agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni7044Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2015, 11:48   #181
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın akçabardak merhaba.

Agaclar.net deryasında başka sayfaların derinliklerine dalarken kaktüs hastalığına kapıldım bende ve sayfanızı yeni keşfettim. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Bitkileri severim ama yanıbaşında seninle yaşayacak, seninle yaşlanacak, uzun ömürlü bitkileri ayrı bir severim. Bonsai iyi bir seçenek belki ama kaktüs ve sukulentler bu konuda daha iyi bir karar diye düşünüyorum.

Kaktüsler bizim canlarımız, onları çok seviyoruz ve onların kaybında da üzülüyoruz. Kaktüsleri yetiştirdiğimiz toprağın özelliği ile diğer bitkileri yetiştirdiğimiz toprak farklı olmadığı zaman bu kaybı daha çok yaşıyoruz sanırım.

Daha anlaşılır bir ifade ile kaktüs toprağı daha geçirgen olmalı; torf, cocopeat, pomza gibi materyaller de içermeli. Bunlar bulunamıyorsa dere kumu, çakıl taşı olmalı mesela saksı içeriğinde.

Ünal Kaktüsün sahibi Ünal VURAL Bey solucan gübresini kaktüslerde kullandıklarını ve çok güzel sonuç aldıklarını aktarmıştı bana. Sürekli kullanmaya da devam edecekler. Biz de çok iyi sonuçlar aldık kendi denememizde.

Sizin kaktüslerinizdeki kaybı öğrenince, resimlerdeki kaktüs harcını da görünce bu yazıyı paylaşıyorum. Bilgiçlik taslamış gibi olduysam beni affedin lütfen. Ben de bir çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Bilgi paylaşıldıkça büyür..

Bir ömür sizlerle yaşayacak kaktüsler dileğiyle... Selamlar... Saygılar...
Merhaba sayın vetman 996, Sayfama hoş geldiniz.

Ağaçlar net deryasında olup ta kaktüs ve sukulent hastalığına ben de dahil olmak üzere yakalanmamak elde değil maalesef, ki sukulentin s'esini bile bilmezken ben de kendimi sukulentlerin içinde buldum kendimi.

Kaktüs ve sukulentler hakkında iyi bir karar olduğu konusunda kesinlikle size katılıyorum, diğer bitkileri ben de seviyorum ama sukulentlere hayranlığım gün günden daha da artmaya başladı

Kayıplara gelince, sukulentler konusunda daha çok yeni olduğumdan dolayı bir kaç kaybım oldu evet, bir ikisini sulama hatamdan kaynaklandı, toprak istekleri konusunda pek bilgim yok ama araştırma içerisindeyim, bakımları kolay görünse de işin derinliğine inildiğinde pek göründüğü gibi kolay değil ama sanırım zamanla deneme yanılmalarla bu işin de üstesinden gelip başarabiliriz.

Gübre konusunda hiç bir fikrim olmadığı için şimdiye kadar her hangi bir gübre kullanmadım, vermiş olduğunuz toprak harcı konusunda olsun, gübre konusunda olsun değerli bilgileriniz için size ayrıca teşekkür ediyorum. Bilgiçlik tasladığınızı asla düşünmüyorum, sizin de dediğiniz gibi bilgi paylaşıldıkça çoğalır düşünecesindeyim.

Tekrar değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum, kaktüs ve sukulentler konusunda size de kolay gelsin diyerek Saygılar selamlarımı iletiyorum.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 13:14   #182
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Senecio Herreianus

Arkadaşlar bu seneciom artık yokkk

Soğuklardan, donlardan koruyalım derken... salyangozlardan koruyamadım...

Bir salyangoz ikinci katın balkonuna tırmanır ve bula bula bu saksıyı bulmuş ve toprağa yumurtalarını bırakmayı başarmış vicdansız...
tabi bu yazın oluyor.

Havaların iyice serinlemesine kadar balkonda kalıyordu, ilk donlardan önce içeriye aldım, gelişimi gayet iyiydi,
yeni sürgünler veriyordu, gözüm hep üzerindeydi... taaa ki mercimek büyüklükteki yavru salyangozların ortaya çıkana kadar.

Bir gün dikkatimi çekti çok iyi giderken bir gariplikler olmaya başladı, saksıyı elime aldım dikkatlice bakınca durum anlaşıldı (s.yavruları şeffaf oldukları için önce fark edemedim) 15-20 tane yavru s. bitkimin üzerine koyun sürüsü gibi yayılmışlar otluyorlardı, sözüm ona bu bitki zehirli o anda ben bittim, pinçik pinçik etmişler bitkimi, sağlam olan filizlerden kesip yeniden diktim ama nafile kur-ta-ra-ma-dım

Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?
Duyarlı arkadaşlarım belki halimden anlarlar... görürler...

Name:  DSCF6267.jpg
Views: 1605
Size:  41.0 KB

Eski 18-02-2015, 15:43   #183
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Halinizi gördüm ve anladım Sevgili Akçabardak.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 15:48   #184
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Halinizi gördüm ve anladım Sevgili Akçabardak.
Teşekkür ederim sevgili sakdag çok sağolun.

sakdag beğendi.
Eski 18-02-2015, 16:49   #185
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
inan çok üzüldüm.sevgili akçabardak,bu salyangozların bir düşmanı yok mu?kurbağaların yediğini duymuştum sanki ne kadar doğru bilmiyorum.ben ilaçla öldürmeyi de kıyamıyorum.

berçin ve akçabardak beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 21:24   #186
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
inan çok üzüldüm.sevgili akçabardak,bu salyangozların bir düşmanı yok mu?kurbağaların yediğini duymuştum sanki ne kadar doğru bilmiyorum.ben ilaçla öldürmeyi de kıyamıyorum.
Sorma sevgili münevver48, üzülmemek elde mi ki olan oldu işte, öyle çok kızdım ki bu salyangozlara bu sene bahçede gördüğüm salyangozları toplayıp gidip denize dökeceğim, yengeçlere yem olsunlar
Başa çıkabilecekmiyim peki... hiç sanmıyorum çevrede ki bahçelerde kaynıyor topla topla bitmezler sağlık olsun yapacak bir şey yok arkadaşım.

Eski 18-02-2015, 21:53   #187
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Acaba tavuk veya ördek yer mi salyangoz bilmiyorum da

münevver48 beğendi.
samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 22:06   #188
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur Mesajı Göster
Hiç sanmıyorum sevgili samur...

samur beğendi.
Eski 18-02-2015, 23:39   #189
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak'ım belki kökünden yeniden yeşerir. (İnşallah.)
Valla mavi renkte bir ilaç varmış; sayesinde salyangozlar gelmezlermiş.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 00:01   #190
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili akçabardak'ım belki kökünden yeniden yeşerir. (İnşallah.)
Valla mavi renkte bir ilaç varmış; sayesinde salyangozlar gelmezlermiş.
Sevgili YeniGineciğim kök diye bir şey bırakmamışlar, önce köklerden başlamışlar yemeye daha sonra bitkinin üzerine çıkmışlardı, bitkinin boncuklarından yiyememişler, boncukların arasında olan sapları yemişler bir de taze filizleri yemişler, fark etmeseydim belkide boncukları da yiteceklerdi bilemiyorum.

Biraz araştırma yaptım bahçeden uzaklaşmaları için odun külü serpilmesi gerektiğini okudum, bir de aliminyon bir kap içine ince dilimlenmiş salatalık koyulursa etrafa sadece bu tür hayvanların alabileceği bir koku yaydığı için börtü böcek, salyangozları kaçırıyormuş.

Denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Bir de böyle bir haber buldum.

Sümüklüböceklerden Bira ile Kurtulun ~ KüçükBahçem'den...

Eski 19-02-2015, 00:20   #191
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Ben çiçeklerimi hep kaybettiğim için ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum. Çook haklısın. Odun külünü duydum, salatalık hiç duymamış idim. Ama 2 sene önce burada bir komşum o dediğim mavi renkte ki ilaçtan atmış ve yan komşular hep şikâyet ediyorlardı, 'İlaçladı bahçeyi, şimdi bütün sümüklüböcekler bizim bahçelere geliyor' diyee...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 01:46   #192
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2015
Sayfanızı okudum. ilk mesajdaki kaybınızı görünce acı acı güldüm. Ben bahçede açık alanda yapıyorum. Çok ot olan bir bahçe ve salyangozlar sanki fabrikada üretiliyormuş gibi yerden fışkırıyor. Ve en çok sevdikleri çeşitlerden biri de Chamecereus silvestri. Sonra bir gecelik gelin, yılbaşı ve testere atlas çeşitleri. sonrada taze yumuşak bazı çeşitler.
Salyangozlar yüzünden bir gecelik gelin, atlas ve yetiştiremiyorum.

Name:  09-01-2015 (6).jpg
Views: 1438
Size:  45.9 KB

Name:  09-01-2015 (5).jpg
Views: 1443
Size:  40.8 KB

Name:  09-01-2015 (12).jpg
Views: 1427
Size:  38.7 KB

Name:  09-01-2015 (7).jpg
Views: 1416
Size:  43.5 KB

Name:  09-01-2015 (1).jpg
Views: 1424
Size:  38.8 KB

Vaziyet böyle. tabi böyle olunca sizin yaşadığınızı anlıyorum.
Birde üstüne don vurdu. Sadece aloe vera olarak 17 tane anaç bitkim dondu.
Ama bunlar bu baharda daha çok saldırgan davranıp. Daha çok üretmeye niyetliyim.
Neyse size geçmiş olsun. Benim sorunlarımla daha fazla vakit almayayım.
Her şeye rağmen sayfanız çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben de alfabetik sırayla bitkilerimi sıraladığım bir sayfa başalttım. Orada çeşitlerimi resimliyorum.

Bal Kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 01:54   #193
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2015
Gübre konusunu yazacaktım unuttum. Sayın vetman996 nın firmasından ben de 20 kg.lık bir çuval solucan gübresi aldım. Bahara doğru saksı değişiminde kullanacaktım. Sabredemedim, sukulentlere kullandım. Henüz yeni sonuçların iyi olacağını bekliyorum. İlk önce solucan gübresinin en faydalı gübre olduğunu biliyorum. İkincisi Sayın vetnam996 yı daha önceki yıllardan. İlk çilek denemelerini yaptığı zamandan. Ben başka bir isimle üye ikenden tanıyorum. Takdir ediyorum ve güveniyorum. Ayrıca gelen üründe ben iyi bir malım diye kendini belli ediyor. Sayfasının adresi
solucan Gübresi satışı : Madrasol
Sanıyorum sitemizin departmanında da sayfası vardır.

Bal Kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 02:23   #194
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?Eklenti 537555
Evet evet evet, aynen öyle oluyor ablacım. Çok üzüldüm, umarım aynından bulursun. Takma kafana, neler neler kaybettik bu kış. İçimizdeki yeşil aşkıyla daha da fazlasını elde ederiz biz

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 07:05   #195
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur Mesajı Göster
Salyangozlar nemli ortamları severler ve buralarda çoğalırlar. Bahçenizde fazla miktarda bitki sıkışık biçimde bulunuyorsa ve saklanacakları beton zeminlerin altı da varsa değmeyin keyiflerine.

Bahçenizde tavuk ve ördek varsa salyangozları afiyetle yerler. Ördekler daha fazla seviyor, 1-2 sene önce evde ördek varken ceviz kırar gibi kırıp kırıp yiyorlardı.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 08:09   #196
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bal Kaktüs Mesajı Göster
Gübre konusunu yazacaktım unuttum. Sayın vetman996 nın firmasından ben de 20 kg.lık bir çuval solucan gübresi aldım. Bahara doğru saksı değişiminde kullanacaktım. Sabredemedim, sukulentlere kullandım. Henüz yeni sonuçların iyi olacağını bekliyorum. İlk önce solucan gübresinin en faydalı gübre olduğunu biliyorum. İkincisi Sayın vetnam996 yı daha önceki yıllardan. İlk çilek denemelerini yaptığı zamandan. Ben başka bir isimle üye ikenden tanıyorum. Takdir ediyorum ve güveniyorum. Ayrıca gelen üründe ben iyi bir malım diye kendini belli ediyor. Sayfasının adresi
solucan Gübresi satışı : Madrasol
Sanıyorum sitemizin departmanında da sayfası vardır.
Değerli Kardeşim merhaba.

İltifatlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin güvenine layık olmaya çalışacağız. Çalışacağız diyorum çünkü sipariş takibi ve kargolama ile ilgilenen arkadaşlarım var. Benim başka işlerim de olunca bir çok şeyden haberim olmuyor. Sizin solucan gübresi aldığınızdan haberim olmadığı gibi.

Bizler insanız ve mutlaka hatalarımız olacaktır doğamız gereği. Eğer hatamız olursa da telafisi için mesajlarınızı bekliyor olacağım.

Bu arada sizi tanıyamadım üye isminizi değiştirdiğiniz için. Ama zamanla daha yakından tanışırız sizde ve bende bu kaktüs sevdası oldukça.

Sevgili Akçabardak'ın sayfasını daha fazla meşgul etmiyeyim isterseniz.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 14:50   #197
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bal Kaktüs Mesajı Göster
Sayfanızı okudum. ilk mesajdaki kaybınızı görünce acı acı güldüm. Ben bahçede açık alanda yapıyorum. Çok ot olan bir bahçe ve salyangozlar sanki fabrikada üretiliyormuş gibi yerden fışkırıyor. Ve en çok sevdikleri çeşitlerden biri de Chamecereus silvestri. Sonra bir gecelik gelin, yılbaşı ve testere atlas çeşitleri. sonrada taze yumuşak bazı çeşitler.
Salyangozlar yüzünden bir gecelik gelin, atlas ve yetiştiremiyorum.

Eklenti 537679

Eklenti 537680

Eklenti 537681

Eklenti 537682

Eklenti 537683

Vaziyet böyle. tabi böyle olunca sizin yaşadığınızı anlıyorum.
Birde üstüne don vurdu. Sadece aloe vera olarak 17 tane anaç bitkim dondu.
Ama bunlar bu baharda daha çok saldırgan davranıp. Daha çok üretmeye niyetliyim.
Neyse size geçmiş olsun. Benim sorunlarımla daha fazla vakit almayayım.
Her şeye rağmen sayfanız çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben de alfabetik sırayla bitkilerimi sıraladığım bir sayfa başalttım. Orada çeşitlerimi resimliyorum.

Sayın Bal Kaktüs Sayfama hoş geldiniz, halimi anladığınız için çok teşekkür ederim.
Gerçekten bu salyangozlar bahçelerimize çok zarar veriyorlar ve hiç bir çare bulamıyorum, kimyevi ilaç ta ben atmak istemiyorum, her yer salyangoz kaynıyor sizin dediğiniz gibi topraktan fışkırıyorlar.

Sizin bitkilerinize de yazık olmuş, üzücü bir durum emekler veriyoruz, uğraşıyoruz, didiniyoruz ama yapacak bir şey yok... size de geçmiş olsun.

Eski 19-02-2015, 15:14   #198
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Salyangozlar nemli ortamları severler ve buralarda çoğalırlar. Bahçenizde fazla miktarda bitki sıkışık biçimde bulunuyorsa ve saklanacakları beton zeminlerin altı da varsa değmeyin keyiflerine.

Bahçenizde tavuk ve ördek varsa salyangozları afiyetle yerler. Ördekler daha fazla seviyor, 1-2 sene önce evde ördek varken ceviz kırar gibi kırıp kırıp yiyorlardı.

Sayın h_doğan bu salyangozlar her yerde ayrıca çok iyi tırmanıcıdırlar o yüzden kafanı çevirdiğin her yerde görebiliyorsunuz, gece bahçeye iniyorlar gündüz hep yukarılarda, ağaç dallarında, duvarlarda, geniş yapraklı bitkilerin yaprak arkalarında her yerde

Tavuk ve ördeklerin onları yediklerini ilk defa duyuyorum ama bahçemde tavuk ve ördeğim maalesef yok, olsaydı ne iyi olurdu ben çok seviyorum tavuğum olsun, ördek, kuzularım olsun...

Eski 28-02-2015, 17:32   #199
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Binlerin anası (Aşkın gözyaşları)

Bu halden,
Name:  DSCF5145.jpg
Views: 1282
Size:  37.2 KB

Dondurucu soğuklar yüzünden
bu hale geldi
Name:  DSCF6620.jpg
Views: 1733
Size:  69.1 KB

Geriye kalanlar ise bu yavrucaklar (göz yaşları)
bakalım yaşama tutunabilecekler mi...
Name:  DSCF6621.jpg
Views: 1263
Size:  33.6 KB

Eski 01-03-2015, 07:28   #200
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Sevgili akçabardak o yavrulardan bir sürü binlerin annesi bitkiniz olur bence

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 12:43   #201
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Sevgili akçabardak o yavrulardan bir sürü binlerin annesi bitkiniz olur bence
Sevgili günebakan yavruların hepsini tek tek diktim, umarım yeniden hayata tutunurlar.

Eski 02-03-2015, 14:27   #202
Ağaçsever

mclog's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili günebakan yavruların hepsini tek tek diktim, umarım yeniden hayata tutunurlar.
Geçmiş olsun. Maalesef bu seneki soğuklar/donlar bitkileri epey zorladı. Balkonumdaki serada tuttuğum sukulentlerimin başına aynı şey geldi. Şimdi toparlamaya çalışıyorlar.

akçabardak beğendi.
mclog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 20:19   #203
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mclog Mesajı Göster
Geçmiş olsun. Maalesef bu seneki soğuklar/donlar bitkileri epey zorladı. Balkonumdaki serada tuttuğum sukulentlerimin başına aynı şey geldi. Şimdi toparlamaya çalışıyorlar.
Sayın mclog sayfama öncelikle hoş geldiniz der teşekkür ederim.

Bu sene Türkiye genelinde çok kayıplar oldu yapacak bir şey yok olan oldu size de çok geçmiş olsun, kolay gelsin.

mclog beğendi.
Eski 02-03-2015, 20:46   #204
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu gün saksılarını değiştirdiğim sukulentlerim.

Graptopetalum
Büyük saksıda olanlar tomurcuklanmaya başladılar,
küçük saksıda olanlar yapraktan yetiştirdiklerim bir senedir
büyümeye çalışıyorlar, çok ağır büyüyorlar.
Yaprakları da pek çıt kırıldım bana dokunma diyorlar
Name:  DSCF6636.jpg
Views: 1233
Size:  40.2 KB

Katmerli pembe kalanchoem bir türlü açamadı.
Name:  DSCF6639.jpg
Views: 1223
Size:  56.1 KB

Echeveris Set Oliver
Name:  DSCF6644.jpg
Views: 1258
Size:  64.5 KB

Echeveria-Topsy-Turvy
Name:  DSCF6642.jpg
Views: 1230
Size:  66.0 KB

Eski 14-03-2015, 23:55   #205
Ağaçsever

sardunya aşkı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2014
sayın akçabardak geçmiş olsun umarım ufaklıklar hayata tunurlar.bu seneki kış herkesden az **** çok birşeyler aldı hayırlısı inşallah daha güzellerini yetiştiririz.

akçabardak ve YeniGine beğendi.
sardunya aşkı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2015, 00:01   #206
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2015
Çok güzeller.

akçabardak ve YeniGine beğendi.
samet123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2015, 12:21   #207
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya aşkı Mesajı Göster
sayın akçabardak geçmiş olsun umarım ufaklıklar hayata tunurlar.bu seneki kış herkesden az **** çok birşeyler aldı hayırlısı inşallah daha güzellerini yetiştiririz.

Öncelikle sayfama hoş geldiniz sevgili sardunya aşkı, teşekkür ederim.
Maalesef bu sene kış biraz çetin geçti dediğiniz gibi bir çok kişilerden bir şeyleri alıp götürdü, bazılarına üzülmedim desem yalan olur, her birinin hatırası vardı bende ne diyelim sağlık olsun kalanlarla yetinmek zorundayız. Teşekkürler.

YeniGine ve samur beğendi.
Eski 26-03-2015, 23:19   #208
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sedum Automn Joy

Keyfi yerinde
Name:  DSCF6731.jpg
Views: 1089
Size:  37.5 KB

Eski 28-03-2015, 14:09   #209
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu gün ilk defa bütün sukulenetlerime ve kaktüslerime sıvı besin verdim,
edindiğimden beri hiç besin vermemiştim bakalım bundan sonra
nasıl bir gelişim gösterecekler.

Daha sonra da bütün yaz boyunca kalacakları yerlerine yavaş yavaş
dışarıya çıkartmaya başladım.

Soğuklardan kurtulanlar

Kırmızı kalanchoe
hala açamadık
Name:  DSCF6747.jpg
Views: 1113
Size:  60.6 KB

Pembe katmerli kalanchoe
Name:  DSCF6748.jpg
Views: 1096
Size:  70.4 KB

Eski 28-03-2015, 14:15   #210
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Stapelia-Gigantea

Name:  DSCF6749.jpg
Views: 1164
Size:  43.0 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025