![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sevgili Fatito, ben uzman değilim ama bana söylenen kaktüs sulamada parmağın rehberin olacak parmağını saksıya batıracaksın toprak kuru ise sulayacaksın sulamanın ölçüsü yok ölçü toprağın geçirgen su tutmayan bir toprak olmasıdır. Bir diğer bilgi de sulama ile ilgili kış boyunca sulanmayacağıdır uykuda olduklarından dolayı, baharda ilk olarak fısfısla sulanarak uyandırılacaklar daha sonra su ihtiyacı duyduklarında sulanacak. Güneş konusuna gelince, bütün kaktüslerin güneş ihtiyacı aynı değildir bazı kaktüsler bütün gün güneş isterken bazıları yarı gölge ister. Bence kaktüslerin sabah güneşi gören bir yerde iseler hiç dokunma. Şunu da tekrar belirteyim ben uzman değilim bende aynı soruları sormuş ve bu cevapları almıştım. Kazasız belasız firesiz yetiştirmen dileği ile... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Çok teşekkür ederim sevgili eceyıldız ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs bakımı bence kışın daha da zor. Güneş ve su yeterli mi, üşüdüler mi, susuz mu kaldılar, acaba güneşe mi alsam, su mu versem, hiç büyümüyorlar... sorular, sorular...Ben de dün üşüdüler mi acaba diyerek kaktüslerimi bol güneş alan salon penceresinin önüne koydum. Sadece bir gün kaldılar, baktım buruşma oldu gibi, hemen eski yerlerine, mutfak penceresine koydm. Ne yapacağımı bilemedim açıkçası ama hiç dokunmayacağım artık burada kalsınlar bakalım ne olacak... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
devam...
Sanki hiç bir gelişme göstermiyorlar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam...
Dediğim gibi sulama konusunda çok tereddütüm var. Burada bir mesaj okumuştum, kışın su vermeyin buruşsalar bile... diye sanırım artık su vermeyeceğim... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
son...
kaktüs başka bir sevda. tabi benim için çiçek açan bir bitki olması çok önemli. Cuma günü Angay Kaktüs' ten, alıp ta çürüttüğüm türlerden ve daha başka türlerden olmak üzere tekrar sipariş verdim. Gelmelerini heyecanla bekliyorum... |
|
|
|
![]() |
|
|