![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2009
|
Devam... ![]() Aloe aristata. Kışı atlatabileceğini düşündüklerimden. ![]() Yine bir Aloe aristata. Yaprakları uzun ve yukarıya doğru yükselen bir varyete. ![]() Gymnocalycium eurypleurum. Diken yapısı çok güzel. ![]() Yine 3 TL'lik Rebutialardan. ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia. Düzenleyen litoriachloris : 14-09-2015 saat 08:10 Neden: Noktalama hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() "crevice garden"dan bir görüntü. ![]() ![]() Notocactus mammulosus. Kışı atlatabileceğini düşündüklerimden. ![]() Bahçemin demirbaşlarından Cylindropuntia imbricata. Kar, buz, fırtına bana mısın demedi ![]() ![]() Sanırım bir Echinopsis oxygona varyetesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() Echinopsis (Lobivia) arachnacantha var. torrecillasensis. ![]() Bahçemde şu anda yaklaşık 250 tür kaktüs ve sukulent var o yüzden sadece çiçek açanları paylaşmaya çalışıyorum. Ama bu güzeli paylaşmadan edemedim harika bir geometrisi ve rengi var ![]() ![]() Gymnocalycium baldianum X andreae. ![]() Cylindropuntia imbricata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia'lar 3. yaş günlerini kutladılar ![]() ![]() ![]() Notocactus scopa. ![]() Sonunda Gymnocalycium vatteri olduğuna karar verdiğim arkadaş. Geçen kışı hiç koruma yapmadan geçirenlerden. Gövdesinde savaş yaraları oluştu ![]() Düzenleyen litoriachloris : 01-10-2015 saat 10:49 Neden: İmla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Ama bunlar çok güzel. Resimlerine bile bakmaya doyulmazken canlı halleri nasıldır. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim evdeçiçek. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim bonsade. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Sn litoriachloris Çanakkaleye bir kez geldim..İnsanın toprağa basası gelmiyor.....Çok güzel bir kent...Ama sadece bu bahçeyi yakından görmek için bile geline bilir ...Ellerinize,emeklerinize sağlık..Her fotoğraf paylaştığınızda bütün sayfaları tekrar dolaşıyorum...Emekleriniz için çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Harika görünüyorlar bende kaktüs sevdasına şu kırmızı çiçeklilerle başlamıştım internette resmini görünce bayılmıştım renklerine tabi edinemedim zaten kaktüslerle bu yıl anlaşmaya başladık. Güle güle büyütün umarım istediğiniz gibi yetiştirisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın günebakan. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() Neoporteria curvispina var. geissei. Sanırım yavaş büyüyen ve çok çiçek açmayan bir tür. bakalım kışın ne yapacak. ![]() Bir Chamaecereus hibriti. Umarım sylvestrii gibi dayanıklıdır. Bahçede 5 farklı tür Chamaecereus hibriti var ama sadece bu açtı bu sene ![]() ![]() ![]() Gymnocalycium horstii. Bir Gymnocalycium için devasa çiçekleri var. Anavatanı Brezilya o yüzden kışı atlatabileceği şüpheli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia. ![]() ![]() Pazardan aldığım Echinopsis. ![]() Lobivia jajoiana diye satın aldım ama türünden emin değilim. ![]() Crassula capitella subsp. thyrsiflora. -6.6 dereceye dayanıyormuş. Yaz başından beri çiçekli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() Pazardan aldığım bir başka Echinopsis. ![]() ![]() Hamatocactus setispinus. Mesa Garden listesinde -12 dereceye dayanabileceği yazıyor. Eğer kış yağışlarıyla baş edebilirse bahçe için biçilmiş kaftan. Hem oldukça hızlı büyüyor hem de tam bir çiçek makinası ![]() ![]() Büyük saksıya diktiğim, kökleriyle hiç oynamadığım Adenium'um. Artık iyice büyüdü, dallarına kuşlar bile konuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Echinopsis subdenudata. dona dayanımı -7 derece. ![]() Aloe rauhii cv 'snowflake'. Dona dayanıklı değilmiş ![]() ![]() Echeveria runyonii cv. TOPSY TURVY. Geçen kıştan sağ kalan sukulentlerden. Yani en az -9 dereceye dayanıklı ![]() ![]() ![]() Bu arkadaş bahçede kendiliğinden peydahlandı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Yucca gloriosa. O kadar soğuk ve fırtınadan çizik bile almadı ![]() ![]() Astrophytum capricorne var. niveum. Dona en dayanıklı Astrophytum türlerinden. Kış yağışları ile baş edebilirse -12 dereceye dayanabiliyormuş. ![]() Astrophytum myriostigma forma columnare. Dona dayanımı -6.6 derece. ![]() Sanırım Notocactus ottonis. Semt pazarından ![]() ![]() Notocactus haselbergii. Hiç ummadığım bir anda çiçek açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() ![]() Mammillaria insularis. Genelde Mammillaria'ları pek sevmem. Ama büyük çiçeklilerin yeri ayrı ![]() ![]() ![]() Sedum sieboldii. Güneşten ve susuzluktan pek hoşlanmıyorlar. Sonbahar tam onların mevsimi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Sayfanızı baştan aşağı gezdim, tek kelimeyle harika... Zaten onlarca beğeniden anlamışsınızdır ![]() Müthiş bir koleksiyon... Heyecan ve ilham verici... Sizden ricam daha çok paylaşım yapmanız yönünde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Bitkilerin formları, renkleri ve çiçekleri, sizin de kompozisyonlarınız bir harika- ellerinize sağlık. Ancak favorim Echinopsis (Lobivia) arachnacantha var. torrecillasensis- bakmaya doyamadım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayon duy-gu. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın flaneuse. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Devam... Kar Çanakkale'yi vurmadı ama soğuğu yetti. Hasar raporu için 1 hafta beklemek gerek. Geçen kış bazı türlerde sorun yok gibi gözükse de zaman geçtikçe bir çok bitkim savaşa yenik düşmüştü. O yüzden şimdilik soğuklardan hemen önce çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum. ![]() ![]() Bahçede 4 adet Titanopsis calcarea var. Şimdilik 3 kök sorunsuz gözüküyor ama bir tanesinde belirgin bir yumuşama var. Soğuğa dayanıklılık birleyler arasında da farklılık gösterebiliyor. ![]() En sevdiğim bitkilerimden biri Ferocactus latispinus. Geçen kış korumuştum bu kış Mesa Garden listesinde -12 dereceye dayandığını okuyunca korumamaya karar verdim. Keşke korusaymışım. Gövdesinde belirgin renk değişimleri oluştu umarım kaybetmem ![]() ![]() Büyük çiçekliler grubundan bir kaç Mammillaria türüm var. Bu da onlardan biri Mammillaria hernandezii. Bahçeye dikmediğim nadir türlerimden ![]() ![]() Bahçenin bir bölümünden ufak bir kesit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Sedum kamtschaticum. Soğuğa dayanıklı sedumlar yaz sıcağından pek hoşlanmıyorlar. Sonbahar onların zamanı ![]() ![]() Faucaria tuberculosa. Sonbaharda bol çiçek açtı ![]() ![]() Sedum pachyphyllum sonbahar renkleri. ![]() Opuntia violacea. O da sonbahardan nasibini aldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Bu fotoğraflarla bir 2016 kaktüs takvimi harika olur- düşünsenize, her ayın kaktüs fotoğrafına eşlik eden bir bilgi kutucuğu; içinde taksonomi, yetiştirme koşulları, düzenleme vb hususlarda pratik ve ilginç bilgiler. Koşa koşa alınır ![]() (Aslında hediye etmek için de bu tür takvimler hazırlamak artık çok kolay; büyük ofset kırtasiyeler hemen yardımcı oluyor. Doğum günleriydi şuydu buydu, özel günler yaklaşırken aklınızda bulunsun Sayın Lithoriachloris) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Son resimdeki sedumlara bayıldım renkler harika ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2014
|
Sn litoriachloris,geçen yıl devrilen optunyalar ne oldu? Umarım eski sağlıklarına kavuşmuşlardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |