![]() |
|
![]() |
#481 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Alıntı:
Selamlar, sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Gençlerde yardıma gelmese zor taşırdım bu kadar saksıyı içeri. Şimdilik bir hafta görünüyor ama bir ay çıkarmam dışarı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
sayın hocam geçmişler olsun ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim kardeşim. Sağlıcakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii
Güzel kızım Euphorbiam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii
431 ile 485 aynı eufhorbia. Biri dışarıda biri içeride. (Klimalı kapalı ortam) İçerideki renklerine dikkat ettiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe
Nihayet patladı tomurcuklar .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2015
|
hocam çok güzeller maşallah... lotusunuz ne alemde öğrenebilirmiyim galiba uykudalar resimleri varsa atabilirmisiniz 1 tane resimle karşılaştım forumda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2014
|
Merhaba engin bey emeklerinize ellerinize sağlık hepsi de çok ama çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2016
|
Öncelikle merhabalar Sn. Engin Koç Bey. Emeklerinizi, şahane kolesiyonunuzu ve de ilgilenen herkese göstermiş olduğunuz şahane dostluk ve de bilgi paylaşımınızı canı yürekten kutluyorum.Zira bu çok sık karşılaşılan bir özveri ürünü değil ![]() ![]() Ben Rüştü; geçen yaz sonunda yani sonbaharın başlangıcında ilk profesyönel anlamda kaktüs siparişimi Aydın'daki bir üreticiye vermiş olup, farklı formlardan edinmiş olduğum bilgi ile bugüne geldim. Elimde daha yolun çok çok başında olduğumdan sadece ama sadece 25 saksı kadar dünyalar tatlısı kaktüslerim var ![]() ![]() Diyeceğim o ki, sayfaları tek tek inceleyip her yeri okuyup;hatta vermiş olduğunuz ufak ufak bilgilerin de resmini çekip not ettim bilgisayarıma ^_^ Zira değerli bilgiler, göstermiş olduğunuz mütevazi ve çok değerli ilgiden dolayı kendi adıma teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Çok emek verdim ama maalesef lotusları kaybettim. Bu nedenle de pek resimlemedim. Bir kaç tane tohum kaldı elimde. Bu yıl tekrar ekmedim de . Çünkü yer sıkıntım var. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Beni mutlu ettiniz güzel sözleriniz ve dilekrinizle. Bilgim dahilinde her zaman destek olurum. Tekrar teşekkür ederim. Sevgilerimle. Sağlıcaklı ve hep çiçekli günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe
Kalanchoelerim den |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Kutsal lotus
2015 7. ay Başka kayıt yok maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Yeni Üye
|
aslında başarmışsınız hocam pet şişenin içinde olmadı tahminimce çok şiddetli sıcaklari sevmiyor ben sabah güneşi alan bi yere yerleştirmiştim dere kumu leonardit, çok az akıllı gübre kudurtmuştu sonra kış uykusuna geldi simdi dondan korunaklı bir yerde uyanmasını bekliyorum rizomları sağlam *** bu sene çiçek açabilirlerse paylaşırım tohum ekimden 1 sene sonra çiçek aciyorlarmış 1 de temiz su hocam 3 haftada bir cok bozuldumu değişim şart ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Öyle gaz verdiniz ki. Tohumlardan birer tanesini ıslattım bile. Umarım geç kalmadım. ;-) Görüşmek üzere Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
|
Pazar güzelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Yeni Üye
|
ne demek hocam mahşallah size kanım çok ısındı. hocam geç değilde biraz erken bile biliyorsunuzdur belki tohumun arka sivri olmayan yerini tornavide **** bıcakla hafif oyun çok hızlı patlıyolar su temizliğine dıkkat edin hocam okumuştum su değiştirmeye gerek yok demişsiniz sanırım ama mutlaka gerek var çünkü 3 5 tane çimlendirdim hiç kayıp vermedim başarılarınız devamını dilerim hocam sormak istediğiniz bişey olursa özeldenden görüşe bilirim forumla pek haşır neşir değilim acemiyim sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Denenmiş bilgilerini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim. İlla deneyimlerimizi paylaşalım. Ben de sağlığım elverdiğince hep yanıtlayacağım. İlgine ve güzelliğine teşekkür ederim. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Yeni Üye
|
hocam bu senecio beni çok üzüyor yaklaşık bir sene oldu hocam çok az gelişim gösteriyor kuruma vs herhangi biseyde olmuyor 3 4 saat güneş görüyor ev ortamında devamli içerde çiçek çokturan akıllı gübre banamısın demiyor **** çok geç gelişiyolar ? sizin taktikleriniz neler hocam tercübelerinize ihtiyaçım var mahşallah sizinkiler kudurmus uzun bı zaman aşımındaki gercekleşti gelisim sizinkiler 1 sene veya 5 ay gıbı bir süredemi ? bir türlü kudurtamadım şimdiden teşekkürler hocam Düzenleyen frkunl : 24-02-2016 saat 12:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Önce sorayım senin fotolar çok büyük ekran dışına çıkıyor. ;-) Senin saksı çok nemli gördüm. Toprak kurumadan su vermiyorum ben. Toprağı; Bahçe toprağı, torf, kokopit ve volkanik curuf. Mart ve ekimde olmak üzere yılda 2 kez gübre veriyorum (20+20+20+iz) İlk dikimde çeliği saksı kenarına yakın dikmeni ve 2-3 cm derine daldırmanı öneririm. Sevgiler. Kolaylıklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklı olabilirsiniz. Bende sukulentlerde çiçek görmeden türüne kolay karar veremiyorum Birde o kadar çok hybrid var ki. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii
Akşam postası. Birkaç milii Beğenilerinize.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2016
|
Engin Bey Merhabalar, Ben bu sitede yeniyim ve henüz çocukların isimlerini çözmeye çalışıyorum ![]() Harika galeriniz bana bu konuda epey yardımcı oldu, çok teşekkürler. Size bir sorum olacaktı; Sitede bir kaç arkadaşın galerisinde sukulentleri ayırmamaları konusunda yönlendirdiğinizi okudum. Bu genel bir öneri midir yoksa her bitki için aynısı geçerli mi? Fotoğraflarını paylaştığım iki tane Aeonium Haworthii var. Daha doğrusu biri Haworthii, diğerini daha çözemedim ![]() Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksı değişim zamanında kendinize bir yedek ayırın zaten. Yavrucuklar ayrılacak büyüklükte değil gibi. Yavrucuk kopartılmış gövdeye de ben toz tarçını azıcık su ile katı yağ kıvamına getirip sürüyorum. Ben ayırmayı şu nedenle önermiyorum. Bir kaç yıl içinde her biri toplu olunca görüntüsüne doyulmuyor. Saksılarınız şu an için uygun görünüyor. Ne olursa olsun 2 yılda bir saksı değiştirin ki yorgun toprak kendine gelsin. Umarım yardımcı olabildim. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
birkaç kare |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |