ediyordu. Daha sonraları uyku dönemine geçti fakat zannedersem o dönemde tam gölgede kalmalı. Bendeki güneş gördüğü için büzüşüp toprağın içine doğru çekildi, küçüldükçe küçüldü. Durumu farkedip gölgeye aldığımda hiç bir düzelme göstermedi, hafif hafif sulamanın da hiç etkisi olmadı. Ayrıca nemli havadan hiç hoşlanmıyor. Havaların soğumasıyla da bir değişim olmazsa Abbas yolcu demektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2009
|
Alıntı:
![]() Selamlar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
T. calcerea bende de var. Yazın büyüyenlerden, onlarda hiç sorun yok, çok güzel gelişiyorlar. Güneşin altında çok susuz kaldıkları dönemler de oldu ama bana mısın demediler. Dona dayanıklılıkları aynı, eğer kış yağmurlarından etkilenmezlerse T. calcerea sizin için çok daha uygun bir tercih olabilir. Hazırladığınız kaya yatağı çok geçirgen bir ortam sağlıyor, yağmurların etkisini böylelikle engelleyebilirsiniz. Denemekte fayda var ![]() ![]() Selamlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Sayın -Esin- tek kelime ile muhteşem ötesi...Sözün bittiği yer dedikleri bu olsa gerek.....Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2014
|
Succulentleriniz gerçekten cok güzeller .Verdiginiz aydınlatıcı bilgiler yanında görsel desteklerle bütünleşince bize tebrik etmekten başka bir sey kalmıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın gürkan63 ve sayın asarp, daha güzelleri sizlerin olsun ![]() Burada havanın iki gündür kapalı ve soğuk gitmesi biraz iç karartıcı etki yaptı üzerimde. Henüz bir hafta öncesinin güneşinde keyifleri yerinde duran echeveria fotoğraflarıyla günü aydınlatıp kötü moddan sıyrılalım ![]() E. pulidonis ve yanında hibriti, arkada ise henüz kimliği netleşmeyen ama gitgide E. Perle von Nürnberg görüntüsü alan bir başka Echeveria ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Meksikalı güzel Echeveria purpusorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Kara Prens Mavi Prens'e karşı adlı aranjmanım ![]() Echeveria Blue Prince, Echeveria Black Prince ve Sedum Nussbaumerianum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria Black Prince Bir Echeveria affinis ve Echeveria shaviana hibriti. Kendisine çok benzeyen Echeveria Black Knight'a göre yaprakları daha geniş ve daha etli. Sonbahara girerken açtığı kıpkırmızı çiçekleri var. Dona dayanıklılığı -4 derece. Özellikle çiçek açma zamanı unlu bit saldırısına karşı tetikte olmada fayda var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Sedum Nussbaumerianum ![]() Doğal habitatı Meksika, ilk olarak bir sülfür yatağının çevresinde keşfedilmiş. Yaprak kenarlarının çok güzel bir turuncu renkte olmasından dolayı bakır renkli sedum olarak da biliniyor. Çiçeklenme dönemi Ocak ayından Nisan'a kadar sürüyor, top top açan beyaz çiçekleri var ve çiçeklerin hoş bir kokusu olduğundan bahsedilmiş. -3 dereceye kadar soğuğa dayanıklı. Hızlı büyüyen ve ve kolayca dallanan bir yapıya sahip. Renklerinin diğer bitkilerle çok güzel bir kontrast oluşturmasından dolayı gözde bir bitki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria Blue Prince Tam anlamıyla cool bir bitki ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek sapından tam üç tane yavru çıkarmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Sn. -Esin- sizin lithopslarınızın o muhteşem çiçeğini görünce beni bir heves sardı en kısa zamanda bende bir lithops edineceğim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Merhaba Esin hanım, uzun aradan sonra tekrar foruma geri döndüm. Yeni türleriniz hayırlı olsun. Yavrularınızda büyümüş güzelleşmiş. Benimkilerde büyüdüler bayağa, kısa süre içerisinde bende paylaşacağım resimlerini inşallah. Emeklerinize sağlık diyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Lithops otzeniana cv. "Aquamarine" ![]() Cole numarası C128A. Nadir bir lithops türü. Doğal habitatı çok küçük bir bölgeyle sınırlı, endemik bir tür. Genellikle 3-5 gövdeden oluşan küçük kümeler oluşturuyor ama kültür koşullarında oluşturduğu kümeler sık sık 25 gövde sayısına ulaşabiliyor. Doğal ortamında çoğunlukla çalı altlarında yetiştiği belirtilmiş, üst yüzeyinde büyük pencereler olduğu için aşırı güneşe karşı dayanıksız. Bunu bizzat ben de tecrübe ettim, diğer lithopslara göre daha kolay su kaybedip buruşmaya başlıyor. Çiçekleri 2-3.5 cm çapında. Ortası beyaz, sarı renkli. Bu özelliğiyle de güzel bir tür. Çiçeklenme zamanı erken sonbahar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonunda bugün, epey nazlandı ama, tüm görkemiyle çiçeğini açtı ![]() Capcanlı bir sarı ve saten parlaklığında yapraklarıyla çok güzel. Üstelik çiçek çapı 4,5 cm'e yakın! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
L. lesliei çiçeğini yetiştirebilirse hibritleştirme çalışmaları başlayacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
L. lesliei de ilk çiçeğini açtı. ![]() L. hookeri marginata da çiçek açmaya devam ettiği için çapraz tozlaştırmayı deneyebildim, umarım sonuç alırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ayrıca bir misafirimiz vardı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Tillandsia
Alıntı:
15 gün evvel Floransa'da bir evin camında gördüm Tillandsia'yı.. Hemen yanımdaki arkadaşlarıma gösterdim. Akşam üzeri idi ve 2.katın camı oldugu için fotograf çekmem cok zordu, ama aşağı yukarı buna benzer şekilde duruyordu , fikir vermesi için yüklüyorum ; Sizin Tillandsia'nın durumunu paylaşırsanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
bunlar tilandsia dan çok alien filmindeki xenomorph lar gibi görünüyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Lithops hookeri marginata'nın çiçeği 12 gün boyunca açtı. Kaçınılmaz son geldiğinde bile ilginç görünüyor, öyle değil mi? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
aloe variegata, echeveria, frithia pulchra, haworthia, lithops |
|
|